Arhiva Contact Despre noi Link-uri

 Viaţa Creştină

 

 

 

 

 

 

Seria Un Om Numit Isus

"Un Om numit Isus"Partea 7 - A mers conform dedicărilor Sale

Ioan 12:23-33

„Drept răspuns, Isus le-a zis: „A sosit ceasul să fie proslăvit Fiul omului. Adevărat, adevărat vă spun că dacă grăuntele de grâu care a căzut pe pământ nu moare, rămâne singur; dar dacă moare, aduce mult rod. Cine își iubește viața o va pierde; și cine își urăște viața în lumea aceasta o va păstra pentru viața veșnică. Dacă Îmi slujește cineva, să Mă urmeze; și unde sunt Eu, acolo va fi și slujitorul Meu. Dacă Îmi slujește cineva, Tatăl îl va cinsti. Acum sufletul Meu este tulburat. Și ce voi zice?… Tată, izbăvește-Mă din ceasul acesta?… Dar tocmai pentru aceasta am venit până la ceasul acesta! Tată, proslăvește Numele Tău!” Și din cer s-a auzit un glas care zicea: „L-am proslăvit și-L voi mai proslăvi!” Norodul care stătea acolo și care auzise glasul a zis că a fost un tunet. Alții ziceau: „Un înger a vorbit cu El!” Isus a răspuns: „Nu pentru Mine s-a auzit glasul acesta, ci pentru voi. Acum are loc judecata lumii acesteia, acum stăpânitorul lumii acesteia va fi aruncat afară. Și după ce voi fi înălțat de pe pământ, voi atrage la Mine pe toți oamenii.” – Vorbind astfel, arăta cu ce moarte avea să moară. –”

1. Isus a ales să facă voia lui Dumnezeu (Evrei 10:7-10, „Atunci am zis: „Iată-Mă (în sulul cărții este scris despre Mine), vin să fac voia Ta, Dumnezeule!” După ce a zis întâi: „Tu n-ai voit și n-ai primit nici jertfe, nici prinosuri, nici arderi de tot, nici jertfe pentru păcat” (lucruri aduse toate după Lege), apoi zice: „Iată-Mă, vin să fac voia Ta, Dumnezeule.” El desființează astfel pe cele dintâi, ca să pună în loc pe a doua. Prin această „voie” am fost sfințiți noi, și anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos o dată pentru totdeauna.”)

- El ştia că doar prin moarta Sa putem să fim mântuiţi (Ioan 12:32-33, „Și după ce voi fi înălțat de pe pământ, voi atrage la Mine pe toți oamenii.” – Vorbind astfel, arăta cu ce moarte avea să moară.”)

2. Isus s-a ţinut de cuvântul Său

- Cuvântul Său este legământul Său (Da şi Amin) → ceea ce a zis a şi făcut.
- Cuvântul Său este expresia naturii Sale (Evrei 1:3; Ioan 1:1, 14)
- Cuvântul Său este măsura caracterului Său → integru până la moarte (Psalmul 15:4; Ioan 12:27)

Concluzii:


1. Cuvântul tău este (sau trebuie să fie) legământul tău → Ai spus-o, o faci! (Numeri 30:2; Deuteronom 23:33)

2. Numele tău este bun atâta timp cât cuvântul tău este bun → sare, lumină. Iertare → iartă.

3. Cuvântul tău este măsura caracterului tău.

Două legăminte pe care le avem în viaţa de credinţă sunt botezul în apă, în care noi mărturisim înaintea oamenilor şi a îngerilor despre dedicarea noastră şi identificarea noastră cu Isus Hristos.

Al doilea legământ este cel al căsniciei, prin care un bărbat se uneşte prin căsătorie cu o femeie pentru a forma împreună un cămin, o familie.

Aspectul cel mai important din cadrul unui legământ este că nu include nici o condiţie. Cuvântul cheie în cadrul legământului este: INTEGRITATE.

Notă: Materialul de mai sus şi seriile următoare sunt preluate din cartea electronică cu acelaşi nume, "Un Om numit Isus" scrisă de Nick Laurenţiu Nica. Cartea în format electronic (PDF) este disponibilă aici.

VA URMA!

Notă: Articolul de faţă a apărut iniţial în blogul Lumea cre(s)tina in care traim, sub titlul "Seria "Un Om numit Isus"" Orice comentarii la acest articol poti fi făcute accesând link-ul din această postare, direct pe blogul autorului. Dacă citaţi acest material în altă parte, este important ca să menţionaţi această notă finală şi să păstraţi link-urile din ea.


Înapoi ] Înainte ] [ sus ]

Abonare gratuita!

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate