Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Viaţa Creştină
 

 

 

Cuprins Publicaţie
Nostra Aetate
Apologetica
Teologie
Marturia Evangheliei
Exegetica
Viaţa Creştină
Istorie
Pastorala
Misiunea Azi
Site-uri Baptiste
Media

 

 


Viaţa Creştină

 

Laurenţiu Nica

Pagina Viaţa Creştină este realizată de

 

Laurenţiu Nica

autor creştin, blogger

http://crestinismtrait.blogspot.com

 

 

Seria Un Om Numit Isus

 

"Un Om numit Isus"Prefaţă

Orice persoană de pe această planetă are un nume. Orice persoană de pe această planetă are un început. Orice persoană de pe această planetă este unică. Nu există copii identice, după cum nu există zece bancnote de 1 dolar care să fie toate la fel, şi să fie autentice totodată. 

Pentru cei care nu cunosc termenul de autentic, şi cum se poate verifica veridicitatea unei bancnote, calea cea mai simplă este de a studia originalul. Există mai multe modalităţi de falsificare a unei bancnote, însă doar un singur tipar care este autentic: cel produs de bancă. 

Viaţa de creştin pentru mulţi oameni de pe această planetă este precum o bancnotă. Ei cred că imită pe cineva, ceva, cumva, şi uită de fapt tiparul unic, singur, de netăgăduit: persoana şi lucrarea lui Isus Hristos. 

Seria (pentru cei care citesc pe acest blog) / Cartea (pentru cei care citesc din versiunea cărţii electronice, detalii la final) de faţă îşi propune să identifice, pentru cei care umblă cu „falsuri ieftine”, ceea ce reprezintă de fapt caracterul şi natura persoanei lui Isus Hristos, aşa cum găsim desprins de pe paginile Noului Testament. 

De ce tocmai Isus Hristos? 

Pentru că El este modelul Creştinismului autentic. Orice persoană care se aseamănă cu Hristos este un creştin autentic. Cine nu se aseamănă cu Hristos este orice altceva, dar nu creştin. 

Lucrarea de faţă este o serie de mesaje alcătuite şi adaptate de mine personal şi pot fi distribuite, folosite, copiate, printate, predicate, citate, fără a cere acordul în scris de la autor. Singura rugăminte este ca atunci când citaţi pe un site sau în altă scriere, lucrare, etc., să oferiţi numele complet al acestei lucrări, numele autorului şi data publicării sale (iar dacă citaţi din acest blog, să oferiţi sursa la această postare la finalul articolului, oriunde îl copiaţi). Deoarece această carte nu conţine nici un cod ISBN pentru a putea fi identificată în anumit fel, atunci când se citează această lucrare a se menţiona astfel: „Reproducere din cartea electronică ‚Un Om numit Isus’ scrisă şi publicată de Nick Laurenţiu Nica în august 2013”. Respectaţi munca autorului atunci când faceţi acest lucru. Mulţumesc.

Toate citatele biblice din această carte electronică sunt din versiunea Dumitru Cornilescu Revizuită şi conţine diacriticele actuale ale limbii române. Cuvintele lui Isus apar cu litere roşii să fie mai uşor de urmărit. 

Dacă nu aveţi deja o Biblie în format electronic, vă recomand din toată inima aplicaţia YouVersion.com, disponibilă pentru iOS, Android, BlackBerry, Windows Phone, Windows 8, 10, HP Palm, Java, Symbian, Kindle Fire, şi este disponibil şi online, unde puteţi găsi foarte multe versiuni ale Bibliei în diferite limbi.

horizontal rule

Introducere

Cine a fost Isus? Dacă nu poţi să accepţi faptul că El este adevăratul Mântuitor, va trebui să tragi concluzia că El a fost un fals, un nebun, sau că ucenicii Lui au început cea mai mare păcăleală din lume. 

Un fals?

Oare a încercat El doar să câştige nişte adepţi? Dacă da, atunci cu siguranţă că nu prea a avut succes [dacă tu măsori succesul prin putere sau câştig financiar]. El i-a „alungat” (întors) pe mulţi prin standardele Sale înalte şi prin ostilitatea Sa de a trece cu vederea ipocrizia şi apatia celor din jurul Său. În mod sigur că El nu i-a păcălit pe oameni ca să le ia banii. Pur şi simplu evidenţele nu susţin că El ar fi fost un şarlatan. 

Un nebun?

Un înşelător de sine? Acum sincer vorbind, dar chiar înşelat de propria Sa identitate? Cuvintele şi acţiunile Sale nu reflectă comportamentul unei persoane instabile din punct de vedere mintal. O astfel de acuză adusă la adresa Lui nu explică miracolele, strălucirea învăţăturilor Sale şi nici a învierii Lui. 

O păcăleală?

Este oare posibil ca ucenicii să fie vinovaţi că au prezentat o imagine despre Isus, mai mare decât viaţa? Nu ar avea nici un sens ca ucenicii să aducă o conspiraţie prin crearea unei minciuni monstruoase, care să contrazică ceea ce de fapt ei ştiau că este adevărat. Ai muri tu oare pentru ceva care ştii că este o minciună? Nici ucenicii nu ar fi făcut-o, însă cu toate acestea aproape toţi au murit ca martiri. 

Adevăr?

Noi avem un motiv bun să credem că Biblia prezintă o imagine clară a lui Isus Hristos. Împlinirea profeţiilor despre El, impactul Său asupra istoriei, viaţa şi învăţăturile Sale, şi răspunsul ucenicilor Săi, arată împreună spre ceva real: că El a fost şi este tot ceea ce El a susţinut că este – Fiul lui Dumnezeu. 

Următoarele mesaje – întocmite în zece părţi diferite – au menirea de a prezenta realitatea despre cine a fost şi este într-adevăr Isus Hristos. Împreună vom explora cele mai importante evenimente şi fapte petrecute în timpul vieţii Sale pentru a observa caracterul şi natura Sa.

Notă: Materialul de mai sus şi seriile următoare sunt preluate din cartea electronică cu acelaşi nume, "Un Om numit Isus" scrisă de Nick Laurenţiu Nica. Cartea în format electronic (PDF) este disponibilă aici.

VA URMA!

Notă: Articolul de faţă a apărut iniţial în blogul Lumea cre(s)tina in care traim, sub titlul "Seria "Un Om numit Isus"" Orice comentarii la acest articol poti fi făcute accesând link-ul din această postare, direct pe blogul autorului. Dacă citaţi acest material în altă parte, este important ca să menţionaţi această notă finală şi să păstraţi link-urile din ea.

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte

Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate