Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Studiu Biblic
 

 

 

Cuprins Publicaţie
Nostra Aetate
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Media


Studiu Biblic

 

 

Damian Ion

Pagina Studiu Biblic este realizată de

 

Damian Ion

Pastor al Bisericii Creştine Baptiste Betania din Radna, Jud. Arad

 

MISIUNEA IERTARII

 

Primul colind a fost cantat de ingeri si contine un mesaj in care Dumnezeu este slavit, iar oamenii placuti Lui sunt indemnati sa traiasca in pace. In Evanghelia dupa Luca, 2:13-14, se spune: Si deodată, împreună cu îngerul, s-a unit o multime de oaste cerească, lăudînd pe Dumnezeu, si zicând: „Slavă lui Dumnezeu în locurile prea înalte si pace pe pământ între oamenii plăcuti Lui.” Prima relatie pe care omul a rupt-o a fost relatia lui cu Dumnezeu. Daca de Craciun am primit Vestea Buna a mantuirii noastre si astfel relatia noastra cu Dumnezeu poate fi reabilitata, de asemenea este necesar sa privim si la relatiile pe care noi le avem cu semenii nostri. Oare aceste relatii sunt relatii de pace asa cum ingerii au proclamat cu ocazia primului colind? Biblia ii descrie pe cei impaciuitori in Evanghelia dupa Matei 5:9. Crestinii, fiindca s-au impacat cu Dumnezeu (Romani 5:10-11), trebuie sa fie impaciuitori, sa traiasca in pace cu semenii (Matei 5:23) si nu in ultimul rand sa ajute semenii sa se impace cu Dumnezeu si intre ei (Iacob 3:16).

 

Sfanta Scriptura vorbeste deslusit despre dorinta si disponibilitatea lui Dumnezeu de a ierta. Dupa caderea omului in pacat, probabil ca ne-am fi asteptat ca Dumnezeu sa rosteasca direct sentinta fata de omul razvratit si sa-l pedepseasca aspru fara sa ii mai acorde o sansa de reabilitare. Insa, Dumnezeu l-a iubit si il iubeste pe om si i-a mai acordat o sansa de iertare prin pocainta si credinta in Fiul Sau. Suntem chemati sa urmam modelul de iertare pe care ni l-a oferit Fiul lui Dumnezeu, iar Evanghelia dupa Luca 6:36-37 consemneaza: “Fiţi dar milostivi, cum şi Tatăl vostru este milostiv. Nu judecaţi, şi nu veţi fi judecaţi; nu osandiţi şi nu veţi fi osandiţi; iertaţi şi vi se va ierta.”. De asemenea, in Evanghelia dupa Matei 6:14-15 citim: “Dacă iertaţi oamenilor greşelile lor şi Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greşelile voastre. Dar dacă nu iertaţi oamenilor greşelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greşelile voastre.” Un alt pasaj biblic, care accentueaza importanta unei relatii bune cu semenii, se afla in Evanghelia dupa Matei 5:23-24 “Aşa că, dacă îţi aduci darul la altar si acolo îţi aduci aminte că fratele tău are ceva împotriva ta, lasă-ti darul acolo înaintea altarului si du-te întâi de împacă-te cu fratele tău; apoi vino de adu-ti darul.”

 

De ce este frumoasă iertarea? Iertarea Il descopera pe Dumnezeu, arata din carcaterul Sau, fiindca Dumnezeu este iertator (Psalmul 130:4,5; Psalmul 103:2,3). Iertarea aduce iertare celui ce iarta (Evanghelia dupa Luca 6:36-37).

 

Ř Cand tu ierti pe fratele tau, prin aceasta tu imiti pe Dumnezeu si te asemeni cel mai mult Lui. Sf. Ioan Gura de Aur

 

Ř Suferiti pe urma nedreptatii unui om rau! Iertati-l, ca sa nu fiti astfel doi oameni rai. Fer. Augustin

 

Iertarea noastra o aflam in iertarea celor ce ne-au gresit noua. Sf. Maxim Marturisitorul

 

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate