Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Studiu Biblic
 

 

 

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Media

Watch videos at Vodpod and more of my videos


Studiu Biblic

 

 

Damian Ion

Pagina Studiu Biblic este realizată de

 

Damian Ion

Pastor al Bisericii Creştine Baptiste Betania din Radna, Jud. Arad

 

Misiunea Biblică

 

Determinare in misiune

 

Amintim cateva texte Biblice care arata dorinta Domnului Isus ca ucenicii Sai sa fie implicati activ in lucrarea de vestire a Evangheliei:

 

Ř Luca 8:1 „Curând după aceea, Isus umbla din cetate în cetate si din sat în sat si propovăduia si vestea Evanghelia Împărătiei lui Dumnezeu. Cei doisprezece erau cu El;”

 

Ř Luca 9:1 – 6 „Isus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat putere si stăpânire peste toti dracii, si să vindece boalele. Apoi i-a trimis să propovăduiască Împărătia lui Dumnezeu, si să tămăduiască pe cei bolnavi. ... Ei au plecat, si au mers din sat în sat, propovăduind Evanghelia, si săvârsind pretutindeni tămăduiri.”

 

Ř Luca 10:1 – 3 „După aceea Domnul a mai rânduit alti saptezeci de ucenici, si i-a trimis doi câte doi înaintea Lui, în toate cetătile si în toate locurile, pe unde avea să treacă El. Si le-a zis: „Mare este secerisul, dar putini sunt lucrătorii! Rugati, deci, pe Domnul secerisului să scoată lucrători la secerisul Său. Duceti-vă; iată, vă trimit ca pe niste miei în mijlocul lupilor.”

 

Ř Matei 28:18 – 20 „Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei, si le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer si pe pământ. Duceti-vă si faceti ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui si al Fiului si al Sfântului Duh. Si învătati-i să păzească tot ce v-am poruncit. Si iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârsitul veacului. Amin.”

 

Ucenicii au avut parte de pregatire pentru lucrarea misionara, de invatatura directa de la Domnului Isus, de observare a lucrarii privind la felul in care Mantuitorul a vestit Evanghelia, dar si de o implicare activa in mod practic.

 

Pregatirea pentru misiune si evanghelizare, descoperirea metodelor de lucru ne sunt si azi necesare, dar nu aici se sfarsete implicarea noastra misionara. Tinta noastra este sa comunicam Evanghelia, iar semenii nostri sa ajunga sa ia o decizie in ce priveste relatia lor cu Dumnezeu.

Zilele acestea am avut ocazia ca impreuna cu biserica sa lucrez intr-un proiect misionar local. Marturia celor care merg pe ogorul Evangheliei este una incurajatoare in ce priveste lucrarea misionara. Adesea unii crestini spun ca sunt tot mai putini cei care doresc sa vina la un Serviciu de Evanghelizare, cat si cei care sunt deschisi la Evanghelie ori unde in societate. De fapt, unii ajung la concluzia ca traim o vreme in care campul de misiune este unul steril. Doresc sa contrazic aceasta afirmatie si din exeperienta zilelor trecute. Atunci cand biserica locala se mobilizeaza si este consecventa in slujirea misionara, prin harul lui Dumnezeu, sunt intalniti oameni deschisi la Evanghelie.

 

Mesajul Evangheliei este acelasi, mesajul imnurilor crestine este aceleasi, insa ceea ce face diferenta in lucrarea misionara este credinta, determinarea si atitudinea noastra printr-o implicare activa. Cand plecam in misiune fiind convinsi ca nimic nu se mai poate intampla si nimeni nu se va mai pocai, cu siguranta ca ne vom rezuma doar la o slujba religioasa si este foarte putin probabil sa avem roade spirituale. Dar cand inima noastra este plina de incredere in harul lui Dumnezeu si implicarea noastra misionara este determinata, oamenii de langa noi vor simti focul dragostei noastre pentru Domnul si vor avea ocazia sa fie cercetati.

 

Fii pregătit pentru misiune!

Slujitorul creştin trebuie sa inteleaga voia lui Dumnezeu pentru slujirea sa. Astfel, va ajunge sa inteleaga atât viziunea, cat si strategia pentru lucrarea la care Dumnezeu îl cheamă. Biblia descrie relaţia credinciosului cu voia lui Dumnezeu: se roagă ca voia lui Dumnezeu sa se facă, Matei 6:10; se roagă ca lucrurile sa se întâmple prin voia lui Dumnezeu, Faptele Apostolilor 18:21, Romani 15:31-32, 1Corinteni 16:7, Iacov 4:13-15; se supune voii lui Dumnezeu, Faptele Apostolilor 21:14.

 

Ce atitudine trebuie sa avem fata de voia lui Dumnezeu? trebuie sa-I cunoaştem voia, Coloseni 1:9; trebuie sa-I înţelegem voia, Efeseni 5:17; trebuie sa alegem sa facem voia Lui, Ioan 7:17, Psalmul 40:8, 143:10, Matei 12:50; trebuie sa-I acceptam voia prin supunerea noastră, Romani 12:2; trebuie sa stăruim in voia Lui, Coloseni 4:12.

 

Evanghelia  după Marcu Îl prezintă pe Domnul Isus ca venind sa slujească, Marcu 10:45 „Căci Fiul Omului n-a venit sa I se slujească, ci El sa slujească, si sa-Si dea viata ca răscumpărare pentru mulţi!” Apostolul Pavel se prezintă ca fiind un rob al Domnului Isus. Cuvântul „rob”, folosit de apostolul Pavel, vine din grecescul „doulos” care înseamnă sclav. Acest termen indica statutul cel mai de jos, „ULTIMUL SCLAV DINTRE SCLAVI”, cel care se supune pe sine însuşi voinţei stăpânului. (Rom.1:1).

 

Ř Sa slujeşti lumea nu foloseşte la nimic, ci dimpotrivă este periculos! Matei 16:26-27

 

Ř Sa slujeşti doar lui Dumnezeu, aşa este Biblic! Matei 4:10

 

Ř Sa slujeşti urmându-L pe Domnul Isus! Ioan 12:26

 

Ř Sa slujeşti din lăuntrul fiinţei tale! Romani 1:9

 

Ř Sa slujeşti lui Dumnezeu in ciuda ofertei lumii! Filipeni 3:3

 

Ř Sa slujeşti pe pamant ca sa poţi sluji si in cer! Apocalipsa 7:13-17

 

Ř Sa slujeşti ca un rob a lui Dumnezeu pe pamant, ca sa fii un rob binecuvântat in Imparatia Sa! Apocalipsa 22:3

 

Pericole pe care trebuie sa le evite slujitorul creştin: aroganta, 1Pet.5:3; cearta, Tit 1:7; descurajarea, 2Cor.4:8-9; nesinceritatea, Filip.1:15-16; denaturarea adevărului, 2Cor.11:3-15; necredincioşia, Mat.24:48-51.

 

Calificările slujitorului creştin: sa fie in stare sa invete pe alţii, 1Tim.3:2; curajos, Fapte.20:22-24; harnic, 1Cor.15:10; credincios, Rom.15:17-19; imparţial, 1Tim.5:21; plin de râvna, 2Cor.10:12-16; blând, 2Tim.2:25; ascultător, Fapte.16:9-10; perseverent, 2Cor.11-23-33; se roagă, Fapte.6:4; sincer, 2Cor.4:1-2; umplut cu Duhul Sfânt, Fapte.1:8; studiază Cuvântul lui Dumnezeu, 2Tim.2:15; cumpătat, 1Cor.9:25-27; intelegator, Evrei 5:2; binevoitor, 1Pet.5:2; este un exemplu bun, 1Tim.4:12.

 

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate