Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Studiu Biblic
 

 

 

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Media

Watch videos at Vodpod and more of my videos


Studiu Biblic

 

 

Damian Ion

Pagina Studiu Biblic este realizată de

 

Damian Ion

Pastor al Bisericii Creştine Baptiste Betania din Radna, Jud. Arad

 

Misiunea Biblică

 

Misiunea care ne împlineşte

 

Trăim cu scopul de a fi fericiţi. In sensul acesta, bucuria realizărilor personale deţine rolul major in împlinirea noastră. Căutam sa ne investim viata in lucrurile care ne aduc fericirea, dar oare chiar procedam aşa? Pentru cate lucruri zadarnice ne cheltuim resursele vieţii? Care sunt lucrurile ce ne aduc fericirea? Am putea spune ca acestea diferă de la persoana la persoana, depinde de aşteptările fiecăruia. Suntem siguri ca avem aşteptările corecte cu privire la viata noastră? Intr-o zi vom sfârşi viata pe acest pamant. In acel moment vom ramane cu viata noastră veşnica, viata care nu se mai număra in ani si care nu are un sfârşit. Acum ne trăim viata in ambele lumi, cea materiala si cea spirituala . Insa, intr-o zi vom parasi lumea acestui pamant pentru a trai veşnic in lumea despre care ne vorbeşte Dumnezeu. Oare care din aceste doua lumi sa fie mai reala? Una se trece, iar alta este veşnica. O viata fericita este reala doar când suntem împliniţi in ambele lumi pentru care am fost creaţi sa trăim conform planului Creatorului.

 

Privind la misiunea Domnului Isus, observam ca El Si-a implinit chemarea. Dintre profetiile care vorbesc despre Mesia, amintim urmatoarele care indica lucrarea Sa: sa aducă un Legământ nou (Ieremia 31:31-34, Matei 26:26-28); sa predice Evanghelia (Isaia 61:1-3, Luca 4:17-21); sa moara pentru păcatul omului (Isaia 53:4-6, 1Petru 1:18-19);  sa unească poporul lui Dumnezeu (Isaia 19:23-25, Efeseni 2:11-22); sa cheme neamurile (Isaia 11:10, Romani 15:9-12).

 

Privind la misiunea noastra, putem spune ca ne urmam chemarea? Stim ca fericirea vietii noastre este strans legata de implinirea voii lui Dumnezeu care ne-a chemat la mantuire, crestere spirituala si slujire in lucrarea Sa.

 

Implicatiile Misiunii

 

„Curand dupa aceea, Isus umbla din cetate in cetate si din sat in sat si propovaduia si vestea Evanghelia Imparatiei lui Dumnezeu. Cei doisprezece erau cu El;” (Lc.8:1). Evanghelistul Luca Il prezinta pe Domnul Isus Cristos oferind ucenicilor un model de slujire in lucrarea de vestire a Evangheliei. „Isus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Sai … i-a trimis sa propovaduiasca Imparatia lui Dumnezeu …” (Lc.9:1-2). „Ei au plecat si au mers din sat in sat, propovaduind Evanghelia …” (Lc.9:6). In situatia de fata, cei doisprezece ucenici sunt trimisi de Domnul Isus sa slujeasca in lucrarea de vestire a Evangheliei.

 

In Evanghelia dupa Luca, in capitolul zece, Scriptura prezinta trimiterea a saptezeci de ucenici in lucrarea de vestire a Evangheliei si invatatura pe care acestia o primesc de Domnul Isus in vederea realizarii misiunii lor. Acest pasaj Biblic ofera invatatura pentru slujirea misionara. Astfel, sunt aratate implicatiile misiunii:

 

Ř    Randuiala Domnului Isus

 

„Dupa aceea Domnul a mai randuit alti saptezeci” (Lc.10:1) Ucenicii au fost randuiti de Domnul Isus pentru slujirea misionara. Mandatul misiunii este oferit de Mantuitor, de aceea slujitorul este responsabil de lucrarea pe care o va face si va da socoteala de ea inaintea Domnului Isus.

 

Ř    Viziunea Domnului Isus

„… i-a trimis doi cate doi inaintea Lui, in toate cetatile si in toate locurile pe unde avea sa treaca El.” (Lc.10:1). Ucenicii isi indreapta slujirea dupa calauzirea Domnului Isus. Mantuitorul are un plan, iar, in acest plan de lucrare, slujitorii Lui sunt implicati. Slujirea ucenicilor face parte din strategia misionara a Domnului Isus in vederea implinirii planului Sau.

 

Ř    Colaborarea slujitorilor

„… i-a trimis doi cate doi …” (Lc.10:1). Se evidentiaza necesitatea colaborarii dintre ucenici si lucrul lor in echipa pentru a implini lucrarea misionara la care au fost chemati.

 

Ř    Ascultarea de voia Domnului Isus

o        Rugaciune

„Mare este secerisul, dar putini sunt lucratorii! Rugati, dar, pe Domnul secerisului sa scoata lucratori la secerisul Sau.” (Lc.10:2). Ucenicii chemati in lucrarea Domnului, sunt chemati sa se roage pentru mai multi lucratori. Fiindca lucrarea este mai mare decat pot lucra ucenicii chemati, acestia trebuie sa sustina in rugaciune cresterea resursei umane pentru lucrarea Evangheliei.

 

o        Slujire

„Duceti-va; iata, va trimit …” (Lc.10:3). Ucenicii nu trebuie doar sa se roage pentru „ridicarea” de lucratori care sa faca lucrarea lui Dumnezeu. In aceasta situatie, ei nu se roaga si asteapta sa vada ce lucratori vor veni, ci in acelasi timp ei se mobilizeaza pentru misiunea Evangheliei. Ucenicii, in timp ce vestesc Evanghelia, se roaga ca si alti lucratori sa li se alature pentru a duce la indeplinire marea lucrare a lui Dumnezeu. De asemenea, Mantuitorul ofera detalii pe care slujitorii Sai trebuie sa le urmeze (Lc.10:3-16). Slujirea se desfasoara intr-un context ostil ucenicilor, dar, si in acest context, acestia trebuie sa vesteasca cu putere Evanghelia aratand compasiune tuturor oamenilor.

 

o        Reprezentare

„Cine va asculta pe voi pe Mine ma asculta; si cine va nesocoteste pe voi, pe Mine ma nesocoteste; iar cine Ma nesocoteste pe Mine nesocoteste pe Cel ce M-a trimis pe Mine.” (Lc.10:16). In tot timpul lucrarii, ucenicii reprezinta pe Domnul Isus. Lucrarea de vestire a Evanheliei pe care slujitorii Domnului o fac este, de fapt, lucrarea pe care Mantuitorul o face prin vietile lor. Evanghelia vestita de catre ucenici nu este mesajul lor, ci este Cuvantul lui Dumnezeu care are autoritate si prin care Duhul Sfant va duce mai departe lucrarea Domnului, convingand inimile pacatosilor ca au nevoie de mantuire (F.A. 2:37).

 

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate