Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Studiu Biblic
 

 

 

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Media

Watch videos at Vodpod and more of my videos


Studiu Biblic

 

 

Damian Ion

Pagina Studiu Biblic este realizată de

 

Damian Ion

Pastor al Bisericii Creştine Baptiste Betania din Radna, Jud. Arad

 

Misiunea Biblică

 

Misiunea Sociala

 

Prin harul Domnului, consider ca avem astazi o mare poarta deschisa in Romania pentru vestirea Evangheliei, prin misiunea sociala.

 

Scriptura ni-L arata pe Domnul Isus Cristos ajutandu-i pe oameni in nevoile lor fizice si materiale. In astfel de situatii Il gasim de multe ori pe Domnul Isus predicand Evanghelia. Multimi de oameni L-au urmat pe Mantuitorul nostru pentru vindecare si hrana fizica, iar acestia au avut ocazia sa primeasca si hrana sufleteasca care pe multi i-a dus la pocainta si credinta, deci la mantuirea de pacate.

 

La fel si in societatea noastra, vedem cum semenii nostri sunt mai deschisi sa asculte Evanghelia cand trec prin necazuri si lipsuri. Cred ca este intelept sa folosim evanghelistic momentul cand oamenii de langa noi isi deschid inima si cer ajutorul nostru trecand prin experiente grele din punct de vedere material si sa nu-i judecam ca au ajuns acolo datorita necredintei lor in Dumnezeu.

 

Uneori putem gandi ca nu suntem chemati sa oferim ajutoare materiale, asa cum tot felul de fundatii sociale o fac, fiindca noi suntem chemati sa facem o lucrare spirituala vestind Evanghelia si nu una materiala. Dar, asa cum deja am observat mai sus, Domnul Isus a hranit multimi si a oferit vindecare multora, desi nu toti s-au pocait apoi. Misiunea sociala a crestinilor nu trebuie sa fie asemenea lucrarii sociale pe care o fac organizatiile de caritate fiind motivate de umanism, ci misiunea noastra sociala Il prezinta clar si ferm pe Domnul Isus Cristos in Numele caruia noi savarsim orice lucrare.

 

Cuvantul lui Dumnezeu pe care il gasim scris in Evanghelia dupa Matei 25:34-36 („Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: „Veniti binecuvântatii Tatălui Meu de mosteniti Împărătia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii. Căci am fost flămând, si Mi-ati dat de mâncat; Mi-a fost sete, si Mi-ati dat de băut; am fost străin, si M-ati primit; am fost gol, si M-ati îmbrăcat; am fost bolnav, si ati venit să Mă vedeti; am fost în temnită, si ati venit pe la Mine.”) ne arata deslusit ca suntem chemati sa ne implicam in misiunea sociala, aceasta fiind o modalitate de vestire a Evangheliei practicata mai intai de Mantuitorul nostru.

 

Revenind la contextul societatii din Romania, doresc sa mentionez ca in momentul de fata Serviciile de Asistenta Sociala ale Primariilor si Directiile Sociale nationale teritoriale sunt deschise pentru parteneriate sociale cu bisericile chiar si cu cele baptiste. Acum vorbim in Romania si despre Parteneriatul Stat – Biserica, initiat de catre Parlament, dupa ce a fost aprobata Legea Cultelor si Legea Voluntariatului care ofera o colaborare in lucrarea sociala intre Institutiile statului si toate bisericile din tara noastra.

 

Majoritatea lucratorilor sociali recunosc rolul major al Bisericilor in lucrarea sociala din Romania, cat si implicarea Bisericii, inca de la inceputul istoriei sale in misiunea sociala.

 

Odata ce Domnul ne-a deschis poarta misiunii sociale in Romania, ramane ca noi sa ne rugam si sa ne dorim sa fim calauziti de Duhul Sfant pentru viziune, strategie, planificare, slujire si impact pe ogorul Evangheliei, prin misiunea sociala.

 

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate