Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Studiu Biblic
 

 

 

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Media

Watch videos at Vodpod and more of my videos

 


Studiu Biblic

 

 

Damian Ion

Pagina Studiu Biblic este realizată de

 

Damian Ion

Pastor al Bisericii Creştine Baptiste Betania din Radna, Jud. Arad

 

Viziune şi Strategie în lucrarea lui Dumnezeu

(continuare din numarul anterior)

 

Pasiune pentru Seceriş

 

Intimitatea cu Dumnezeu conduce la inima si pasiunea lui Dumnezeu pentru cei pierduti. Pasiunea lui Dumnezeu devine pasiunea noastra. Asa cum intimitatea noastra trebuie întretinuta în mod continuu, tot asa trebuie facut si cu pasiunea noastra. Viziunea este în legatura directa cu pasiunea. Când pasiunea se diminueaza, viziunea devine si ea mai distanta si neclara.

 

Definirea Pasiunii

 

Pasiunea este o forta care arde în tine, care te prinde, o putere care te misca dincolo de activitatea umana obisnuita. Nu te va lasa pâna când planurile lui Dumnezeu nu sunt împlinite. Pasiunea este focul si urgenta de care are nevoie viziunea pentru a se pastra vie si activa.

 

Prezentarea Biblica a Pasiunii

 

1. Pentru Ieremia

Pasiunea este un foc care vine de la Dumnezeu si care nu poate fi stins. Dar daca zic, “Nu Îl voi mai pomeni sau nu voi mai vorbi în Numele Lui,” iata ca în inima mea este ca un FOC mistuitor, închis în oasele mele. Caut sa-l opresc, dar nu pot. (Ieremia 20:9)

 

2. Pentru Petru

Pasiunea este o convingere care trebuie respectata. Si după ce i-au chemat, le-au poruncit să nu mai vorbească cu nici un chip, nici să mai învete pe oameni în Numele lui Isus. Drept răspuns, Petru si Ioan le-au zis: „Judecati voi singuri dacă este drept înaintea lui Dumnezeu să ascultăm mai mult de voi decât de Dumnezeu; căci noi nu putem să nu vorbim despre ce am văzut si am auzit. (Fapte 4:18-20)

 

“Titanii Împaratiei sunt cei care îl iubesc pe Dumnezeu mai mult decât pe ceilalti. Toate celelalte pasiuni construiesc pe, sau pleaca din dragostea noastra plina de pasiune pentru Isus. Pasiunea noastra pentru suflete, misiuni, cei în nevoie, cei lipsiti de privilegii, începe toata aici.”

A.W. Tozer, Ablaze for God

 

Radacina cuvântului pasiune în Latina înseamna “a suferi pentru”. “Pasiunea este lucrul pentru care însetezi atât de intens încât ai sacrifica orice ca sa-l ai”. McClung, Apostolic Passion

 

3. Pentru Pavel

Pasiunea este o viata rastignita, traita prin credinta în Cristos. Am fost răstignit împreună cu Hristos, si trăiesc... dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieste în mine. Si viata pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinta în Fiul lui Dumnezeu, care ma iubit si S-a dat pe Sine însusi pentru mine. (Galateni 2:20)

 

Exercitiu

 

Poti sa te identifici cu Ieremia, Petru sau Pavel? Împartaseste un moment din viata ta când stii ca sufletul tau era aprins de pasiune si care a fost rodul acestui fapt.

 

Pasiunea si Secerisul

 

Domnul Isus a venit sa “caute si sa mântuiasca ce era pierdut”. Dumnezeu doreste ca toti sa fie atinsi de puterea transformatoare de vieti a Evangheliei. Cuvintele Donmului Isus sunt la fel de relevante astazi ca si atunci când au fost spuse pentru prima oara: Holdele sunt gata pentru seceris

Nu ziceti voi că mai Sunt patru luni până la seceris? Iată, Eu vă spun: Ridicati-vă ochii, si priviti holdele, care Sunt albe acum, gata pentru seceris. Cine secera, primeste o plată, si strânge roada pentru viata vesnica. (Ioan 4:35)

 

Mare este secerisul dar putini sunt lucratorii

 

Când a văzut gloatele, I s-a făcut milă de ele, pentru că erau necăjite si risipite, ca niste oi care n-au păstor. Atunci a zis ucenicilor Săi: „Mare este secerisul, dar pu_ini sunt lucrătorii! Ruga_i, deci, pe Domnul secerisului să scoată lucrători la secerisul Lui. (Matei 9:36-38)

 

Câmpul secerisului

 

În jur de 6 miliarde de oameni locuiesc acum pe planeta Pamânt. Aceasta este o mare provocare pentru Biserica, deoarece doua treimi din populatia globului trebuie sa ia o decizie în ceea ce priveste Evanghelia. Acum, secerisul global arata cam asa:

• Doua miliarde sunt crestini

• Doua miliarde nu sunt crestini dar au acces la Biblie

• Doua miliarde ramân neatinsi de Evanghelie

 

Marele Seceris

 

Noi traim una din cele mai pasionante perioade din istoria salvarii lui Dumnezeu. Patrick Johnstone, autor al cartii Operation World, afirma, “Noi traim în timpul celei mai mari recolte de oameni din Împaratia lui Dumnezeu pe care omenirea a vazut-o vreodata.” În timpul secolului al douazecilea, populatia globala s-a multiplicat de 3,7 ori. Procentul de crestini din America de Nord a ramas aproximativ acelasi. În Europa, numarul crestinilor au crescut doar de 1,5 ori. Totusi, în Asia, sunt de 15 ori mai multi, si în Africa sunt de 38 de ori mai multi crestini decât erau acum 100 de ani.

 

Noii crestini sunt adaugati Bisericii cu o rata de:

 

• 20,000 pe zi în Africa

• 15,000 pe zi în India

• 10,000 pe zi în America Latina

• 500,000 pana la 100+ milioane în China din 1950

 

Crestinatatea creste cu 115,000 pe zi în întreaga lume. A fost estimat ca în fiecare saptamâna sunt plantate 5,600 de biserici noi în întreaga lume. Acest lucru ne da mari motive sa-L laudam pe Dumnezeu. Duhul Sfânt lucreaza în mod marer!

 

Marile Provocari

 

În acelasi timp, la 2 000 de ani si 59 de generatii dupa Marea Trimitere, exista mari provocari pe care le întâmpinam.

• Traducerea Bibliei: "Aproximativ 96% din popula_ia globala are Scriptura în limba natala. Totusi, pentu a completa cele 4% procente ramase, va fi nevoie probabil de înca 3,000 de traduceri."

• Radiodifuziunea crestina: Studiile indica faptul ca emisiuni radio crestine sunt în limbile a aproximativ 81% din popula_ia lumii.

• Filmul Viata Domnului Isus: S-au facut aproximativ 6,11 miliarde de vizionari ale filmului Isus si filmul este disponibil în peste 90% din limbile vorbite ale populatiei lumii.

• Statutul Evangheliei pentru fiecare persoana: Aproximativ 70% (4.3 miliarde) din populatia globului a auzit evanghelia într-o forma sau alta. 30% (2 miliarde) nu au avut o expunere la mesajul evangheliei.

 

Pasiunea este rezultatul direct al dragostei noastre pentru Cristos si al devotamentului nostru

 

Căci dragostea lui Hristos ne strânge; fiindcă socotim că, dacă Unul singur a murit pentru toti, toti, deci, au murit. Si El a murit pentru toti, pentru ca cei ce trăiesc, să nu mai trăiască pentru ei însisi, ci pentru Cel ce a murit si a înviat pentru ei. 2 Corinteni 5: 14-15

“Pasiunea crestinilor vine din semnarea de buna voie a renuntarii la drepturile lor pentru a deveni robi ai lu Cristos.” Oswald Chambers, M  Utmost for His Highest (Maximul meu pentru maretul Lui)

 

Pasiunea vine de la Dumnezeu

 

Wesley Duewel scrie în Ablaze for God (În flacari pentru Dumnezeu), “Noi nu putem aprinde acest foc. Nici un om nu poate stârni acest foc ceresc; el trebuie sa vina de la carbunele de pe altarul de sus.” “Cum experimentezi din plin pasiunea lui Dumnezeu pentru seceris?” Ceri; Cauti; Bati, pentru ca “Orice dar bun si desavârsit vine de la Dumnezeu” (Iacov 1:17). Cereti, si vi se va da; căutati si veti găsi; bateti, si vi se va deschide. Căci ori si cine cere, capătă; cine caută, găseste; si celui ce bate, i se deschide. [Mat.7:7-8]

 

Exemple istorice de pasiune

 

1. John Wesley (Lider al trezirii din Anglia în secolul al 16-lea)

“Fie ca toti sa avem aceeasi meserie. Noi traim doar pentru asta, sa ne salvam propriile suflete si sufletele celor care ne aud.” Dumnezeu l-a folosit pe John Wesley pentru a aduce trezirea si pentru a transforma Anglia. Saizeci de milioane de oameni din întreaga lume datoreaza astazi mostenirea lor spirituala acestei miscari.

 

2. John Knox (Lider al Trezirii Scotiene)

Când sotia sa i-a cerut sa mai doarma putin, el a raspuns, “Cum sa pot dormi când tara mea nu e salvata?” El se ruga adesea o noapte întreaga cu glas de agonie. “Doamne, da-mi Scotia sau mor!” Dumnezeu a scuturat Scotia. Dumnezeu i-a dat Scotia.

 

3. David Brainard (misionar între Indienii din America)

“Nu mi-a pasat unde sau cum am trait, sau prin ce greutati am trecut atât timp cât am putut castiga suflete pentru Cristos.”

 

4. George Whitefield (evanghelist britanic al secolului al 17-lea)

Whitefield s-a rugat , “O Damne, da-mi suflete sau ia-mi sufletul.” Se spune ca fata lui stralucea ca fata lui Mose când a rostit acea rugaciune. Deoarece pasiunea vine de la Dumnezeu, ea este mentinuta de intimitatea noastra cu El. Dupa cum Dumnezeu ne hraneste si ne cultiva sufletele prin discipline spirituale si prin prezenta Lui, unul din rezultatele spirituale este faptul ca pasiunea noastra creste si continua sa ne sustina viziunea. Pasiunea trebuie cultivata si mentinuta asemenea unui foc. Fie ca inimile fiecaruia dintre noi sa arda ca o flacara a pasiunii care nu se stinge pâna când secerisul nu este gata sau pâna când Cristos ne va lua acasa. Fie ca noi sa raspundem chemarii noastre, sa salvam suflete.

 

5. William Booth (fondator al Armatei Salvarii)

Regele Angliei l-a întrebat care era forta care-I conducea viata. Raspunsul lui Booth a fost: “Domnule, pasiunea unora este pentru aur, pasiunea altora este pentru faima, dar pasiunea mea este pentru suflete.”

 

Exemple luate din Ablaze for God (In flacari pentru Dumnezeu), Duewel

 

Concluzia

 

Deoarece pasiunea lui Dumnezeu este pentru cei pierduti, El este gata sa îti dea tie inima Lui plina de pasiune. Tu nu poti aprinde focul. Focul pasiunii este de la Dumnezeu. Pasii sunt clari:

• Dedica-te în a deveni un rob al Domnului Cristos.

• Cere…Cauta…Bate.

• Roaga-te.

 

Rugaciune pentru pasiune

 

Doamne, vreau ca pasiunea pe care o ai Tu pentru cei pierduti sa devina si pasiunea mea. Îti cer ca sa trimiti foc din cer în oasele mele la fel cum ai facut cu Ieremia. Lasa ca acest foc sa arda tot ceea ce ma tine pe mine departe de a experimenta pasiunea ta divina. Si eu deasemenea vreau “sa-i caut pe cei pierduti” urmând exemplul Fiului Tau plin de pasiune. În Numele Lui m-am rugat, Amin!

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate