Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Studiu Biblic
 

 

 

Cuprins Publicaţie
Nostra Aetate
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Media

Watch videos at Vodpod and more of my videos


Studiu Biblic

 

 

Damian Ion

Pagina Studiu Biblic este realizată de

 

Damian Ion

Pastor al Bisericii Creştine Baptiste Betania din Radna, Jud. Arad

 

Descopera-ti Chemarea

Fiecare din noi avem o chemare din partea lui Dumnezeu pe care trebuie sa o descoperim prin calauzirea Duhului Sfant. „El ne-a mântuit si ne-a dat o chemare sfântă, nu pentru faptele noastre, ci după hotărârea Lui si după harul care ne-a fost dat în Hristos Isus, înainte de veşnicii,” (2Tim.1:9)

Este bine sa ne aducem aminte de cuvintele lui Dumnezeu: „Pocăiti-vă le-a zis Petru si fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veti primi darul Sfântului Duh.” (F.A.2:38) “Atunci Împărătia cerurilor se va asemăna cu un om, care, când era să plece într-o altă tară, a chemat pe robii săi, si le-a încredintat avutia sa. Unuia i-a dat cinci talanti, altuia doi, si altuia unul: fiecăruia după puterea lui; si a plecat.” (Mt.25:14-15) “Este un singur Dumnezeu si Tată al tuturor, care este mai presus de toti, care lucrează prin toti si care este în toti. Dar fiecăruia din noi harul i-a fost dat după măsura darului lui Hristos.” (Efes.4:6-7) “Si El a dat pe unii apostoli; pe altii, prooroci; pe altii, evanghelisti; pe altii, păstori si învătători, pentru desăvârsirea sfintilor, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos,” (Efes.4:11-12) “Din El tot trupul, bine închegat si strâns legat, prin ceea ce dă fiecare încheitură, îsi primeste cresterea, potrivit cu lucrarea fiecărei părti în măsura ei, si se zideste în dragoste.” (Efes.4:16) “Orice faceti, să faceti din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care stiti că veti primi de la Domnul răsplata mostenirii. Voi slujiti Domnului Hristos.” (Colos.3:23-24) “De aceea, fratilor, căutati cu atât mai mult să vă întăriti chemarea si alegerea voastră; căci, dacă faceti lucrul acesta, nu veti aluneca niciodată. În adevăr, în chipul acesta vi se va da din belsug intrare în Împărătia vesnică a Domnului si Mântuitorului nostru Isus Hristos. (2Pet.10:11-11) “Si toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a împăcat cu El prin Isus Hristos, si ne-a încredintat slujba împăcării; (2Cor.18) “Noi, deci, suntem trimesi împuterniciti ai lui Hristos; si, ca si cum Dumnezeu ar îndemna prin noi, vă rugăm fierbinte, în Numele lui Hristos: Împăcati-vă cu Dumnezeu!” (2Cor.5:20) “Ca unii care lucrăm împreună cu Dumnezeu” (2Cor.6:11) “După multă vreme, stăpânul robilor acelora s-a întors si le-a cerut socoteala. Cel ce primise cei cinci talanti, a venit, a adus alti cinci talanti si a zis: Doamne, mi-ai încredintat cinci talanti; iată că am câstigat cu ei alti cinci talanti. Stăpânul său i-a zis: Bine, rob bun si credincios; ai fost credincios în putine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău.” (Mt.25:19-21)

Versetele din Scriptura amintite mai sus, evidentiaza planul si lucrarea lui Dumnezeu prin viata credinciosilor, a copiilor Sai, care s-au intors la El si au fost mantuiti prin Jertfa Domnului Isus. Darurile spirituale ne onoreaza. Dumnezeu ne-a onorat oferindu-ne daruri spirituale fara sa meritam. Darurile pe care credincinciosii le primesc sunt in concordanta cu voia lui Dumnezeu. Darurile spirituale ne responsabilizeaza; darurile spirituale primite de catre credincios il pun pe acesta in pozitia de a raspunde pentru felul in care le foloseste. Folosirea darurilor spirituale pentru slava lui Dumnezeu si propasirea Imparatiei Sale va duce la rasplatirea credinciosului.

Ne rugam, cu ajutoul lui Dumnezeu, sa ne implicam si sa ne implinim slujirea la care am fost chemati de catre Domnul si Mantuitorul nostru. Fiul lui Dumnezeu ne-a slujit atat in lucrarea Sa de mantuire a omenirii pacatoase, cat si prin lucrarea pe care astazi o face fiind la dreapta lui Dumnezeu. “Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.” (Io.14:2) “Copilasilor, vă scriu aceste lucruri, ca să nu păcătuiti. Dar dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel neprihănit.” (1Io.2:1) “Dar Stefan, plin de Duhul Sfânt, si-a pironit ochii spre cer, a văzut slava lui Dumnezeu, si pe Isus stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu;” (F.A.7:55)

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate