Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Studiu Biblic
 

 

 

Arhiva
Contact
Colaboratori
Despre noi

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Articole
Media
Poşta Redacţiei

Watch videos at Vodpod and more of my videos

 


Studiu Biblic

 

 

Damian Ion

Pagina Studiu Biblic este realizată de

 

Damian Ion

Pastor al Bisericii Creştine Baptiste Betania din Radna, Jud. Arad

 

Viziune şi Strategie în lucrarea lui Dumnezeu

 

 

VIZIUNE – Ce sa fac?

 

STRATEGIE – Cum sa fac?

 

PLAN – Cum sa organizez ceea ce fac ?

 

IMPACT – Ce schimbare va oferi împlinirea viziunii? ce diferenţa va aduce situaţiei actuale?

 

Viziunea mai poate fi numita arta de a vedea lucrurile invizibile. Viziunea reprezinta tinta spre care ma indrept, iar strategia ofera pasii pe care trebuie sa ii fac pemtru a implini viziunea. Bisericile au nevoie de credinciosi, lideri vizionari si de strategii de implementare a viziunilor.

 

Intotdeauna un vizionar pleaca de la nevoile existente. El nu actioneaza dupa idei ce nu-si gasesc rezonanta in practica. Multi dintre slujitori au incercat sa imite viziunile altora, sa le preia scopurile, sa le copieze strategiile si au esuat. Nu putem imita o viziune, cand ne confruntam cu nevoi diferite. Scopul nostru, ca slujitori, este sa implinim nevoile oamenilor, deoarece asa invatam de la Domnul Isus.

 

Nu se poate vorbi despre o viziune eficienta pana nu sunt cunoscute nevoile. Care sunt nevoile semenilor nostri? Care sunt problemele cu care se confrunta acestia?

 

Conform chemarii lui Dumnezeu, proiectele noastre trebuie sa implineasca nevoilor celor pe care-i slujim, altfel am visat degeaba si ne-am straduit in zadar.

 

Daca dorim sa dezvoltam o strategie pentru o lucrare specifica, trebuie sa plecam de la cateva intrebari:

 

Ř Care sunt cele mai mari nevoi ale semenilor pentru care intentionez sa dezvolt o slujire?

Ř Care sunt problemele reale cu care se confrunta ei in viata de zi cu zi?

Ř Ce strategii dezvolt pentru a implini aceste nevoi?

 

Viziunile slujitorilor trebuie sa fie bine ancorate in realitate pentru a fi eficiente. Slujirea trebuie focalizata pe nevoi reale. Strategiile trebuie sa ofere solutii pentru probleme reale. Un medic, cand ofera un tratament, trebuie sa cunoasca foarte bine starea de sanatate a pacientului, altfel s-ar putea ca tratamentul sa-i provoace reactii adverse.

 

Lucrarea lui Dumnezeu trebuie facuta in mod intentionat si sistematic. Nimeni nu ajunge la serviciu sa lucreze, la magazin sa cumpere paine sau in alte locuri, din intamplare, ci va merge in mod intentionat. Asa cum lucrurile importante din viata noastra le facem in mod intentionat, planificat si sistematic, lucrarea lui Dumnezeu trebuie sa o facem intr-un mod foarte bine organizat. 

 

1.     Dumnezeu lucrează conform planului Sau

 

Lucrarea lui Dumnezeu se desfasoara după voia Sa in vederea împlinirii scopului (plan) Sau. Întreaga creaţie este supusa planului lui Dumnezeu.

 

Biblia descrie planurile lui Dumnezeu in felul următor:

Ř Sunt stabilite – Isaia 23:9

Ř Au centrul in Domnul Isus – Efeseni 3:11

Ř Sunt irezistibile – Isaia 14:26-27

Ř Sunt ireversibile – Ieremia 4:28

Ř Sunt împlinite – Romani 9:11

Ř Sunt victorioase – 2Cronici 32:2-22

Ř Sunt necunoscute pentru inteleptii lumii – Isaia 19:11-12

Ř Sunt făcute de cunoscut celor credincioşi – Ieremia 50:45

 

Credinciosul, slujitorul creştin de astăzi este chemat sa lucreze pentru Dumnezeu urmând un plan.

 

Biblia descrie următoarea caracterizare pentru planurile slujitorului:

Ř Stabilite – Psalmul 7:3

Ř Statornice – 2Corinteni 1:17

Ř Cunoscute de alţii – 2Timotei 3:10

Ř Împiedicate de oamenii rai – Ezra 4:5

Ř Împiedicate de cel rău – Romani 1:13

Ř Uneori întârziate – Faptele Apostolilor 19:21

Ř Realizate  - 1Imparati 5:5

 

O lucrare fara un plan va duce nicăieri. Stabilirea planului pentru lucrarea slujitorului este imperios necesara pentru eficienta slujirii sale. In urma observării invataturii biblice de mai sus se va ajunge la următoarele afirmaţii practice:

 

Ř Dumnezeu a stabilit un plan pentru lucrarea Sa. Astfel, slujitorul creştin va stabili si el unul sub călăuzirea Duhului Sfânt.

Ř Dumnezeu a rămas ferm in împlinirea planului stabilit. Astfel, slujitorul creştin va urma planul in mod statornic, deşi va avea un preţ de plătit, pana ce Domnul îl va ajuta sa îl duca la îndeplinire.

Ř Dumnezeu a impartasit din planul Sau la slujitorii Săi. La rândul sau, slujitorul creştin va comunica planul sau de slujire cu potenţialii săi colaboratori in vederea lucrării Domnului.

Ř Dumnezeu întotdeauna a împlinit planul Sau ducând lucrarea pana la capăt (Ioan 19:30). De asemenea, slujitorul creştin va lucra cu harnice rugându-se si aşteptând ca Dumnezeu sa îl ajute sa realizeze lucrarea la care El l-a chemat.

 

Slujitorul lui Dumnezeu va acţiona după planul lui Dumnezeu

 

Ř Ecles.3:14  Am ajuns la cunostina că tot ce face Dumnezeu dăinuieste în veci, si la ceea ce face El nu mai este nimic de adăugat si nimic de scăzut, si că Dumnezeu face asa pentru ca lumea să se teamă de El.

Ř Deut.29:29  Lucrurile ascunse Sunt ale Domnului, Dumnezeului nostru, iar lucrurile descoperite Sunt ale noastre si ale copiilor nostri, pe vecie, ca să împlinim toate cuvintele legii acesteia.

Ř Apoc.22:18-19 Mărturisesc oricui aude cuvintele proorociei din cartea aceasta că, dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise în cartea aceasta. Si dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărtii acestei proorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vietii si din cetatea Sfântă, scrise în cartea aceasta.”

Ř 2Tim.3:16  Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu si de folos ca să învete, să mustre, să îndrepte, să dea întelepciune în neprihănire, 17. pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare  bună.

 

La Cuvântul Tău si după planul Tău!

In Evanghelia după Luca 5:1-11, Biblia ne oferă un exemplu clar ca întotdeauna cine asculta de planul lui Dumnezeu va avea parte de binecuvântările Sale.

Ř Poţi fi descurajat sa nu asculţi Cuvântul lui Dumnezeu: daca alte soluţii nu au mers de ce ar merge Cuvântul lui Dumnezeu? daca deja ai acceptat ideea înfrângerii de ce ai mai asculta de Cuvântul lui Dumnezeu? Petru putea spune, cel care invata despre Dumnezeu, se pricepe si la pescuit (la peste)?

Ř La Cuvântul lui Dumnezeu acţionezi întocmai: împlineşti Cuvântul lui Dumnezeu; te bucuri de binecuvântarea adusa de Cuvântul lui Dumnezeu; devii o binecuvântare pentru semenii tai.

Ř La Cuvântul lui Dumnezeu eşti cercetat: când vezi împlinirea planului lui Dumnezeu, vezi măreţia lui Dumnezeu in contrast cu nimicnicia ta; când vezi împlinirea Cuvântul lui Dumnezeu in viata ta ai parte de o noua provocare, chemare din partea lui Dumnezeu; când vezi împlinirea planului lui Dumnezeu eşti gata sa laşi totul si sa mergi după Domnul Isus.

 

Slujeşte in direcţia Cuvântului lui Dumnezeu!

Fi gata sa experimentezi diferenţa pe care o face si o aduce Cuvântul lui Dumnezeu. Fi gata sa asculţi de Cuvântul lui Dumnezeu la fiecare pas pe care Domnul ti-l cere sa îl faci. Apostolul Petru mai intai a ascultat si a aruncat mreaja pentru a pescui, iar apoi a ascultat lăsând mreaja si barca in urma pentru a merge intr-o lucrare la care Domnul Isus îl chemase.

 

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate