Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Studiu Biblic
 

 

 

Cuprins Publicaţie
Nostra Aetate
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Media

Watch videos at Vodpod and more of my videos


Studiu Biblic

 

 

Damian Ion

Pagina Studiu Biblic este realizată de

 

Damian Ion

Pastor al Bisericii Creştine Baptiste Betania din Radna, Jud. Arad

 

“Să le ziceti: Împărătia lui Dumnezeu s-a apropiat de voi.”

 


Domnul Isus Cristos i-a trimis pe ucenici in dese randuri sa vesteasca Evanghelia la pacatosi. Un astfel de exemplu il gasim in Luca 10. “… să le ziceti: Împărătia lui Dumnezeu s-a apropiat de voi.” (Lc.10:9) “Cine vă ascultă pe voi, pe Mine Mă ascultă; si cine vă nesocoteste pe voi, pe Mine Mă nesocoteste; iar cine Mă nesocoteste pe Mine, nesocoteste pe Cel ce M-a trimis pe Mine.” (Lc.10:16)

Este bine sa nu uitam faptul ca Domnul Isus ii iubeste si ii are in atentie pe pacatosi, carora doreste sa le fie vestita Evanghelia, in vederea mantuirii. Fiul lui Dumnezeu Isi trimite ucenicii cu mesajul Imparatiei Sale. Ucenicii sunt cei care vestesc apropierea Imparatiei lui Dumnezeu de pacatosi. Fiindca s-au indepartat de Imparatia lui Dumnezeu, acestia au nevoie de mesajul Evangheliei pentru a ajunge la cunoasterea modului in care pot fi mantuiti si sa revina in Imparatia Domnului. Astazi, putem identifica si multe mesaje false pentru mantuirea pacatosilor, mesaje inventate de oameni si care duc la ratacire spirituala. Intr-un context de viata spirituala in care pacatosii sunt departe de Imparatia lui Dumnezeu si multi oameni vestesc mesaje false pentru mantuire, este evident necesara implicarea mantuitilor in vestirea Evangheliei pe care Domnul ne-a lasat-o clara in Sfanta Scriptura.

Credinciosii sunt trimiti de Dumnezeu la cei nemantuiti pentru a-i apropia de Imparatia Sa. Domnul Isus a dorit ca ucenicii sa fie niste indrumatori pentru pacatosi, sa le spuna acestora ca Imparatia lui Dumnezeu este aproape si de ei. In momente de sinceritate pacatosii isi pot spune ca s-au indepartat prea mult de Imparatia lui Dumnezeu si nu mai au nici o sansa de fi iertati de pacate. In multe cazuri, pacatosii considera ca nu mai pot fi mantuiti si multi chiar ajung sa se obisnuiasca cu gandul ca vor avea de a face cu pedeapsa vesnica a lui Dumnezeu. Credinciosii sunt chemati sa ii ajute pe semenii lor sa inteleaga ca nimeni nu este exclus de Dumnezeu din Imparatia Sa, daca se intoarce la El cu pocainta si credinta. Ceea ce vestitorii Evangheliei nu vor putea face, si anume sa convinga, cu siguranta o va face Duhul Sfant in viata celor sinceri si doritori sa revina in Imparatia lui Dumnezeu.

“Cine vă ascultă pe voi, pe Mine Mă ascultă.” Aceste vorbe ale Mantuitorului arata harul slujirii, cat si responsabilitatea copilului lui Dumnezeu de a face cunoscuta voia Domnului pentru semenii sai. In planul de vestire a Evangheliei celor pacatosi, Dumnezeu a ales sa vorbeasca prin credinciosii Lui. Cunoscand acest lucru, suntem la dispozitia lui Dumnezeu ca sa Isi faca aceasta lucrare? Se aude clar si ferm din gura noastra cuvantul lui Dumnezeu adresat pacatosilor? Ne lasam folositi de Dumnezeu pentru transmiterea Evangheliei? Daca aceasta este voia lui Dumnezeu, cu siguranta ca El ne va si judeca sau ne va rasplati pentru felul in care am ascultat de El, in vestirea Evangheliei. Ne rugam ca Domnul sa ne dea intelepciune in aceasta slujire, iar noi, cu adevarat, sa fim harnici vestind Evanghelia Imparatiei Sale.

 

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate