Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Studiu Biblic
 

 

 

Cuprins Publicaţie
Nostra Aetate
Apologetica
Teologie
Reforma Spirituala
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Media


Studiu Biblic

 

 

Damian Ion

Pagina Studiu Biblic este realizată de

 

Damian Ion

Pastor al Bisericii Creştine Baptiste Betania din Radna, Jud. Arad

 

Incepem anul cu ganduri bune de slujire

 

 

Obisnuim ca la inceput de an, pe de o parte sa avem emotii cu privire la ceea ce vom trai in viitor, iar pe de alta parte sa ne facem planuri pentru ceea ce ne propunem sa realizam in lunile care urmeaza. Insa, in ambele situatii avem nevoie sa ne smerim inaintea lui Dumnezeu, sa ne incredem in El si sa cautam voia Lui pentru viitorul nostru, cat si pentru lucrurile pe care le vom face.

 

Avem nevoie sa ne smerim inainatea lui Dumnezeu, sa ne incredem in El si sa cautam voia Lui pentru a primi har, putere, incredere si calauzire pe drumul vietii noastre. „Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar celor smeriti le dă har.” (1Petru 5:5) “Ascultati, acum, voi care ziceti: <<Astăzi sau mâine ne vom duce în cutare cetate, vom sta acolo un an, vom face negustorie si vom câstiga!>> Si nu stiti ce va aduce ziua de mâne! Căci ce este viata voastră? Nu sunteti decât un abur, care se arată putintel si apoi piere. Voi, dimpotrivă, ar trebui să ziceti: <<Dacă va vrea Domnul, vom trăi si vom face cutare sau cutare lucru.>>” (Iacov 4:13-15)

 

In timp ce ne organizam agenda pentru noul an, cand notam lucruri pe care dorim sa le facem pentru familie, cariera, societate, sa nu pierdem din vedere rubrica care contine lucrarea lui Dumnezeu. Ce si cat ne propunem sa lucram pentru Domnul in acest an? Nimeni nu merge la serviciu sau la scoala din intamplare, ci acestea, in mod normal, sunt actiuni voite, din proprie initiativa si pentru care avem interes direct. Daca aceasta este situatia pentru viata noastra pamanteasca, cel putin cu aceeasi intelepciune ar trebui sa tratam si viata spirituala, daca nu cu mai mult interes si responsabilitate. “Căci noi suntem împreună lucrători cu Dumnezeu ….” (1Corinteni 3:9); “Caută să te înfătisezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie rusine …” (2Timotei 2:15); “Iar ei au plecat si au propovăduit pretutindeni. Domnul lucra împreună cu ei …” (Marcu 16:20) “Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi si vă dă, după plăcerea Lui si vointa si înfăptuirea.” (Filipeni 2:13)

 

Sunt persoane care considera ca fac ceva pentru Dumnezeu atunci cand merg la biserica, sau cand mai sunt implicate in vreo facere de bine. Oare doar la atat sa se rezume lucrarea noastra pentru Dumnezeu? Oare nu ar fi necesar sa cautam sa aflam in rugaciune, post, Scriptura si usile pe care Dumnezeu ni le deschide voia Lui pentru slujirea noastra? Oare lucrarea Domnului nu este o preocupare primordiala a crestinului? Oare crestinul nu ar trebui sa se ocupe mai intai de lucrurile Domnului si apoi de ale lui? Modelul de slujire a Bisericii Primare si a crestinilor care au trait inainte de generatia noastra ne ofera exemplul necesar pentru implicare in lucrarea lui Dumnezeu. Niciodata costurile slujirii nu au fost prea mari, niciodata timpul nu fost prea mult si niciodata lucrurile materiale nu au luat-o inaintea celor spirituale pentru lucrarea Bisericii Domnului Isus.

 

Stim ca Fiul lui Dumnezeu a venit in lumea noastra pentru a ne oferi mantuirea prin Jertfa Sa, iar acum El mijloceste la Tatal pentru noi si ne pregateste un loc in Imparatia Sa. Cu alte cuvine, Domnul Isus ne-a slujit din dragoste si este mereu preocupat de noi. Se cuvine, la randul nostru, sa Il slujim pe Domnul si sa avem o implicare din inima in lucrarea Sa.

 

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate