Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Studiu Biblic
 

 

 

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Media

Watch videos at Vodpod and more of my videos


Studiu Biblic

 

 

Damian Ion

Pagina Studiu Biblic este realizată de

 

Damian Ion

Pastor al Bisericii Creştine Baptiste Betania din Radna, Jud. Arad

 

Misiunea Biblică

 

Bucuria care depăşeşte marginile pământului

 

„… bucurati-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri.” Luca 10:22

 

 

„Cine vă ascultă pe voi, pe Mine mă ascultă; si cine vă nesocoteste pe voi, pe Mine mă nesocoteste; iar cine mă nesocoteste pe Mine, nesocoteste pe Cel ce m-a trimis pe Mine.” Cei saptezeci s-au întors plini de bucurie si au zis: „Doamne, chiar si dracii ne sunt supusi în Numele Tău.” (Luca 10:16-17) Ucenicii se intorc din misiunea incredintata lor de catre Mantuitor si isi exprima bucuria, implinirea sufleteasca pe care ei o au in urma realizarii lucrarii si a roadelor spirituale pe care le-au vazut.

 

Ucenicii au plecat in misiune ascultand de Domnul Isus si trecand peste obstacolele din teren, obstacole identificate chiar inainte de a fi implicati in aceasta misiune: „Duceti-vă; iată, vă trimit ca pe niste miei în mijlocul lupilor.” (Luca 10:3) Ascultarea ucenicilor de Mantuitor arata dragostea si credinciosia pe care acestia o au fata de Fiul lui Dumnezeu si pentru lucrarea Sa.

 

S-ar putea ca unii, auzind la ce fel de obstacole sunt expusi si estimand inainte pretul pe care trebuie sa il plateasca pentru lucrarea Domnului, sa nu isi mai doreasca sa faca acea lucrare a lui Dumnezeu. Altii, observand obstacolele in timpul slujirii, pot decide ca trebuie sa renunte. In ambele cazuri nu este dovedita ascultarea de Domnul Isus. Neascultarea de chemarea Domnului la misiune pentru crestini este in total contrast cu ascultarea Mantuitorului cu privire la planul de mantuire a lui Dumnezeu care a implicat Jertfa Domnului Isus pentru pacatosi.

 

Ucenicii asculta de chemarea misionara primita de la Domnul Isus, o implinesc cu toata daruirea lor, iar apoi se bucura vazand roadele spirituale pe care Dumnezeu le aduce in urma slujirii lor. Colaborarea lui Dumnezeu cu credinciosii Sai in lucrarea Sa,\ este un har pe care Domnul il ofera crestinilor.

 

„Totusi, să nu vă bucurati de faptul că duhurile vă sunt supuse; ci bucurati-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri.” (Luca 10:20) Desi ucenicii au o bucurie imediata in urma slujirii lor in lucrarea Domnului, Mantuitorul le aduce aminte ca slujirea lor este rasplatita in Imparatia lui Dumnezeu si ca bucuria lor depaseste marginile pamantului prin faptul ca numele lor „sunt scrise in ceruri”. Uneori, crestinii pot privi doar la bucuria imediata a slujirii lor, de exemplul la cresterea numerica a bisericii locale precum si alte rezultate pe care ei le pot masura imediat, insa acestia nu trebuie sa uite ca slujirea lor este rasplatita de Dumnezeu in Imparatia Sa, indiferent de ceea ce ei pot evalua in termeni pamantesti. Martirii nu se mai pot bucura motivati de o evaluare pentru aici si acum, ei sufera si mor pentru credinta lor in Domnul Isus si se bucura de ceea ce va urma pentru ei in Imparatia lui Dumnezeu pentru ca numele lor sunt scrise in ceruri.

 

„În ceasul acela, Isus S-a bucurat în Duhul Sfânt si a zis: „Tată, Doamne al cerului si al pământului; Te laud pentru că ai ascuns aceste lucruri de cei întelepti si priceputi, si le-ai descoperit pruncilor. Da, Tată, fiindcă asa ai găsit cu cale Tu.” (Luca 10:21) Slujirea ucenicilor, care a dus la implinirea lucrarii primite de la Fiul lui Dumnezeu, bucura pe Domnul Isus. Trebuie subliniat faptul ca Domnul Isus se bucura nu cand ucencii au plecat in misiunea Sa, ci cand acestia s-au intors. Mantuitorul se bucura fiindca ucenicii au ascultat de El si au mers savarsind lucrarea Sa. Lucrarea lui Dumnezeu, la care credinciosul a fost chemat si pe care acesta a finalizat-o, bucura pe Domnul Isus.

 

Prin harul lui Dumnezeu, slujirea misionara a crestinilor, implicarea noastra in lucrarea lui Dumnezeu ofera o bucurie care depaseste marginile pamantului, bucuria de a avea numele scrise in ceruri. Dumnezeu binecuvanteaza implicarea noastra in lucrarea Sa: Evanghelia este vestita pacatosilor si multi se intorc la Dumnezeu, Domnul Isus se bucura, noi ne bucuram vazand cresterea Imparatiei Domnului in inimile semenilor nostri si suntem fericiti fiindca vom fi impreuna pentru totdeauna cu Dumnezeu, pe  care Il iubim si Il slujim acum si aici, pe pamant.

 

Implicarea noastra in lucrarea, in misiunea Domnului, conform chemarii Sale,  ne ofera prin harul lui Dumnezeu sensul vietii noastre, bucuria si fericirea noastra ce are in vedere existenta noastra pe pamanat, cat si in vesnicie cu El. Bucuria noastra este data si masurata de raspunsul nostru la chemarea pe care Domnul ne-o face la mantuire, iar apoi la slujire.

 

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate