Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Studiu Biblic
 

 

 

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Media

Watch videos at Vodpod and more of my videos


Studiu Biblic

 

 

Damian Ion

Pagina Studiu Biblic este realizată de

 

Damian Ion

Pastor al Bisericii Creştine Baptiste Betania din Radna, Jud. Arad

 

Misiunea Biblică

 

Sa misionam in directia Cuvantului lui Dumnezeu!

 

 

Viziunea misionara a creştinilor trebuie sa fie bine ancorata in realitate pentru a fi eficienta. Slujirea trebuie focalizata pe nevoile reale. Strategiile trebuie sa ofere soluţii pentru problemele oamenilor. Un medic, când oferă un tratament, trebuie sa cunoască foarte bine starea de sănătate a pacientului, altfel s-ar putea ca tratamentul sa provoace reacţii adverse pacientului.

 

Lucrarea misionara trebuie făcuta in mod intenţionat si sistematic. Nimeni nu ajunge la serviciu sa lucreze, la magazin sa cumpere pâine sau in alte locuri, din întâmplare, ci va ajunge in aceste locuri daca va merge in mod intenţionat. Aşa cum lucrurile importante din viata noastră le facem in mod intenţionat, planificat si sistematic, lucrarea lui Dumnezeu trebuie sa o facem intr-un mod foarte bine organizat.

 

O lucrare fara un plan va duce nicăieri. Stabilirea planului pentru lucrarea slujitorului este imperios necesara pentru eficienta slujirii sale. Dumnezeu a stabilit un plan pentru lucrarea Sa; astfel, slujitorul creştin isi va stabili si el unul sub călăuzirea Duhului Sfânt. Dumnezeu a rămas ferm in împlinirea planului stabilit; astfel, slujitorul creştin isi va urma planul in mod statornic, deşi va avea un preţ de plătit, pana ce Domnul îl va ajuta sa îl duca la îndeplinire. Dumnezeu a impartasit din planul Sau slujitorilor Săi; astfel, slujitorul creştin va comunica planul sau de slujire potenţialilor săi colaboratori in vederea lucrării Domnului. Întotdeauna Dumnezeu Si-a împlinit planul Sau ducând lucrarea pana la capăt (Ioan 19:30); astfel, slujitorul creştin va lucra cu hărnicie, rugându-se si aşteptând ca Dumnezeu sa îl ajute sa realizeze lucrarea la care El l-a chemat.

 

Fii gata sa experimentezi in viata ta diferenţa pe care o face si o aduce Cuvântul lui Dumnezeu! Fii gata sa asculti de Cuvantul lui Dumnzeu la fiecare pas pe care Domnul ti-l cere sa il faci! Apostolul Petru, la cuvantul Domnului Isus, a ascultat si a aruncat mreaja pentru a pescui, iar apoi a ascultat lasand mreaja si barca in urma pentru a merge intr-o lucrare la care Domnul Isus il chemase (Luca 5:1-11).

 

Vestirea Evangheliei

,,totuşi sa ştiţi ca Imparatia lui Dumnezeu s-a apropiat de voi” Lc.10:11

 

Astăzi sunt tot mai putini oameni care plâng pentru păcatele lor, insa si mai putini oameni care mai plâng pentru păcatele altora. Exemplul oferit de Moise după ce poporul Israel s-a închinat viţelului de aur, ne motivează sa fim alături de sufletele care s-au îndepărtat de Dumnezeu (Exod 32:11–14 si Exod 32:31–32). E dureros sa vezi oameni care nu mai sunt interesaţi de Evanghelie ca sa se întoarcă la Dumnezeu din viata de păcat. E trist sa vezi creştini care nu mai sunt interesaţi de Evanghelie ca sa o vestească celor pacatosi. Dumnezeu aseaza uneori oameni langa noi pentru o singura data in viata noastră (de exemplu, mergem intr-o calatorie cu trenul) si noi putem alege sa le vorbim acestor oameni despre starea vremii, economie, orice si sa nu le spunem Evanghelia.

 

Conform cu Evanghelia după Luca 10, vestirea Evangheliei este o rânduiala a Domnului Isus, implica rugăciunea ucenicilor, mobilizează ucenicii si ii pune pe pacatosi in fata alegerii spirituale.

 

Se poate spune ca vestirea Evangheliei si invitarea oamenilor la Dumnezeu reprezintă Evanghelizarea, insa vestirea Evangheliei fara invitarea oamenilor sa ia decizia pocăinţei înseamnă o simpla informare, iar invitarea la o decizie spirituala pentru Dumnezeu fara vestirea Evangheliei este doar un indemn. Domnul Isus pe crucea de la Golgota a spus ,,s-a isprăvit !” (Ioan 19:30), însemnând ca El Si-a făcut partea Lui misionara, iar acum urmează ca si noi sa ne facem partea noastră in vestirea Evangheliei pentru lucrarea Imparatiei lui Dumnezeu in rândul semenilor noştri. Noi cui vestim Evanghelia?

 

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate