Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Studiu Biblic
 

 

 

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Media

Watch videos at Vodpod and more of my videos


Studiu Biblic

 

 

Damian Ion

Pagina Studiu Biblic este realizată de

 

Damian Ion

Pastor al Bisericii Creştine Baptiste Betania din Radna, Jud. Arad

 

Misiunea Biblică

 

Pledoarie pentru Misiunea Crestina

 

 

Chemarea Domnul Isus este: “Vino dupa Mine!” (Luca 9:59), iar apoi El incredinteaza o responsabilitate: “tu du-te de vesteste Imparatia lui Dumnezeu” (Luca9:60). Chemarea la mantuire este urmata imediat de chemarea la slujire. In timp ce o persoana chemata se scuza, Mantuitorul ii adresa acesteia chemarea la slujire sa vesteasca Imparatia lui Dumnezeu.

 

Marturiile celor care se intorc la Dumnezeu arata clar ca odata ce acestia au inteles si au constientizat chemarea la mantuire, au raspuns pozitiv imediat. Auzim adesea marturiile celor care se convertesc: “Imi pare rau ca nu m-am intors la Dumnezeu mai demult!” Odata ce pacatosul intelege harul manturii pe care Dumnezeu i-l ofera si inima ii este convinsa de Duhul Sfant, acesta nu mai doreste sa stea in starea de pacat si sa astepte pedeapsa pentru pacatele sale, ci in mod urgent o astfel de persoana se pocaieste si se intoarce la Dumnezeu. Daca persoana convinsa de Duhul Sfant ca este pacatoasa doreste sa raspunda imediat chemarii la mantuire, de ce aceasta nu ar raspunde la fel de repede si chemarii la slujire? Slujirea Domnului Isus inseamna “du-te de vesteste Imparatia lui Dumnezeu” prin diferite moduri in care Duhul lui Dumnezeu indruma si calauzeste, atat pentru convertire, cat si pentru zidire spirituala.

 

Credinciosul vesteste Evanghelia cu dragoste si pasiune pentru cei pierduti. Este bine sa nu uitam starea celor pierduti: sunt creati de Dumnezeu si au suflet de la El, s-au indepartat de Dumnezeu, au pierdut calea pentru a se intoarce, merg fara sa stie incotro, au sperante desarte si zadarnice, au nevoie urgenta de ajutor pentru a reveni acasa, la Dumnezeu. De asemenea, cei pierduti au nevoie sa constientizeze ca sunt pierduti, sa-si doreasca sa fie gasiti, sa se lase gasiti, sa Il iubeasca si sa Il doreasca pe Dumnezeu, sa asculte de Dumnezeu pentru reabilitatea lor, sa se reintegreze in familia lui Dumnezeu si sa Il slujeasca pe Dumnezeu. Scriptura ne arata planul lui Dumnezeu pentru cei pierduti, care trebuie iubiti, cautati, gasiti, invatati, adusi inapoi la Dumnezeu, confruntati cu decizia personala de a se intoarce la Dumnezeu prin lumina si calauzirea oferita de Duhul Sfant.

 

Privind in Evanghelia dupa Luca 9:37-62, intelegem ca orice om Il poate urma pe Domnul Isus. A urma pe Domnul Isus implica decizia personala, iar decizia personala trebuie sa invinga orice bariera. Apoi invingerea barierelor lasa deschis drumul umblarii cu Domnul Isus.

 

Concluzionam privind la urmatoarele versete Biblice: Luca 9:62 „… Oricine pune mâna pe plug si se uită înapoi, nu este destoinic pentru Împărătia lui Dumnezeu.”; Luca 15:7 “Tot asa, vă spun că va fi mai multă bucurie în cer pentru un singur păcătos care se pocăieste …” si 2Corinteni 5:20  “Noi, dar, suntem trimesi împuterniciti ai lui Hristos; si, ca si cum Dumnezeu ar îndemna prin noi, vă rugăm fierbinte, în Numele lui Hristos: Împăcati-vă cu Dumnezeu!”

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate