Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri internationale
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

Un fost musulman numit preşedinte nou la un Colegiu Baptist


de Michelle a. Vu.

Un fost musulman Sunni a fost ales ca nou preşedinte la Colegiul Truett-McConnell din Georgia.

Dr.Emir Caner, care a fost decanul fondator al colegiului, la Seminarul Teologic Baptist SouthWestern din Fort Worth, statul Texas, a fost votat de consiliul de administraţie al Colegiului Truett McConnell să devină al 8-lea preşedinte pe data de 8 August, conform informaţiilor furnizate de colegiul Cleveland Ga.

Noua lui funcţie îl face să fie primul fost musulman ales ca preşedinte la un colegiu sau la o universitate baptistă.

 

Literatură Creştină Confiscată; Credincios reţinut în Provincia Shandong, China


(christiansunite.com)---S-a anunţat săptămâna trecută, că Pastorul Zhang Zhongxin a fost condamnat, pe data de 4 iunie, la 2 ani de „reeducare prin muncă” în oraşul Jining, provincia Shandong. De-atunci, mai mulţi membri din biserica lui au fost atacaţi, conform unui raport făcut pe data de 21 Iulie de Asociaţia de Ajutorare a Chinei (China Aid Association).

 

Un Erudit Evanghelic ia în serios pe noii ateişti


de Lily Kwon

Ei sunt doar o minoritate în America, dar acest lucru nu este un motiv, nici chiar şi pentru un singur învăţător evanghelic, să le ignore influenţa puternică.

Argumentele care au respins teismul au existat de-alungul secolelor, dar ele nu au distrus credinţa puternică a poporului american în existenţa lui Dumnezeu. Însă provocările din ultimii ani, lansate de un nou grup de ateişti au început să-şi lase amprenta, şi după cum a declarat Dr.Albert Mohler „cer o atenţie specială”.

 

Evanghelişti absolviţi de acuzaţiile de „crimă cu predilecţie”


de Jeff Johnson, OneNewsNow

Curtea Supremă din Pennsylvania a susţinut decizia unei curţi inferioare prin care homosexualii au fost declaraţi ca fiind  ilegal adăugaţi listei grupărilor  protejate de aşa-numita lege „crime cu predilecţie” din localitatea Keystone, statul Pennsylvania.(legea oferă protecţie împotriva crimelor săvârşite din duşmănie faţă de anumite grupări protejate de stat. Aceste grupări protejate variază de la un stat la altul în America. Ele pot fi, spre exemplu: grupări religioase, etnice, de naţionalitate, de orientare sexuală, grupări cu diferite dizabilităţi etc.)

 

Refugiaţii georgieni ajutaţi de biserici se întreabă „unde era Dumnezeu?”

Georgienii strămutaţi primesc pâine la periferia oraşului Gori, în nord-vestul capitalei Tbilisi, Georgia, pe 15 august 2008  Liderii occidentali s-au angajat în acţiuni diplomatice intense pentru a convinge Rusia să îşi scoată trupele din Georgia, dar tensiunile zonale au revenit când un general rus din elită a avertizat că Polonia ar putea suporta un atac ca urmare a afacerii cu rachete defensive încheiat cu SUA

de Ethan Cole, Christian Post

Bisericile şi agenţiile creştine oferă adăpost şi ajutor umanitar refugiaţilor prinşi în şuvoiul conflictului din Georgia.

Potrivit Donnei Derr, programul acţiunilor de urgenţă din cadrul Serviciului Bisericii Mondiale (Church World Services – CWS), cu baza în SUA, mulţi oameni fug de violenţe cu nimic altceva decât hainele de pe ei şi au nevoie de hrană şi adăpost.

Un membru al acestei acţiuni din partea Chruches Together Inernational, CWS sprijină doi parteneri locali, precum şi alţi membri ai ACT, incluzând aici Biserica Ortodoxă Rusă şi International Orthodox Christian Charities (organizaţia Creştină Ortodoxă Internaţională pentru Caritate) să ofere asistenţă celor afectaţi de conflict.

 

Musulmanii dau vina pe rugăciune în moartea unui lider


Nigeria (CDN)---Un grup islamist a lansat o campanie de ură pe motiv că liderul lor ar fi murit din cauza rugăciunilor creştinilor care au început în urma unui eveniment evanghelic din anul 2004. Conform postului Compass Direct News, se pare că grupul atacă creştinii cu o forţă din ce în ce mai mare în capitala statului, Kwara. Cel puţin 3 creştini au murit, şi mulţi alţii au fost răniţi în atacuri cu săbii şi alte arme, începând din luna Iunie.

 

Salariul Pastorului creşte la mai mult de 80.000$


de Audrey Barrick

Media pastorilor seniori din SUA câştigă astăzi mai mult de 80.000$ pe an, a arătat un sondaj naţional efectuat recent.

Pachetele compensatorii ce conţin inclusive beneficii cum ar fi: pensie, asigurare de viaţă, asigurare de sănătate şi bonificaţii pentru educaţie continuă au crescut până la 81.113 $ pe an pentru media pastorilor seniori. Iar pastorii care au o pregătire academică mai mare sunt plătiţi cu până la 30.000 $ pe an, decât pastorii fără vreo altă pregătire post-liceală.

 

Creştinii din Pakistan an în faţă un viitor nesigur, după demisia lui Musharraf

Preşedintele demisionar Pervez Musharraf inspectează garda de onoare înainte să părăsească Luni, 18 August 2008, locuinţa prezidenţială din Islamabad, Pakistan. Musharraf şi-a anunţat demisia, Luni, încheind astfel aproape 9 ani de şefie despre care oponenţii săi spun că au obstruat revenirea şovăielnică a ţării la democraţie.
de Anne Thomas

Pentru comunitatea creştină minoritară din Pakistan, viitorul e nesigur după demisia preşedintelui pakistanez Pervez Musharraf din această săptămână, a afirmat Glenn Penner de la Vocea Martirilor din Canada.

„Chiar şi creştinii din Pakistan sunt oarecum împărţiţi vis-a-vis de această ştire,” a mai adăugat el, conform ştirilor Mission Network. „Pe de o parte sunt cei ce se bucură să vadă o întoarcere la guvernul civil, iar pe de alta sunt alţii care sunt îngrijoraţi de nesiguranţa a ceea ce urmează să se întâmple de acum înainte.”

Musharraf şi-a încheiat cei 9 ani de conducere ca şef al armatei, Luni, prin demisionarea lui, evitând astfel o punere sub acuzare.

 

Patriarhul Alexey binecuvânteză strângerea de fonduri pentru victimele catastrofei umane din Osetia de Sud


Moscova, 15 August, Interfax---Episcopi conducători ai bisericii ortodoxe ruse au primit o scrisoare de la Patriarhul Alexey II ce propune organizarea de strângere de fonduri pentru victimele catastrofei umane din Osetia de Sud.

“Acţiunile militare recente din Osetia de Sud au forţat mii de oameni să-şi părăsească casele. Conform mai multor surse, peste 30.000 de osetieni au găsit refugiu temporar în Federaţia Rusă,” spune în scrisoarea sa, Alexey II (website-ul official al Patriarhatului din Moscova).

 

Comunităţile Evreieşti din Federaţia Rusă doresc închiderea website-ului ortodox


Moscova, 20 August, Interfax---Departamentul de apărare a legii şi luptei împotriva antisemitismului al comunităţilor evreieşti din Rusia încearcă să închidă un website al publicaţiei Rus Pravoslavnaya (Rusia ortodoxă).

Departamentul a trimis o scrisoare dovedind caracterul anti-Semitic al publicaţiei şi o cerere de închidere a lui, companiei care-i sprijină activitatea, a raportat, Miercuri, agenţia de ştiri evreiască.

 

 sus

 

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America si alte surse. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

 

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate