Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri internationale
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

Revendicarea Vaticanului în ce priveşte legătura cu apostolii are corespondent în succesionismul baptist

Recenta reafirmare a Vaticanului în ce priveşte faptul că „adevărata biserică” se defineşte ca o succesiune neîntrruptă de la Cristos şi apostolii Lui încoace, ar putea avea ecoul într-un loc neaşteptat---printre baptiştii conservatori care-şi identifică rădăcinile denominaţiei lor ca fiind în vremea lui Isus şi chiar înainte de El, la Ioan Botezătorul.

 

Succesionismul baptist---o teorie ce a apărut în secolul 19 undeva aproape de frontiera americană---pretinde că a găsit o linie de continuitate istorică atât în doctrină, cât şi în practică începând din vremea lui Isus şi până la bisericile baptiste din zilele noastre. Teoria spune că bisericile creştine autentice sunt marcate de caracteristici clar baptiste, cum ar fi o conducere autonomă, sărbătorirea Cinei Domnului doar de membri şi botezul prin imersare/scufundare. Asemenea biserici au existat din vremea Noului Testament şi pot fi identificate de-alungul istoriei în grupurile Donatiştilor, Albigenşilor, Catarilor, Waldenşilor şi Anabaptiştilor.

 

Deşi în general discreditată de istoricii bisericii, teoria are încă susţinere printre unii baptişti fundamentalişti şi consevatori, inclusiv unii afiliaţi la Convenţia Baptistă de Sud. [ continuare... ]

   

Activişti creştini întrerup rugăciunea Hinduşilor în Senatul american

Activiştii creştini au întrerupt imediat rugăciunea de la începutul şedinţei din Senatul american de Joi, marring a historic mai întâi pentru cameră şi demonstrând că fundamentalismul este prezent şi evident şi în America.

 

Invitat de Senat să ofere o rugăciune hindusă în locul obişnuitei rugăciuni creştine, Rajan Zed, un preot hindus din Reno, Nevada, doar a păşit pe podium pentru momentul respectiv că trei protestatari, ce aparţin grupului Operation Save America (grup creştin împotriva avortului), l-au întrerupt cu voce tare, cerându-i lui Dumnezeu iertare pentru acceptarea unei „rugăciuni false” a unui hindus în camera Senatului. [ continuare... ]

 

 

Camapnia Uşile Deschise si jocurilor olimpice 2008 din China sărbatoreşte 50 de ani în slujirea bisericii persecutate

Ochii lumii sunt aţintiţi spre China în anul în care se pregătesc jocurile olimpice care vor avea loc în perioada 8-24 august 2008 în Beijing.

 

Nu este prea târziu pentru creştinii din vest să acopere China în rugăciune în timp ce se desfăsoară acest eveniment istoric.

 

Pentru a ajuta creştinii să se unească în rugăciune pentru surorile şi fraţii în credinţă din China , U;ile Deschise sponsorizează o campanie specială de rugăciune numită Un minut/ Un an/O ţară., creştinilor li se cere să se roage pentru cel puţin un minut pe zi, dacă se poate la o ora 8 seara după ora Beijingului, când vor începe ejocurile olimpice sunt prezentate pe www.OpenDoorsUSA.org. [ continuare... ]

 

 

Bărbatul care donează 205,000$ pentru traducerea Bibliei
A fost determinat să pună Scriptura în mâinile oamenilor care niciodată nu au avut-o în limba lor. Nu contează cât costă acest lucru. Dacă Bordul de Misiune Internaţională nu-l va ajuta, el va găsi pe cineva care să o facă.

 

David Steverson, preşedintele agenţiei de bijuterie şi vice-preşedinte de finanţe a spus o poveste despre modul cum au fost determinaţi baptişti din sud, în timpul unei întâlnire a tutorilor din Bordului de Misiune Internaţională pe data de 16-18 iulie.

Steverson a întâlnit bărbatul care a dorit să rămână anonim, în 2005. într-o miercuri după-amiază la o cină în cadrul bisericii, Ei au discutat posibilitatea să doneze o moşie reală pe care el a moştenit-o pe coasta de est. Banii vor merge direct în ztraducerea unei Biblii pentru un grup de oameni la care nu a ajuns. [ continuare... ]

   

Medical missionary Rebekah Naylor (second from right) talks to Global Medical Alliance conference participants during a “partnership fair.” The July 16-22 conference connected more than 90 International Mission Board health-care missionaries with some 200 Southern Baptist doctors, dentists, nurses and other medical professionals from churches across the nation.  Photo by Warren F. Johnson.Conferinţa reflectă misiunile medicale
In timpul cinei din prima seară în cadrul Alianţei medicale globale , Brandi Bhimji s-a simţit încântat şi puţin cam copleşit.

 

”Vreau să fac totul”, a spus asitenta şef din Winchester, VA., care a petrecut dimineaţa scultând misionarii medicali baptişti din sud, vorbind despre slujirea lor.


”Fiecare povestire este aşa captivantă, voi vreţi să meregţi acolo”.

Bhimji şi soţul ei, care este farmacist au participat la întâlnirea din perioada 16-22 iulie a misionarilor care poartă de grijă dion punct de vedere medical, şi a Fundaţiei voluntarilor medicali. Lor lis-au alăturat 20 de medici baptişti din sud, dentişti şi alte cadre medicale din bisericile de peste tot, care au participat la conferinţa de mobilizare a Alianţei medicale globale, la Centrul Bordului de Misiue Internaţională din Rockville, Va.

 

Cadrele medicale, unele care abia s-au alăturat cu echipa misionară de peste tot din lume, alţii care consideră pentru prima dată proiectele medicale împreună cu mai mult de 90 de misionari din Asia, Africa, Latin America, Europa, Africa de nord şi din Orientul mijlociu. [ continuare... ]

 

 

Marv KnoxCel puţin Papa a clarificat lucrurile

Este Papa catholic?

Aceasta este una dintre cele mai vechi glume din lume. Probabil că cei mai mulţi dintre cei mai o folosesc ca replică pentru întrebare evidentă.

 

Spre exemplu, această discuţie despre vremea din Texas în luna iulie.

Se încălzeşte vremea mâine, întreabă vecinul?

Este Papa catolic?, poţi replica

 

Fiecare ştie că Papa este catholic. Aceasta este motivul pentru care, Papa Benedict al XVI-lea, care a acţionat ca un catholic, fusese nedumerit.

 

Întrunirea de la Vatican, pe tema doctrinei de credinţă, pe care a condus-o Papa Benedict când a fost cardinalul Josef Ratzinger, declară că biserica întemeiată de Isus Cristos, este în mod coplet şi adevărat biserica romano-catolică. Deşi documentul afirmă alte denominaţiuni creştine, acsta poate fi “instrumentul salvării. Declaraţia insistă asupra priorităţi bisericii catolice. Acesta susşine că denominaţiunile protestante nu sunt biserici reale, în sens adevărat, ele sunt doar comunităţi eclesiastice”. [ continuare... ]

 

 

M-am închinat multor idoli”
Credinţa necesită un loc sigur printre oamenii din casta Yadav, care sunt de profesie lăptari şi fermieri, şi care se ridică la 54 de milioane în afară de cei din India, Nepal şi Bangladeş.

 

Urmează trei poveşti de-ale lor:

 

-- Brijesh*, un Yadav, care a participat la conferinţă creştinilor Yadav, la începutul acestui an.

 

"Jai Masih! (Victoria lui Mesia!) Dumnezeul meu face toate lucrurile posibile.

 

“Am doi fii, două fiice şi o soţie. Înainte de a veni la Cristos, noi făceam parte dintr-un mediu hindus. Eram implicaţi în tot felul de închinări la idoli. Am avut multe necazuri în viaţa mea, de aceea m-am închinat multor idoli”.

”Odată un slujitor al Domnului a venit la mine. El mi-a spus că, cu cât mă voi închina mai mult la idoli, cu atât voi avea mai multe probleme. Dar Dumnezeul pe care eu Îl slujesc îţi va lua problemele şi dificultăţile, a spus, el. Datorită acestui slujitor a lui Dumnezeu, eu L-am aceptat pe Cristos, ca Salvator personal”.
[ continuare... ]

   

Coruptia in biserica, plocoanele inca pe linie, cu mult dupa scandalul Bakker

Pentru unii moartea lui Tammy Faye Messner pe 20 iulie a stârnit amintiri dragi ale unei personalităţi de televiziune creştină şi pentru alţi amintiri pline de durere legate de scandaluri despre sex şi bani, care au distrus pe fostul administrator al reţelei de televiziune creştină. Moartea lui aminteşte de asemenea de scandaluri legate de bani, care sunt încă foarte vii în biserică.

 

În 1989 Jim Bakker a fost declarată vinovată pentru 24 de conturi fraudate şi conspiraţie şi condamnată la 45 de ani de puşcărie ( din care a efectuat 5). Messner – cunoscută ca Tammy Faye Bakker, înainte de a se căsători nu a fost cuprinsă în rechizitoriu, care o acuză de conspirarea fraudei partenerilor de la PTL reţeaua TV , din cauza celor 158 de milioane.

 

Povestea cum a furat Bakker de la aceia pe care el le-a condus în numele lui cristos au captivat atenţia naţiunii şi s- a prescurtat la o decadă de scandaluri teleevanghelistice.eventual, ei toţi au fost şterşi de la titlu. Dar, până când teleevangheliştii nu mai sunt în centrul atenţiei , povestirile despre hoţia clericilor în general, nu au dispărut. [ continuare... ]

   

COMPENDIU CULTURAL: Fost activist scrie despre goliciunea homosexualitatii
Chiar când el era adâncit în păcatul homosexualităţii, Michael Glatze ştia că acest lucru este greşit. Şi acum, Glatze, fostul lider al mi;cării homosexualităţii relatează o povestire din viaţa lui, când a dat în vileag homosexualitatea pentru că este o minciună goală, pofticioasă.

“Homosexualitatea, oferită minţilor tinerilor, este prin natura ei pornografică, a scris Glatze într-un articol publicat de WorldNetDaily în luna iulie. Ea distruge minţile sentimentale şi încurcă dezvoltarea sexuală, nu am realizat acest lucru, până la vârsta de 30 de ani.

Deşi, noua religie mormonă a lui Glatze refuză elememntele esenţiale ale creştinismului, povestea lui despre renunţarea la homosexualitate este cu toate acestea semnificativă. Editorul fondator al revistei Young Gay America, Glatze a decalarat despre sine că era homosexual la 20 de ani şi doi ani mai târziu, el a început o carieră ambiţioasă şi de sucess de a recruta alţi tineri băieţi, care să îmbrăţişeze stilul de viaţă homosexual. Un interviu favotir, sursă favotită pentru majoritatea scăpărilor mass-mediei, Glatze a fost deasupra unui lucru care a desţelenit un teren şi a fost înviorător. Dae el ştia că ceva nu era corect.
 [ continuare... ]

 

 

Michael, 3, chats with his mother, Rispa, right, as Jessie Hock looks on. Michael and his mother live on the streets of Nairobi, Kenya. Hock, a student at Fort Hays State University in Hays, Kan., took a semester off school to go as a short-term missionary to Nairobi for five months. Studenti din Kansas impartasesc pe Hristos in Nairobi
O studenta la Colegiul din Kansas a pasit prudent prin mormanele de gunoaie de pe strazile din centrul orasului Nairobi din Kenya. Ea a întins mâna sa scuture o cârpa si un carton, l-a uzit pe Michael de 3 ani. El a zâmbit si si-a întins bratele murdare sa o îmbratiseze.

Jessie Hock îl îmbratiseaza pe Michael, un baiat care a cunoscut doar viata de pe strada. El cânta încet : ”Isus ma iubeste” la urechea ei si ea l-a sarutat, în ciuda mirosului coplesitor.

”Tu poti numi acest lucru un serviciu, a spus ea. Eu am vrut sa spu, ca noi zabovim toata ziua si sa vorbim oamenilor despre Isus. Nu pot sa ma gândesc la alt mod mai bun de a petrece un semestru”.


Hock and Luke Ross de la Universitatea Fort Hays din Kansas Statele Unite si Keisha Brown de la Universitatea din Kansas, au petrecut semestrul trecut ca misiuonari pe termen scurt în Nairobi, alaturi de directorul de la Misiunea Christian Challenge student, Porfirio Ramirez din FHSU.
 [ continuare... ]

 

 

Rodney Gage, pastor of Fellowship of Orlando church, baptizes his son, Luke, who was one of 34 people baptized at the church's July 22 Celebration of Baptism at Cocoa Beach, Fla.  Photo courtesy of Fellowship of Orlando Slujirea copiilor produce botezuri, creşterea bisericilor
Notele editorilor: următoarea povestire face parte din Presa baptistă lunară care explorează şi descrie cum indivizi, biserici, asociaţii şi convenţii manifestă o pasiune pentru Cristos şi Împărăţia Lui.

Modul de a atinge întreaga familie cu Evanghelia lui Isus Cristos este prin slujirea entuzasmată şi semnificativă a copiilor şi tinerilor. Aşa cum spune Rodney Gage, pastorul Părtăşiei din Orlando, o biserică care a început acum şase ani de către Gage şi proma biserică din Orlando.

 

După ce s-au adunat în câteva locaţii, tânăra biserică este acum stabilită într-un fost magazin şi prosperă, crescând în ultimile 12 luni de la 100 la aproape 500 de participanţi. [ continuare... ]

   

Membri ai Bisericii Baptiste Two Rivers îşi exprimă dezacordul; pastorul caută reconciliere

O grupare din interiorul unei biserici mai renumite din cadrul Convenţiei Baptiste de Sud (SBC), şi anume Biserica Baptistă Two Rivers din Nashville, caută să-l îndepărteze pe pastorul Jerry Sutton din cauza mai multor acuzaţii îndoielnice. Totuşi, Sutton afirmă că se roagă pentru reconciliere.

 

Sutton e ex-prim-vice preşedinte al SBC care s-a clasat pe locul 3 la alegerile prezindenţiale de anul trecut. El e şi ex-preşedintele Conferinţei Păstorilor şi autorul cărţii “Reforma Baptiştilor”, o istorie a renaşterii conservatoare a Convenţiei Baptiste de Sud.

 

Grupul a lansat un website şi caută să strângă suficiente semnături—ce trebuie să întrunească un procent de cel puţin 10% din membri—pentru a organiza o întâlnire a bisericii în vederea votării demiterii lui Sutton, a precizat ziarul Tennessean, în data de 15 August. Ar fi necesare 2/3 din voturi, au declarat membri bisericii, acestei publicaţii. Conflictul a mai fost menţionat şi de Associated Press. [ continuare... ]

   

Pastor Tata, the orphanage director, stands with teachers nearby, leading Indian children in prayer before a meal. "They eat rice every meal," Deb Corkern, co-founder of the orphanage, said. "Sometimes they get vegetables with the rice. On special occasions they add chicken."Orfelinatul din India devine serviciul public al câmpului de misiune al funcţionarei
Un orfelinat din India este evidenţa modului cum Dumnezeu a captat atenţia neîmpărţită lui Deb Corkern, acum opt ani.

Corkern, o funcţionară a unei companii de servicii publice, era acasă, recuperându-se după o operaţie, când spune ea, Dumnezeu i-a vorbit.


A fost aş de încet, dar a fost o linişte totală, a spus ea. “El mi-a spus că nu eram o creştină şi voi merge în iad”.

Mesajul a contrazis viaţa lui Corkern. Ea era o membră din biserică din clasa a şasea când ea s-a rugat cu un sfătuitor din tabără. Încă, ea recunoaştea că această convertire a ei a “fost o minciună”.

 

Fără ezitare, Corkern L-a invitat pe Isus în viaţa ei. Simţind o urgenţă de a face decizia publică, ea a chemat pe pastorul ei şi i-a ceruts se întâlnească la Biserica Baptistă Betel. În fara Franklinton, La. [ continuare... ]

   

Hundreds of flood victims in Dhaka, Bangladesh, wait for hours to receive food and medical supplies only to be turned away because the distribution was not allowed.Efortul de ajutorare din Bangladeş nu a fost zadarnic
Sute de bangladeşi se îngrămădesc la porţile de fier albastre, când ei aud că cina a fost turnată în recipiente de pastic.

 

O distanţă de mai puţin de 6 kilometri îi desparte de orezul împărţit cu grijă, linte, ouă sau cartofi pe care lucrătorii baptişti din sud le-au adus ca parte a ajutorului pentru cei din comunităţile din sudul provinciei Dhaka, capitala naţiunii, care a suferit inundaţii. Însă pertioada de 30 de zile de mâncare şi asistenţă medicală pentru 6000 de oameni s-a terminat în acea localitate pe16 august, îaninte ca primul castron a fost înmânat--- când iniţiativa ajutorării nu a primit permisiunea să deschidă un centru de distribuire. [ continuare... ]

   

Korean Baptist missions leader Jae Kyeong Lee says missionary tombstones such as this reflect the sacrifice that was made for translating the Bible into Korean and other initiatives to spread the Gospel in South Korea.  Photo by Ann Lovell.Coreenii prevăd viitorul lor în misiune
Un semn mare în afara magazinului cu multe etaje în centrul oraşului Seul “Rugaţi-vă pentru o întoarcere în siguranţă a oataticilor din Afagnistan. Este scris în coreeană, arabă şi engleză.

 

Dar când creştini coreeni şi liderii agenţiilor misionare se străduiesc să afle cel mai bun mod de a se adapta mediului şi cultura, unde prezenţa creştină nu este binevenită şi adesea periculoasă. Ei discută despre cel mai bun mod să îndeplinească sarcina de a duce Evanghelia până la marginile Pământului, în timp ce îi protejăm pe acei sub privirea noastră pe cei care au fost chemaţi în locuri neeplăcute. [ continuare... ]

 

 sus

 

horizontal rule

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America si alte surse. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate