Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Ştiri Internaţionale
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
Media
Ştiri Internaţionale
Din Presa Română
Poşta Redacţiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

Sinagoga Virginia are un număr dublu de participanţi în timpul Ramadamului

Membrii sinagogii au sugerat clădirea lor după ce au auzit că congregaţia musulmană căuta să închirieze un loc pentru mulţimi mai mari de oameni.

Închinătorii marchează luna sfântă a islamului la Adunarea Evreiască din Virginia de Nord. (AP)

Vinerea după prânz, oamenii vin să se roage în această clădire scoţându-şi papucii, desfăşurând carpete pentru a îngenunchea şi a se ruga în Arabică. Cei care vin vinerea seara pun yarmulkes, aprind lumânări şi se roagă în ebraică.


 

Poliţia din Pakistan a împuşcat pe cei care jeleau la funerariile unui creştin

De Brian Sharma | Compass Direct News

LAHORE, Pakistan (CDN) – La funeraliile pentru un bărbat creştin care se presupune că a fost torturat până la moarte în timp ce era în custodie datorită unei acuzaţii false de blasfemie faţă de Coran, poliţia din Sialkot, Pakistan a tras miercuri asupra celor care jeleau încercând să mute coşciugul în alt loc.

Creştinii din zonă  suspectează faptul că poliţia l-a ucis pe Robert Danish, în vârstă de 22 de ani, poreclit „Fanish” sau „Falish”  de prietenii lui, prin torturarea lui până a murit în ziua de marţi (15 septembrie) după ce mama prietenei sale musulmane a născocit o acuzaţie împotriva lui că a desacralizat scriptura islamică. Afirmaţia nedovedită a condus la chemări din partea vorbitorilor (cu voce tare) ai moscheii, de a-i pedepsi pe creştini, îndemnând o gloată islamică să atace prompt o clădire de biserică din satul Jathikai în 11 septembrie şi de a bate mai multe dintre cele 30 de familii forţate să fugă din căminele lor.
 

Pastor columbian ucis de oameni inarmati

Rafael Velasquez (41 ani), pastorul Foursquare Gospel Church din orasul Maranonal, Columbia, a fost impuscat mortal de catre trei mascati inarmati in locuinta sa, in seara zilei de 6 septembrie, potrivit unei stiri din 14 septembrie a Christian Solidarity Worldwide. Atacatorii au intrat cu forta in casa pastorului si l-au ucis de fata cu sotia si cu sase tineri membri ai bisericii sale. Surse sunt de parere ca grupuri paramilitare, ce lupta pentru putere, sunt responsabile pentru atac. Cel putin alti doisprezece pastori din regiune au primit amenintari in lunile trecute, dupa cum se aude. In ultimii trei ani, mai bine de 35 de pastori din Columbia au fost ucisi si peste 200 de biserici au fost inchise cu forta.


 

20.000 de lideri bisericeşti s-au logat timp de 9 minute pentru mesaje încurajatoare

de Lillian Kwon

„Se presupune că suntem revoluţionari. Şi este ciudat că aşa ceva pare ciudat în lumea de azi, dar asta se întâmplă pentru că biserica a adoptat un status quo în loc să îmbrăţişeze ceea ce a adus Isus Hristos în această lume, acel lucru fiind o revoluţie.”

Acesta a fost miezul mesajului pe care pastorul Brad Powell de la Northbridge Church (Biserica Northbridge) a încercat să îl propăşească în rândul confraţilor, lideri bisericeşti din toată lumea, în timpul unui scurt demers de nouă minute.


 

Santier de constructie al unei biserici atacat, credinciosi loviti cu brutalitate in China

2 raniti. Foto de la Fushan Church.

In primele ore ale diminetii de 13 septembrie, o multime de aproximativ 400 de persoane, inclusiv oficiali chinezi, au dat buzna in Good News Cloth Shoes Factory, la locul Fushan Church din Linfin City, provincia Shanxi, potrivit unei stiri din 15 septembrie a ChinaAid. Oficialii au folosit doua vehicule de constructie pentru a distruge fundatia cladirii si au atacat membrii bisericii ce dormeau in acel loc, lovindu-i cu caramizi si cu alte obiecte dure.


 

Devenind o femeie iudaică, în închisoare

De Jewish Journal

Carol, la stânga, şi Pamela rugându-se împreună în Închisoarea din California pentru Femei. Fotografia de Yoav Potash

Două femei închise în Închisoarea din California pentru Femei au sărbătorit Bnot Mitzvah în timpul sfârşitului de săptămână, prima dată când un astfel de eveniment a avut loc în interiorul zidurilor unei închisori din Statele Unite ale Americii.

„Carol” şi „Pamela” l-au abordat pe rabin cu ideea unui bat mitzvah în urmă cu şase luni - amândouă fiind închise pentru o varietate de delicte, incluzând acuzaţii referitoare la droguri - şi pregărirea lor pentru acea zi a inclus învăţarea limbii ebraice şi scrierea unui discurs.


 

INTERNATIONAL DIGEST: Condamnările răsturnate pentru creştinii mexicani închişi

NASHVILLE, Tenn. (BP) - Cel puţin 20 de oameni din Mexico, majoritatea dintre ei creştini evanghelici, care au fost în mod fals acuzaţi de participarea la masacrul din decembrie 1997, au fost eliberaţi la jumătatea lunii august după o hotărâre a Curţii Supreme care a decis că, convingerile lor încalcă normele fundamentale ale justiţiei.

O parte din conducerea tribunalului a spus că procurorii care se ocupau de caz au fabricat mărturii împotriva oamenilor, care au slujit 25- sau 36-ani de sentinţă în legătură cu 22 decembrie 1997, pentru uciderea a 45 de civili în satul Acteal din statul Chiapas. Serviciul de ştiri Compass Direct a raportat că zona pe care evanghelicii au avut în vedere a fost creştinii închişi deoarece au fost prinşi printre supravieţuitorii masacrului protestatarilor pentru convigeri şi poliţia guvernului şi forţele militare înflăcărate să expedieze vina departe de rebelii luptători paramilitari din Armata de Eliberare Naţională Zapatista. Mai mult de 50 de oameni au fost închişi fiind acuzaţi referitor la incident.


 

Mesajul Vaticanului către lumea islamică îndeamnă la un efort conjugat împotriva sărăciei

Vaticanul şi-a lansat mesajul anual către musulmanii lumii, chemând la  eforturi conjugate împotriva sărăciei. Mesajul, emis în momentul terminării sărbătorii islamice a Ramadanului, notează că sărăcia „are puterea de a umili şi genera suferinţe intolerabile; este adesea o sursă de izolare, mânie, chiar de ură şi dorinţă de răzbunare.” Totuşi, mesajul arată că un spirit al sărăciei poate fi benefic. Mesajul Vaticanului spune: „Adoptarea sărăciei este un stil de viaţă care este simplu şi cumpătat, evitând risipa şi respectând mediul înconjurător şi binecuvântarea creaţiei.”


 

Are lumea nevoie de o altă revizuire a NIV?

de Randal Rauser

Pe 1 septembrie, organizaţiile Biblica şi Zondervan au anunţat că o ediţie revizuită a NIV (New International Version – Noua Versiune Internaţională a Bibliei, n. trad.) va fi lansată în 2011, dată la care controversata TNIV (Today’s  New International Version – Versiunea Internaţională Actuală a Bibliei) (controversată până la urmă pentru unii conservatori religioşi) nu se va mai afla la vânzare.

Eu, bunăoară, am fost bulversat de acest anunţ şi asta din două motive. Primul, am fost unul dintre acei mulţi creştini (chiar dacă mai puţin zgomotos) care apreciază TNIV şi aş fi mâhnit să o văd înlăturată. În al doilea rând, oricare ar fi soarta TNIV, sunt departe de a fi convins că lumea are nevoie de încă o revizuire a NIV. Acest ultim aspect este cel pe care vreau să îl explorez aici.


 

Noul lider baptist speră să meargă înainte în unitate

de Audrey Barrick

În timpul Convenţiei Naţionale Baptiste, preşedintele pentru SUA, William Shaw, în stânga, îl prezintă pe noul preşedinte ales, reverendul Julius Scruggs din Huntsville, la o adunare în Memphis, Tennessee, în ziua de joi.

După câştigarea preşedinţiei cu o majoritate importantă de voturi, reverendul Julius R. Scruggs spune că speră să ducă înainte convenţia baptistă ca pe un trunchi unitar.

„Nu dorim să ajungem la relaţionări separatiste în cadrul convenţiei. Vrem să păşim înainte în unitate şi cu tărie”, a spus Scruggs, care a câştigat 80 de procente din voturi joi, pentru a deveni următorul preşedinte al Convenţiei Naţionale Baptiste (NBC) din SUA.


 

1.200 de lideri bisericeşti africani au luat parte la Conferinţa Billion Soul din Uganda

Jennifer Riley

Mai mult de 1.200 de lideri creştini africani s-au adunat în Kampala, Uganda, pentru un summit referitor la înfiinţarea de biserici, summit care urmăreşte să ajute la realizarea ţelului comun de ridicare a peste 200.000 de biserici în următorul deceniu.

(de la stânga la dreapta) Dr. Peter Njiri, şef al Assemblies of God (Adunările lui Dumnezeu) pentru Africa Răsăriteană; Dr. James O. Davis, fondatorul Billion Soul Network (Reţeaua Miliardul de Suflete); şi dr. Alex Mitala, lider al New Birth Fellowship (Frăţia Noii Naşteri) din Uganda şi copreşedinte al Global Mobilization la Conferinţa Conducătorilor Miliardul de Suflete din Kampala, Uganda, din 8 septembrie 2009.

Liderii creştini de vază din Kenya, Sudan, Somalia, Republica Democratică Congo, Uganda, Ruanda, Burundi şi Tanzania află de la conducători bisericeşti care au avut succes în ridicarea de biserici cum să aplice strategiile acestora în Africa, convocaţi fiind la Conferinţa Miliardul de Suflete din săptămâna menţionată.


 

Episcop german catolic spune că Luther este o „personalitate fascinantă”

Osnabrück, Germania (ENI). Episcopul romano catolic din Osnabrück din nordul Germaniei a spus că reformatorul protestant din secolul 16, Martin Luther este o „provocare pozitivă” pentru bisericile protestante şi catolice.

„Este fascinant modul radical în care el îl pune pe Dumnezeu în centru,” a spus episcopul Franz-Josef Bode, într-un interviu cu agenţia de ştiri germană protestantă, înaintea unei slujbe din data de 6 Septembrie la Lutherkirche din Osnabrück unde episcopul va predica despre Luther.


 

Un episcop iniţiază o petiţie online împotriva legii blasfemiei din Pakistan

O petiţie online pentru schimbarea legislaţiei referitoare la blasfemie din PaKistan a fost prezentată Înaltului Comisionar din Pakistan miercuri.

Petiţia a apărut ca urmare a unei recente declaraţii a Arhiepiscopului de Canterbury, declaraţie care condamnă atacurile asupra creştinilor din Pakistan.

Cucernicul reverend Michael Jackson, conducător al Reţelei pentru Probleme Inter-religioase al Comunităţii Anglicane, şi dr. Musharraf Hussain, lider al Forumului Creştin–Musulman au iniţiat petiţia online „Siguranţă şi respect pentru creştinii din Pakistan”, în numele Comunităţii Anglicane.


 

O biserică din Texas marchează 10 ani de la o vindecare după o împuşcătură mortală

Katherine Britton –  Editorialistă a Crosswalk.com

În cei 10 ani de când un ins înarmat cu o armă de foc a ales Biserica Baptistă Wedgewood pentru demenţa sa manifestată mortal, congregaţia a învăţat multe despre vindecare. Dar amintiri despre acea zi rămân.

„Dumnezeu a fost de încredere şi ne-a adus până aici” a spus pastorul Al Meredith congregaţiei îndoliate duminica trecută, conform agenţiei Associated Press. Biserica a marcat împuşcăturile din ziua de 15 septembrie 1999 cu o slujbă deosebită. „Ceea ce ne face să triumfăm este slava pe care El o revarsă asupră-ne.”


 

PAKISTAN: Credinciosii din Pakistan au nevoie urgenta de rugaciune

Crestinii din Pakistan cer crestinilor din lumea intreaga sa se alature in rugaciune pentru natiunea lor si pentru ca legile de blasfemie sa fie abrogate, potrivit cu Voice of the Martyrs (VOM). Peste 575 de pastori din diferite biserici din Pakistan au fost de-acord sa respecte ziua de 26 iulie ca pe o zi de rugaciune pentru crestinii persecutati. Creştini, de asemenea, au demarat o petiţie vizând abrogarea legii de blasfemie care a dus la arestarea multor credincioşi. VOM s-a alaturat credinciosilor din Pakistan in rugaciune si a incurajat crestinii din intreaga lume sa se alature in acest scop. Recent, credinciosii s-au confruntat cu violente si persecutii. In data de 26 iunie, peste 150 de musulmani extremisti au atacat peste 150 de familii crestine.

Sursa: Voice of the Martyrs
 

Grupurile creştine, iudaice şi musulmane elveţiene resping îndemnul de a interzice minaretele

Stephen Brown

Geneva (ENI). Consiliul Elveţian al Religiilor, care grupează laolaltă lideri evrei, creştini şi musulmani, a emis o declaraţie de respingere a apelului către ţară de a se interzice construirea de minarete la moschei.

„Pentru membrii unei comunităţi religioase, clădirile religioase nu sunt numai locuri de adunare, ci şi un simbol al credinţei lor şi o exprimare a supunerii lor faţă de Dumnezeu. Pentru mulţi musulmani, prin urmare, moscheile trebuie să aibă minarete”, a afirmat consiliul în declaraţia de 5 pagini publicată pe 2 septembrie.


 

Musulmanii se vor ruga în D.C.

O moschee din New Jersey este punctul terminus al unei întruniri naţionale pentru rugăciune în Washington, D.C., loc în care organizatorii se aşteaptă să fie atraşi zeci de mii de musulmani pentru a se ruga pentru sufletul Americii.

Descriind evenimentul ca primul de acest fel, lideri ai Dar-ul-Islam din Elizabeth, N.J., aşteaptă cam 50.000 de musulmani din toată lumea pentru a se aduna pe 25 septembrie la întrunirea ţinută pe Capitol Hill (Dealul Capitoliului).

Hassen Abdellah, preşedintele Dar-ul-Islam, a spus că evenimentul, care începe la ora 1 după amiază, nu va include discursuri politice, concentrându-se pe rugăciune.


 

Editorialist invitat: trebuie să existe o cale de mijloc

de ELIEZER WHARTMAN

CONFRUNTARE: Un ofiţer de poliţie încăierându-se cu un protestatar ultra-ortodox în timpul unei demonstraţii împotriva deschiderii unui garaj de parcări în Ierusalim în ziua de Sabbath. Foto: AP

Furoarea actuală cauzată de violentele demonstraţii haredi şi de controversatele normative juridice referitoare la convertirile rabinice au dus la apariţia a două propuneri de soluţionare care au apărut în ziarul The Jerusalem Post: „Alternativele ortodoxismului modern la iudaismul reacţionar”, de rabinul Shmuley Boteach şi „Încurajând iudaismul cultural laic”, de Felix Posen.


 

VIETNAM: Violenta se extinde, Proprietate a Bisericii confisca

Catolicii au efectuat demonstratii in masa in Vietnam, in 3 iulie 2009 impotriva violentelor politiei cu privire la un domeniu disputat. Printre victime s-a numarat un preot care a fost batut si aruncat de la etajul al doilea al unui spital de catre bandele ce se presupune că acţionează în conformitate cu instrucţiunile date de poliţie.


 

Un convertit etiopian rămâne în închisoare pentru că a distribuit biblii

Simba Tian / Compass Direct News

Un convertit de la islamism care a condus o acţiune în sprijinul înţelegerii musulmano-creştine este ţinut în închisoare de aproape patru luni de la arestare, pentru distribuirea „premeditată” de biblii.

Surse creştine din Etiopia au spus că, contrar legii etiopiene, Bashir Musa Ahmed, în vârstă de 39 de ani, nu a fost formal învinuit de la arestarea sa din 23 mai întreprinsă la Jijiga, capitala Regiunii Somaleze Zona Cinci, o arie predominant musulmană din răsăritul Etiopiei. Poliţia din zonă l-a arestat după ce a fost acuzat de furnizarea de biblii în limba somaleză către musulmani, biblii ce ar fi avut coperte asemănătoarea Coranului, afirmă sursele menţionate.


 

Donatia de medicamente pentru cancer ajuta pe cei saraci din Republica Moldova

Coalitia National Cancer si organizatia germana non-profit HFK Krebsallianz au donat recent suma de $130,000 USD pentru lupta impotriva cancerului la Medical Teams International. Aceste medicamente au ajuns in Moldova la inceputul acestei luni si sunt gata sa ajute pacientii care nu isi pot permite tratament pentru cancer. Aceasta donatie va ajuta un numar de 150 de copii si adulti care cauta ingrijiri in cel mai mare spital de cancer din Moldova.


 

Un lider pro-familie: asumarea guvernamentală nu este o soluţie pentru neajunsurile din domeniul medical

Michelle Vu

Un lider conservator pro-familie a intrat în scenă săptămâna aceasta cu gazda unui show radio liberal, Ed Schultz, pentru a explica de ce mulţi lideri religioşi şi laici sunt împotriva mult discutatului plan de reformă în sănătate al guvernului federal, în pofida obligaţiei pe care o au – de a-i ajuta pe toţi cei care au nevoie.

„Cred că avem câteva probleme în sistemul de îngrijire medicală în America de astăzi. Şi aş fi de acord cu tine că avem o obligaţie morală de a ne păsa de cei din jur”, i-a spus Tony Perkins, preşedintele Consiliului de Cercetare Familială, lui Schultz miercuri, în timpul scurtei sale apariţii, de cinci minute şi jumătate, de la The Ed Show, postul de radio MSNBC.


 

Împrumutul gratuit de biciclete în Brooklyn îi face pe Hasidi şi Hipsteri să se plimbe împreună

De Nathaniel Popper, The Forward

Un semn neobişnuit a apărut în vecinătatea Williamsburg din Brooklyn timpuriu în august. Pe acesta este o mare Stea a lui David construită din 50 de pui de cauciuc. În mijlocul stelei, texte evreieşti oferă un împrumut gratuit de biciclete pentru orice vorbitor de Yiddish Satmar Hasidim care locuieşte în zonă.

„Poţi veni să închiriezi o bicicletă pentru a merge prin jur şi să te amuzi,” afirmă semnul.
Baruch Herzfeld, un pisălog/clovn/activist/om de afaceri care are un mic magazin de reparat biciclete sub birourile companiei lui de celulare (numele magazinului: Traif Bike Geschaft), pune acest semn.


 

Sud Africanii lansează Părtăşia Anglicană Conservatoare

De Lillian Kwon

La doar câteva luni după lansarea în Londra, o mişcare conservatoare Anglicană şi-a făcut cale spre Africa de Sud unde 70 de cleri şi laici s-au adunat pentru a afirma credinţa creştină ortodoxă.

Părtăşia Anglicanilor Mărturisitori (Fellowship of Confessing Anglicans - FCA) (din Africa de Sud) este lansată joi la Biserica Sf. John din Port Elizabeth şi participanţii vor să trimită un mesaj clar că „Scripturile ne îndeamnă să rămânem credincioşi faţă de credinţa „dată o dată pentru totdeauna sfinţilor,” Domniei lui Cristos şi de aici învăţătura şi practica Apostolică.”


 

Bătălia Staţiilor Catolice: Sarea şi Lumina lui Fr. Rosica sfâşie pe Raymond Arroyo de la EWTN cu privire la funerariile lui Kennedy

Rosica etichetează pe cei pro-viaţă ca fiind „agenţi ai dezbinării, distrugerii, urii, causticului, judecăţii şi violenţei”

De John-Henry Westen

TORONTO, 4 septembrie 2009 (LifeSiteNews.com) - Decizia de a permite unui public grandios funerar să sărbătorească viaţa extremistului pro-avort Senator Ted Kennedy a determinat o despărţire în Biserica Catolică din America de Nord. Mai mulţi preoţi Catolici proeminenţi în mişcarea pro-viaţă cât şi alţi lideri Catolici pro-viaţă au criticat decizia, şi au apărat în schimb funeralii mai potolite private. Cardinalul de Boston, Sean O’Malley a ripostat miercuri apărând acţiunile sale cu nişte cuvinte destul de puternice pentru criticii săi.

 

 sus

 

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America si alte surse. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate