Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri internationale
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

Pastorul Mike Mingxuan şi soţia au fost eliberaţi din detenţie, dar li s-a interzis întoarcerea la Beijing


HENEN, China (christiansunite.com) CAA (Asociaţia de Ajutor a Chinei) a aflat că preşedintele Casei Parohiale Bike Zhang Mingxuan şi soţia sa au fost eliberaţi de oficialităţile PSB (Biroul de securitate publică) pe 29 august. Într-o convorbire telefonică în direct cu preşedintele CAA, Bob Fu,  pastorul Bike a descris condiţiile şi tratamentul la care a fost supus de la reţinerea sa, pe 6 august anul curent.

Zhang şi soţia sa au fost obligaţi să îşi ia vacanţă în ultimele trei săptămâni, precum şi să stea în patru locaţii diferite de-a lungul detenţiei lor. Cei doi au fost însoţiţi de 15-16 oficiali guvernamentali, inclusiv persoane cu rang înalt din PSB şi RAB, menţionând aici şi pe şeful RAB din provincia Henan.

 

Creştinii fug în păduri datorită escaladării violenţei de gloată în India


CARROLLTON, Texas (christiansunite.com) – Violenţa gloatei în statul indian Orissa continuă să crească, iar organizaţia Evanghelia pentru Asia (Gospel for Asia – GFA), cu reşedinţa în Texas, spune că 20 dintre bisericile sale au fost distruse şi sute de familii creştine au suferit de pe urma incendierii caselor lor. Cel puţin doisprezece membri din biserici ale GFA au fost omorâţi, dar nimeni nu pare să poată pricepe cum să stopeze aceste omucideri.

„Creştinii din Orissa au fugit în păduri pentru a scăpa cu viaţă” a spus preşedintele GFA, K.P. Yohannan, „iar unii au stat ascunşi şi trei zile fără mâncare şi apă.”

„Câţiva dintre pastorii noştri se află în păduri laolaltă cu enoriaşii lor, iar unul a spus că ar fi putut scăpa, dar mai degrabă ar muri alături de enoriaşi decât să îi părăsească.”

 

Conflictul ruso-georgian împarte baptiştii din regiune

Coordonatorul CBF pentru Georgia, Frank Boome, întâmpinat de Malkhaz Songulashvili la o întrunire a CBF din 2006 (foto CBF)
de Bob Allen

Conflictul armat militar dintre Rusia şi Georgia s-a transformat într-un război al declaraţiilor între baptiştii celor două naţiuni.

Malkhaz Songulashvili, Arhiepiscop al Bisericii Evanghelice Baptiste din Georgia, şi-a exprimat punctul de vedere referitor la sensul în care ţara sa a fost deranjată de ceea ce s-a întâmplat în regiunea separatistă Osetia de Sud.

Songulashvili a spus că georgienii „s-au simţit umiliţi şi devastaţi” în urma rapoartelor care arătau jaful şi distrugerea făcută de trupele ruse. El a descris decizia Rusiei de a trimite trupe ca o invazie, spunând că Georgia a fost provocată la un răspuns militar.

„Este regretabil că toate grupările religioase din Rusia se aliniază directivelor autorităţilor ruse, fără să lase loc unui dialog deschis între cele două ţări”, scria Songulashvili pe 9 august, într-o declaraţie dată la Londra, unde se află pentru o cercetare asupra Sabatului, la Oxford.

 

Doamna politician Palin obligă la revizionism teologic


De Robert Parham

Nominalizarea doamnei Sarah Palin a schimbat fundamentalismul din cadrul Southern Baptist mai rapid decât l-a ademenit Eva pe Adam să muşte din măr, în Grădina Edenului, ca să folosim o metaforă. Prima femeie a Partidului Republican a făcut ca clericii de prim rang ai Partidului Republican să îşi revizuiască teologia despre femei, în timp ce ei pretind că nu au fost bine înţeleşi în spusele lor anterioare.

Cu doar 10 ani în urmă, Convenţia Southern Baptist trântea cu Biblia pe masă şi anunţa în Salt Lake City, şi în alte locuri, că locul femei este acasă, la cratiţă. Mai precis, ei adăugau un paragraf despre familie la declaraţia Credinţa şi Mesajul Baptist, paragraf care spunea că o soţie are o responsabilitate dată de Dumnezeu să îşi ajute soţul şi „să îi slujească ca ajutor în gospodărirea casei şi creşterea viitoarei generaţii.”

 

Texas Baptists răspund rapid la dezastrul din sud-estul Texasului


De John Hall, Texas Baptist Communications

La mai puţin de 24 de ore după ce uraganul Ike a răvăşit treimea estică a Texasului, organizaţia Texas Baptists s-a mobilizat pentru a răspunde necesităţilor din Texasul de sud-est, care a ţinut piept greului în faţa forţei furtunii.

Oamenii Texas Baptist şi-au pus în funcţiune toate bucătăriile de campanie, prevăzute pentru cazuri de dezastre, şi li s-a solicitat să prepare nu mai puţin de 110.000 porţii de hrană pe zi.

Voluntarii lucrează în League City, Beaumont, Orange, Bryan, Marshall, The Woodlands şi San Antonio.

Voluntari din Utah, Idaho şi Iowa vor lucra împreună cu voluntarii Texasului în unele dintre bucătăriile de campanie.

 

Evanghelişti arestaţi pentru „crearea tulburărilor sociale” în Etiopia


(christiansunite.com) Yonas şi Yerga (nu sunt numele reale), doi binecunoscuţi evanghelişti în regiunea predominant musulmană din vestul Etiopiei, au fost arestaţi pe 25 august şi întemniţaţi sub falsa acuzaţie de „creare de tulburări sociale”, potrivit surselor VOMC.

Chiar dacă oamenii nu au fost torturaţi fizic în închisoare, ei au spus că au fost insultaţi, ameninţaţi şi „trataţi foarte anapoda”. Amândoi au fost eliberaţi pe 5 septembrie, dar acuzaţiile împotriva lor nu au fost anulate. Un ultim raport ne semnala faptul că ei sunt programaţi să apară la tribunal pe data de 8 septembrie.

 

Fostul vice-presedinte al BWA moare

Dellana O’Brien, fostă vicepreşedintă a Baptist World Alliance (BWA) – Alianţa Mondială Baptistă, a murit pe 7 septembrie în Texas, Statele Unite.

Doamna O’Brien a deţinut numeroase poziţii în cadrul BWA, servind în şedinţele Consiliului General, al Comitetului Executiv, al comitetelor constitutiv şi legislativ, în Comitetul de Program al Congresului, în Comitetele de Buget şi Finanţe, în Comitetul de Personal, în Comisia de Ajutor Baptist World, precum şi în Comisia de Moştenire şi Identitate Baptistă. Ea a fost vicepreşedintă a BWA din 2005, până ce a renunţat la funcţie din motive de sănătate, în 2008.

 

Catolicii vietnamezi desfăşoară cel mai mare protest public văzut vreodată, în Hanoi


Hanoi, 8 septembrie 2008 (CWNews.com). Protestele publice ale catolicilor vietnamezi au continuat săptămâna trecută, cu încă doi episcopi care s-au alăturat pe 6 septembrie în cea mai mare demonstraţie publică de la preluarea puterii de către regimul comunist.

Arhiepiscopul Joseph Quang Kiet din Hanoi a făcut o declaraţie publică în sprijinul demonstraţiilor, la care catolicii s-au adunat pentru a e ruga în preajma proprietăţilor care au fost confiscate de guvern de la proprietarii lor catolici. Arhiepiscopul a afirmat că toate petiţiile pentru retrocedarea terenurilor au ajuns la nişte urechi surde, iar catolicii, în disperare de cauză, nu au avut de ales decât să recurgă la proteste paşnice.

 

Credinţa Sfântului Pavel, bazată nu pe convertirea gândirii, ci pe întâlnirea personală cu Hristos, spune Papa


Vatican, 3 septembrie 2008 (CWNews) – Papa Benedict al XVI-lea a readus în lumină povestirea convertirii Sf. Pavel, în timpul audienţei sale publice din 3 septembrie.

Sfântul Părinte, care a călătorit în această vară de la reşedinţa lui de vară de la Castel Gandolfo la Vatican, pentru audienţa de miercuri din aula Pavel al VI-lea, şi-a continuat seria de discuţii despre Sf. Pavel cu subiectul „momente decisive din viaţa lui Pavel”.

 

Creştinii din Orissa sunt forţaţi să aleagă între credinţă şi locuinţe

Creştinii şi militanţii sociali protestează la New Delhi, pe 29 august 2008, împotriva violenţelor recente din statul indian răsăritean Orissa.

de Ethan Cole

Creştinii din statul indian răsăritean Orissa, afectaţi de violenţele sectare din ultimele săptămâni, sunt constrânşi să se convertească la hinduism pentru a-şi salva locuinţele.

Militanţii hinduşi din spatele omorârii a câtorva duzini de credincioşi, precum şi a incendierii bisericilor, locuinţelor şi prăvăliilor deţinute de creştini, cer ca creştinii să semneze documente care să ateste renunţarea lor la creştinism şi convertirea la hinduism. Dacă vor refuza, creştinii au fost ameninţaţi în repetate rânduri că li se vor distruge proprietăţile sau vor înfrunta ostracizarea socială, semnalează organizaţia Solidaritatea Creştină Mondială (Christian Solidarity Worldwide - CWS).

 

Chinezii persecutaţi sunt totuşi patrioţi, spune şeful Open Doors


De Michelle Vu

Creştinii chinezi membri ai bisericilor au un punct de vedere paradoxal despre ţara lor, spune şeful organizaţiei Open Doors SUA (Porţi Deschise), care s-a întors recent dintr-o vizită de lucru făcută în China în perioada Jocurilor Olimpice.

Deşi liderii comunităţii creştine nerecunoscute de stat sunt critici în ceea ce priveşte restricţiile guvernului faţă de libertatea religioasă, ei rămân patrioţi adevăraţi, a spus Dr. Carl Moeller pentru The Christian Post.

 

Direcţia de operare a organizaţiei Awana

 

Awana, un lider în ministeriatul pentru copii şi tineret, a făcut investiţii pentru a-ţi întări organizarea care atinge acum şi nivelul puştilor care au ajuns la vârsta de a fi liceeni. Creşterea mai lentă decât se aşteptase din 2008 şi începutul lui 2009 a creat necesitatea unor reduceri de cheltuieli. Măsurile luate au avut impact asupra unor poziţii ale echipei organizaţiei, care au rămas descoperite, asupra cheltuielilor şi a situaţiei contabile actuale.

 

400 de capre în vizită la Seminarul Golden Gate

Seminarul Golden Gate a folosit capre de la Goats-R-Us în ultimii cinci ani pentru a tunde iarba pe colinele din zona campusului din San Francisco.
de Phyllis Evans

MILL VALLEY, California (BP). Patru sute de capre coborau pe versantul unei coline din parte deluroasă a Seminarului Teologic Baptist Golden Gate, în luna iulie, tăind iarba şi simultan costurile seminarului legate de aspectul mediului ambiant.

„Economisim aproximativ 5.000 de dolari, exprimaţi în muncă şi materiale, prin contractul cu Goats-R-Us”, a spus Robert Dvorak, directorul managerial al facilităţilor seminarului.

 

 sus

 

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America si alte surse. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

 

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate