Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Ştiri Internaţionale
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
Media
Ştiri Internaţionale
Din Presa Română
Poşta Redacţiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

Consiliul executive internaţional eliberează un raport

Cleveland, TN–Consiliul executiv internaţional al Church of God s-a adunat pentru întrunirea ce are loc de patru ori pe an şi a eliberat un raport cu privire la deliberările lor şi acţiunile lor. În plus, un raport deplin din partea comitetului executiv către consiliul executiv a fost prezentat, şi conţine detalii şi statistici cu privire la locurile în care departamentele şi lucrările Church of God au avut acţiuni, cu privire la reducerea de personal şi lucrare.


 

Studiu descoperă că tinerii sunt cei mai puţin interesaţi în citirea Bibliei

de Felicia Mann     

Un studiu de cercetare recent care aparţine de grupul Barna a găsit faptul că mulţi tineri sunt sceptici în legătură cu Biblia.
 
Într-un studiu care cercetează schimbarea atitudinii faţă de Biblie de a generaţie la generaţie, organizaţia cu baza în California a găsit că 67 % din adulţii cu vârstele între 18-25 de ani privesc Biblia ca pe un text sacru. Peste 80% dintre cei de 26-41 de ani şi 91% dintre cei peste 42 de ani au aceeaşi părere.
 

De ce evreii americani abandonează Israelul?

de Jonathan D. Sarna, The Forward

De ce evreii americani ne abandonează? De ce ţin ei Israelul la un standard înalt decât orice altă ţară din lume – inclusiv cea pe care cu mândrie o numesc casă?

Ca profesor american, în perioadă sabatică în Israel, am întrebări ca acestea de obicei. „Relaţia de dragoste americanilor-evrei cu Israelul, ce dispare” – este titlul cărţii lui Steven Rosenthal, din 2001 „Diferenţe ireconciliabile?” - este vestită aici.
 
Israelienii, trăind acum în mare pericol ştiu că nu îşi pot permite să piardă prieteni. Nu este un secret că terorişti bine înarmaţi au jurat distrugerea Israelului, şi sunt dincolo de graniţă, în Gaza şi Lebanon. Israel se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene. Spectrul preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad cu degetul pe trăgaciul nuclear şi calculând câţi evrei poate omorî din prima lovitură, aminteşte şi celui mai încăpăţânat şi şi care are încredere în sine dintre evrei, de ce prietenii de peste graniţă sunt atât de vitali.


 

Ungaria: evreii vor să cucerească lumea

de Yehuda Lahav

Un membru al partidului principal de opoziţie din Ungaria a acuzat evreii de încercarea de a cuceri ţara.

„Sunt naţionalist ungur. Îmi iubesc ţara, iubesc ungurii şi le dau prioritate în interesele ungureşti, peste cei cu capital global – capital evreiesc, dacă vreţi – care vor să devoreze întreaga lume, mai ales Ungaria,” a spus la TV Oszkar Molnar, membru al parlamentului.
 
Ca dovadă a afirmaţiei lui, că evreii complotează să preia Ungaria, Molnar a pretins că a descoperit că limba de instruire în şcolile din Ierusalim este ungureşte şi când a întrebat de ce, studenţii au spus că „învaţă limba viitoarei lor ţări.”


 

Texte din Koran apar pe trupul unui bebeluş din Dagestan

Moscova, 15 octombrie, Interfax – citate din Koran au început să apară pe trupul unui băiat de 9 luni, Ali din Kizlyar, Dagestan, pretind părinţii.

Semnele de naştere în formă de litere arabe au apărut pe trupul copilului de la naştere. Mai întâi erau litere individuale, apoi texte şi conform cu imamii locali, sunt texte din Koran, a raportat Vesti TV, joi

Una din inscripţiile de pe bebeluş este pe picior „Allah este creatorul tuturor lucrurilor”.


 

Echipa de Traducere NIV adaugă încă doi cărturari

De Audrey Barrick

Bill Mounce, care a fost parte din echipa de traducere pentru Versiunea Standard Engleză a Bibliei, a fost ales în această săptămână să se alăture echipei NIV.

Mounce, care a servit ca preşedintele traducerii ESV a Noului Testament, a subliniat într-un articol dintr-un blog în această săptămână că nu este nemulţumit de ESV şi „navă săritoare.”

Dar el a spus că crede cu tărie în filozofiile diferitelor traduceri şi nu crede că o mărime se potriveşte tuturor.


 

Papa vorbeşte de nevoia „urgentă" de a evangeliza Africa

Necesitatea de a evangeliza Africa este „urgentă", a declarat Papa Benedict XVI, la deschiderea unui sinod de trei săptămâni cu privire la viitorul spiritual şi practic al continentului astăzi.

de Jenna Lyle

Papa Benedict XVI oferă binecuvântarea lui în timp ce sărbătoreşte o masă în Bazilica Sfântul Petru, la Vatican, duminică, 4 octombrie, 2009, deschizând Sinodul privind Africa, o adunare desfăşurată pe o perioadă de trei săptămâni a aproximativ 300 de prelaţi, pentru a discuta problemele de pe continent ale bisericii. Pontiful a lăudat comorile culturale şi spirituale, bogate, din Africa, spunând că ele sunt „plămânul spiritual” pentru o lume aflată într-o criză de credinţă şi speranţă. Dar el spune că Africa a fost, de asemenea, afectată de „gunoiul spiritual toxic” exportat de alte ţări: materialismul şi fundamentalismul religios.


 

Judecătorul se luptă pentru cele Zece Porunci

Un judecător din Ohio plănuieşte să facă apel la a doua decizie în justiţie împotriva afişării celor zece porunci în sala lui de judecată.

Judecătorul în cauze obişnuite, Jim Deweese fost pentru prima oară dat în judecată de American Civil Liberties Union (Uniunea Libertăţilor Civile Americane) în 2002, din cauza unui afiş cu cele Zece Porunci, în sala lui de judecata. Astfel, judecătorul s-a găsit el însuşi un pârât în instanţă. Judecătorului i s-a poruncit să înlăture afişul. Acum, el este din nou în instanţă pentru un al doilea delict care i-a mâniat pe cei de la ACLU.


 

Preot in varsta rapit in Filipine

Michael Sinnott, preot in varsta de 79 de ani din Irlanda, a fost rapit de sase oameni inarmati in 10 octombrie, in orasul Pagadian de langa Zamboanga (Mindanao), Filipine, in timp ce conducea rugaciunile de seara in locuinta sa. Desi niciun grup nu a revendicat inca rapirea, un grup islamist, Moro Islamic Liberation Front, este suspectul principal.


 

Update: Noi acuzatii aduse impotriva prizonierilor iranieni

S-au inregistrat evenimente importante in ultima saptamana cu privire la Maryam Rustampoor (27) si Marzieh Amirizadeh (30), care au fost inchise in Teheran, Iran, pentru credinta lor crestina din luna martie. Atunci cand femeile au fost aduse inaintea Curtii Revolutionare in prima parte a lunii august si li s-a poruncit sa renunte la credinta lor, acestea au refuzat si au fost trimise inapoi in inchisoare.


 

Crestini indonezieni carora li s-a dat comanda sa inceteze a se inchina in casele lor

Dupa cateva saptamani de presiuni si de intimidare, membrii Bisericii Baptiste Crestine din Jakarta au primit ordin din partea oficialitatilor de a inceta sa se inchine in locuinta pastorului Bedali Hulu, potrivit unei stiri din 5 octombrie a Compass Direct.


 

Atingând Iranul cu Evanghelia

Lumina  soarelui iluminează Bazaar (piaţa) din Tabriz, Iran. Labirintul de coridoare conţine magazine în stilul vânzătorului afişând schiţe de covoare distinctive pentru Azeri, care au limba lor şi cultura lor.

De Kate Gregory. NOTA EDITORULUI: Oferirea de cadouri în luna Crăciunului suplimentează oferta Programului de Cooperare pentru a susţine mai mult de 5.600 de misionari Baptişti de Sud în timp ce ei împărtăşesc dincolo de mări Evanghelia. Obiectivul ofertei din acest an este de 175 milioane dolari. Tema ofertei din luna Crăciunului 2009 este „Cine Lipseşte, Misiunea cui?" Acesta se concentrează asupra depăşirii barierelor pentru a auzi şi accepta Evanghelia în diferite părţi ale lumii şi misiunea pe care Marea Trimitere o dă la toţi creştinii să „meargă şi să facă ucenici din toate neamurile.” Săptămâna de Rugăciune pentru Misiunile Internaţionale în anul 2009 este din 29 noiembrie până în 6 decembrie. Pentru a găsi resurse despre colectă, accesaţi imb.org/offering.

Teheran, Iran (BP) - Cum poţi ajunge la grupuri de oamenii din Iran, în cazul în care nu poţi să trăieşti printre ei? Antrenezi creştini iranieni pentru a împărtăşi Evanghelia. Şi faci legături cu iranienii care trăiesc în afara ţării.


 

Om de ştiinţă italian reproduce Giulgiul din Torino

Giulgiul Torino este prezentat în această fotografie fişier august 1978, în versiunea negativ. Un om de ştiinţă italian spune că a reprodus Giulgiul din Torino, o faptă despre care el spune că dovedeşte definitiv că pânzele de in pe care unii creştini le adoră ca fiind materialul de înmormântare a lui Isus Hristos este un fals medieval. REUTERS / Claudio Papi

De Philip Pullella

ROMA (Reuters) - Un om de ştiinţă italian spune că a reprodus Giulgiul din Torino, o faptă despre care el spune că dovedeşte definitiv că pânzele de in pe care unii creştini le adoră ca fiind materialul de înmormântare a lui Isus Hristos este un fals medieval.

Giulgiu, măsurând 14 picioare, 4 inch x 3 picioare, 7 inch (17,78 cm) poartă imaginea, înfiorătoare inversată ca un negativ fotografic, a unui om crucificat despre care unii credincioşi spun că este Cristos.


 

Femeile iraniene convertite acuzate de apostazie şi răspândirea creştinismului

Robert Williams

Un judecător iranian le-a acuzat pe două femei iraniene convertite, deţinute în închisoare, de „infracţiunile” de apostazie şi propagare a credinţei creştine, a semnalat un grup pentru drepturile omului.

Organizaţia International Christian Concern (Problemele Creştine Internaţionale) - ICC, cu sediul în Washington, D.C., a afirmat că a aflat miercuri, de la ministeriatele Elam din Iran, că Maryam Rustampoor şi Marzieh Amirizadeh au fost ridicate pe neaşteptate pentru a fi înfăţişate curţii de judecată, marţi dimineaţă şi au fost oficial acuzate de către judecător.


 

Liderii Baptişti amendaţi pentru evanghelizare pe stradă în Rusia

Doi predicatori Baptişti au fost amendaţi în Kaliningrad după ce comunitatea lor, „a cântat psalmi şi a vorbit despre Cristos," în stradă, a spus un raport de ştiri.

de Gretta Curtis

Catedrala din Kaliningrad în Rusia.

Serviciu de ştiri Forum 18 cu sediul in Norvegia a raportat că doi predicatori - Mihail Alentyev şi Aleksandr Legotin au fost amendaţi în 25 septembrie de către magistrat la Tribunalul Municipal Gusev pentru ţinerea unei demonstraţii publice.


 

Ministrul Minorităţilor din Pakistan promite să pună capăt persecuţiei creştinilor

Ministrul Minorităţilor din Pakistan a promis să facă tot ce poate pentru a opri persecuţia pentru credinţă a creştinilor şi a altor minorităţi.

De Maria Mackay

Protestul creştinilor împotriva legii de blasfemie din Karachi, marţi, 11 august 2009.

Shabaz Bhatti a spus la sute de creştini din Londra, sâmbătă, că guvernul pakistanez a fost gata să revizuiască legea notorie a blasfemiei, care de obicei este folosită în mod abuziv de extremiştii islamici pentru a ataca şi închide creştini.


 

Influenţiala Mega-Biserică Willow Creek sărbătoreşte 34 de ani

De Audrey Barrick

Biserica Comunităţii din Willow Creek, una dintre cele mai mari şi mai influente biserici ale naţiunii, sărbătoreşte aniversarea a 34-a la sfârşitul acestei săptămâni.

Participanţi din toate cele şase campusuri Willow Creek din întregul stat Illinois se alătură împreună la locul principal South Barrington pentru a marca prima dată în acest loc ocazia specială.


 

COMPENDIU INTERNATIONAL: Femei iraniene refuză ordinul de a se lepăda de Hristos

NASHVILLE, Tenn. (BP)—Două femei tinere sunt încă reţinute în notoria închisoare iraniană, Evin după ce au refuzat să se lepede de Isus Hristos şi să se întoarcă la islamism.

Maryam Rostampour, 27, şi Marzieh Amirizadeh, 30, au fost reţinute de securitatea iraniană în martie, după ce au fost arestate pe baza acuzaţiei de atitudine „anti guvern” şi „ameninţare pentru securitatea naţională”, conform cu freethemm.com, un website dedicat câştigării eliberării lor. La o audiere din data de 9 august, la Curtea revoluţionară din Tehran, cele două au aflat că singura acuzaţie împotriva lor este apostazia – părăsirea islamului. Când judecătorul le-a spus că vor fi executate dacă nu se leapădă de credinţa lor, cele două i-au spus să grăbească sentinţa.


 

Bisericile non-denominaţionale domină lista celor mai mari dintre biserici

De Bob Allen

Nashville, Tenn. (ABP) - Aproape un sfert din cele mai mari şi o treime din cele mai rapide în creştere bisericii din America sunt Baptiste, în conformitate cu lista anuală compilată de LifeWay Research pentru Outreach Magazine.
 
Aproape jumătate din cele mai mari şi mai rapide în creştere dintre bisericile naţiunii - sunt non-denominaţionale. Cu o medie de prezenţă de 43,500, cea mai mare congregaţie, Biserica Lakewood din Houston a lui Joel Osteen, are aproape de două ori mai mulţi membri ca următoarea cea mai mare LifeChurch.tv, din Edmond, Okla., la care au participat 26.776.


 

Ultimatumul lui Hybels: Alegeţi Dumnezeu sau banii

Pastorul influent al bisericii - Bill Hybels - a înfăşurat o serie de predici provocatoare de duminică, cu un apel de a alege pe Dumnezeu sau banii - ei nu îi pot servi pe amândoi.

De Audrey Barrick

Bill Hybels a spus congregaţiei sale, că el a sărit la şansa de a da zeciuială 10 la sută lui Dumnezeu, când el a primit primul său cec drept plată. (Willow Creek)


 

Convertit la crestinism impiedicat sa paraseasca Egiptul

Un crestin egiptean convertit de la islam care lupta pentru recunoasterea legala a credintei sale  a fost inchis si supus unor rele tratamente de catre oficiali la Aeroportul International din Cairo, in 17 septembrie, potrivit unei stiri din 26 septembrie a  Assyrian International News Agency.


 

Autoritatea Palestiniană duce un război diplomatic legat de Muntele Templului

Barak Ravid şi Liel Kyzer

Autoritatea Palestiniană (AP) susţine o campanie diplomatică împotriva Israelului în ultimele două săptămâni, campanie legată de termenul „provocări” de pe Muntele Templului.

La o întrunire închisă a ambasadorilor străini de marţea trecută, premierul AP Salam Fayyad a avertizat că situaţia de pe munte s-ar putea deteriora rapid într-o „pierdere a controlului” de către AP şi le-a cerut celor prezenţi să înainteze proteste oficiale către Israel, legate de „provocările” acestui stat de acolo, a afirmat un oficial israelian important al guvernului.


 

Mii de pelerini creştini ajung pentru a împlini o străveche profeţie Succot (Sărbătoarea Corturilor)

De Josiah Daniel Ryan

Vocile a mii de pelerini creştini închinându-se lui "Yehoshua Hristos", s-au repetat pe distanţe de câteva mile pe dealurile din Deşertul Iudeu vineri noaptea târziu - prima noapte de Succot.

După cum tăcerea de Shabbat se aşternea peste Ierusalim, pelerinii - reprezentând zeci de naţiuni - a coborât până la ţărmurile de la Marea Moartă într-o lungă caravană de autobuze, poartând embleme iudaice ca tzitzit, kippahs, şi Stele ale lui David pe haine lor şi bijuterii.

O femeie creştină din Brazilia, care a spus că ea vizita Israelul pentru prima dată, a fost îmbrăcată din cap până-n picioare într-un costum adaptat la steagurile israeliene. Sunete ascuţite din shofars, aduse împreună cu închinătorii entuziaşti, de multe ori au străpuns activităţile de seară.


 

Un Sukkah creşte în Uganda

După 5 ani de studii rabinice în Los Angeles şi Israel, Rabbi Gershom Sizomu s-a întors la tribul evreiesc Abudaya din Uganda plin de energie şi cu ochii aţintiţi asupra viitorului comunităţii.

În mai 2008, Sizomu a terminat studiile la Ziegler, şcoala de studii rabinice de la universitatea americană evreiască din Los Angeles (patru în LA şi una în Israel), Sizomu el a fost ordinat, apoi s-a întors acasă cu familia.

De la întoarcerea lui , a fost făcut rabin şef al Ugandei, a avut 250 de convertiri, a deschis o şcoală yeshiva în Nabugoye Hill, a hrănit satele din vecinătate, ce sufereau de înfometare şi a primit sute de oaspeţi evrei din întreaga lume într-o casă de oaspeţi modernă (cu electricitate şi apă) ce a fost fondată de evreii americani.

Abayudaya ("poporul lui iuda" din Luganda, limba locală)- cam 1100 de evrei din 8 comunităţi – trăiesc majoritatea lângă Mbale, un oraş la 5 ore este de aeroportul Entebbe.


 

1 din 3 americani oferă mai puţin la societăţi caritabile

De Audrey Barrick

Vremurile economice curente grele i-au condus pe mai mulţi americani să sape mai puţin atunci când vine vorba de a da la societăţile de caritate.

Majoritatea adulţilor din SUA (trei din patru) spun că climatul economic actual, care a afectat dărnicia lor caritabilă, potrivit unui sondaj Child Sponsorship (Sponsorizarea Copiilor), dat publicităţii de societatea non-profit, World Vision în ziua de luni.

 sus

 

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America si alte surse. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate