Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri internationale
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

Ateii luptă contra dreptului istoric la rugăciune

Preşedintele Bush, guvernatorul de Wisconsin şi alţii sunt numiţi în proces civil. Mat Staver, întemeietorul Consiliului Libertăţii şi decan la facultatea de Drept de la Universitatea Liberty, arată că fiecare preşedinte de la George Washington încoace au îndemnat naţiunea la rugăciune. El spune că prima acţiune oficială a primului Congres a fost să angajeze un capelan şi să deschidă fiecare sesiune cu o rugăciune.

 

Biserica Rusă îl acuză pe preşedintele CBE de lipsă de sinceritate

Moscova, 15 octombrie, Interfax. Preşedintele Conferinţei Bisericilor Europene (CBE), reverendul Jean-Arnold de Clermont, duce o politică cu standarde duble, crede Patriarhatul Moscovei.

„Domnul de Clermont şi-a scos în cele din urmă masca de pacificator. Declaraţia sa menţionează lucruri care nu s-au întâmplat niciodată”, spunea deputatul şef al Departamentului Bisericii pentru Relaţii Externe din cadrul Patriarhatului Moscovei, înaltul prelat Vsevolod Chaplin pentru Interfax-Religion.

 

Puterea martiriului: sinodul a ascultat mărturisiri dramatice din Irak

Vatican, 14 octombrie 2008 (CWNews.com) – În timpul celei de-a douăsprezecea adunări generale a Sinodului Episcopilor de pe 14 octombrie, participanţii au putut auzi mărturisirea dramatică despre creştinii care trăiesc sub ameninţarea neîncetată a martiriului, precum şi povestirea remarcabilă despre mărturia martirilor din trecut.

Într-o cuvântare emoţionantă către Sinod, Patriarhul Catolic Caldeean Emmanuel al III-lea Delly al Babilonului a vorbit despre suferinţa actuală a minorităţii creştine din Irak. „Am încercat orice pentru a aduce pacea şi liniştea pentru această ţară”, a spus patriarhul caldeean. „Viaţa este un calvar; pacea şi siguranţa lipsesc, la fel ca şi elementele fundamentale ale vieţii cotidiene.” A continuat:

 

O şcoală catolică de fete, ultima victimă a violenţei din Pakistan

O şcoală catolică de fete din Swat, provincia de la frontiera de nord-vest, a fost năruită de un atac cu bombă marţi, 7 octombrie, de către talibanii pakistanezi.

Şcoala Mânăstirească de Fete din Sangota, provincia Swat, a fost supusă atacului cu bombă de talibanii locali şi clădirea şcolii distrusă, potrivit Comisiei Naţionale pentru Dreptate şi Pace (CNDP) a Bisericii Catolice.

Nu a fost nimeni ucis, deoarece şcoala, condusă de ordinul Surorilor Apostolice Carmelite din Sri Lanka, era închisă în acel moment datorită ameninţărilor, iar măicuţele au părăsit locul.

 

America Latină este pe cale de a deveni o prioritate în politica externă rusă

Moscova, 15 octombrie, Interfax – Biserica Ortodoxă Rusă crede că cooperarea cu ţările Americii Latine ar trebui să devină prioritară în politica externă rusă.

„Cred că este timpul când autorităţile şi societatea au realizat că America Latină trebuie să devină o prioritate în sfera politicii internaţionale”, a spus liderul Departamentului pentru Relaţii Externe al Bisericii din cadrul Patriarhatului Moscovei, mitropolitul Kirill de Smolensk şi Kaliningrad, la o conferinţă de presă dedicată Zilelor Culturii Ruse în America Latină.

 

Akinola critică America pentru promovarea unei societăţi lipsite de Dumnezeu

de Ethan Cole

Arhiepiscopul anglican conservator Peter Akinola de la Biserica Nigeriei a criticat organizaţiile pentru libertăţi civile, îndeosebi pe cele din Statele Unite, pentru că promovează o societate fără de Dumnezeu prin înlăturarea referirilor religioase în public.

Akinola, binecunoscut pentru conducerea lui conservatoare în cadrul schismei anglicane, a observat că simbolurile creştine istorice şi anumite formulări au fost tot mai mult scoase din societatea Americană, aşa cum este cazul înlocuirii urării „Merry Christmas” („Crăciun fericit”) cu „Seasons Greetings” („Sărbători fericite!”) pe materialele tipărite.

 

Parlamentul iranian: moarte convertiţilor nemusulmani

Parlamentul iranian a promulgat pedeapsa cu moartea pentru apostazie, lucru care in această ţară înseamnă convertirea de la islam la orice altă religie.

Mii de iranieni s-au convertit la creştinism, iar biserica din underground prosperă, conform rapoartelor. Însă alţi iranieni se întorc la zoroastrianism, care a fost religia predominantă în Iran cândva. Jonathan Rocho, de la organizaţia International Christian Concern (ICC) – Relaţii Creştine Internaţionale, ne lămureşte:

 

Impactul rezoluţiei anti-blasfemie, adus în prim plan

Internaţional (MNN). Rezoluţia Anti-blasfemie a Naţiunilor Unite relevă năzuinţele grupărilor misionare.

Carl Moeller şi organizaţia Open Doors (Porţi Deschise) explică că în practică, „această rezoluţie anti-blasfemie este văzută cu precădere ca aducând „un efect de întărire” a lucrării şi ecourilor creştine în jurul lumii, iar asta înseamnă o dezvoltare care ne aduce destule probleme.”

 

O apologetă creştină în sprijinul foştilor gay

Monroe, Va., 17 septembrie 2008. Debbie Thurman, apologetă creştină şi autoarea unor cărţi, a făcut un pas în faţă şi a cerut celorlalţi să îşi aleagă calea.

Fostă luptătoare împotriva atracţiei faţă de persoane de acelaşi sex, Thurman a lansat un nou site web: http://www.TheFormers.com . Denumit loc de întovărăşire a celor ce au reuşit să biruiască atracţia către persoane de acelaşi sex, ca şi pentru cei ce încă mai luptă cu acest lucru, cu prietenii şi susţinătorii lor, acest site oferă un forum deschis, noutăţi şi comentarii, răspunsuri la întrebări dificile, materiale ajutătoare, un colţ pastoral şi mărturisiri ale foştilor homosexuali.

 

Marile organizaţii evanghelice anunţă parteneriatul global

De Ethan Cole, reporter Christian Post

Cea mai mare reţea evanghelică din lume şi una dintre cele mai mari organizaţii de ajutorare creştină şi-au anunţat parteneriatul.

World Evangelical Alliance – WEA (Alianţa Evanghelică Mondială) care susţine că reprezintă circa 420 de milioane de creştini evanghelişti de pretutindeni şi World Vision International - WVI, care lucrează în 98 de ţări şi deserveşte peste 100 de milioane de oameni, au căzut de acord să conlucreze asupra iniţiativelor care privesc oferirea de educaţie şi îngrijire pentru copii, promovarea echităţii sociale şi contribuirea la unitate şi cooperare creştină.

 

Catolicii pot învăţa şi de la Luther, spune cardinalul Kasper

Frankfurt/Wittenberg, Germania (ENI). Romano-catolicii pot învăţa de la reformatorul protestant al secolului al XVI-lea Martin Luther, a spus oficialul de prim rang de la Vatican însărcinat cu unitatea creştinilor, acum când bisericile protestante din Germania s-a pregătit să lanseze o serie de evenimente pe durata unui deceniu, legate de aniversarea a 500 de ani, în 2017, de la Reforma Luterană.

Într-un interviu publicat de ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung cardinalul Walter Kasper îi încuraja pe catolici să citească comentariile lui Luther despre Biblie, precum şi „imnurile sale pline de putere spirituală”, arată agenţia protestantă germană de ştiri Epd.

 

Patriarhatul Moscovei este împotriva eforturilor catolicilor de a-şi extinde influenţa asupra ortodocşilor

Biserica Rusă îşi arată un mare potenţial pentru cooperarea cu catolicii, dar dă avertismente contra oricăror paşi neprieteneşti ai acestora.

„Avem multe în comun cu catolicii, nu doar în învăţături, ci şi în morală”, a spus deputatul şef al Departamentului Patriarhal pentru Relaţii Externe al Bisericii, Arhiereul Vsevolod Chaplin a spun în direct la canalul TV ortodox Soyuz.

Potrivit spuselor lui, astăzi „ierarhii şi laicii catolici sunt oponenţi activi ai problemelor actuale ale Rusiei moderne: avorturile, destrămarea familiei, cultul permisivităţii în viaţa privată, în relaţiile sexuale, în mass media, în educaţie şi aşa mai departe.”

 

Ortodocşii ucraineni ţin o altă procesiune sacră împotriva intrării ţării în NATO

Kiev, 19 septembrie 2008, Interfax. A Patra Procesiune Sacră a tuturor, adresată publicului ucrainenilor ortodocşi şi patrioţi împotriva angajării Ucrainei în NATO s-a ţinut la Kiev, luni, pe 22 septembrie.

Procesiunea a început la amiază la Catedrala Adormirea Maicii Domnului de la Mănăstirea kieveană a Grotelor, a trecut prin centrul oraşului şi a staţionat pentru rugăciuni în faţa Verhovna Rada, administraţia guvernamentală, în faţa Secretariatului Preşedinţiei şi a Ministerului Afacerilor Externe, terminându-se la clădirea curţii de arbitraj, acolo unde s-a ţinut un discurs pentru comunitatea ortodoxă adresat autorităţilor, privind angajarea ilegală a Ucrainei în NATO, a arătat asociaţia Alegerii Ortodoxe a Tuturor Ucrainenilor într-un comunicat pentru Interfax-Religion.

 sus

 

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America si alte surse. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

 

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate