Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Ştiri Internaţionale
 

 

 

Arhiva
Contact
Colaboratori
Despre noi

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Articole
Proiectul Betania
Media
Ştiri Internaţionale
Din Presa Română
Poşta Redacţiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

James Dobson se retrage din Organizaţia care a fondat-o pentru un nou proiect

Acest articol are 89 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Mar. 04/10)

De Doina Bejenaru

La cei 73 de ani ai săi, pune un punct pentru a da start unui nou început. După 33 de ani de muncă asiduă în Organizaţia pe care a fondat-o “Focus on the family” Dobson se retrage pentru a începe un nou proiect radiofonic pentru familii cu numele “Family Talk with James Dobson”.

Programul radio “Family Talk with James Dobson” este rezultatul unui proces început acum zece ani într-un apartament închiriat din California. Pe atunci doar un medic psihiatru pentru copii, în scurt timp a ajuns un consilier foarte cunoscut care a lucrat cu multe mame, chiar şi cu preşedinţi. Noul program nu va fi un concurent pentru “Focus on the Family” spune James Dobson.
 

Catolicii brazilieni i-au dat în judecată pe creatorii filmului “2012″

Acest articol are 82 vizualizari si Nici un comentariu

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Mar. 04/10)

De Veronica Bucur

Biserica Catolică din Brazilia a dat în judecată pe compania de la Hollywood “Columbia Pictures“, scrie megaportalul creştin invictory.org

Motivul plângerii a fost utilizarea necorespunzătoare a imaginii faimoasei statui a lui Isus Cristos din Rio de Janeiro, în filmul “2010”, în care statuia este distrusă de un val uriaş. Episcopia din Rio de Janeiro, care, în conformitate cu legile din Brazilia, este proprietara drepturilor de autor al statuiei pâna în 2032, a cerut despăgubiri.
 

Distribuire digitală în Asia Centrală

Acest articol are 71 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Mar. 04/10)

by Doina Bejenaru

O traducere integrală a Bibliei pentru una din limbile Asiei centrale e aproape de finalizare. Noul Testament cât și diferite pasaje ale Vechiului Testament fuseseră deja furnizate sub forma de text/audio DVD și sunt distribuite persoanelor cheie.
 

Concerte “Speranta şi Prietenii” în Europa

Acest articol are 77 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Mar. 04/10)

De Vio Pop

Misiunea Speranta & Studio Speranta organizeaza un turneu extraordinar SPERANTA si PRIETENII in luna martie, in mai multe tari din Europa. Turneul de misiune si muzica crestina se va derula intre 1 martie si 21 martie 2010, cuprinzand peste 24 de programe in 15 orase din Germania, Belgia, Anglia, Franta si Spania.

Motive de rugaciune:
*promovarea muzicii crestine si a inchinarii prin muzica
*sustinere financiara pentru a putea continua proiectele Misiunii Speranta
*protectia lui Dumnezeu peste intreaga echipa pe parcursul turneului
 

Prezbiterienii din Wisconsin aprobă binecuvântarea homosexualilor

Acest articol are 88 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Mar. 04/10)

De Veronica Bucur

Reprezentanţii pastorului John Nix, au votat 81 impotriva la 25, pentru aprobarea binecuvintarii Scott D. Anderson, care a fost suspendat din slujirea lui în 1990 – comunică site-ul invictory.org cu referire la agenţia de informaţii CNL-news, şi The Christian Post.

Anderson a fost hirotonit în Biserica Presbiteriana din Sacramento, SUA, în 1983. El a servit ca pastor al Bisericii Presbiteriana “Betania”, timp de şapte ani, până cind doi membri ai comunitatii nu au anunţat public că el este – homosexual.
 

Doi tineri arestaţi în cazul Bisericilor incendiate în Texas

Acest articol are 76 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Mar. 04/10)

De Ana Ciolan

Luni doi tineri din Texas au fost aduși în instanța de judecată sub acuzația de incendiere, conectând acest eveniment cu o serie de incendii cauzate în Bisericile din Texas începute în Ianuaire, scrie Baptist Press. Cu o zi înainte membrii Bisericii din Texas au arestat doi tineri cu vârsta cuprinsă între 19-21 de ani, suspectaţi că ar avea legătură cu cele zece incendii care au fost confirmate drept acţiuni intenţionate.

Conform Morning Telegraf, incendiile sau produs în suburbiile Henderson, Smith şi Van Zandt.
 

INTERNATIONAL DIGEST: creștinii din Laos forțați să iasă din biserică sub amenințarea cu arma

Acest articol are 71 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Martie 04/10)

De Personalul Baptist Press

NASHVILLE, Tenn. (BP)—Membrii ai unei biserici – adulți și copii – în provincia Saravan au fost forțați sub amenințarea cu arma să iasă de la slujba de duminică, la jumătatea lui ianuarie, în vreme ce oficiali le confiscau bunurile și distrugeau 6 din cele 11 case ale lor.

Cam în data de 18 ianuarie, aproximativ 100 de oficiali locali, poliție și săteni au dus credincioșii pe un câmp unde le-au cerut să renunțe la credința lor, a raportat Drepturile omului pentru Lao pentru libertate religioasă. Când creștinii au refuzat, au fost forțați să meargă patru mile pe drum, iar poliția era la intrarea în sat, ca să îi oprească de la a mai intra. Creștinii au dormit pe pământ în pădurile din jur, fără mâncare, echipamente sau unelte pentru a supraviețui, spune Compass Direct news service.
 

Un nou tip de şcoală pentru evrei a luat naştere în New York

Acest articol are 8 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Martie 04/10)

De Gal Beckerman, de la “The Forward”

Într-o zi de luni, din cele care tocmai au trecut, în partea sudică a Brooklin ului, 20 de preşcolari stăteau aşezaţi pe o pătură, privind curioşi o fotografie a preşedintelui Barack Obama.

Educatoarea lor, Nitzan Graham, le-a cerut să numească, pe rand, în ebraică, părti ale chipului preşedintelui, iar copiii vociferau gălăgios şi plini de veselie termenii în ebraică pentru “nas” şi “gură”. După ce rumoarea a încetat, educatoarea i-a cerut Jasminei (5 ani), o fetiţă cu codiţe, de origine africană-americană, să se ridice în picioare. “Ce sunt aceştia?”, a întrebat-o, arătand cu degetul înspre ochii preşedintelui din imagine. “Ena`im!” a răspuns fetiţa, plină de veselie. Cam aşa arată o dimineaţă normală în Academia de Limbă Ebraica (ALE), o şcoală care îşi primeşte fondurile, în mare parte din statul New York. Acest program, care se desfăşoara in 2 limbi, este unul dintre primele de acest gen, transformând şcoala, care funcţionează de 4 luni într-un punct de interes pentru cei care vor să urmeze acest model.
 

A face istorie / Misiunea de salvare a Israelului

Acest articol are 8 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Martie 04/10)

De Tom Segev

Într-una din zilele de la sfârşitul lunii decembie (1980), un pasager se afla în avionul Air Maroc, călătorind, la clasa I de la Paris spre Rabat. Actele de identitate arătau ca el este Dr. Ahmad Sabar, născut în 1917 în Meknes, Maroc. Actele nu i au fost controlate la sosire. Mai degrabă, el şi încă alţi 3 pasageri au fost luaţi într o limuzină şi transportaţi la hotelul Hilton din Rabat. Cei 4 au fost cazaţi în camere ce sunt rezervate, de obicei oaspeţilor regelui Hassan al II lea.

Dr. Sabar era vizibil emoţionat; el şi cei ce-l însoţeau erau pe cale să l cunoască pe preşedinte. În timp ce-l aşteptau pe preşedinte, Dr. Sabar s-a dus până la un magazin să cumpere o rochie pentru soţia sa, nevrând ca aceasta sa aiba îndoieli cu privire la faptul că el întradevar a petrecut câtva timp într-o capitală arabă, pentru prima dată în viaţa sa. A chiar păstrat documentele din această călătorie, ca pe un suvenir. Cel care a fost identificat ca şi Dr. Sabar, de fapt nu a fost născut în 1917 în Meknes, ci în 1913 în Amsterdam. Ca şi băiat, purta numele de Jaap van Amerongen. Ahmad Sabar era, de fapt numele fals dat lui Amerongen -sau, cum s-a autonumit în Israel, Ya`akov Arnon, fost director general al Ministerului de Finanţe. În mod neaşteptat, Arnon a fost invitat la Maroc, împreuna cu Uri Avnery, editor al revistei Haolam Hazeh şi cu fostul General al Forţelor de Apărare israelite, Matti Peled, în contextul eforturilor lor de a stabili un tratat de pace între Israel şi Palestina. Issam Sartawi, un reprezentant al Organizaţiei Liberaliste Palestiniene (OLP), i-a acompaniat pe cei veniţi din Paris.
 

Descoperire arheologică în Ierusalim

Acest articol are 120 vizualizari si Nici un comentariu
 

PRESA ROMÂNĂ (Feb. 25/10)

pr. Mihai GOJGAR

O bucată dintr-un zid de incintă din perioada regelui Solomon, care probabil l-a şi construit în sec. al X-lea î. Hr., a fost descoperită în urma unor săpături arheologice recente, anunţă AFP. „Putem să estimăm, cu un grad mare de siguranţă, că zidul a fost ridicat de regele Solomon la sfârşitul secolului al X-lea î. Hr.“, a declarat arheologul israelian Eilat Mazar, profesor la Universitatea ebraică din Ierusalim, conducătorul lucrărilor de cercetare, care au durat trei luni. Bucata de zid, înaltă de şase metri, se întinde pe o lungime de 70 de metri. Sfânta Scriptură mărturiseşte că Solomon a construit primul templu iudaic din Ierusalim, care a fost distrus de regle babilonian Nabucodonosor în anul 586 î.Hr.
 

Studiu EKG: Bisericile văd un câștig evident

Acest articol are 118 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Feb. 25/10)

de John L. Yeats

ALEXANDRIA, La. (BP)—Când Convenția baptistă din Louisiana a lansat inițiativa de creștere a Împărăției pe anul 2006 cu 65 biserici pilot, speranța era ca bisericile să experimenteze beneficiile unui proces strategic de sănătate a bisericilor.

Acum, în al patrulea an, 249 de biserici sau 18% din congregațiile LBC au completat cel puțin o fază din inițiativa EKG-LA.

Strategia EKG-LA s-a născut în inima lui David Hankins, directorul executiv al convenției. Când EKG a fost introdusă în Convenția baptistă de sud, Hankins era vice președinte senior al comitetului executiv SBC. El a văzut atunci că ceea ce lipsea era o metodologie strategică pe care să o folosească bisericile și asociațiile, pentru a implementa conceptele Împărăției. ”Când EXG a fost prezentată la SBC, Domnul mi-a împovărat inima cu EKG. Am văzut-o ca pe o oportunitate ca bisericile să descopere inima lui Dumnezeu pentru a atinge lumea cu Evanghelia,” a spus Hankins. ”Procesul EKG-LA este o metodă practică, implementabilă pentru biserici ca să experimenteze Marea Poruncă acolo unde oamenii sunt angajați în ceea ce face Dumnezeu în Ierusalimul lor personal, națiunea și lumea.
 

Biserica din Anglia declară că evoluţia şi credinţa sunt compatibile

Acest articol are 109 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Feb. 25/10)

De Nathan Black | Reporter Christian Post

Organismului de conducere din Biserica Angliei, a aprobat vineri o moţiune care pune accentul pe compatibilitatea credinţei atât în Dumnezeu cât şi în ştiinţă.

Dr. Peter Capon, un fost lector de ştiinţa calculatoarelor, şi-a prezentat propunerea, susţinând că "respingerea curentului principal al ştiinţei nu face nimic pentru a-i sprijini pe acei creştini care sunt oameni de ştiinţă ... sau să întărească vocea creştină din zona ştiinţifică."

El i-a îndemnat pe creştini să ia dovezile ştiinţifice în serios şi să evite prejudecăţile faţă de ştiinţă din motive teologice. Votul vine deoarece mai mult de 850 congregaţii din întreaga lume sărbătoresc Evolution Weekend (Week-end-ul Evoluţiei), cu scopul de a demonstra că evoluţia nu pune probleme pentru credinţa lor.
 

Președinte al seminarului baptist etichetează strategia misiunii IMB ca fiind o erezie

Acest articol are 112 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Feb. 25/10)

Ergun Caner este un fost musulman care a scris cărți ce etichetează islamul ca religie falsă.

de Bob Allen

LYNCHBURG, Va. (ABP) – președintele Liberty Theological Seminary a numit o metodă folosită de misionarii baptiști sudici pentru a răspândi Evanghelia în țările musulmane ca fiind înșelătoare și eretică.

Într-un interviu la SBC Today blog, Ergun Caner a vorbit rău despre "Metoda cămila," dezvoltată de strategistul vechi International Mission Board, Kevin Greeson pentru a angaja musulmanii în a vorbi de Isus, folosind o legendă familiară din islam. Povestea spune că orice musulman bun cunoaște 99 de nume pentru Allah, dar este al 100-lea nume revelat doar cămilei.
 

Episcop australian caută în India preoți care să lucreze la periferie

Acest articol are 106 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Feb. 25/10)

de Kim Cain

Melbourne, Australia (ENI). Un episcop australian a plecat în India să găsească preoți care să lucreze într-o zonă a Australiei care se află între insule tropicale și sălbăticia din periferia australiană.

Episcopul Brian Heenan de la dioceza romano catolică din Rockhampton din Queensland a declarat la Australian Broadcasting Corporation că preoții indieni vor ajuta la depășirea nevoii extreme de clerici locali.

”Acești preoți pot veni, pentru Dumnezeu, pentru 2-3 ani poate, și apoi, dacă totul merge bine vor pleca înapoi în India și vor veni alții și le vor lua locul”, a spus Heenan. Episcopul a spus că ar fi foarte fericit să audă de la preoții din alte locuri din lume care ar fi interesați în dioceza lui.
 

Liderii Baptişti Nord Americani coordonează eforturile de salvare din Haiti

Acest articol are 120 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Feb. 25/10)

Membrii din bisericile Cooperative Baptist Fellowship (Părtăşia Baptistă de Cooperare) s-au adunat recent în Stuart, Fla., pentru a colecta materiale medicale pentru munca de salvare, în Haiti. (Blog CBF)

De Bob Allen

Columbia, S.C. (ABP) - Liderii Baptişti din America de Nord au descris modul "grăbiţi-vă şi aşteptaţi" pentru eforturile pe termen lung de ajutorare în Haiti în timpul unei conferinţe telefonice din 11 februarie.
 

Cardinal de la Vatican jură să scape preoţia de persoanele care abuzează

Acest articol are 104 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Feb. 25/10)

Prefectul Congregaţiei Vaticanului pentru Cler şi-a exprimat determinarea lui de a înlătura agresorii din clerul Catolic. "Biserica nu poate accepta astfel de preoţi," a spus Cardinalul Claudio Hummes în timpul unei vizite în India. "Biserica nu poate tolera [abuzul] şi se ocupă cu el ca o delict grav." Cardinalul Hummes a stârnit iritarea victimelor abuzului la începutul acestui an, atunci când, într-un interviu dat ziarului Vaticanului L'Osservatore Romano, el a subliniat că doar un procent foarte redus de preoţi din lume, a fost implicat în abuzul sexual. Unii cititori au văzut declaraţia lui ca o încercare de a minimaliza gravitatea problemei.

Cardinal vows to end clergy sex abuse (UCAN)
Vatican cardinal emphasizes: extent of clerical abuse limited (CWN 1/14)

INDIA - Cardinalul promite să pună capăt abuzurilor sexuale ale clerului

Cardinalul Claudio Hummes se adresează clerului de la conferinţă

VAILANKANNI, India (UCAN) - Conducătorul congregaţiei de la Vatican pentru preoţi, spune că Biserica condamnă abuzul sexual făcut de către clerici şi îi va alunga pe infractori.

De asemenea, el doreşte să colaboreze mai strâns cu victimele în timp ce acestea se confruntă cu consecinţele delictului, spune el.
 

Super model sionist născută din nou

Acest articol are 100 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Feb. 25/10)

de ILAN EVYATAR

Pentru fosta super model care a devenit femeie de afaceri, Kathy Ireland, sprijinul pentru Israel reiese direct din credința ei.

Are 178 cm. Părul roșcat și ochi albaștri, fost super model cu o față pentru care poți să mori este proprietara, fondatoarea și CEO afacerilor de 1.4 bilioane dolari: Kathy Ireland poate fi ambasadoarea perfectă a diplomației izraeliene.

”Iubesc Israelul, este aproape de inima mea,” spune creștina în vârstă de 46 de ani, născută din nou. ”Datorită credinței mele, îmi este special.”
 

Întreabă rabinul: o situație gravă

Acest articol are 89 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Feb. 25/10)

de SHLOMO BRODY

Când ne rugăm la cimitir, la cine ne rugăm?

Fenomenul evreilor care se roagă în cimitire a existat din antichitate și în vreme ce proprietatea lui a fost subiectul dezbaterilor istorice, în ziua de azi este ceva comun în majoritatea comunităților. Dar justificările contrastante pentru acest ritual i-au dat sensuri diferite și limitări diferite.

Tora descurajează definitiv evreii în a contacta lumea de dincolo. Interzice căutarea morților, vrăjitoria și alte încercări de a accesa spiritele din altă lume (Deuteronom 18:11). Înțelepții au interpretat interdicția sub formă de vrăjitorie sau ghicire, în care cineva se înfometează, intră în cimitir pentru a suferi ”un spirit necurat” și încearcă să obțină o formă de cunoaștere (Sanhedrin 56b). Tora spune că locul de îngropare al lui Moise este necunoscut, un verset ignorat din nefericire de unii ghizi (Deut. 34:6). Mulți midrashim au afirmat că Dumnezeu nu a vrut ca locul lui de înmormântare să fie cunoscut de evrei sau non evrei, , ca să nu devină un loc de închinare (Midrash Lekah Tov).
 

Spitalul îi vede pe haitieni întorcându-se la Hristos

Acest articol are 98 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Feb. 18/10)

by Vio Pop

Autorităţile din Haiti estimează acum că 200.000 oameni au fost omorâţi de cutremurul cu magnitudinea de 7.0 grade. Aceasta face să fie una din cele mai mortale catastrofe are au existat vreodată. Mai mult de 1,5 milioane de oameni au rămas fără case. Mulţi ies din capitala Port-au-Prince, raportează MNN.

HCJB Global a trimis o echipă medicală în Port-au-Prince vinerea trecută. Preşedintele organizaţiei spune: “Au făcut 70 de operaţii mari, dar au tratat sute de alţi oameni. Este aproape imposibil să numărăm câţi oameni au fost trataţi.”
 

Coreea de Nord eliberează un creştin activist American

Acest articol are 98 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Feb. 18/10)

Foto de: AP
Misionarul American Robert Park, la stânga, este escortat de un funcţionar al SUA în timp ce este înconjurat de jurnalişti, la sosirea lui de la Aeroportul Beijing Capital, sâmbătă.

De Ethan Cole, Christian Post

Coreea de Nord a făcut bine pe cuvântul său şi l-a eliberat pe activistul creştin American, Robert Park, care a sosit sâmbătă la Beijing.

Un purtător de cuvânt la Ambasada Statelor Unite, a spus că Park va zbura către Statele Unite mai târziu, în acea zi.
 

Opinie: De ce tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, părăsesc Biserica Baptistă

Acest articol are 158 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Feb. 18/10)

De Carra Hughes Greer

(ABP) - Mulţi tineri cu vârste cuprinse între 20 - şi 30 de ani au o antipatie faţă de bisericile Baptiste. Ca un pastor tânăr, cred că colegii mei au nevoie de comunitatea şi hrănirea dintr-o biserică. Sper că biserica va auzi strigătele acestor tineri adepţi ai lui Hristos şi vor vedea valoarea, viziunea şi compasiunea profundă pe care ei le posedă.

Tinerii adulţi decid să nu participe la biserică pentru o serie de motive, dar există o anumită tendinţă în rândul celor între 20 - şi 30 de ani care aparţine de biserici Baptiste locale.
 

Watchdog vede creşterea numărului de cazuri raportate de persecuţie în China

Acest articol are 104 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Feb. 18/10)

De Ethan Cole, Christian Post

Foto de: AP

ChinaAid Association a spus că rapoartele de persecuţie împotriva creştinilor în China, au crescut cu 19 la sută în 2009 faţă de anul precedent.

A fost o creştere a numărului de cazuri raportate de persecuţie împotriva creştinilor în China anul trecut, potrivit unui grup religios de libertate, specializat în biserici de casă Chineze.
 

Un preot rus asigură îngrijire spirituală staff-ului hollywoodean

Acest articol are 98 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Feb. 18/10)

9 februarie, Moscova, Interfax – rector al Catedralei Transfiguration din Los Angeles, Arhiepiscopul Alexander Lebedev , a asigurat îngrijire spirituală pentru actorii şi oameni din staff-ul lumii “Fabrica de vise”, timp de aproape 30 de ani.

“Mulţi dintre enoriaşii noştri lucrează ca şi actori sau directori în studiouri de filmare. Mulţi actori făceau şi fac parte din parohia noastră şi participă constant la programul bisericesc. Am avut în subordine enoriaşe actriţe, precum faimoasele Natalie Wood şi Sandra Dee. L-am cunoscut personal pe Yul Brynner, care a fost enoriaş al bisericii ortodoxe din New York.”, i-a mărturisit, marţi Alexander Lebedev unui correspondent Interfax.
 

Liderii baptişti din sudul Americii, îi cer lui Obama să intervină pentru misionari

Acest articol are 95 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Feb. 18/10)

De Bob Allen

NASHVILLE, Tenn. (Presa Baptistă Asociată) – Liderii Congresului Baptist din Sud (CBS) l-au rugat, în 5 februarie, pe preşedintele Barack Obama, să facă tot ceea ce i-ar sta în putinţă, pentru eliberarea celor 10 misionari voluntari întemniţaţi în Haiti.

Morris Chapman, preşedintele Comitetului Executiv al CBS, Frank Page şi Johnny Hunt (fostul şi actualul preşedinte CBS), au trimis împreună o scrisoare preşedintelui, în care scrie că “a continua să-i ţină în dentenţie pe cei 10 misionari baptişti şi posibila condamnare a acestora ar atrage atenţia întregii lumii asupra acestui fapt şi ar submina eforturile de întrajutorare. de care poporul haitian are aşa de mare nevoie.” Liderii baptişti au recunoscut că nu ştiu exact toate detaliile cu privire la acest caz şi că, astfel nu au autoritate să vorbească despre motivele şi faptele grupului, format în mare parte din membri ce aparţin de două congregaţii baptiste din sud, din Idaho.
 

Ziua de Post şi Rugăciune Internaţională la a II-a ediţie în Habarovsk, Rusia.

Acest articol are 89 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Feb. 18/10)

by Doina Bejenaru

În data de 22 şi 23 februarie 2010, oraşul Habarovsk va găzdui cea de-a II-a ediţia a conferinţei “Post şi Rugăciune pentru trezirea spirituală”.

“Prima conferinţăt de “Post şi Rugăciune pentru Trezire”, ce a avut loc în octombrie 2008, a fost o mare binecuvântare pentru toţi participanţii şi regiunea Vestului îndepărtat, pentru că fiecare dorea şi declara trezirea, pace şi prosperitate în ţara sa, conducere şi guvern, poporului acestui pământ o poziţie în Biserică, o poziţie primită prin puterea lui Isus Cristos” - a menţionat comitetul organizatoric.Inspiraţia de prima conferinţă de “Rugăciune pentru Trezire“, episcopii şi pastorii Biericilor şi cei ce s-au unit din regiunile mai îndepărtate au decis să se adune din nou la rugăciune comună pentru creştinii din ţara lor în februarie 2010. Tema principală a conferinţei “Perseverenţa generaţiilor, care s-au rugat pentru trezire în timpurile sovietice“.

 sus

 

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America si alte surse. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

 

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate