Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri internationale
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

Mitropolitul Chiril îl salută pe Obama, sperând în înţelegere în relaţiile Rusia-SUA

 

Mitropolitul Chiril, conducătorul interimar al Bisericii Ortodoxe Ruse, a trimis un mesaj pentru preşedintele SUA, Barack Obama. „Poporul american îşi leagă speranţele pentru dezvoltarea paşnică şi creativă a ţării, pentru înlăturarea serioasei crize economice şi pentru întărirea principiilor de prietenie şi cooperare în relaţiile internaţionale de munca dumneavoastră pe viitor”, a afirmat mitropolitul Chiril. „Sistemul relaţiilor internaţionale se îndreaptă spre schimbări fundamentale şi rapide, care vor afecta profund interesele tuturor naţiunilor şi a fiecărui individ. Noi provocări şi ameninţări de natură internaţională se ivesc. În aceste condiţii, responsabilitatea exclusivă pentru viitorul lumii este atribuită oamenilor publici şi de stat – cred că spiritul încrederii şi al înţelegerii reciproce vor fi tipice pentru relaţiile noastre, precum şi ale Statelor Unite cu celelalte naţiuni, la fel şi cele ale prelaţilor Bisericii Ortodoxe Ruse.”

 

Alianţa Evanghelică îi va trimite o nouă Biblie lui Obama

De Jenna Lyle

Alianţa Evanghelică va trimite o nouă Biblie preşedintelui SUA, Barack Obama, după ce echipa de la Casa Albă se pare că nu a reuşit să găsească una pentru cel de-al doilea jurământ al lui.

Dr. Krish Kandiah, director al Bisericilor Misiunii pentru Alianţa Evanghelică, a spus că îi va trimite un exemplar al Bibliei din partea Bible Society’s Poverty and Justice (Societatea Biblică Sărăcie şi Dreptate) lui Barack Obama, pentru a fi sigur că acesta va avea întotdeauna o Biblie la îndemână pe viitor.
 

Opinie: libertatea presei, un „trofeu” baptist

De Doug Weaver

(ABP) – Libertatea religioasă a fost de multă vreme considerată „trofeul” baptiştilor – chiar dacă unii baptişti ai anilor trecuţi nu au fost atât de radicali precum eroi de calibrul lui Roger Williams, John Clarke, Obadiah Holmes şi John Leland – iar înşiruirea numelor baptiste care au luptat pentru separarea bisericii de stat poate umple cărţile de istorie.

Observatorii contemporani sunt adesea şocaţi când află că baptiştii – dintre toţi oamenii – au periclitat chestiuni de libertate religioasă şi separarea bisericii faţă de stat pentru favoritism guvernamental. Dată fiind reputaţia baptistă privind susţinerea libertăţii religioase, se presupune că baptiştii şi-ar fi anunţat imediat sprijinul pentru alte libertăţi din Primul Amendament regăsit în Declaraţia drepturilor, din Constituţia americană.

 

Creştin pakistanez acuzat de "blasfemie" pentru mesaj sms

De Michelle A. Vu

Un creştin Pakistanez, care conduce o mică organizaţie care luptă pentru apărarea drepturilor creştinilor Pakistanezi, a fost arestat recent şi acuzat de blasfemie.

Hector Aleem, 51 de ani, a fost arestat pe 22 ianuarie şi reţinut sub acuzaţia că a trimis un mesaj care insulta pe profetul Muhamed, potrivit postului de ştiri Compass Direct.
 

Când să-ţi părăseşti biserica?

Bob Carpenter

de Bob Carpenter

 

HOLT, Mich. (BP)– Anul trecut biserica noastră s-a concentrat asupra principiilor din Biblie referitoare la menţinerea armoniei şi unităţii. Aşa cum scrie în Biblie în Filipeni 2:2, ”Faceţi-mi bucuria deplină având acelaşi gând, păstrând aceeaşi dragoste, uniţi in duh, interesaţi de acelaşi scop.” Am încercat să învăţăm membrii din biserica noastră că angajamentul relaţiei dintre membrii bisericii, care caracterizează timpurile noastre, nu este modul lui Dumnezeu de a vedea lucrurile.

Ca răspuns am auzit, ocazional, un răspuns care sună cam aşa: “Ok, am priceput că nu trebuie să ne ridicăm şi să părăsim biserica, există vreodată momentul când să pleci?" Răspunsul este “da sunt perioade când cineva ar putea părăsi biserica.”
 

Răspunsul Vaticanului la negarea Holocaustului trebuie să fie educarea despre Holocaust

De Mehnachen Z. Rosensaft

 

Această imagine aeriană arată imaginea celui mai mare lagăr de concentrare şi moarte a naziştilor germani din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, aşezat la Auschwith lângă oraşul polonez Oswiecim, 25 august 1944. Auschwitz este lagărul principal şi Birkenau este centru de exterminare din vecinătate.

 

Richard Williamson, unul din cei patru episcopi excomunicaţi pe care Papa Benedict al XVI-lea vrea să îl readucă în turma romano-catolică, nu este singurul care neagă Holocaustul din cadrul Societăţii lui St. Pius X, un dezbinator din aripa ultra-dreaptă a Bisericii Romano-Catolice. Ramura italiană din societate a anunţat că a expulzat pe Rev. Floriano Abrahamowicz pentru că a afirmat ziarului italian La Tribuna di Treviso că, "ştiu că au existat camere de gazare cel puţin pentru dezinfecţie, dar nu ştiu dacă ele erau folosite să ucidă sau nu pe oameni".
 

Creştinii care au fugit de violenţă nu mai pot vota acum în Oriss

 

Mai mult de 70.000 de creştini care şi-au părăsit casele lor din statul Oriss, India, anul trecut pentru a scăpa de gloatele înfuriate de hinduşi se află acum în postura de a nu putea vota la alegerile de stat deoarece ei nu primesc documente noi de votant. Multor creştini le este teamă să se întoarcă în casele lor, violenţa rămânând în continuare o ameninţare grea.
 
Odată cu discriminarea politică în desfăşurare, creştinii din Oriss nu pot să voteze.

În Kandhamal refugiaţii sunt scoşi din listele de votanţi. Mai mulţi de 70.000 de persoane nu au acte, fiind împrăştiaţi în tabere de reguţiaţi, departe de satele lor. Pentru ei o să fie imposibil să voteze la viitoarele alegeri federale şi locale programate pentru aprilie şi mai.
 

Pot programele bazate pe credinţă să păstreze credinţa?

De Albert Mohler | Autor, Vorbitor, Preşedintele Southern Baptist Theological Seminary

 

Administraţia Obama a declarat autorizarea proprie a ceea ce este cunoscut drept finanţarea programelor "bazate pe credinţă" şi făcând aceasta s-a eschivat - cel puţin acum - cea mai controversată întrebare egată de această strângere de fonduri. Pot organizaţiile religiosae să primească aceastră finanţare şi să-şi menţină convingerile în deciziile de angajări de personal?

Fostul Preşedinte George W. Bush a făcut din finanţarea programelor bazate pe credinţă o piesă centrală a agendei administraţiei sale şi a protejat dreptul organizaţiilor de această natură pentru a angaja personal consistent cu convingerile lor proprii morale şi teologice. În timpul camapaniei prezidenţiale, Barack Obama a declarat intenţia sa de a elimina la această protecţie şi de a cere tuturor organizaţiilor participante să lucreze în cadrul politicilor non-discriminatorii din cadrul serviciului şi al angajării.

 

Asistentă din Marea Britanie suspendată după ce s-a rugat, primită înapoi la serviciu

De Trevor Grundy

 

Canterbury (ENI). O asistentă medicală creştină care a fost suspendată pentru că a întrebat o pacientă dacă vrea să se facă rugăciune pentru ea la finalul sesiunii de tratament de acasă se va întoarce la serviciu când se va simţi capabilă să facă acest lucru,” a declarat un purtător de cuvânt al Seviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie.

"Serviciul Naţional de Sănătate (SNS) North Somerset a contactat-o pe asistenta Caroline Petrie cu privire la revenirea ei la serviciu când se va simţi bine să facă acest lucru, ” a afirmat Richard Forshaw, şeful comunicaţiilor pentru divizia regională a serviciul de sănătate din Marea Britanie a decvlarat către Ecumenical News International.
 

Rabin din N.Y. vrea să liniştească tensiunile din Europa întreţinute de operaţiunea Gaza

De Shlomo Shamir

 

Rabinul Marc Schneier, un lider iudeu din New York care a ajutat să se construiască legături cu americanii musulmani, planifică să aducă în Europa campania sa de ajutorare a alinării furiei alimentată de vărsările de sânge din Gaza.

“În lumina conflictului recent din Gaza, tensiunile iudeo-musulmane au fost exacerbate,” a afirmat Schneier, vice-preşedintele Congresului Mondial Iudeu către Routers în timpul vizitei recente la Londra. “Am văzut o creştere exponenţială în cazul atacurilor anti-semitice, care vin în mod retoric din lumea musulmană. Nu putem permite fundamentalismului islamic să crească.”

 

Prima recreare autentică a Tabletelor de Piatră


O mică companie din San Antonio, Texas, a recreat, ca formă de artă, un autentic şi fidel scripturilor set de două tăbliţe la care se face referire în Biblie. Compania, HaShem Artworks, va sponsoriza expunerea lor iniţială, la Centrele de Conferinţă Norris, aflate în Crossroads Mall din San Antonio. Expoziţia a fost limitată la două ore – duminică, pe 8 februarie, între orele 17:00 şi 19:00. Nu s-a perceput nici o taxă de intrare. HaShem Artworks vrea ca publicul să fie în măsură să vadă aceste Două Tablete de Piatră, astfel încât oamenii să ştie despre Cele Zece Porunci aşa cum erau ele date în limbajul antic şi să arate că aceste obiecte care purtau numele Dumnezeului iudaismului şi al creştinismului au „revenit” pe lume ca şi recreări credibile.
 

Efortul de ajutorare din Gaza este în desfăşurare

De Mark Kelly

NASHVILLE, Tenn. (BP) - Ajutorul cu mâncare din partea Baptiştilor de Sud îşi face cale spre Fâşia Gaza pentru a-i ajuta pe oamenii care suferă după ofensiva militară Israeliană de trei săptămâni mai devreme în acest an.

 

Adepţii pro-viaţă s-au îndreptat către D.C. pentru o vastă întrunire

Oponenţii avortului mărşăluiesc către Curtea Supremă din Washington, marţi 22 ianuarie 2009, în timpul Marşului pentru Viaţă, desfăşurat anual.

WASHINGTON – Mii de oameni s-au adunat marţi, 22 ianuarie, în capitala naţiunii pentru Marşul pentru Viaţă care se ţine anual, întrunire ce caută să atragă iar atenţia asupra chestiunii avortului, după ce festivităţile de inaugurare a preşedintelui Barack Obama au fost larg prezentate de mass media.

 

Eforturile Southern Baptist pentru unitate avansează

Jimmy Carterde Lillian Kwon

 

La un an după lansarea unei iniţiative menite să pună capăt facţiunilor din vasta comunitate baptistă, fostul preşedinte Jimmy Carter a convocat aproape 1.200 de oameni, în decursul week-end-ului, pentru a clădi mişcarea pentru unitate.

„Carter este de o viaţă în Southern Baptist şi s-a plâns de diviziunea care a fost prezentă în familia baptiştilor”, a spus Brent McDougal, coordonatorul Alabama Cooperative Baptist Fellowship (Frăţia Cooperatistă Baptistă Alabama), potrivit Tuscaloosa News.

 

Cuvintele Papei „înaintează”; mai mulţi paşi sunt necesari, spun evreii din Germania

Judith Sudilovsky şi Anli Serfontein

Ierusalim/Trier, Germania (ENI). Un lider evreu din Israel a binevenit un răspuns de la Papa Benedict XVI la o afirmaţie condamnând negarea Holocaustului şi pentru expresia lui de „solidaritate deplină şi incontestabilă” faţă de evrei.

Totuşi, un lider evreu german spune că relaţiile cu Biserica Romano Catolică sunt suspendate şi Israelienii spun că chestiunea nu este rezolvată.
 

Coreea de Nord încă este cea mai rea persecutoare a creştinilor

De Jenna Lyle

În această fotografie a Agenţiei Centrale de Ştiri Coreene dată de Serviciul de Ştiri din Coreea în Tokyo, oamenii din Coreea de Nord lasă flori la o statuie a lui Kim Il Sung pentru a sărbători a 63-a aniversare a Partidului Muncitorilor din Coreea în Pyongyang, Coreea de Nord, vineri, 10 octombrie, 2008. Kim Il Sung a fost liderul partidului şi a fost succedat de fiul său Kim Jong Il.

Retrasa Coreea de Nord încă este în topul listei publicate de Open Doors ca fiind cea mai rea persecutoare din lume a creştinilor.

 

George Beverly Shea îşi sărbătoreşte cea de-a 100-a zi de naştere

 

Timp de câteva decenii, el a fost un punct de referinţă al scenei Billy Graham Crusade (Cruciada lui Billy Graham, ministeriatul celui menţionat) şi, prin intermediul televiziunilor, în locuinţele din toată ţara. Acum, George Beverly Shea, emeritul baritone care adesea a fost descris ca „Preaiubitul Cântăreţ de Evanghelie al Americii”, a atins o nouă treaptă în tumultoasa sa viaţă – a devenit centenar.
 

Naţiunile Islamice Domină Lista Persecuţiei din 2009

De Michelle A. Vu

Naţiunile islamice alcătuiesc mai mult de jumătate din primele 10 ţări listate într-un raport nou ca fiind cele mai rele persecutoare a creştinilor.

Arabia Saudită a luat din nou nr. 2, urmată de Iran (nr. 3), Afganistan (nr. 4), Somalia (nr. 5), Maldive (nr. 6), Yemen (nr. 7), şi Uzbekistan (Nr. 10). Comparat cu Lista de Urmărire de anul trecut a organizaţiei Open Doors (Uşi Deschise), lista din 2009 are mai multe ţări dominate de musulmani.

 sus

 

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America si alte surse. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate