Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri internationale
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Proiectul Betania
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

Cehii propun 4,6 bilioane $ pentrru restituirea afacerii

Vox Vocis 25 Februarie 2008

Guvernul cez a propus să plătească 83 de bilioane de coroane (4,64 de bilioane de $) penrtu pagubele confiscării proprietăţilor biserii de către foştii conducători comunişti.

Propunerea bazată pe afacerile dintre stat şi 17 biserici, ar trebui în final dă pună capăt restituiirii bisericii care pretinde şi rezolvă un scandal care a s-a agravat de la căderea comunismului în timpul "revoluţiei de catifea din 1989."

 

Amestecul criticilor religioase de către preşedintele francez

Vox Vocis 25 Februarie 2008

De Peter B Beita

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, atrage crtitică din partea opozanţilor pentru afirmaţiile lui legate de religie în societate, despre care criticii spun că este un lucru "foarte nefrancez" să faci acest lucru.

 

Bush le cere susţinătorilor vieţii să fie puternici

Vox Vocis 25 Februarie 2008

WASHINGTON (BP)-preşedintele Bush a încurajat americani pro-viaţă "să se întărească" şi să fie puternici" la cea de-a 35-a aniversare a legalizării avortului de către Curtea Supremă.

Preşedintele a urat bun venit susţinătorilor copiilor care nu s-au născut, susţinători care se aflau la Casa Albă la micul dejun pe 22 ianuarie. Câteva ore mai târziu, mulţi din invitaţii de la Casa Albă au participat cu zeci de mii de susţinători ai vieţii în Marşul anual pentru viaţă.

 

Baptiştii planifică conferinţa mondială a tinerilor în Germania

Vox Vocis 25 Februarie 2008

De Hannah Elliott
 
WASHINGTON (ABP) - Alianţa Baptistă mondială a programat următoarea conferinţă de tineri pentru perioada 20 iulie-3 august la Leipzig, Germany.

 

Lesbiana acţionează ordinarea în mijlocul dezbaterii

Vox Vocis 25 Februarie 2008

De Lillian Kwon 

O slujire lesbiană publică care să se unească clerului poate fi primul test naţional a unei politici controversate adoptată de biserica prezbiteriană (USA)

După ce a fost respinsă ordinarea de două ori de-a lungul celor două decenii, datorită interzicerii ordinării în public a persoanelor homosexuale, Lisa Larges a făcut unele progrese săptămâna trecută când a câştigat sprijinul din partea unei organizaţii regionale a PC-lui (USA).

 

Uzbek, pastorul închis şi părăsit, dar credincios

Vox Vocis 25 Februarie 2008

Un pastor creştin din Uzbekistan a descris cum el a fost arestat şi închis pentru opt ani doar pentru că a condus studii biblice şi că avea cărţi creştine în casa lui-libertăţi pe care cei mai mulţi oameni le consideră de la sine.

Cu toate că Poliţia a venit la el de trei ori, biserica l-a părăsit, fata lui cea mai mică aproape moartă de foame, pastorul Salavat Serikbayev rămâne credincios Domnului, transmite postul internaţional.

 

Bisericile englezeşti semnează un acord istoric cu biserica italiană

Vox Vocis 25 Februarie 2008

Bisericile din dioceza Sf.Alban vor deveni apropiaţi fraţilor lor creştini din Italia datorită unui acord nou semnat cu arhiepiscopul romano-catolic din Peraso.

Un juriu la catedrala St. Albans sâmbătă seara, episcopul de le Sf. Albans, rev. Christopher Herbert a semnat un acord istoric, creând o prietenie între dioceza sf.Alban şi trei diocese italiene.

 

Bibliile distruse în violenţa anti-creştină

Vox Vocis 25 Februarie 2008

India (MNN) - Creştinii continuă să fie centrul atenţiei atacurilor din India şi acum creştinii încep să înţeleagă de ce au loc atacurile.

Sampson este directorul pentru distribuire cu Centrul de traduceri din India. El spune că violenţa din Orissa ăşi are răsunetul ei. "Aproape 700 de case sunt distruse şi mii de creştini sunt separaţi. Stau în tabere de refugiaţi, în dormitoare comune din şcolile din sate şi în corturi.

 

Bush proclamă ziua libertăţii religioase în 2008

Vox Vocis 25 Februarie 2008

Ceea ce urmează este proclamarea publicată de Casa Albă:

Thomas Jefferson a considerat libertatea de închinare ca una din cele mai mari binecuvântări pentru America. El a spus că "este o libertate considerată în alte ţări incompatibilă cu guvernul bun şi dovedită de experienţa noastră care este cel mai bun susţinător." De ziua libertăţii religioase, noi celebrăm paragraful 1786 din statutl Virginei pentru libertate religioasă.

 

Preotul rebel îşi publică povestea vieţii

Vox Vocis 25 Februarie 2008

De David Willey / Ştirile BBC Roma

Arhiepiscopul Milingo a susţinut decizia lui de a încălca regulile celibatului.

Fostul lider al bisericii catolice din Zambia, arhiepiscopul Emmanuel Milingo şi-a lansat biliografia la Roma.

 

Vreau ca Guvernul rus să se implice în tradiţiile creştine ale ţării lui

Vox Vocis 25 Februarie 2008

Ce budism Tibetan special putea să trădeze credinţa noastră, modul în care no vedem adevărul budist şi impostorul, liderul spiritual budist, a relatat Dalai-Lama XIV, Tenzin Gyats în interviul site-lui Intefax.

Sfinţenia dumneavoastră, datoraţi oamenilor din Europa, americani şi ruşi imaginaţia budismului ca budismul tibetan. Care este viziunea dumneavoastră pentru viitorul budismului tibetan, dacă nu exercită influenţă asupra societăţii în general?

 

Misiunea românilor este "pasiunea studentului"

Vox Vocis 25 Februarie 2008

de David Roach

LOUISVILLE, Ky. (BP)-La 23 de ani, Petru Mătăsaru, care locuieşte în România, a primit prima lui Biblie ca dar de la un prieten de-al tatălui lui.

Cuvântul lui Dumnezeu era un lucru rar în timpul regimului comunist din România şi o copie costa mai mult de 100 $ la valoarea de astăzi. În ciuda oportunităţii de a învăţa mesajul salvării lui Cristos, Mătăsaru a vândut Biblia să ajute să înceapă un stil de viaţă păcătos.

 

 

Metodiştii Uniţi şi Bisericile Luterane urmăresc o „comuniune deplină"

Vox Vocis 25 Februarie 2008

De Jennifer Riley

Începând din această primăvară, Biserica Metodistă Unită (UMC) şi Biserica Luteran Evanghelică din America (ELCA) va cere membrilor ei să aprobe o „Comuniune deplină" între cele două denominaţii.

 

Biserica episcopală încearcă să înlăture un alt episcop

Vox Vocis 25 Februarie 2008

De Lillian Kwon

O încercare de a interzice un alt episcop din alte îndatoriri religioase nu a fost sprijinită de episcopul senior al Biserici Episcopale.

Dioceza episcopului de la Pittsburg, Robert Duncan, a primit un mesaj marţi de la liderul bisericii naţionale, episcopul Katharine Jefferts Schori, care afirmat că ea a căutat permisiunea din partea celor trei episcope seniori să-l înlăture.

 

Papa schimbă ziua tradiţională de rugăciune din vinerea mare pentru iudei?

Vox Vocis 25 Februarie 2008

Vatican, 18 ianuarie 2008 (CWNews.com) - Papa benedict al XVI-lea (bio - news) planifică să revizuiască rugăciunea pentru convertirea evreilor care este parte a serviciului de rugăciune din vinerea mare în 1862 , potrivit liderului Italian de la Vatican.

 

 sus

 

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America si alte surse. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

 

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate