Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Ştiri Internaţionale
 

 

 

Arhiva
Contact
Colaboratori
Despre noi

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Articole
Proiectul Betania
Media
Ştiri Internaţionale
Din Presa Română
Poşta Redacţiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

Episcopul German își dă demisia după ce este acuzat că a lovit copii

Acest articol are 79 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 30/10)

Posted by Razvan M

Trier, Germania (ENI). Un episcop catolic romano-german a renunțat la postul său după de a fost acuzat că a lovit copii de la un orfelinat, pe când era tânăr pastor, în timp ce altul a descris acest fapt ca un scandal de abuz sexual care descrie biserica ca un ”Vulcan urât mirositor ” și a mai criticat Vaticanul și episcopii. Pe data de 21 Aprilie, episcopul Walter Mixa din orașul Bavariei din Augsburg a scris către Papa Benedict al XVI oferindui scrisoare de renunțare după ce ziarele săptămânale au publicat că el a lovit un copil în anii 70-80 în una din casele creștine în care el era păstor. ”Eu am fost și sunt conștient de slăbiciunile mele,” a spus Mixaîn scrisoarea sa de renunțare la post. Mass-media scrie că oferta lui Mixa de a renunța la postul său poate fi acceptată de către Papa.

Ana Ciolan, echipa ŞtiriCreştine.ro

 

Curtea federală din SUA a spus Clopotele sunt permise de constituție

Acest articol are 79 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 30/10)

Posted by Razvan M 

Washington DC (ENI/RNS). Curtea federală A U.S. a efectuat o audiență în Phoenix, Arizona, încercind să limiteze sunetul Clopotelor bisericești, care este un impediment ne constituțional cu privire la exprimarea liberă a religiei. În 2007 Catedrala Cristos Regele și-a mutat locația lingă o stație de pompieri, vecinii s-au plins că clopotele bisericii – sună la fiecare oră de la 8 dimineața pină la 8 seara – incălcînd legea cu privire la gălăgie în oraș, scrie serviciul Religion News. Legea cu privire la ordine care interzice ”orice sunet diferit sau care deranjează”, a permis oricum ca mașine cu înghețată să își sună clopoțelele la 70 decibeli, în timp ce clopotelel bisericii sunt doar la 67 decibeli.

 

Un nou program de gestionare a crizei în rândurilor bisericilor

Acest articol are 95 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 30/10)

Posted by Doina Bejenaru

În 2009 au avut loc 1,237 de infracțiuni împotriva bisericilor creștin americane, 12 omoruri și 38 de atacuri de violență conform Christian Security Network. Aceasta arată că bisericile din Statele Unite ale Americii se confruntă cu crize de violență la nivel național. Soluții de securitate(CSS) a inițiat un nou program de gestionare a crizelor,ca scop combaterea atacurilor violente. La acest program s-au înscris și au asistat păstori, lideri de biserici ce trec prin momente dificile de criză. CSS oferă suport mintal și echipă de securitate. Echipa CSS ghidează și sfătuie bisericile cu privire la pașii concreți ar trebui să-i facă aceștea, ce oportunități au și cum trebuie să discute cu conducerea și publicul. De nivelul de percepere a crizei este aratat nivelul de stopare sau de agravare astfel ea poate să ia amploare într-un incident legal,politic sau financiar.
 

Un activist creștin este răpit in China

Acest articol are 82 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 30/10)

Posted by Doina Bejenaru

Un bine cunoscută activistă Creștină din China din Shangai a fost răpită a doua oară în săptămiinele recente de către oamenii guvernului.

Shen Peilan, o activistă cu exeperiență care luptă contra corupției, nu a fost văzută din ziua de 24 Martie cind a protestat ultima dată, în aceeași zi oficialii din de la Oficiul de Petiții și Scrisori au urmărită în drum spre casă. La prima lor incercare de răpire ei au fost opriți de poliția care a fost angajată de familia lui Shen. Totuși ei au reușit să o răpească mai tirziu după ce poliția a plecat.

 

Rugați-vă și postiți pentru Marea Britanie

Acest articol are 83 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 30/10)

Posted by Doina Bejenaru

Organizatorii Zilei Globale de Rugăciune din Marea Britanie roagă bisericile și creștinii să se unească în rugăciune și post pentru națiune.

 

Ei au făcut cererea public pentru că se apropie evenimentul major al Zilei Globale de Rugăciune, care va avea loc la stadionul de fotbal West Ham din Londra, pe data de 13 Iunie, anunţă ChristianToday.com

Multe trupe de laudă vor perfoma la acest eveniment printre care Graham Kendrick, Noel Robinson, Godfrey Birtil, the All Souls Orchestra și X Factor finalistul Beverly Trotman.

 

Mohler echivalează predica post-modernă "seducătoare" cu liberalismul

Acest articol are 79 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 30/10)

De Bob Allen 

Albert Mohler 

Louisville, Ky (ABP) - Un Preşedinte de seminar Baptist de Sud a avertizat recent pastorii şi alţi lideri ai bisericii despre predicatorii "postmoderni" a căror predici sună ca fiind biblice, dar ei nu cred că Biblia este literalmente adevărată.

Albert Mohler, preşedinte al Southern Baptist Theological Seminary din Louisville, Ky, a contrastat postmodernismul cu teologia liberală modernă. El a spus că încercarea moderniştilor de a face Biblia relevantă prin "demitificarea" poveştilor despre minuni, care, în opinia lor ştiinţifică despre lume nu pot avea loc. Postmodernismul merge mai departe, a spus el, văzând modernitatea în sine ca fiind doar una din mai multe realităţi şi susţinând că adevărul nu este o realitate obiectivă. 
 

Cardinalul Sodano: Pacatele preotilor nu pot fi atribuite intregii Biserici

Acest articol are 77 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 30/10)

Posted by Doina Bejenaru

Sute de procese în justitie au fost deschise împotriva Papei Benedict şi Bisericii Catolice pentru miile de abuzuri sexuale ale preoţilor celibatari

Cardinalul Angelo Sodano, decan al Colegiului Cardinalilor, şi-a exprimat în ziua de marţi, 6 aprilie a.c., sprijinul şi solidaritatea faţă de Papa Benedict al XVI-lea. Prelatul a subliniat că, aşa cum Isus nu a fost vinovat pentru trădarea lui Iuda, nici Sfântul Părinte sau Episcopii nu pot fi acuzaţi pentru “greşelile grave” ale preoţilor, anunţă Catholica.ro

 

Creștinii din India caută protecție de la guvermul Hindu naționalist

Acest articol are 133 vizualizari si Nici un comentariu

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 30/10)

Posted by Doina Bejenaru

Drept răspuns la creșterea violenței și nesiguranței, creștinii din Ghopal, au organizat ]n luna martie un protest și au cerut protecția de la partidul de guvernare Bharatiya Janata.

 

Arhiepiscopul din Bhopal Leo Cornelio, organizatorul protestului din luna martie, a acuzat partidul de guvernare care marginalizează creștinii și face minoritățile religioase victima ”campaniei crude”.

“Suntem strânşi într-un colţ prin toate lucrurile virtuale făcute de guvern prin neprotejarea drepturilor noastre consituționale pentru o viața liberă și în pace”, a spus arhiepiscopul.
 

Raportul catolic din Africa de sud salută eforturile guvernului cu privire la lupta cu SIDA

Acest articol are 74 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 30/10)

Posted byDoina Bejenaru

Episcopii catolici romani din Africa de sud au apreciat noile eforturi ale guvernului pentru a stopa răspândirea HIV și SIDA și să diminueze efectele pandemice după criticile liderilor bisericilor cu privire la ultimele politici. Conferința Espicopilor catolici din Africa de sud au declarat pe data de 15 Aprilie într-un briefing al parlementarilor: ”Semnalele politicii ministrului sănătății sunt pe aceeși treaptă cu punctele adresate de societatea civilă într-o perioadă îndelungată. Este bine de văzut ca în final ei găsesc rezonanțe în eforturile lor pentru a aborda responsabilitatea pandemică.”

 

Creaţioniştii creştini şi evoluţioniştii văd potenţialul în "Maşina Genezei"

Acest articol are 142 vizualizari si un comentariu

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 22/10)

De Eric Young | Reporter Christian Post

(Fişier Foto: AP / Keystone, Martial Trezzini)
În acest fişier fotografie din 22 martie 2007, miezul magnet al celui mai mare magnet Solenoid super-conductor din lume (CMS, Compact Muon Solenoid) este prezentat în Geneva, Elveţia. 
Cel mai mare zdrobitor de atomi din lume a stabilit un record pentru coliziuni de mare energie, marţi, 30 martie, 2010, prin ciocnirea unor raze protonice una în alta cu o forţă de trei ori mai mare decât s-a făcut vreodată. Într-un proiect ambiţios al Large Hadron Collider, în valoare de 10 miliarde de dolari, cu scopul de a dezvălui detalii despre particule teoretice şi micro-forţe, oamenii de ştiinţă de la Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN), au ciocnit raze şi au efectuat măsurători la un nivel de energie combinat de 7 trilioane de electroni volţi.

 

„Nu sunt mesia”, spune un activist din alimentaţie – dar numeroşii lui adepţi nu îl cred

Acest articol are 136 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 22/10)

Bobbie Johnson, San Francisco

 

Raj Patel, autor al „The Value of Nothing”

 

Fotograf: Eliot Khuner

 

Membrii unei grupări religioase cred că autorul, născut la Londra, a venit pentru a salva lumea.

 

Problemele au început când Raj Patel a apărut la un post TV american pentru a-şi prezenta ultima carte, o analiză a crizei financiare, numită „The Value of Nothing” („Valoarea nimicului”).

 

Centrul Rabinic al Europei condamnă actele de antisemitism şi revizionism din istoria celui de Al Doilea Război Mondial a Moldovei

Acest articol are 139 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 22/10)

Colectivul redacţional

 

Moscova, 26 martie, Interfax – Centrul Rabinic al Europei şi-a exprima îngrijorarea legată de actele de vandalism din Chişinău, de la sărbătoarea Hanuka de anul trecut şi de faptele de revizuire a istorie celui de Al Doilea Război Mondial în Moldova.

 

Rabinul Levi Matusov a ridicat aceste chestiuni la întâlnirea cu premierul moldovean Vladimir Filat, desfăşurată la Bruxelles în ajun, a declarat vineri Federaţia Comunităţilor Evreieşti din Rusia pentru Interfax-Religion.

 

Filat l-a asigurat că guvernul moldav caută să creeze condiţii cât mai prielnice pentru dezvoltarea şi păstrarea comunităţii evreieşti a republicii şi protejează şi supraveghează drepturile tuturor minorităţilor etnice şi religioase.

 

În Coran, faraonul era un ticălos

Acest articol are 141 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 22/10)

De Barry Rubin

 

Oamenii din lumea musulmană nu reuşesc să vadă că cei pe care ei îi preamăresc ca eroi nu erau altceva decât tirani, care i-au condus direct către adâncuri.

 

Una dintre cele mai importante mici provocări ale vieţii mele – cel puţin în circumstanţele în care a trebuit să reacţionez instantaneu – a apărut la o întâlnire cu înalţi demnitari egipteni în timpul unui Pessah anual (sărbătoare religioasă din iudaism care simbolizează eliberarea din robia egipteană şi fuga din Egipt a evreilor, nota trad.) Unul dintre ei m-a întrebat dacă este adevărat că evreii au o sărbătoare legată de înfrângerea egiptenilor şi de daunele mari provocate lor. Am realizat atunci că am cel mult zece secunde pentru a ticlui cel mai bun răspuns posibil.
 

Documente ale celor 142 de ani ai Vaticanului vor ajunge oficial online

Acest articol are 142 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 22/10)

De Luigi Sandri

 

Roma (ENI). De la Papa Pius al IX-lea până la Benedict al XVI-lea, Vaticanul are acum online documentele a 142 de ani, inclusiv texte neoficiale datând din perioada celui de Al Doilea Război Mondial.
 

Începând cu 25 martie, site-ul oficial al Sfântului Scaun (www.vatican.va) oferă accesul la documente din rafturile bibliotecilor şi aceste resurse includ acte ale papilor şi ale Curiei Romane, din 1865 până în 2007.

 

Începând cu Pius al IX-lea, care a slujit pentru aproape 32 de ani în secolul al XIX-lea, documentele oficiale ale Vaticanului au fost publicate în ceea ce era cunoscut în latină ca „Acta Sanctae Sedis” (Actele Sfântului Scaun) la acea vreme. Publicarea acestor documente se făcea îndeobşte lunar şi cuprindea doar documente oficiale ale Vaticanului, audienţe papale, întâlniri şi decizii, fără vreun comentariu.

 

Pastorii din Virginia de Vest răspund la tragedia minieră

Acest articol are 104 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 22/10)

De Erin Roach

 

Poliţiştii blochează intrarea în mina Upper Big Branch a firmei Massey Energy Co., lângă Whitesville, Virginia de Vest, pe 6 aprilie. Cel puţin 25 de mineri şi-au pierdut viaţa într-o explozie din mină. Foto: Newscom.

 

MONTCOAL, Virginia de Vest (BP) – Două echipe, fiecare de cam şase pastori ai Southern Baptist, au fost printre primele care au răspuns, cu mâhnire, la nevoia de alinare a familiilor afectate de cel mai mare dezastru minier din SUA de mai bine de 25 de ani.

În Virginia de Vest, clericii noştri sunt şi cei care ne alină”, a spus reporterilor guvernatorul Virginiei de Vest, Joe Manchin, referindu-se la puternica credinţă arătată de multe familii de mineri din acest stat. O masivă explozie subterană a ucis 25 de muncitori pe 5 aprilie şi alţi patru au fost daţi dispăruţi în mina Upper Big Branch, aparţinând companiei Massey Energy Co. de lângă Whitesville, Virginia de Vest, la circa 30 de mile (cca. 45 km) sud de Charleston.
 

Raport: rata naşterilor la adolescente a scăzut în 2008

Acest articol are 107 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 22/10)

De Nathan Black / reporter Christian Post

 

După o creştere de doi ani, rata naşterilor în rândul adolescentelor în Statele Unite a scăzut cu 2 procente, între 2007 şi 2008, potrivit unui raport recent.

 

Centrul pentru Controlul Bolilor şi Centrul Naţional Profilactic pentru Statistica Sănătăţii au găsit că au existat 41,5 naşteri la 1.000 de adolescente cu vârste cuprinse între 15 – 19 ani în anul 2008. În precedentul an, această rată a fost de 42,5.

 

Prieteni cu fapta

Acest articol are 107 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 22/10)

Creştini evanghelici au apărut ca vajnici aliaţi ai lui Israel - chiar unii dintre evreii americani sunt încurcaţi de arătarea sprijinului.

De Lee Smith 

Pastorul John Hagee se adresează la o mulţime de oameni fluturând steagurile israeliene şi SUA, la un miting din 2008 în Ierusalim. CREDIT: Tibbon Gali / AFP / Getty Images

"Timpul meu cu petrecut cu creştinii evanghelici mi-a făcut un evreu mai bun", spune David Brog, directorul executiv al Creştinilor Uniţi Pentru Israel (
CUFI). "Acesta m-a făcut să îmi iau credinţa mea mai în serios" Evanghelicii iau de asemenea, iudaismul în mod serios, o convingere care în ultimii 20 de ani a variat surprins, mulţumit, şi speriat pe evreii din întregul spectru politic american, chiar în timp ce mişcarea masivă evanghelică a ţării s-a dovedit a fi aliatul nezdruncinat al Israelului. În timp ce ocupantul actual al Casei Albe şi consilierii săi evrei par dornici pentru orice scuză pentru a ţine Ierusalimul la distanţă de braţul lui, evanghelicii continuă să iubească statul evreu.

 

Observare cu dublu standard: Biserica Catolică acuzată de muşamalizarea pedofiliei? Învinuiţi-i pe evrei

Acest articol are 109 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 22/10)

Articol de Alan M. Dershowitz

 

Biserica Catolică, care face atâta bine, a declarat antisemitismul ca fiind un păcat, dar există unii în ierarhia ei care au ştiut mereu sursa problemelor bisericii: „Evreii”.

 

O scurtă luare în considerare a următorului raport din ziarul The New York Times, din 3 aprilie 2010:

 

Săptămâna trecută, cotidianul de centru-stânga La Republica scria, fără a da nume, că anumite cercuri catolice au crezut că criticismul asupra bisericii a fost iscat de un „lobby evreiesc” din New York.

 

Unele familii nord-caucaziene îşi vând viitorul propriilor „shahids” experţilor combatanţi

Acest articol are 105 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 22/10)

De colectivul redacţional

 

Moscova, 30 martie, Interfax – Şcolile de „shahids” (fete) din Caucazul de Nord sunt întotdeauna repopulate cu fete vândute combatanţilor chiar de rudele lor.

Să recrutezi femei în shahids este mai uşor chiar decât să înrolezi bărbaţi”, a spus preşedintele asociaţiei veteranilor diviziei anti-tero Alpha, Serghei Goncearov, citat de ziarul Trud marţi.

 

Conform spuselor lui, unele familii musulmane din Caucazul de Nord vând fete combatanţilor pentru 2-3 mii de dolari americani.

 

Un oficial al Vaticanului compară criticile aduse bisericii cu cele antisemite

Acest articol are 101 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 22/10)

Biserica şi evreii, ambele „victime ale violenţei colective”

 

Papa Benedict al XVI-lea sărbătorind Paştele. Credit foto: Cristophe Simon /AFP / Getty Images

 

Un senior al Vaticanului a spus mulţimii adunate la slujba din Vinerea Mare că răspândirea criticismului asupra Bisericii Catolice este asociată în mod sistematic cu pedofilia clerului, lucru care îi aminteşte de antisemitism. „Urmăresc atacurile violente şi concentrice asupra bisericii, a papei şi a tuturor credincioşilor din întreaga lume”, a spus cuviosul Raniero Cantalamessa, predicator al chestiunilor papale, citând dintr-o scrisoare de la un prieten evreu. „Folosirea stereotipurilor, trecerea de la responsabilitatea şi vina personală la o vină colectivă, îmi aminteşte de cele mai ruşinoase aspecte ale antisemitismului”.

 

Cum îi păstrează Sabatul pe evrei

Acest articol are 122 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 22/10)

De Judith Shulevitz, The Forward

 

A iubi iudaismul presupune a şti cât de mult înseamnă Sabatul. Dar nici cunoaşterea, nici dragostea pentru el nu este destul pentru a-i face pe mulţi dintre evrei, poate pe cei mai mulţi, să respecte tradiţia religioasă sau măcar acel nivel pe care îl simt ei, adânc în inima lor, ca fiindu-le dat pentru îndeplinire.

 

Această stare de disonanţă cognitivă predomină chiar şi în Israel, acolo unde neimpunerea multor legi ale Sabatului, din cărţi, are efectul unei adânciri a diviziunii, în fiecare sâmbătă, între evreii care respectă datină şi ceilalţi.

 

Acuzat de abuz în Minnesota, un preot este totuşi activ în India

Acest articol are 112 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 16/10)

De colectivul de redacţie

Un preot indian care a ministeriat în Minnesota în 2004 şi 2005 nu se va opune extrădării către Statele Unite, pentru a înfrunta acuzaţiile conform cărora ar fi ultragiat o adolescentă. Părintele Joseph Palanivel Jeypaul ar putea de asemenea să fi încălcat taina spovedaniei, potrivit documentaţiei de caz adunată de BishopAccountability.org.

După declaraţie, episcopul Victor Balke de Crookston, care s-a pensionat în 2007, a prezentat cazul Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei şi a menţionat de mai multe ori chestiunea în cadrul Congregaţiei. „Nu pot permite, cu cugetul curat, ca această chestiune să fie trecută cu vederea”, scria episcopul Balke. „În mintea mea, ar fi un act ruşinos de trădare faţă de femeile şi fetele din India, pe care în prezent confratele Jeypaul le pune într-un pericol serios”. Congregaţia pentru Doctrina Credinţei i-a cerut episcopului părintelui Jeypaul monitorizarea lui. 
 

Un renumit pastor siberian îşi converteşte comunitatea la ortodoxie

Acest articol are 134 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 16/10)

Articol de colectivul redacţional

Irkutsk, 5 aprilie, Interfax – Pastorul Igor Zyryanov din Regiunea Irkutsk, după 18 ani de muncă în adunările protestante şi doi ani de muncă pastorală misionară, s-a convertit la ortodoxie împreună cu familia şi comunitatea sa.

„Nu a fost uşor pentru noi, dar acum şi în viitor vom continua să studiem şi să urmăm calea ortodoxă milenară a Domnului. Dar cel mai important aspect este că acum ne bucurăm de o plenitudine pe care am căutat-o 18 ani şi nu am putut-o găsi, am băut dar nu mi-am putut potoli setea, am mâncat, dar nu mi-am potolit foamea”, scria Zyryanov în articolul său „Domnul m-a luat acasă!”, publicat pe website-ul Diocezei Irkutsk. Conform spuselor sale, membrii comunităţii lui până acum „au plutit pe râul protestantismului şi deodată orizonturile noastre s-au lărgit şi un ocean infinit de ortodoxie s-a deschis pentru noi”. 
 

Încrederea în Dumnezeu duce la vindecarea de pornografie

Acest articol are 125 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 16/10)

De Erin Roach

Nota redactorului: Acest articol face parte dintr-o serie de patru relatări ale Baptist Press despre dependenţa de pornografia de pe internet.

NASHVILLE, Tennessee (BP) – Două femei care s-au confruntat cu dependenţa de pornografie a soţilor lor au spus că cheia revigorării căsniciilor lor a fost găsită chiar în încrederea pe care au avut-o în Dumnezeu. 
 

Pornografia pe internet, o problemă de amploare, chiar şi în cadrul bisericii

Acest articol are 125 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 16/10)

De Michael Foust

Nota redactorului: Acesta este parte a unei serii de patru articole de relatări ale Baptist Press legate de dependenţa de pornografia de pe internet.

NASHVILLE, Tennessee (BP) – Cu mult înainte ca medicul generalist să arate într-un raport din 1964 efectele nocive devastatoare ale fumatului, o mare parte a naţiunii privea ţigările ca pe o distracţie, nedăunătoare, chiar ca pe un lucru elegant.

Un nou raport spune că mare parte a Americii contemporane are o atitudine naivă similară în privinţa pornografiei internetului şi că aceasta trebuie să se trezească la realitate, să vadă impactul distructiv al pornografiei nu doar pentru indivizi, ci şi pentru căsătorii, copii şi societate în general – înainte de a fi prea târziu. Raportul de 53 de pagini, intitulat simplu – „Costurile sociale ale pornografiei” a fost emis de Institutul Witherspoon de la Princeton, New Jersey, şi a fost semnat de peste 50 de scolastici dintr-o vastă diversitate: conservatori şi liberali, democraţi şi republicani, atei şi creştini.
 

 sus

 

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la diferite site-uri. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

 

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate