Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri internationale
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

Ziarist creştin ascuns pentru că refuză să se convertească la islamism

 

de Jenna Lyle

Un ziarist creştin în Pakistan a primit ameninţări cu moartea după ce a publicat articole ce chemau la o democraţie mai mare şi pentru refuzul de a se converti la islam.
 
George Masih, 43 de ani, care scrie pentru ziarul Aaj Kal, a scris mai multe articole care au provocat mânia musulmanilor.


 

Mohler: părerile islamului şi ale creştinilor diferă

 

R. Albert Mohler Jr., preşedinte la Southern Seminary, a declarat la CNN, în data de 7 aprilie că musulmanii şi vesticii au definiţii radical diferite despre o societate bună.
 
de Jeff Robinson

LOUISVILLE, Ky. (BP)--America nu este în război cu islamul, a declarat R. Albert Mohler Jr. la CNN în data de 7 aprilie, dar americanii nu sunt confortabili având ţări musulmane ca şi aliaţi, deoarece musulmanii şi vesticii au definiţii radical diferite despre ce înseamnă o societate bună.


 

SONDAJ: majoritatea americanilor sunt încă creştini, jumătate văd religia ca pe o soluţie

 

de Audrey Barrick

Un sondaj Newsweek arată că majoritatea americanilor încă ţin de credinţa lor şi se descriu ca fiind creştini, mai puţini crezând că religia poate răspunde la problemele de astăzi.
 
Conform sondajului făcut pe 1,003 de adulţi, eliberat marţi, 60% din adulţii americani spun că reliagia este foarte importantă în vieţile lor, 78% spun că rugăciunea este o parte importantă a vieţii lor zilnice.


 

Pessah Iluminat

 

Socoteşte matza veche, sau maror amar şi pe rabinul şef că exploatează cel mai mult observat şi iubit festival, pentru a crea o controversă fără sens.
 
Dacă rabinatul era un bastion de cinste şi spiritualitate, un susţinător neabătut al unităţii evreieşti şi Ahavat Yisrael, am fi înclinaţi să îi iertăm pierderile de timp ocazionale cu privire la coerciţia religioasă. Dar nu este vorba despre nici unul din aceste lucruri. Aşa că declaraţia sa că va exclude magazinele care vând produse dospite de Paști este ultima exemplu al bisericii acestei ţări, care îşi înţelege iudaismul greşit.


 

TIME – Sunt căsătoriile de acelaşi sex inevitabile?

 

Albert Mohler | Autor, vorbitor, preşedinte al Southern Baptist Theological Seminary

Ultimele două săptămâni au adus o nouă putere de convingere pentru o întrebare pe care mulţi o pun de ceva vreme – este legalizarea căsătoriile de acelaşi sex inevitabilă?

Poate întrebarea nu are sens pentru cei care se concentrează pe faptul că din noiembrie, nu mai puţin de 26 de state au adoptat amendamente constituţionale sau măsuri prohibitive similare pentru căsătoriile de acelaşi sex. Dar în vreme ce vestea a ajuns în noiembrie trecut când Florida şi Arizona au adoptat amendamente constituţionale ce apără căsătoria şi votanţii din California au aprobat Propunerea 8 ce defineşte căsătoria ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie, de atunci veştile au fost proaste.


 

Majoritatea creştinilor americani nu cred că există Satan sau Duhul Sfânt

 

de Jennifer Riley

Majoritatea creştinilor americani nu cred că Satan este o fiinţă reală sau că Duhul Sfânt este o entitate vie, a aflat un sondaj de opinie Barna.

Aproape 6 din 10 creştini ori sunt de acord puternic ori vag cu declaraţia că Satan „nu este o fiinţă vie, ci un simbol al răului,”a aflat sondajul.

40% au fost de acord puternic cu declaraţia, în vreme ce 19% din creştinii americani au fost de acord mai vag.


 

Călătorie în Irak: povestea lui Hristos încă este spusă pe pământul vechi

 

de Carol Pipes

Tim Kwiat (stânga) cameraman pentru Bordul de misiune nord american şi Carol Pipes, editor la revista Mission, în drum spre Bagdad, Irak, cu un zbor militar C-130. Kwiat şi Pipes au petrecut mai multe zile în Irak, scriind despre lucrarea capelanilor sud baptişti.
 
NOTA EDITORULUI: Carol Pipes, editor la revista Mission pentru North American Mission Board,a călătorit recent în Irak pentru a spune povestea vieţilor schimbate prin lucrarea capelanilor de la Southern Baptist. Acesta este primul din cele două articole despre experienţele ei ca şi jurnalist obişnuit să lucreze cu capelanii din Corpul aerian XVII, staţionat lângă Ft. Bragg, N.C.


 

Piraţii somalezi fac ca atenţia asupra lucrării Domnului să se intensifice

 

Somalia (MNN) ― Atacurile piraţilor somalezi probabil vor escala în apele cele mai aglomerate ale lumii. Şeful piraţilor a jurat să răzbune moartea celor trei cohorte ucise în timpul unui rais al SUA, pentru a îl elibera pe Căpit. Richard Phillips, prizonier american al piraţilor la bordul unei bărci de salvare , timp de mai multe zile.
 
Departamentul de justiţie a luat în considerare dacă să aducă sau nu un pirat somalez în SUA, Kenya, sau Somalia pentru a fi judecat. Pirateria şi luarea de ostateci au pedeapsa cu moartea sub legea americană.


 

Pastorul Warren, ca şi Petru, se leapădă de Hristos (cel puţin în învăţăturile sale) în timpul Săptămânii Sfinte

 

de John-Henry Westen
    
9 aprilie, 2009 (LifeSiteNews.com) - Rick Warren, pastorul popular, care pare a fi luat haina „pastorului american” de la Billy Graham, era un apărător puternic al familiei şi al căsătoriei – până recent. Una din ariile de conflict între moralitatea creştină şi cea lumească de astăzi, este homosexualitatea.
 
Cu apariţia tehnologiei moderne cu ultrasunete şi crescând astfel conştiinţa umanităţii copilului nenăscut, mulţi din ziua de astăzi te vor ierta că eşti pro viaţă. La urma urmelor, este o problemă de drepturile omului; te ridici pentru cei care sunt mai mici şi mai slabi decât tine. Dar când se ajunge la homosexualitate, nu este nici un dezacord că este permis în ziua de azi.


 

Dioceza Southwark este de acord să corecteze botezurile înregistrate

 

de Anne Thomas

Dioceza anglicană din Southwark a fost de acord să corecteze botezul înregistrat al unui ateu care pretinde că era prea tânăr pentru a fi de acord cu ceremonia.
 
John Hunt avea doar 5 luni când a fost botezat la St Jude, Biserica St Aidin din Thornton Heath, în sudul London, în 1953. El a decis în anii de şcoală că nu crede în existenţa lui Dumnezeu şi acum doreşte ca înregistrarea botezului său să fie anulată.


 

Penticostali negri şi albi marchează linşarea istorică ţinând servicii divine de unitate

 

de Adrienne Gaines

14 aprilie, 2009 – Lideri de la Assemblies of God (AG) şi Church of God în Hristos (COGIC) trec dincolo de barierele rasiste, săptămâna aceasta, pentru a marca aniversarea unei linşări infame din Springfield, Mo., care a avut loc cu mai bine de 100 de ani în urmă – în aceeaşi zi în care trezirea din Azusa Street a început în Los Angeles.

Numită „O casă care nu mai este împărţită”, evenimentul de predicare ce a durat trei zile, a început luni şi va arăta unitatea bisericilor penticostale din Springfield, unde trei bărbaţi afro americani au fost linşaţi de o mulţime de oameni albi, la data de 14 aprilie 1906. În aceeaşi zi, William J. Seymour, care era afro american, a început să susţină slujbe de trezire spirituală la o misiune dărâmată, pe 312 Azusa Street din Los Angeles, aprinzând mişcarea modernă penticostală.


 

Un brazilian conduce Consiliul bisericilor latino americane

 

Rev. Nilton Giese Foto: ALC www.alcnoticias.org

Quito (ENI). Rev. Nilton Giese, pastor luteran din Brazilia, a fost numit ca şi noul secretar general al Consiliului bisericilor latino americane (CLAI), ca urmare a demisiei oficialului anterior în 2008.

„Scopul este de a lua în considerare mărturia naţională ca şi prioritate, de a ne apropia de biserica naţională şi acceptând aceste provocări, să creăm un plan de acţiune pentru programele şi birourile regionale ale CLAI," a spus Giese într-o declaraţie, după alegerea sa în cadrul unei întâlniri în 19-22 martie a bordului director al bisericilor, din Lima, Peru.


 

Un teolog german îndeamnă Biserica Catolică să îl re-evalueze pe Luther

 

Wittenberg, unde Martin Luther a lansat Reforma în 1517. Fotografia: Stephen Brown/ENI

Roma (ENI). Un expert internaţional în unitatea bisericii a îndemnat Biserica Romano Catolică să declare oficial că excomunicarea sa a lui Martin Luther nu se mai aplică.

O astfel de afirmaţie, „în aceste vremuri ecumenice mai puţin uimitoare… ar fi un pas remarcabil şi un semn de speranţă şi încurajare”, a spus Rev. Günther Gassmann, un teolog german Lutheran, care a fost director al Consiliului Mondial al Credinţei Bisericilor şi Comisia Ordinului din 1984 până în 1995.


 

89 de noi misionari vor merge peste hotare

 

Procesiunea de steaguri ale lumii în auditoriu semnalează începutul fiecărei slujiri de numiri în funcţie a misionarilor în Bordul de Misiune Internaţional. Optzeci şi nouă de noi misionari au fost numiţi în 18 martie la Prima Biserică Baptistă Taylors din Carolina de Sud. Fotografia de la IMB.

De Emilee Brandon

TAYLORS, S.C. (BP) - „Noi nu avem scopuri măreţe ale succesului mondial,” a spus misionara Christine Moffett. „Dorinţa noastră este pur şi simplu să trăim prin Cristos şi să proclamăm mesajul Său de har şi mântuire.”


 

Orchestră tânără din Palestina împrăştiată după concertul pentru supravieţuitorii holocaustului

 

Membrii ai orchestrei palestiniene tinere.

Autorităţile palestiniene au împrăştiat o orchestră de tineret din campusul de refugiaţi West Bank, după ce au cântat pentru un grup de supravieţuitori ai holocaustului din Israel, a declarat un oficial, duminică.

Adnan Hindi din lagărul Jenin a numit holocaustul o situaţie politică şi l-a acuzat pe dirijorul Wafa Younis de târârea copiilor într-o dispută politică, fără a cunoaşte situaţia.
 

Un arhiepiscop avertizează asupra adoptării laicizării

 

De Anne Thomas

Un cleric catolic de frunte a spus că Marea Britanie a înregistrat o creştere a abandonării principiilor spirituale şi morale în favoarea laicizării şi a avertizat că o astfel de schimbare a dăunat coeziunii sociale.

Preacucernicul Vincent Nichols, Arhiepiscop de Birmingham, care este şi candidat la înlocuirea cardinalului Cormac Murphy O’Connor, a spus că credinţa a ajuns să fie o chestiune privată, în timp ce naţiunea continuă să îşi definească standardele laice şi materiale, semnalează ziarul The Telegraph.


 

Provocarea Papei Benedict pentru Africa

 

Luanda, Mar. 23, 2009 (CWNews.com) -

Papa Benedict XVI a concluzionat o vizită de o săptămâni în Africa în 23 martie, după celebrarea mesei pentru o congregaţie de aproape un  milion, cu o zi înainte, şi a subliniat mesajul său, că Africa, cu toate problemele ei, este „continentul speranţei”.

Pontiful a părăsit aeroportul Fevereiro, lângă Luanda, Angola, luni dimineaţa, la întoarcerea spre Roma. În mesajul lui de rămas bun, înainte de a se urca în avion, Papa a spus că este mulţumit „că a găsit biserica de aici atât de vie şi plină de entuziasm, în ciuda dificultăţilor, gata să îşi ia crucea şi pe cea a altora, fiind d o mărturie a puterii salvatoare a mesajului Evangheliei, înaintea tuturor.”


 

Patriarhul Kirill oferă un rol pozitiv crizei

 

Kaliningrad, 23 martie, Interfax - Patriarhul Kirill al Moscovei şi al Rusiei a declarat că criza economiei globală îşi va face partea cu privire la starea spirituală a oamenilor, în ciuda efectelor ei adverse.

„Nu numai că criza este o plagă pentru noi, dar este şi o binecuvântare. Ne oferă o bună ne cerceta sufletele şi de a începe să gândim. Urmând căile noastre bătute, ne obişnuim cu sandvişul cu pâine şi unt, dar când acesta ne este luat de la gură, acesta este un impuls şi o provocare,” a spus Patriarhul Kirill, duminică, la o conferinţă de presă din Kaliningrad.
 

 

 

 

 

China este lider mondial în pedeapsa capitală

 

China este din nou răspunzătoare pentru mai bine de jumătate din execuţiile din anul 2008. Au avut loc 2,390 de execuţii în timpul anului, 1,718 au fost în China. Iran este pe locul doi la mare distanţă, cu 346 execuţii şi Arab ia Saudită a treia cu 102. SUA este următoarea cu (37) şi Pakistan (36).

Pedeapsa cu moartea: China pe locul întâi în 2008, 1718 oameni ucişi


 

Există vreo explicaţie ştiinţifică cu privire la exodul evreilor din Egipt?

 

O poză din satelit, care arată Marea Roşie, delta Nilului şi peninsula Sinai.

Revizuirea exodului / A despărţit un tsunami Marea Roşie?
 
de Ofri Ilani

De când au fost descifrate primele hieroglife egiptene, numere uriaşe de scrieri vechi, egiptene au fost traduse în limbi moderne, contribuind la o mai bună înţelegere a istoriei pământului faraonilor. Dar nici unul din aceste texte nu menţionează evenimentele dramatice ce apar în cartea biblică Exodul. Pentru acest motiv, oamenii de ştiinţă au fost presaţi să dovedească istoric povestea exodului, legând descrierea biblică de evenimentele menţionate în alte surse istorice. Aceasta nu înseamnă că oamenii de ştiinţă nu mai încearcă.


 

Mii de oameni participă la rugăciunea „soarelui”

 

Lângă moscheea Dome of the Rock, în zona Moscheei Al Aqsa, închinători evrei participă la rugăciunea specială de „binecuvântare a soarelui”, la zidul de vest din Ierusalim, miercuri.
 
Peste 50,000 de oameni au luat parte la rugăciunile Birkat Hahama, la zidul vestic, miercuri dimineaţa.

Evenimentul special, o binecuvântare de mulţumire pentru crearea lumii, are loc când, după cum spune Talmudul, soarele ajunge în acelaşi loc pe cer ca atunci când a fost creat. Nu se va mai întâmpla pentru alţi 28 de ani.


 

Elita lumii anticreştine intenţionează să ia puterea asupra oamenilor, transformându-i în cyborg

 

Moscova, 8 aprilie, Interfax – Elita mondială caută să forţeze oamenii să intre în „lagărul electronic”, şi singura provocare care îi poate opri este punctul de vedere creştin, a spus Valery Filimonov, biocybernet şi expert de sisteme de management şi membru al Academiei de arte şi ştiinţă Petrovsky.

„Este un secret deschis faptul că forţa principală ce conduce comunitatea globală a internetului constă în anticreştini şi membrii cosmopolitani din elita mondială, şi nu experţi în ştiinţă,” a spus Filimonov pentru Intrefax-Religion.


 

Zeci de căsuţe ard la Centrul creştin din NH

 

Un foc a început să ardă la Centru de conferinţe creştin, duminică 12 aprilie 2009 în Alton Bay, N.H., la 30 de mile NE de Concord. Focul masiv de Paști a stricat zeci de clădiri. Clădirile sunt gen căsuţe de vacanţă.

ALTON BAY, N.H. – Autorităţile încearcă să determine cauza unei alarme de foc care a distrus sau stricat zeci de căsuţe de vară la un centru creştin vechi de 146 de ani.


 

Secta ‘Sfânta moarte’ cheamă la război sfânt împotriva bisericii

 

Ca urmare a distrugerii recente a locaşurilor sectei „sfânta moarte” de către forţele de securitate mexicane, liderul sectei, David Romo a chemat oamenii la un „război sfânt” împotriva bisericii. Un purtător de cuvânt al Arhdiocezei oraşului Mexico a spus că „această devoţiune este superstiţioasă şi poate duce la practici demonice” şi oamenii „ar trebui să fie foarte atenţi, că nu este ceva nesemnificativ sau inofensiv”.
 
Biserica avertizează împotriva „războiului sfânt” la care sectaţii au făcut chemare


 

Turbulenţi musulmani atacă magazine creştine

De Jenna Lyle

Sute de musulmani au atacat magazine creştine şi o secţie de poliţie din oraşul egiptean Alexandria, ca urmare a zvonurilor că un bărbat musulman a fost înjunghiat şi ucis de către proprietarii săi creştini.

 sus

 

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America si alte surse. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate