Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
Arta Crestina
Stiri
Posta Redactiei

Abonează-te la feed-ul nostru de ştiri!

Adaugă feed-ul nostru la My Yahoo!

Adauga feed-ul nostru la MY MSN

Adauga feed-ul nostru la My AOL!

Abonati-va la pagina de stiri prin Bloglines

Adauga feed-ul nostru la Google!


Pagina de ştiri

 

BPNews

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Credincioşia unui rus produce un fiu misionar

 

Anatoliy Odnoralov venea adesea acasă de la şcoală cu nasul sângerând – rezultatul unei alte zile trăite ca creştin la şcoala sa din regiunea Nordul Caucazului din vechea Uniunea Sovietică.

„Încă din copilărie, ştiam preţul convingerilor mele”, spunea el.

Anatoliy a fost al treisprezecelea fiu născut în cadrul familiei unui pantofar, care, împreună cu soţia sa, erau oameni credincioşi în Isus Hristos. Din nefericire, ei erau credincioşi care trăiau într-o naţiune păgână, ateistă, dedicată persecutării creştinilor. | detalii |

   

Welch extinde relaţiile globale SBC

 

Bobby Welch a fost numit în poziţia de Strategist pentru Relaţiile Evanghelice Globale cu Comitetul Executiv al Convenţiei Baptiste Sudice.

Welch este preşedintele trecut al SBC şi fostul pastor al First Baptist Church din Daytona Beach, Fla., unde a slujit 32 de ani.

Morris H. Chapman, preşedintele Comitetului Executiv, a spus că Welch va fi „ambasadorul Baptiştilor Sudici către acei lideri din alte ţări ce sunt interesaţi în clădirea relaţiilor, în calitate de fraţi şi surori în Domnul de aceiaşi breaslă”.

Welch şi-a început datoriile pe 15 martie şi va continua să locuiască în Daytona Beach. | detalii |

 

 

Fiţi atenţi la strânsoarea satanică

 

Examinând oraşul Efes la vremea când acesta era un centru pentru ocult, Johnny Hunt a predicat despre „Miracole, Exorcism şi Vieţi Schimbate” din Fapte 19:11-20 la Southeastern Baptist Theological Seminary.

„Efes era un oraş major cu o prinsoare satanică de necrezut asupra sa”, a relatat Hunt, pastor al First Baptist Church din Woodstock, Ga., din zona Atlanta, într-un serviciu de capelă de la campusul Wake Forest, N.C., pe 8 martie. „În acel context Domnul a făcut câteva lucrări remarcabile pentru a certifica numele Său şi Cuvântul Său. | detalii |

 

sus

Compendiu internaţional: „Mesia” porto-rican predică la hispanicii din U.S.;

 

Un om care se numeşte pe sine atât „a Doua Venire a lui Isus” cât şi „Anticristul”, adună urmaşi din cadrul hispanicilor din Statele Unite, după ce şi-a răspândit mesajul său de nici-un-păcat, nici-un-iad în alte 30 de ţări.

Jose de Jesus, un porto-rican de 60 de ani care predică acum în Houston, a spus la ABC News, „Înaintea prezenţei lui Dumnezeu, nu mai este nici un păcat”. EL predică că moartea şi învierea lui Isus Hristos înseamnă că păcatul nu mai există şi oamenii pot acum să nu mai facă nici un rău în ochii lui Dumnezeu.

Nu e greu de înţeles de ce ar răspunde oamenii aşa de uşor la un mesaj ca acesta, însă de Jesus trasează o linie de comportament. În timp ce moralele sunt eliberate de orice standard biblic creştin, el interzice beţia şi drogurile. | detalii |

   

Disciplina bisericii în creştere

 

Numere crescute de Baptişti Sudici pretind faptul că disciplina bisericii nu este doar o relicvă a trecutului.

Anumite biserici au instituit un proces trasat din Scriptura de corectare şi, dacă este nevoie, vor da afară eventual pe membrii care nu se pocăiesc pentru păcate publice. Ţelul ultim al procesului de disciplină este pocăinţa şi restaurarea păcătoşilor, spun bisericile, citând pe Baptiştii din secolele trecute ca exemple a felului cum disciplina bisericii poate aduce beneficiu indivizilor şi bisericilor.

Întoarcerea la disciplina bisericii a câştigat proporţii de ceva ani. | detalii |

 

 

Istoria Baptistă evidenţiază disciplina bisericii

 

Anterior secolului trecut Baptiştii „au practicat disciplina bisericii pe o scară largă” şi au privit practica drept parte normală a vieţii bisericii, conform profesorului de istorie baptistă, Greg Wills.

Intre 1781 şi 1869, de exemplu, „Baptiştii au exclus mai mult de 40.000 de membrii doar în Georgia”, a notat Wills, director al Centrului pentru Studiu al Convenţiei Baptiste Sudice la Southern Baptist Theological Seminary, într-un eseu din 2001 despre "Statala: Argumente Biblice despre Cum să Conduci Viaţa Bisericii" editată de Mark Dever | detalii |

 

sus

Compendiu Internaţional: Opoziţia politică faţă de guvernul din Zimbabwe se montează; …

 

Învălmăşeala politică atinge proporţiile sale de criză pe măsură ce opoziţia faţă de guvernul Preşedintelui Robert Mugabe creşte după ce un activist anti-guvernamental a fost ucis pe 11 martie, în cadrul unei adunări politice de rugăciune. Ambasadorul Statelor Unite din ţară spune că rezistenţa din ţară se intensifică pentru că oamenii cred că ei nu mai au nimic de pierdut.

O persoană a fost ucisă şi mai mult de 35 de persoane au fost arestate în Harare când sute de poliţişti înarmaţi cu puşti şi gaze lacrimogene au rupt o întâlnirea numită de biserică şi grupările civice să se roage cu privire la situaţia deteriorată din Zimbabwe, conform Associated Press. Organizatorii au avut ca focus al adunării rugăciune pentru că demonstraţiile publice politice împotriva domniei lui Mugabe sunt interzise. Poliţia i-a avertizat pe organizatori sâmbăta că întâlnirea nu va fi permisă. | detalii |

   

Compendiu Cultural: Episcopalii resping călăuzirea Anglicană; Max Lucado se retrage

 

Biserica Episcopală a respins o recomandare din partea liderilor Anglicani de a forma o structură de conducere alternativă pentru diocezele şi parohiile conservative U.S. care sunt în probabilitate cu conducerea liberală a Episcopului Preşedinte Katharine Jefferts Schori.

Unii observatori cred că sfidarea episcopilor ar putea duce la excluderea Bisericii Episcopale din Comuniunea Anglicană după diferenţele crescute în problema homosexualităţii. Intre timp, un articol din New York Times a notat că Biserica Episcopală finanţează cel puţin o treime din operaţiunile anuale a Comuniunii Anglicane şi o dezbinare ar avea implicaţii financiare serioase. | detalii |

   

Crizele îi atrag pe mexicani la Dumnezeu

 

Deşi a pierdut digresiunile prezidenţiale din Mexic în iulie, Andres Manuel Lopez continuă campania pentru atenţia proprie – nu câştigătorul Felipe Calderon – de a fi liderul legitim al ţării. Însă un misionar Baptist Sudic spune că Dumnezeu foloseşte problemele ţării pentru a-i atrage pe oamenii din Mexico la sine.

Campania lui Lopez Obrador se dovedeşte a fi o provocare. „Convenţia Naţional Democrată” a sa din martie 21-24 a eşuat în a aduna mai multă atenţie faţă de chemarea sa de a-l înlătura pe Calderon de la oficiu. Pe 1 februarie, Lopez Obrador a fost prevenit din a se adresa la un raliul din Mexico City pentru a protesta faţă de creşterea preţurilor la tortillas şi a altor articole pentru clasa vastă de mai jos a Mexicului. Şi când suporterii lui au încercat să cumpere timp săptămânal la televiziune pe el pentru a-i apăra poziţiile, ei şi-au putut permite doar o fereastră de la ora 1 noaptea. | detalii |

 

 

Efortul de misiune în Utah îi supără pe Mormoni

 

Evanghelicii din Utah au intenţionat distribuirea a mai mult de 350.000 de DVD-uri care disputau revendicările Mormonismului ca act legitim de îngrijorare pentru vecinii lor care nu-l cunosc pe Isus ca Salvator, însă efortul de misiune a fost luat de Mormoni ca un act de lipsă de respect pentru religia lor.

Sute de voluntari din stat au atârnat DVD-uri pe mânerele uşilor pe 25 martie în pungi albe de plastic pe care scria „Vestea Bună pentru LDS”, şi altele au fost date după un joc de baschet Utah Jazz din acea seară. DVD-urile, care folosesc evidenţa istorică pentru a face cazul că Mormonismul este un cult ne-creştin, au fost scrise şi produse de LaBarge Media în New York pentru Tri-Grace Ministries din Utah.

Tri-Grace, o organizaţie fondată de un fost Mormon, a invitat bisericile Baptist Sudice să ajute la distribuirea DVD-urilor, şi mulţi voluntari Baptist Sudici au fost de acord să ajute, a spus Tim Clark, director executiv al Utah-Idaho Southern Baptist Convention, către Baptist Press. | detalii |

 

sus

Mulţi satanişti preferă umbrele

 

Probabil că cel mai proeminent satanist al lumii a fost Anton Szandor Lavey, care a fondat Biserica lui Satan în 1966 ca un amestec de filozofii hedoniste şi ritualuri de magie neagră.

Lavey, care a murit în 1997, a scris „Biblia Satanică” (1969, care a vândut 1 milion de copii) şi alte cărţi în calitate de auto-proclamat mare preot al bisericii care se lăuda odată cu 10.000 de membrii. | detalii |

   

Un tichet de la Satanism la sfinţenie

 

În 1994, puterea şi banii erau dumnezeii mei. Bun, rău sau indiferent, cam aşa era. I-am dat diavolului inima mea şi făceam orice simţeam că ar fi vrut el să fac pentru a lua ceea ce vroiam eu din viaţă.

Trăiam o viaţă bună în California cu soţia mea Judy şi cele două fiice însă eram în căutarea scopului şi al înţelesului. Atunci am întâlnit o vrăjitoare practicantă, care era unul din supraveghetorii de oficiu la locul meu de muncă în calitatea de cap de departament. Ea slujea sub mine şi am ajuns să dăm lovitura cu o relaţie profesională. | detalii |

   

Compendiu Internaţional: Rugăciunile pentru Guineea răspunse, spun misionarii; …

 

Când Guineea s-a dizolvat în proteste violente în februarie, închiderea ţării şi uciderea a 100 de oameni, misionarii Baptist Sudici din naţiunea Africii de Vest au făcut apel la 20 de zile de rugăciune.

Acum afacerile şi şcolile se redeschid şi frecvenţa la biserică creşte, în ciuda faptului că marea majoritate din cei 9,6 milioane de oameni din Guineea sunt musulmani, au spus misionarii către Mission Network News. Oamenii „vin ca turmele în bisericile din regiunea de pădure şi Conakry ca cirezile. Aparent, ei caută o relaţie mai apropiată cu Dumnezeu”, a raportat un misionar.

„Sunt mulţi care se roagă pentru Guineea, literal în jurul lumii şi în jurul ceasului şi Dumnezeu răspunde rugăciunilor lor”, a scris un misionar într-o scrisoare de rugăciune. „Am simţit că prezenţa lui Dumnezeu ne dă pace şi protecţie, nu doar pentru noi dar şi pentru credincioşii locali”. | detalii |

 

 

Botezurile reflectă bisericile sănătoase

 

Care din cele trei sunt cea mai bună cotă de nivel după care să judeci sănătatea unei biserici Baptist Sudice – clădirile, bugetele sau botezurile?

Botezurile sunt cel mai bun indicator, conform unui nou studiu, pentru că botezurile măsoară faptul dacă bisericile îi ating pe cei pierduţi – nu doar pe credincioşii din jur. „Studiul Supravieţuirii şi Sănătăţii Plantării de Biserică” a fost condus de Centrul pentru Cercetare Misional al North American Mission Board, bazat în Alpharetta, Ga.

Richard Harris, vicepreşedinte al grupului de plantare de biserici din cadrul NAMB, a descris plantarea de biserici drept una din cele mai bune unelte evanghelistice disponibile Baptiştilor Sudici. Studiul validează faptul că plantarea de biserici are una din cele mai efective lucrări pentru că ele trebuie să fie contextuale faţă de cultură fără a compromite mesajul dacă e să supravieţuiască”. | detalii |

 

sus

Studiu examinează motivul pentru care adulţii schimbă bisericile

 

In general, adulţii care schimbă bisericile pentru alte motive decât mutatul e mai probabil că ei fug din biserica anterioară mai degrabă decât să fie atraşi de alta, conform unui studiu ce listează topul celor 10 motive pentru schimbarea bisericilor.

58% dintre cei care au răspuns la un studiu al LifeWay Research, din cadrul LifeWay Christian Resources, au spus că cel mai mare impact asupra deciziei lor de a schimba bisericile a fost „nevoia sau dorinţa de a părăsii biserica anterioară”. Ceilalţi 42% au plecat datorită unei dorinţe de a se alătura bisericii lor curente, a raportat studiul.

Studiul se bazează pe o cercetarea a celor care au fost anterior la biserică, efectuat în 2006 de LifeWay Research, care a explorat motivele pentru care adulţii se opresc din a merge la biserică. Descoperirile curente explică motivul pentru care oamenii îşi schimbă bisericile şi felul cum aceste situaţii diferă de acelea în care individul nu îşi rezumă deloc frecventarea bisericii.

Cei care schimbă bisericile sunt definiţi drept Americani Protestanţi care au frecventat mai mult de odată biserica în mod regulat ca adult. | detalii |

 

sus

 

Alte Ştiri

   

Marsul Invierii - Timisoara 2007

 

 

Martiri pentru Hristos, din Romania, in perioada regimului comunist

   
Actiune de evanghelizare la Oceanul Arctic, condusa de un roman
 

sus

Iuda si Iisus, combatanti in ringul pietei editoriale
   
Viata in afara legii
   
Colaborare sociala intre biserici
 

sus

Bush, veto impotriva legii “clonarii”
   
Nu lăsaţi să fie distruse bisericile
   
Trei distribuitori de Biblii, asasinati in Turcia
 

sus

Consilierii clujeni au alocat bani pentru biserici
   
Preotii si pompierii, cei mai fericiti dintre pamanteni
   
Funeraliile unui erou
 

sus

Identitatea crestina si valorile Europei de astazi
   
Conferinta despre Bisericile din Romania si integrarea europeana
   
Cea mai veche Biblie din lume, asamblata pe interne

 

 

Temele religioase in presa au nevoie de specializare si profesionalism
   
Acord arabo-israelian asupra sapaturilor arheologice
 

sus

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America, si din alte site-uri. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

Ce este nou?

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate