Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Ştiri Internaţionale
 

 

 

Arhiva
Contact
Colaboratori
Despre noi

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Articole
Proiectul Betania
Media
Ştiri Internaţionale
Poşta Redacţiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

O Mega-biserică baptistă strânge 115 milioane de dolari pentru un vast campus

 

De Audrey Barrick / reporter Christian Post

 

Prima Biserică Baptistă din Dallas a strâns peste 115 milioane de dolari pentru un nou campus, depăşind orice altă sumă colectată până acum de vreo mega-biserică protestantă pentru un proiect.

 

Pastorul Robert Jeffress a numit lucrul acesta un miracol, îndeosebi pentru o congregaţie care este doar o părticică din mărimea uneia dintre cele mai mari biserici ale ţării.

 

„Haideţi să nu uităm vreodată momentul de la Marea Roşie, noi ca biserică”, a spus el duminică, după ce a fost anunţat rezultatul campaniei de colectare de capital. „Generaţiile care vor veni se vor uita la 16 mai 2010, şi aşa cum Dumnezeu a despărţit Marea Roşie, aşa a înfăptuit şi miracolul acesta pentru Prima Biserică Baptistă din Dallas, un miracol care trebuie să ne umple inimile cu recunoştinţă către Dumnezeu şi cu credinţă pentru viitor”.

horizontal rule

Erudiţii baptişti privesc cu scepticism afirmaţiile despre descoperirea Arcei lui Noe

 

De Bob Allen

 

LEXINGTON, Kentucky (ABP) – Deoarece semnalarea de ultimă oră privind descoperirea Arcei lui Noe a ridicat anumite dubii chiar şi printre căutătorii pasionaţi ai acesteia, doi profesori de seminar baptist au spus că creştinii nu ar trebui să îşi sprijine credinţa pe nişte rămăşiţe ale unui vas antic găsite la altitudine în munţii Turciei.

 

 

Membrul echipei, Panda Lee, examinează canelurile şi îmbinările structurii, sugerând că a fost construită înainte de inventarea cuielor de metal.

 

Agenţia France Presse a semnalat prima că o echipă de exploratori chinezi şi turci au afirmat pe 26 aprilie că au descoperit rămăşiţe de lemn ale unei structuri pe Muntele Ararat din estul Turciei. Fragmentele au fost datate cu carbon ca având 4.800 de ani, fiind cam din vremurile în care somităţile în materie biblică cred că evenimentele descriu în povestea Genezei apariţia unui potop ce a cuprins toată lumea.

horizontal rule

Atacurile brutale necesită un apel prompt la protejarea minorităţii creştine din Pakistan

 

De Charlie Boyd

 

Fostul episcop de Rochester face apel la guvernul pakistanez pentru a proteja minoritatea creştină, ca rezultat al atacurilor brutale ale extremiştilor de anul trecut.

 

Apelul său survine după ce anchetatorii de la organizaţia Release International s-au întâlnit cu creştinii respectivi, care le-au relatat despre rude ale lor arse de vii în casele lor de către militanţii extremişti în Gojra, lângă Lahore, precum şi despre alte două persoane acuzate în mod fals de blasfemie.

 

Episcopul Michael Nazir-Ali, născut în Pakistan, patron al Release International, a afirmat: „Legea blasfemiei trebuie abrogată, dar ea este un simptom a unui efort mult mai vast de a impune forţat islamismul ortodox. Nu doar creştinii, ci şi musulmanii înşişi suferă din pricina efectelor legii islamice – în special femeile.

horizontal rule

Conservatorii vorbesc despre păstrarea iudaismului

 

De Allison Hoffman

 

Seminarul Teologic Evreiesc

Credit: Wikipedia

 

În luna martie, Arnold Eisen, cancelar al Seminarului Teologic Evreiesc – care este inima intelectualităţii iudaismului conservator – a dat un interviu deschis pentru Manfred Gerstenfeld de la Centrul de Afaceri Publice Ierusalim, interviu în care el a admis că mişcarea sa suferă de ceea ce analiştii de piaţă ar descrie ca fiind o criză a identităţii brandului. „Când le vorbesc evreilor conservatori de pe cuprinsul Statelor Unite, mulţi dintre ei nu cunosc care este mesajul mişcării”, a spus el. „Chiar şi unii rabini se plâng că nu sunt capabili să îi convingă de esenţa lui pe enoriaşii lor. Unii par să nu îl cunoască chiar ei înşişi”.

 

Dimineaţă, în timpul decernării diplomelor de la campusul Upper Mahnattan al Seminarului, am fost martora confirmării date de Eisen că el este într-o misiune de a inversa opinia predominantă cum că mişcarea conservatoare este în declin. „Acest moment oferă nu doar o provocare fără precedent, ci şi o ocazie fără precedent”, a spus el în cuvântare. El a subscris opiniei cum că şcoala sa nu este doar un centru pentru oamenii care se identifică a fi conservatori, ci şi că este un „centru religios”.

horizontal rule

Liderii religioşi din Suedia formează un consiliu pentru sprijinirea libertăţii religioase

 

Stephen Brown

 

Uppsala / Geneva (ENI). Un consiliu interconfesional naţional a fost creat în Suedia, pentru a evidenţia rolul grupărilor religioase în realizarea înţelegerii şi pentru a răspunde celor care sunt ostili religiei.

 

„Vrem să întărim libertatea de a crede şi de a practica religia, atât individual cât şi în confrerie, dar vrem şi să fim o voce pentru discutarea publică a eticii şi spiritualităţii”, a spus arhiepiscopul Anders Wejryd de la Biserica Luterană a Suediei, într-o declaraţie de pe 6 mai.

 

Biserica a afirmat că consiliul include reprezentanţi ai credinţelor bahai, budistă, creştină, hindu, iudaică, musulmană şi sikh, fiind format pe 4 mai la o întrunire de la reşedinţa arhiepiscopului din Uppsala.

horizontal rule

Imamul unei moschei din Kazahstan a găsit un copil abandonat– fetiţa s-a dovedit a fi propria lui nepoată

 

Alma-Ata, 29 aprilie, Interfax – Un imam local a găsit un copilaş de 5 luni în baia propriei sale locuinţe, într-un sat din regiunea Karaganda a Kazahstanului.

 

El s-a gândit că copila era abandonată, a anunţat evenimentul poliţiei şi a fost uluit aflând că fetiţa era propria lui nepoată, scria ziarul Vremya.

horizontal rule

Ultima afirmaţie privind descoperirea Arcei lui Noe este la fel ca celelalte de până acum, spun experţii

 

De Eric Young / reporter Christian Post

 

(Foto: Noah’s Ark International, Ltd.)

 

În pofida unei lipse notabile de dovezi semnificative, mass media şi blogosferă sunt saturate de vocile unei echipe de exploratori chinezi şi turci, echipă care pretinde că structura de lemn pe care au găsit-o pe Muntele Ararat din estul Turciei este nimic altceva decât Arca lui Noe.

 

Experţii în istorie, arheologie şi bibliologie, între timp, au luat notă de această pretenţie, dar nu au muşcat momeala.

 

Ei spun că au mai auzit asemenea voci şi înainte, şi va fi necesar ceva mai mult decât confirmarea vârstei unui lemn vechi de 4.800 de ani pentru a lua pretenţia în serios.

horizontal rule

Camera Reprezentanţilor din Louisiana adoptă propunerea legislativă care permite arme în biserică

 

De Bob Allen

 

BATON ROUGE, Louisiana (ABP) – Întorcând rezultatul unui vot anterior, Camera Reprezentanţilor din Louisiana a votat cu o majoritate covârşitoare, pe 12 mai, în favoarea unei propuneri de lege care va permite portul armelor de foc (manevrate cu o singură mână) în interiorul incintelor religioase.

 

 

Republicanul Henry Burns

 

Susţinătorul propunerii legislative, republicanul Henry Burns (R-Haughton) a spus că Propunerea Camerei nr. 68, aprobate de Camera Reprezentanţilor cu un rezultat de vot de 74 pro şi 18 împotrivă se îndreaptă acum către Senatul statului; această lege va permite incintelor religioase să îşi stabilească un plan de securitate folosind agenţi de securitate înarmaţi.

 

„Acest mesaj nu este ca oricine să aducă o armă în biserică, ci pentru ca o biserică sau o altă clădire cu scop religios care va dori să stabilească un plan de securitate, să poată utiliza enoriaşii care vor să facă asta”, a spus Burns într-un interviu recent dat pentru Shreveport Times.

horizontal rule

Biserica Ortodoxă Rusă îndeamnă la interzicerea extremismului religios, făcând o analogie cu interzicerea nazismului la nivel internaţional

 

Moscova, 29 aprilie, Interfax – Biserica Ortodoxă Rusă consideră nazismul şi extremismul religios fenomene similare şi insistă asupra interzicerii lor la nivel internaţional.

 

„Sunt sigur că Rusia ar trebui să obţină ca interzicerea ideologiei extremismului religios să fie privită în acelaşi mod ca şi legea interzicerii nazismului, prin participarea ei la organizaţiile internaţionale, la Consiliul Europei şi la OSCE”, a afirmat liderul sinodal al Departamentului pentru Biserică şi Relaţii Sociale, arhiepiscopul Vsevolod Chaplin într-o conferinţă de presă a agenţiei de ştiri Interfax.

 

Conform spuselor domniei sale, această situaţie ar trebui adusă neîntârziat în prim planul legilor internaţionale, iar Rusia poate câştiga un puternic sprijin din partea altor ţări, precum Polonia şi Italia.

 sus

 

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la diferite site-uri. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

 

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate