Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri internationale
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

Presedintele korean este vazut a fi un barbat al credintei

 

by Ann Lovell

SEUL, Korea de Sud -Unii spun este o zi noua in Korea de Sud. Dupa o majoritate zdrobitoare de voturi in noiembrie, Myung-Bak Lee si-a depus juramantul pe 19 februarie. Prin infrangerea liberalului Dong-Young Chung apartinand Partidului Democratic Unit, Lee a asigurat Partidului National Mare victoria alegerilor prezidentiale pentru prima oara in 10 ani.

 

 

 

Franklin Graham va predica la o vastă biserică în China

 

De Eric Young, reporter al Christian Post

Hong Kong - Renumitul evanghelist din SUA, Franklin Graham, va vizita în luna mai China, la invitaţia Bisericii Protestante Chineze.

Graham, fiu al evanghelistului cunoscut pe plan mondial - Billy Graham, este programat să predice la Biserica Chong Yi din Hangzou, unul din cele mai cunoscute şi prospere oraşe din China timp de 1.000 de ani. Biserica Chong Yi, care poate cuprinde 6.000 de persoane, este ştiută ca fiind cea mai mare biserică din China.

 

 

Săptămâna Libertăţii din Coreea de Nord încheiată cu proteste pe mapamond

 

De Michelle A. Vu, reporter al Christian Post

WASHINGTON - Săptămâna Libertăţii din Coreea de Nord s-a terminat sâmbătă, pe 26 aprilie, cu demonstraţii la ambasadele chineze din lumea întreagă, în semn de protest faţă de repatrierea refugiaţilor nord-coreeni.

 

 

Grupare legitimă îi apără pe studenţii cu tricouri pro-abstinenţă

 

De Aaron Leichman, reporter Christian Post

O grupare religioasă legală pentru libertate şi drepturi civile a luat apărarea a doi liceeni din Virginia, după ce acestora li s-a atras atenţia de către administraţia şcolii să înceteze a purta tricouri pro-abstinenţă.

 

 

Arhiepiscopul Hilarion de Sydney ales drept conducător al ROCOR

 

New York, 12 mai, Interfax - Arhiepiscopul Hilarion (Kapral) de Sydney, al Australiei şi Noii Zeelande, a fost ales ca nou ierarh suprem al ROCOR - Biserica Ortodoxă Rusă din afara Rusiei, a declarat pentru Interfax-Religion secretarul Departamentului pentru Relaţii Externe al Patriarhatului Moscovit, arhiereul Nikolai Balaşov.

 

 

Curtea din New York recunoaşte "căsătoriile" gay din afara statului

 

De Aaron Leichman, reporter Christian Post

Curtea de Apel din New York a emis o normă care susţine ca statul să recunoască "căsătoriile" dintre persoane de acelaşi sex înfăptuite în afara graniţelor sale.

Noua măsură intră în vigoare după ce curtea a refuzat să audieze argumentaţia privind apelul la o decizie a Curţii Supreme Statale din februarie, care recunoştea beneficiile maritale depline a doi angajaţi ai unor colegii publice din statul NY, care s-au căsătorit "legal" în Canada.

 

 

Rebelii musulmani expulzaeză peste 1,000 de creştini de la sate

 

De Ethan Cole

Musulamani rebeli au expulzat mai mult de 1,000 de creştini din sudul insulei Filipine gospodărind satele şi însuşindu-şi pământul, au afirmat partizanii şi maoirul vineri.

Membrii înarmaţi ai Frontului libertăţii islamice Maro au intrat pe coasta satului Sangay al oraşului Kalamansig pe o insulă din Mindanao miercuri să ceară hrană şi orez de fermierii Mayor Rolando Garcia, a relatat Rolando Garcia, potrivit Presei Asociate.

 

 

Religia este necesară în a ajuta la vindecări, spune şeful Parlamentului European

 

Bruxelles - Preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering, a spus că în unele părţi ale Europei, cum ar fi Balcanii Occidentali, unde sângeroase „răni încă necesită vindecare", conducătorii spirituali trebuie să se implice în acest proces.

Hans-Gert Pöttering, din Germania, a făcut această remarcă pe 5 mai, cu ocazia întâlnirii anuale pe care preşedintele Parlamentului Europei o are cu conducătorii religioşi în capitala Europeană.

 

 

Prim- ministrul australian explică de ce se opune eutanasiei

 

De Hilary White
CANBERRA, May 2, 2008 (LifeSiteNews.com) - actualul prim -ministru ales al Australiei, Kevin Rudd, care a făcut un acord familal asupra eutanasiei, spune că el se opune personal acesteia, dar că MPs ar trebui să aibă un vot liber.

 

 

Misioanrii construiesc relaţii în timpul festivalului evanghelistic

 

Romania (MNN) - se vor întâmpla lucruri mari în Bucureşti în perioada 31 mai-1 iunie. Bisericile evanghelice au palnificat un eveniment numit BucurestiFest.

Săptămâna dinainte poate însemna schimbarea vieţii pentru mulţi tineri. Misionarul Comitetul unei biserici reformate planificase un program anti-drog de la începutul lunii februarie pe care ea îl va desfăura în 40-50 de şcoli din zonă. Prima dată ei au avut nevoie de aprobare de la inspectorul general al şcolilor să facă ca acest lucru să se întâmple. În ciuda aprobării Agenţiei anti-drog, poziţia s-a schimbat de două ori deoarece şcolile au cerut ca să fie un examen de săptămână.

 

 

Petitie introdusa in Congres privind interzicerea creării hibridului uman

 

By John-Henry Westen 

WASHINGTON, DC, April 25, 2008 (LifeSiteNews.com) - Ieri, Rep. Chris Smith a introdus Decretul de Interzicere a Hibridului Uman-Animal H.R. 5910, prin care se interzice crearea vreunei fiinţe hibride parte umana si parte animala. Legislatia este binevenita deoarece cercetatorii se gandesc deja cat de cat la o tehnologie hibrid animal-umana. Savantii britanici perfectioneaza in mod continuu tehnologia hibrida. Pe 1 Aprilie 2008, BBC a relatat ca, "Savantii de la Universitatea Newcastle au creat embrioni hibrizi parte umana, parte animala pentru prima oara in Marea Britanie."

 

 

Aresturile ca rezultat al citirii Bibliei

 

De Alllie Martin 

Voicea martirilor cere Guvernului comunist din Coreea de nord să elibereze cei zece studenţi care au fost arestaţi pentru citirea Bibliei şi urmărirea unui DVD cu Cuvântul lui Dumnezeu.

Potrivit Organizaţiei Free North Korea Broadcasting, sute de Biblii şi CD -uri au fost achiziţionate şi ascunse în secret în sacii de făină înainte de a fi strecurate în Coreea de nord. Studenţii făceau parte dintr-un grup de studiu biblic ca parte a bisericii subterane când ei au fost arestaţi.

 

Bisericile din Uganda se împotrivesc planului de a anula educaţiei religioase din şcoli

 

Fredrick Nzwili

Nairobi (ENI). Liderii bisericilor din Uganda se pregătesc să provoace o propunere guvernamentală să se finalizeze învăţătura studiilor religioase din şcoli după ce au crezut că este un plan neacceptat într-o ţară unde spun ei cea mai mare bătălie este pentru principiile morale.

 

Creştin somalez ucis de militanţi musulmani

 

De colectivul redacţional

(christiansunite.com) - David Abdulwahab Mohamed Ali, în vârstă de 29 de ani, un fost musulman convertit la creştinism, a fost ucis de militanţi musulmani pe 22 aprilie, în jurul orei 4:30 după-amiaza, în oraşul somalez Baidawa, conform unui raport din 29 aprilie al organizaţiei International Christian Concern (www.persecution.org ).

 

 sus

 

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America si alte surse. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

 

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate