Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Ştiri Internaţionale
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Site-uri Baptiste
Articole
Proiectul Betania
Media
Ştiri Internaţionale
Din Presa Română
Poşta Redacţiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

Noul testament a fost tradus şi în Limba Ife

Acest articol are 101 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 30/09)

de Doina Bejenaru

Asociaţia catolică pentru traducerea Bibliei, a lansat o traducere completă a Noului Testament în limba Ife, una dintrelimbile locale din Togo (Africa de Vest). Limba Ife, aparţine familiei macrofamiliei nigerokongoleze şi este răspândită în Atakpame şi oraşele vecine Togo şi Benin.

Traducerea Noului Testament începută în 1981 a durat 28 ani. A fost publicată în Coreea de Sud. În plus, cu asistenţă financiară din Suedia, a avut loc un program de instruire pentru alfabetizare locale. În 2008 2 274 rezidenţilor locali au beneficiat de învăţământ primar.

Alarmismul încălzirii globale „eșuează la teste”, spun învățații

Acest articol are 62 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 30/09)

de Mark Kelly 

WASHINGTON (BP)—Un grup de învățați creștini evanghelici a făcut o provocare ”alarmismului încălziri globale”, chemând la ”adevăr, prudență și protecția săracilor” în vreme ce guvernele caută politici de combatere a așa numitei ”schimbări politice”.

Documentul lor, eliberat într-o conferință de presă din 3 decembrie la Heritage Foundation din Washington, D.C., avertizează că ”știința” schimbărilor climatice ”eșuează în testul teologiei, științei și economiei” și politicile alarmiste fiind propuse să combată încălzirea globală vor distruge locuri de muncă, vor costa trilioane de dolari fără beneficii nete, vor extinde periculos de ,mult controlul guvernului asupra vieții particulare și va încetini sau opri ieșirea săracilor lumii din sărăcie și va condamna milioane la o moarte prematură.” 
 

Republica Moldova a votat la Adunarea ONU in favoarea introducerii sintagmei “orientare sexuala”

Acest articol are 102 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 30/09)

de Doina Bejenaru

Pe data de 18 Decembrie, în cadrul Plenarei Adunarii ONU, cu 76 contra72voturi a fost adoptat un amendament, prin care a fost eliminată referinţa la Comentariul General No.20, ce prevedea recunoaşterea sintagmelor “orientare sexuala” şi “identitatea de gen” ca şi criterii de discriminare la nivel mondial. Nevotarea în favoarea acestui amendament ar fi însemnat ca toate cele 185 de ţări-membre ale ONU ar fi ajustat legislaţiile lor la această normă şi, respectiv, ar fi pus baza pentru: recunoaşterea şi legalizarea căsătoriilor cuplurilor de acelaşi sex, adopţia copiilor de către homosexuali, protecţia homosexualilor la toate nivelele, propaganda culturii homosexuale în toate instituţiile de învăţamânt, precum şi participarea homosexualilor la elaborarea programelor de studiu cu caracter non-discriminativ, acordarea protecţiei sociale homosexualilor din partea statului, subminarea libertăţii de exprimare, tratarea Sfintelor Scripturi ca sursă homofoba şi marginalizată, etc.

O profesoara risca sa nu mai poata preda, dupa ce s-a oferit sa spuna o rugaciune pentru o eleva bolnava

Acest articol are 114 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 30/09)

O profesoara de religie din Marea Britanie risca sa nu mai poata preda niciodata, dupa ce a fost data afara pentru simplul motiv ca s-a oferit sa spuna o rugaciune pentru o eleva bolnava. Olive Jones, in varsta de 54 de ani, spune ca s-a simtit tratata ca o criminala si pretinde ca oamenii de religie crestina sunt persecutati din cauza “corectitudinii politice”, titreaza, luni, “Mail Online”.

Mai mult, femeia, care preda unor copii bolnavi, a explicat ca de indata ce a sugerat ca va spune o rugaciune in vreme ce era in vizita la casa unei fetite de 12 ani, mama acesteia a facut o plangere impotriva ei. Cateva ore mai tarziu, seful ei a anuntat-o ca nu mai lucreaza la Scoala Oak Hill Short Stay din Nailsea, Somerset.


Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev a limitat publicitatea avortului

Acest articol are 108 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 30/09)

de Doina Bejenaru

Preşedintele Rusiei, Dimitri Medvedev a aprobat amendamentele legii federale privind publicitatea. Modificările făcute, sunt menite să stabilească restricţii suplimentare privind publicitatea despre serviciile medicale ce implică  avortul, a menţionat serviciul de presă  a preşedintelui.

Legea semnată a fost adoptată de Duma de Stat pe data de 11 decembrie şi aprobaă de către Consiliul Federal pe 16 decembrie.


Bisericile din Londra asigură oamenilor de pe stradă adăpost şi mese calde

Acest articol are 96 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 30/09)

de Doina Bejenaru

Bisericile din Nordul Londrei au grijă de oamenii fără adăpost, oferindu-le căldură şi hrana necesară,în cadrul programului  de iarnă  Route 18 Brent Winter Shelter. Şapte biserici la rândul lor vor îngriji adăpostul în fiecare noapte următoarele  patru luni.

Potrivit  Christiantoday, adăpostul asigură oamenilor locali un pat pentru o noapte, cină, un grup de voluntari şi profesionişti şi acces la Cricklewood Homeless Preocupare (Asociaţia pentru îngrijirea oamenilor fără adăpost) care îi pot ajuta să-şi găsească adăpost permanent şi posibilitatea să-şi rezolve şi alte probleme.

Sunt puţine ţări în lume unde oamenii respectă Poruncile lui Dumnezeu aşa mult precum în Rusia

Acest articol are 298 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 18/09)

Rabinul şef al Israelului, Yona Metzger a vizitat recent Rusia. Părerea sa despre rolul evreilor vorbitori de rusă din Israel şi, de asemenea, despre problemele culturii şi adaptării, despre importanţa rememorării tragediei din Al Doilea Război Mondial şi al câştigătorilor acestuia şi de ce Rusia ar putea fi un exemplu pentru alte ţări, despre toate acestea el a vorbit pentru agenţia de ştiri Interfax-Religion.

- Cum estimaţi relaţiile reciproce dintre diaspora evreilor vorbitori de rusă şi Israel? În ce fel se vor dezvolta aceste relaţii în viitor?

Judecător din Tadjikistan închide o biserică baptistă

Acest articol are 278 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 18/09)

de Bob Allen

OSLO, Norvegia (ABP) – Un judecător din Tadjikistan a ordonat închiderea unei biserici baptiste în capitala Dushanbe, pentru a înceta întrunirile ce aveau lor într-o casă particulară, spunând că noua lege a religiei și codurile caselor necesită case de închinare înregistrate la guvern.

Membrii ai bisericii au declarat la Forum 18, un serviciu de știri cu baza în Norvegia, ce se concentrează pe libertatea religioasă globală, că baptiștii nu vor să se înregistreze din principiu și că constituția din Tadjikistan permite persoanelor individuale să se închine conform cu conștiința lor.

Dacă Vilna Gaon avea dreptate, al treilea templu este pe drum

Acest articol are 311 vizualizari si Nici un comentariu

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 18/09)

de Nir Hasson 

Om mergând lângă Zidul orașului vechi de lână Ierusalim, vineri.
 
Dacă autoritatea rabinică din sec 18, Vilna Gaon avea dreptate, la data de 16 martie 2010 va începe construirea celui de al treilea templu. Proiectul afirmă că ziua plină de auspicii coincide au a treia terminare a sinagogii Hurva din cartierul evreiesc din Ierusalim.

Marea zi este aproape: la 15 martie, sinagoga Hurva reconstruită, considerată a fi cea mai mare casă de rugăciune din Ierusalim va fi re-dedicată. Ultima dată a fost distrusă în războiul de independență.


Liderii religioşi „deplâng” votul elveţian privind interzicerea minaretelor

Acest articol are 240 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 18/09)

De Stephen Brown

Geneva (ENI)
. Liderii religioşi din Elveţia şi de pretutindeni au avertizat că un referendum în care cetăţenii elveţieni au votat în privinţa unei interziceri constituţionale a construirii minaretelor în ţara lor subminează armonia socială.

„Federaţia Luterană Mondială (LWF) regretă că unele sectoare ale societăţii şi politicului elveţian au crezut necesar să supună unui referendum chestiunea construirii minaretelor în Elveţia şi de a valida o decizie pro sau contra interzicerii”, a spus reverendul Ishmael Noko, secretarul general al Federaţiei, pentru Ecumenical News International, pe 30 noiembrie.


Israelul ar trebui să renunţe la Ierusalim ca şi capitală

Acest articol are 202 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 18/09)

De Yossi Melman

Există cam 200 de ţări în lume, dar se pare că doar două atribuie un caracter sfânt capitalei lor: Israelul şi Palestina (nerecunoscută încă ca stat, dar pe cale de a fi). Poate trei, dacă e să considerăm Vaticanul stat.

Cele mai multe state şi-au ales capitalele datorită tradiţiei, istoriei, culturii, geografiei, politicii şi convenienţelor. Capitalele servesc ca aşezământ al guvernului, al parlamentului şi curţii supreme de justiţie, precum şi al instituţiilor publice de guvernământ. Unele capitale sunt şi cele mai mari oraşe ale ţării respective, sau centre comerciale şi culturale. Unele ţări şi-au mutat capitalele (Germania, de la Bonn la Berlin şi Turcia de la Istanbul la Ankara) sau au construit noi oraşe pentru a fi capitale (precum Brazilia şi Kazahstan).


Coincidență sau adevăr divin?

Acest articol are 194 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 18/09)

de YOCHEVED MIRIAM RUSSO 

O curiozitate mare în legătură cu culorile a început toată această situație. ”Mulți ani m-am întrebat dacă numele culorilor menționate în Biblie are vreo legătură cu radiofrecvența”, spune profesorul de la Ben-Gurion University din Negev, Haim Shore 

”În schema lucrurilor, este o sugestie exagerată – de ce ar crede cineva că numele ebraic al culorilor menționat în Biblie – roșu, galben, verde – ar avea vreo relație cu frecvența undelor culorii?” întreabă el. ”În final, doar pentru amuzament, am verificat. Când am văzut rezultatele, am fost uimit. Era o coincidență uluitoare dar cele două erau legate.”

”Cuvântul ebraic pentru culoare se potrivea cu frecvența undei culorii respective,” spune Shore. ”Cum se poate acest lucru?”


Patriarhul Kirill crede că ortodocşii şi catolicii ar trebui să se opună împreună ateismului mondial

Acest articol are 171 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 18/09)

Moscova, 4 decembrie, Interfax – Patriarhul Kirill al Moscovei şi Întregii Rusii subliniază importanţa dialogului ortodox-catolic în privinţa opoziţiei faţă de provocările unei societăţi ateiste. 

„Astăzi înfruntăm problemele laicizării. Trebuie să răspundem la aceste provocări împreună, bazându-ne pe experienţa istorică”, a spus Patriarhul Kirill la întrunirea de joi cu delegaţia Bisericii Romano-catolice din Franţa, întâlnire desfăşurată la Moscova, la reşedinţa patriarhală de la Chisty Pereulok.

Întâmpinându-i pe oaspeţi, Patriarhul a evidenţiat importanţa dialogului cu Biserica Catolică, observând însă că relaţiile dintre creştini au fost complicate de numeroase probleme ivite recent, inclusiv criza din mişcarea ecumenică modernă.

„Ca atare, bisericile care lucrează în tradiţia apostolică sunt chemate la o strânsă interacţiune”, a spus Patriarhul Kirill 
 

Un studiu arată efectele dăunătoare ale pornografiei

Acest articol are 181 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 18/09)

Un nou studiu al Family Research Council – FRC (Consiliul de Studii Familiale) arată că pornografia are un efect dăunător asupra indivizilor, familiilor şi a comunităţilor acestora. Întrebuinţarea pornografiei este „o cale către infidelitate şi divorţ”, scrie cercetătorul Patrick Fagan, observând că bărbaţii căsătoriţi care vizionează pornografie devin detaşaţi emoţional de soţiile lor şi îşi pierd interesul pentru familie.

Uzul pornografiei produce dependenţă, relevă studiul, şi „cercetătorii din domeniul neurologic încep să creioneze substratul biologic al acestei dependenţe”. Cei care utilizează regulat pornografia tind să devină absorbiţi de ea, iar pe măsură ce folosirea ei creşte, ei caută forme tot mai perverse de excitare vizuală. Folosirea pornografiei este puternic legată de infracţiunile sexuale, inclusiv violul şi abuzarea copiilor.

Studiul FRC examinează impactul afacerilor cu orientare sexuală asupra comunităţilor locale şi află dacă prezenţa magazinelor cu specific porno scade valoarea imobiliară a proprietăţilor din vecinătate şi dacă ridică nivelul infracţionalităţii.

Sinteza studiului în format pdf aici (în limba engleză)


Urbana 09 așteaptă peste 20.000 de participanți

Acest articol are 160 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 18/09)

Urbana 09, una din conferințele cele mai mari de misiune a studenților se așteaptă la peste 20000 de oameni din fiecare stat și multe națiuni, luna viitoare la al 22-lea eveniment trienal din St. Louis. 

Organizat de InterVarsity Christian Fellowship, conferința din perioada 27-31 dec. Se va axa pe situațiile globale cele mai presante, cu care se întâlnesc în prezent cei care se află în misiune în întreaga lume. Cele patru accente principale la Urbana 09 sunt: mișcarea oamenilor, banii ca fonduri ale misiunii, slujirea mediului înconjurător și diviziunile între oameni.

”Dumnezeu se află la lucru în mijlocul a tot felul de provocări unice,” a spus directorul Urbana, Jim Tebbe. ”Participanții vor auzi vorbitori dintr-o varietate culturală, discutând modul în care Dumnezeu este la lucru și vor afla nevoile existente. Vor experimenta și închinarea cu mii de alți oameni într-una din cele mai diverse întâlniri de închinare din America de nord.


Dioceza din L.A. deschide drumul pentru cel de-al doilea episcop gay declarat al Bisericii Episcopale

Acest articol are 161 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 18/09)

de Erik Young

Delegaţii ridică voturile pentru scrutinul pentru episcop adjunct în timpul celei de a 114-a Întâlniri Anuale a Diocezei Los Angeles pentru Biserica Episcopală, întâlnire ţinută în Riverside, California, vineri – 4 decembrie 2009. Dioceza Episcopală din Los Angeles şi-a ales prima femeie episcop, reverenda Diane M. Jardine Bruce, în istoria sa de 114 ani.

Dioceza Episcopală din Los Angeles a deschis drumul pentru ca o femeie din Annapolis, Maryland, să devină cea de a doua femeie gay declarată ca episcop a Bisericii Episcopale şi a Comunităţii Anglicane din toată lumea.

În ziua de sâmbătă, reverenda preot Mary Glasspool a fost aleasă în funcţia de episcop adjunct după ce, în a şaptea rundă a scrutinului, clericii i-au acordat 153 de voturi şi mirenii 203 voturi. Numărul necesar de voturi pentru a câştiga era de 123 pentru clerul diocezei şi de 193 din partea laicilor. Cel mai apropiat contracandidat, reverend Irineo Martir Vasquez, a avut 87 de voturi clerice şi 177 de voturi de la laici.


Activiştii gay înfuriaţi de condamnarea de către un cardinal al Vaticanului a actelor homosexuale

Acest articol are 168 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 18/09)

Activiştii italieni pentru drepturile gay au dezlănţuit un baraj de critici asupra cardinalului Javier Lozano Barragan, după ce prelatul – născut mexican – i-au fost citate spusele „transsexualii şi gay-i nu vor intra niciodată în împărăţia cerului”.

În context, cardinalul Barragan – care s-a retras în aprilie din postul său de preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Sănătate – a vorbit limpede despre persoanele care întreţin acte homosexuale. El a spus că există diferite motive care produc atracţia între persoane de acelaşi sex, iar cei ce simt impulsuri homosexuale „poate că nu sunt vinovaţi, dar acţionând împotriva demnităţii trupului, ei cu siguranţă nu vor intra în Împărăţia Cerului”, a spus el.

Biblica sărbătorește 200 de ani de misiune biblică

Acest articol are 154 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 18/09)

de Joshua A. Goldberg 

Misiunea biblică numită Biblica a marcat a 200-a aniversare vineri, sărbătorind două decade de conectare a oamenilor cu mesajul transformator de vieți al Bibliei.
 
Grupul, cunoscut inițial sub numele de Societatea biblică internațională a distribuit peste 650 de milioane de biblii oamenilor din lume.
 
Biblica a fost activă și în traducerile Bibliei și lucrează în prezent la traducerea în 27 de limbi.


Agenţia Baptistă de Sud reduce forţa misionară cu 600 de oameni

Acest articol are 190 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 09/09)

de Michelle A. Vu

Agenţie de misiune internaţională a Convenţiei Baptistă de Sud va reduce forţa sa de peste hotare, cu mai mult de 600 misionari în anul 2010.

Din cauza unui sever deficit buget, Consiliul Internaţional al Misiunii a decis să reducă numărul de misionari care îi are pe teren, cu procesul deja începând din acest an. Consiliul nu va aduce acasă pe misionarii care deja servesc pe câmpul de misiune, dar în schimb, reducerea va avea loc ca rezultat al uzurii naturale.

Viziunea lor: Jakarta un oraş al lui Dumnezeu

Acest articol are 184 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 09/09)

de Erich Bridges

Cea mai mare moschee din Asia de Sud-Est domină această panoramă din Jakarta, capitala Indoneziei. „Jakarta este un oraş al extremelor,” spune un lucrător Baptist de Sud. „Ai pe cei extrem de bogaţi şi pe cei extrem de săraci, liderii de sus şi analfabeţii, Islamul cel mai fanatic şi cel mai nominal. Este oraşul cel mai modern şi cel mai lovit de sărăcie.” Până la 20 de milioane de oameni locuiesc în zona metropolitană cea mai mare.

NOTĂ EDITORULUI: Povestirile următoarele despre Jakarta, Indonezia, sunt ultimul episod din "Povestea a cinci oraşe", o serie despre provocarea de a ajunge cu Evanghelia la o lume din ce în ce mai urbană. Pentru a vizualiza o prezentare video despre urmaşii lui Hristos în Jakarta, accesaţi www.commissionstories.com/stories/421.

JAKARTA, Indonezia (BP) - aventuraţi-vă în cartierul Strugurii* din Jakarta, după lăsarea întunericului şi s-ar putea să nu mai trăiţi pentru a vedea lumina zilei.

Când soarele apune, pe această mahala scandalagie, familiile de acolo se adăpostesc în timp ce criminali ies în stradă. Bandele conduc cluburi de noapte deschise pentru afaceri. Prostituatele mişună la baruri şi stau la uşi. Băuturile curg şi mâinile schimbă droguri. Mai ales în nopţile pline de viaţă, cuţite lucesc.

Lideri creștini americani cheamă la apărarea adevărului

Acest articol are 182 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 09/09)

de Eric Young 

Un grup de lideri creștini ortodocși, catolici și evanghelici proeminenți vor elibera un document istoric de 4700 de cuvinte, vineri, care se adresează sfințeniei vieții , mariajului tradițional și libertății religioase.
 
Documentul, cunoscut sub numele de Declarația Manhattan, face o chemare creștinilor de a adera la convingerilor lor și informează autoritățile civile  de faptul că semnatarii – sub nici o circumstanță – nu vor abandona conștiința creștină.

”Suntem creștini care ne-am unit dincolo de liniile istorice ale diferențelor ecleziastice, pentru a afirma dreptul nostru - și, mai important, să ne supunem obligației – de a vorbi și de a acționa în apărarea acestor adevăruri,” scrie o parte din declarație, care până acum a fost semnată de peste 125 de lideri creștini. ”Ne angajăm unul față de altul, noi credincioșii, ca nici o putere de pe pământ, fie culturală sau politică, să nu ne intimideze să tăcem sau să acceptăm.”


Tradiția azi: Sensul biblic al Sionismului

Acest articol are 159 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 09/09)

de REUVEN HAMMER 

Sionismul și realizările sale, crearea statului Israel, a fost văzut în moduri diferite. Pentru unii, scopul era de a asigura existența fizică a poporului evreu, oferind un loc de refugiu în fața anti semitismului și persecuției. Pentru alții era văzut ca un mod de prezervare a identității evreiești și a culturii în fața asimilării și a rolului diminuat al practicii și credinței religioase. Alții au accentuat o dimensiune religioase.

Între cei din urmă era și Abraham Joshua Heschel, cu siguranță una din cele mai importante figuri teologice ale secolului 20. După războiul de 6 zile, Heschel a scris o carte întreagă despre statul Israel Un ecou al eternității În ea a scris

”Care este sensul statului Israel? Existența sa este mesajul. Viața pe pământul Israelului azi, este o repetiție, un test, o provocare pentru noi toți. A nu trăi pe acest pământ, a nu participa la dramă este o sursă de jenă…sensul final al statului Israel trebuie văzut în termenii viziunii profeților: răscumpărarea omenirii. Îndatorirea religioasă a evreului este de a participa la procesul răscumpărării continue, în a vedea că dreptatea câștigă asupra puterii, conștiința de Dumnezeu pătrunde înțelegerea umană.”

Peste 150.000 de americani semnează declarația Manhattan

Acest articol are 170 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 09/09)

de Lillian Kwon 

Peste 150.000 de oameni au semnat, până acum, declarația Manhattan, la numai o săptămână de la dezvăluirea ei.
 
Unul din autorii documentului, Chuck Colson, speră ca numărul să ajungă curând la un milion astfel creștinii să sesizeze America asupra faptului că nu vor face compromisuri de credință, orice ar fi.

Lideri ai tradiției evanghelice, ortodoxe și catolice au eliberat ”Declarația Manhattan: O chemare la conștiința creștină”, săptămâna trecută, să stea fermi cu privire la ceea ce ei consideră a fi cele trei chestiuni de bază ale societății – sfințenia vieții, înțelegerea istorică a mariajului și libertatea religioasă.

Opinie: baptiştii din Georgia, Biblia şi femeile pastor

Acest articol are 175 vizualizari si Nici un comentariu

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 09/09)

de Bob Setzer

(ABP) – Într-un articol recent din Baptists Today, am citit despre o congregaţie baptistă a secolului al XIX-lea care a condamnat un sclav pentru că a dansat. Sclavul era „membru” al bisericii, deşi avea condiţia de sclav uman, era treaba lui să stea în balconul destinat sclavilor, să îşi ţină gura, să fie obedient aşa cum credeau ceilalţi că cere Biblia (Efe. 6:5; Col. 3:22) şi să aştepte răsplata cerească într-o bună zi, dacă face totul cum trebuie.

Dar într-o noapte de sâmbătă, acest sclav a băut prea mult şi a dansat prea mult şi a fost sancţionat de biserica „lui”. Desigur, adevărata ironie a fost că confraţii locali au fost indignaţi de comportamentul necuvenit al sclavului în vreme ce uitau tocmai de mai marele lor păcat, deţinerea de sclavi.

O cercetătoare de la Vatican pretinde că a găsit un text despre Giulgiul din Torino

Acest articol are 166 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Dec. 09/09)

Un cercetătoare de la Vatican susţine că ea a găsit un text aproape invizibil pe Giulgiul din Torino care include cuvintele „Isus Nazarineanul” şi menţiunea unei sentinţe la moarte.

Barbara Frale, care afirmă pretenţia sa într-o carte nouă, spune că scrierea palidă a apărut printr-o analiză computerizată a fotografiei giulgiului, care în mod normal este accesibilă pentru studiu.

Frale crede că textul - o amestecătură de greacă, latină şi aramaică - a fost scris pe un document de un cleric pentru a identifica trupul şi că cerneala s-a imprimat pe pânză.

 sus

 

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America si alte surse. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

 

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate