Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri internationale
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

Scrierile istorice Anabaptiste disponibile pe internet
De Bob Allen

PRAGA, Republica Cehă (ABP) - Scrierile lui Balthasar Hubmaier, unul dintre cei mai cunoscuţi şi respectaţi teologi Anabaptişti ai Reformei, vor fi disponibile în curând pentru cercetare pe internet, mulţumită proiectului cărturarilor Baptişti Europeni.

Institutul de Studii Baptiste şi Anabaptiste la Seminarul Teologic Baptist Internaţional din Praga, Republica Cehă, şi Seminarul German Baptist din Berlin au anunţat recent că reproducerea fotografică a tuturor lucrărilor care au supravieţuit ale lui Hubmaier vor fi scanate în imagini digitale şi vor fi făcute disponibile pe Internet.
 

Atacul terorist din Mumbai creează nesiguranţă
India (MNN) - O pace fragilă există între Pakistan şi India în trezirea atacurilor teroriste din ultima săptămână.

Chiar în timp ce degetele arată spre o legătură Al Qaeda din Pakistan, partidul conducător din Congresul Indiei probabil va simţi lupta.
 

Cărturarii lui Schaeffer continuă moştenirea lui
De Lauren Crane

WAKE FOREST, N.C. (BP) - Deşi timp de mai mulţi ani Francis Schaeffer a învăţat şi şi-a împărtăşit viaţa lui cu credincioşii şi căutătorii în mod similar, moştenirea lui de a conecta cultura de Cristos continuă printre cei dintr-o nouă generaţie.

O conferinţă de două zile la Seminarul Teologic Baptist de Sud-est a explorat ce lecţii pot învăţa creştinii şi studenţii de cultură, despre defunctul apologet, efectul lui asupra evanghelismului şi moştenirea lui de la mai mulţi cărturari renumiţi ai lui Schaeffer.

Consiliul Mondial al Bisericilor reclamă paşi radicali pentru a se opune schimbării climaterice
Liderii Bisericii au sfătuit în cadrul întâlnirii reprezentanţilor guvernului la o conferinţă a Naţiunilor Unite din Polonia având ca subiect schimbare climei, să folosească o „fereastră a oportunităţii” de mai puţin de 10 ani pentru a intreprinde acţiuni pentru limitatea degradării mediului.

Biserica rusă şi-a întărit unitatea şi a găsit răspunsuri la provocările de azi - Locţiitorul Patriarhal
Moscova, 23 decembrie, Interfax - Anul care este pe sfârşite a fost anul încercărilor pentru Biserica rusă Ortodoxă, dar aceasta a reuşit să le biruiască prin întărirea unităţii sale şi a găsit răspunsuri la cele mai serioase provocări ale prezentului, crede Mitropolitul Locţiitor Patriarhal Kirill.

Vorbind despre evenimentele principale din 2008 din viaţa bisericii şi cea publică, el a menţionat prima dată de moartea recentă a Patriarhului Alexy II şi şi-a dorit ca „Domnul să facă memoria lui veşnică în inimile noastre.”

Un pastor al unei mari biserici europene, implicat într-un scandal de afaceri
De Ethan Cole

Pastorul celei mai mari biserici din Europa a fost implicat recent într-o controversă financiară privind suma de 100 de milioane de dolari investiţi într-o afacere speculativă la care au fost încurajaţi membrii bisericii să participe.

Carismaticul pastor ucrainean Sunday Adelaja, fondatorul bisericii Ambasada Împărăţiei Binecuvântate a lui Dumnezeu pentru Toate Naţiile din Kiev, având 30.000 de membri, este acuzat de anumiţi lideri penticostali că a pus la cale o schemă de investiţii şi a plănuit să fugă cu fondurile după ce promisese câştiguri uriaşe membrilor.

Extremiştii opresc construirea bisericii
(christiansunite.com) - Extremiştii religioşi dintr-un grup popular radical Hindus au dus la oprirea unui proiect de construcţie al unei biserici. Ei au ridicat un cort în afara clădirii neterminate pentru a conduce ritualuri faţă de idolii lor.

Extremiştii au coborât pe biserică, care este în construcţie în Uttar Pradesh, India, în 17 decembrie. Ei au pus steaguri purpurii-roşii pe clădirea bisericii, aceasta este un semn că ea a fost preluată pentru folosire Hindusă. Extremiştii, care aparţin mişcării radicale RSS, au continuat apoi să ofere pujas (rugăciuni Hinduse) la zeii şi zeiţele lor.

„Identitatea noastră evreiască nu este modelată de Holocaust”
De Mattew Wagner

Puţini tineri evrei din Diaspora cred că Holocaustul are un impact asupra modelării identităţii lor evreieşti dar mulţi simt că acesta a influenţat viziunea lor asupra lumii, potrivit unui studiu prezentat marţi la Universitatea Bar-Ilan.

Studiul a avut loc în timpul decadei care a durat între 1992 şi 2002 printre 60.000 de tineri între 15 şi 17 ani care au venit în Israel ca parte a unei călătorii „Experienţa Israel.”

Dumnezeu a fost credincios
International (MNN) - Wycliffe USA a primit cea mai mare donaţie din istoria sa luna trecută. O donaţie de 50 milioane $ a venit chiar înainte de începutul sărbătoririi unei noi campanii a Wycliffe.

Noua iniţiativă a Wycliffe, cunoscută prin denumirea „Campania Ultimelor Limbi,” este o hotărâre de a pune în mişcare o traducere a Bibliei în fiecare limbă în care încă nu s-a tradus până în anul 2025. Preşedintele Wycliffe, Bob Creson spune că donaţia va ajuta organizaţia să atingă peste 200 de milioane de oameni care în prezent nu pot citi Evanghelia în limba lor maternă.

Conferinţa umaniştilor, agnosticilor, ateilor pentru „sărbători”
Cheryl Heckler

Oxford, Ohio (ENI). Sute de oameni au apărut în Olympia, capitala statului Washington pentru un miting de două ore pentru a protesta împotriva Crăciunului cu un semn al „solstiţiului de iarnă.” Întâlnirea a fost sponsorizată de Freedom from Religion Foundation (Fundaţia Eliberare de Religie), care numeşte religia un „mit şi o superstiţie care împietreşte inimile şi înrobeşte minţile.”

Totul este parte dintr-un război de cuvinte cu privire la cine are ceea ce este cunoscut în Statele Unite ale Americii ca „sezonul sărbătorii.” În timp ce Anul Nou din 1 ianuarie a fost de multă vreme sărbătorit în multe naţiuni, timpul Naşterii sau Crăciunul care marchează naşterea lui Isus pe 25 decembrie a fost văzut de creştinii din vest ca motiv pentru a se bucura la sfârşitul lunii a doisprezecea.

Sondajul de opinie afirmă că majoritatea americanilor cred că există mai multe căi spre mântuire
de Bob Allen

WASHINGTON (ABP) - Majoritatea creştinilor americani cred că cel puţin unele credinţe non-creştine pot conduce spre viaţa veşnică, spune un nou studiu al Pew Forum on Religion & Public Life.

Chiar printre evanghelici, o ramură a creştinilor Protestanţi s-au identificat cu ideea că un individ trebuie să fie „născut din nou” la o relaţia personală cu Isus Cristos pentru a fi mântuit, aproape la fel de mulţi creştini au spus că multe religii pot conduce la viaţa veşnică (47 procente), precum aceia care cred că a lor este singura credinţă adevărată (49 procente).

Evanghelia socială este „Marxism în haină creştină,” spune Warren
De Jennifer Riley

Autorul de best-seller, activistul social şi păstorul megabisericii, Rick Warren a descris evanghelia socială susţinută de multe dintre bisericile majoritare ca „Marxism în haină creştină.”

„Nu trebuie să ne îngrijim de răscumpărare, cruce, pocăinţă. Tot ceea ce trebuie să facem este să răscumpărăm structurile sociale ale societăţii şi dacă facem mai bune acele structuri sociale atunci lumea va deveni un loc mai bun,” a explicat Warren în timp ce a descris credinţele din spatele celor care susţin „evanghelia socială,” în interviul lui cu Beliefnet.com, care a fost afişat luni.

Papa condamnă comportamentul homosexual
De Jennifer Gold

Salvarea omenirii de la comportamentul homosexual şi transsexual este la fel de importantă precum salvarea pădurii tropicale de la distrugere, a spus Papa Benedict luni, 22 decembrie.

Într-o cuvântare de sfârşit de an adresată oficialilor de la Vatican, Papa a spus că Biserica Catolică „ar trebui să protejeze omul de la distrugerea de sine”.

Administraţia lui Bush oferă protecţie doctorilor pro-viaţă
de Tom Strode

WASHINGTON (BP) - Administraţia Bush a emis o regulă care susţine dreptul doctorilor şi a altor furnizori de îngrijiri medicale, de a refuza să participe la avort şi alte proceduri medicale faţă de care ei obiectează.

Departamentul de Sănătate şi Servicii umane a anunţat noul regulament în 18 decembrie. Regula va avea efect la 30 de zile după publicarea sa în 19 decembrie în Registrul Federal, ceea ce înseamnă că va fi în vigoare când Preşedintele ales Barack Obama depune jurământul în 20 ianuarie.

Bisericile de casă din China sunt sub o ameninţare crescândă
WASHINGTON (BP) - Ministrul de afaceri civile a emis o afirmaţie care cere eliminarea Alianţei Bisericilor de Casă Chineze, potrivit rapoartelor transmise de China Aid Organization şi Voice of Martyrs, o mutare despre care cineva ar putea spune „ar putea să determine desfiinţarea tuturor bisericilor de casă creştine” în ţara comunistă.

„S-a descoperit prin investigaţii că „Alianţa Bisericilor de Casă Chineze” nu este înregistrată, şi se angajează în activităţi în numele unei organizaţii sociale fără autorizaţie,” afirmă documentul care include sigiliul oficial al ministrului de afaceri civile. „… Această agenţie a luat prin aceasta decizia de a desfinţa ‚Alianţa Bisericilor de Casă Chineze.’”

Competiţia „Menora verde” luminează oraşul Chicago
Galeriile de artă Hillel Arts, din Chicago, şi-au deschis al doilea concurs anual Menora Verde, la începutul lunii decembrie, încurajând studenţii din Oraşul Vântos să se apropie de atmosfera sărbătorii luminilor.

Studenţilor li s-a cerut să creeze o menoră (candelabru, îndeosebi cel iudaic tradiţional, n. trad.) alcătuită în întregime din materiale reciclate, iar câştigătorii urmau să fie răsplătiţi cu premii între 100 – 500 de dolari pentru eforturile lor.

Americanii creştini sunt chemaţi să sărbătorească Crăciunul fără Biblii
De Eric Young

O misiune de literatură creştină cheamă credincioşii din America nu doar să sărbătorească Crăciunul fără o Biblie în mână, ci şi să elibereze rafturile cu multe dintre Bibliile pe care le-ar putea avea.

„Dacă creştinii ar binevoi să păstreze o Biblie în familie şi ar trimite restul Bibliilor lor peste hotare, mai multe milioane de oameni ar fi expuşi la efectele schimbătoare de viaţă ale Cuvântului lui Dumnezeu,” explică Fred Palmerton, director executiv al Christian Resources International (CRI) (Resurse creştine internaţionale), într-un anunţ.

Vremurile economice dificile nu micşorează luminile pe Pomii Vii de Crăciun
De Bob Allen

NOTA EDITORULUI: Aceasta este una din patru relatări cu tema de Crăciun într-un pachet produs de ABP şi partenerii săi New Voice Media (Media Vocea Nouă).

HUNTSVILLE, Ala. (ABP) - Mai degrabă decât să scurteze programele generoase de Crăciun din acest an datorită economiei, unii lideri ai bisericii insistă că timpurile grele le fac mai valoroase ca niciodată.

Billy Orton, slujitor de muzică şi închinare la Biserica Baptistă Numărul Unu din Huntsville, Ala., a spus că biserica lui nici măcar nu a considerat să-şi scurteze spectacolul lor anual Pomul Viu de Crăciun, acum în al 24-lea an.

 sus

 

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America si alte surse. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

 

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate