Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Ştiri Internaţionale
 

 

 

Arhiva
Contact
Colaboratori
Despre noi

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Site-uri Baptiste
Articole
Proiectul Betania
Media
Ştiri Internaţionale
Din Presa Română
Poşta Redacţiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

Adevărata doctrină slujeşte la unitatea bisericii, spune Papa către CDF

Acest articol are 108 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 28/10)

În cadrul unei întruniri din 15 ianuarie, cu membrii congregaţiei pentru Doctrina credinţei, Papa Benedict XVI a spus că acea congregaţie – pe care o conduce de ani de zile – slujeşte la lucrarea unităţii în cadrul bisericii universale , asigurând o dedicare faţă de fidelitatea doctrinară. Misiunea Petrină este devotată unităţii credincioşilor, a spus el, iar congregaţia doctrinară îl ajută pe Pontif să păstreze această unitate, asigurând prezentarea acurată a Evangheliei adevărurilor care au fost transmise de-a lungul vremilor. Acurateţea mesajului, a adăugat el, este esenţială pentru succesul ” activităţii de evanghelizare a bisericii până la sfârşitul veacului.” CONGREGAŢIA PENTRU CREDINŢĂ, PRIORITARĂ UNITĂŢII CREŞTINE.

VATICAN, 15 IAN 2010 (VIS) – Participanţii la adunarea anuală a congregaţiei, al căror preşedinte este Cardinal William Joseph Levada, au fost primiţi în această dimineaţă de Sfântul Părinte. În adresarea lui, el a accentuat faptul că participă în lucrarea unităţii, care este încredinţată Papei, în primul rând, prin dedicarea lui faţă de fidelitatea doctrinară. 
 

Opinie, Pat Robertson, Haiti şi diavolul, Partea a II-a

Acest articol are 113 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 28/10)

De Jim Denison

(Nota Editorului: Aceasta este a doua din trei bucăţi din opinia specială a Senior Editorialistului la ABP, Jim Denison despre comentariile lui Pat Robertson despre dezastrul cutremurului Haitian. Primul a fost publicat în 14 ianuarie în coloana editorială obişnuită a lui Denison din FaithLines care va continua să fie publicată în fiecare luni, cu coloana următoare programată pentru publicare în 25 ianuarie.)

(ABP) - Pedepseşte Dumnezeu Haiti? Pat Robertson susţine că, Haiti este blestemat de Dumnezeu, din cauza unui pact făcut de locuitorii insulei cu diavolul. Acest pact presupus explică sărăcia profundă în ţară, precum şi cutremurul din 12 ianuarie, care a devastat naţiunea şi a lăsat zeci de mii de morţi. 
 

A zecea biserică atacată în Malaiezia

Acest articol are 102 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 28/10)

Cea de a zecea biserică din Malaiezia a fost vandalizată, ca urmare a deciziei unei curţi de judecată care a permis unei publicaţii catolice să folosească cuvântul „Allah” cu referire la Dumnezeu. În total, opt biserici au fost atacate cu materiale incendiare şi două au fost mâzgălite cu vopsea. 
 

Episcopul din Ierusalim denunţă uciderea creştinilor Coptici în Egipt

Acest articol are 107 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 28/10)

De Stephen Brown 

Geneva (ENI). Episcopul Luteran din Ierusalim, Munib Younan a denunţat uciderea a şase creştini Coptici în Egipt şi a oferit sprijin pentru Patriarhul Bisericii Ortodoxe Copte din Alexandria.

Episcopul Munib Younan. Stock photo (c) Stephen Brown / ENI 

 

"The Book of Eli" înfăţişează Biblia ca o temă majoră

Acest articol are 97 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 28/10)

De Bob Allen 

Malibu, California (ABP) - Biblia joacă un rol principal in "The Book of Eli" (Cartea lui Eli), un film de acţiune post-apocaliptic cu Denzel Washington care se deschide în cinematografe în 15 ianuarie.

Washington, de două-ori câştigător al Premiul Academiei, foarte cunoscut la Hollywood pentru convingerile sale creştine, portretizează un războinic singuratic care îşi face drum traversând un peisaj pustiu American, apărând ultima copie din lume rămasă din versiunea King James a Sfintei Scripturi. 
 

Etalare anti-israeliană în Parlamentul scoţian

Acest articol are 102 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 28/10)

De Jonny Paul, corespondent la Londra al JPost

Parlamentul scoţian

Remarcile lăsate într-o condică de însemnări din Parlamentul scoţian, care cheamă la ştergerea Israelului de pe faţa pământului au fost condamnate într-o moţiune susţinută de un membru al Parlamentului Scoţiei şi au fost înaintate spre dezbatere în această instituţie. 
 

Lipsa de ideologie sau lipsa de fonduri răneşte tineretul Sionist?

Acest articol are 99 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 28/10)

De Johnny Singer

Mişcările tinereşti Sioniste mondiale au ieşit în această săptămână pretinzând că o tăiere a fondurilor pe care au primit-o de la Agenţia Evreiască ameninţă chiar existenţa lor, şi că, drept rezultat, „sute de mii de Evrei tineri îşi vor pierde singura lor legătură semnificativă cu Statul Israel şi cu identitatea lor Evreiască.”

Recesiunea a lovit puternic în mişcarea mondială, şi a fost sugerat că aceasta va conduce spre o scădere a numărului celor care fac aliyah (se întorc în Israel, n. tr.). Totuşi, o privire mai atentă pare să arate că problema este mai profundă.
Nu există nici o îndoială că pentru a conduce o mişcare ai nevoie de o mare sumă de bani, şi că mişcările din Diaspora în special se bazează în mare parte pe Agenţia Evreiască pentru finanţare, dar ceea ce cu adevărat inhibă mişcările din secolul 21 nu este deficitul de dolari, ci deficitul de idei. 
 

'Ignoranța' din spatele remarcii haitiene

Acest articol are 98 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 28/10)

De Jennifer Riley | Christian Post Reporter

Carismaticul controversat Pat Robertson și-a băgat piciorul în gură cu încă o remarcă post-dezastru – de data aceasta cu privire la țara greu lovită, Haiti.

Găzduind “The 700 Club” pe televiziunea creștină, miercuri, Robertson a spus că cutremurul cu magnitudinea 7.0 care a lovit Haiti cu o zi înainte, era consecința blestemului ce a căzut asupra oamenilor țării după ce părinții ei fondatori au făcut un ”pact cu diavolul” în schimbul obținerii independenței haitiene de Franța. 
 

Liderul Dreptei Religioase apără comentariul lui Robertson despre Haiti

Acest articol are 106 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 28/10)

De Bob Allen

VISTA, Calif (SOA) - În timp ce mai mulţi lideri religioşi au criticat comentariile lui Pat Robertson care dau vina cutremurului masiv din Haiti în 12 ianuarie pe un pact pretins făcut de oamenii de acolo cu diavolul, cineva a ieşit să-l apere pe el.

Gary Cass, preşedinte şi Şef Ofiţer Executiv al Comisiei Creştine Anti-Calomnie, a emis o declaraţie spunând că în timp ce comentariile lui Robertson au făcut din el o ţintă "uşoară" pentru critică, ei sunt, în esenţă, teologic sănătoşi. 
 

Teolog renumit caută să re-catechizeze creştini

Acest articol are 17 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 28/10)

De Audrey Barrick, Reporter Christian Post

Teologul influent J.I. Pacher vrea ca bisericile Evanghelice să redescopere caticheza, sau instruirea sistematică în lucrurile esenţiale ale credinţei creştine.

Packer crede că ideea este un concept străin pentru majoritatea Evanghelicilor.

„Noi alunecăm înapoi în păgânism, acesta este adevărul,” a spus el într-o lectură duminica trecută la Catedrala Sfântul Matei din Dallas, potrivit The Living Church News Service (Serviciul de Ştiri al Bisericii Vii), Preotul Anglican în vârstă de 83 de ani este co-autorul unei cărţi noi, Grounded in the Gospel: Building Believers the Old-Fashioned Way (Întemeiat în Evanghelie: Clădind Credincioşii în Stilul Vechi), în care el susţine că, caticheza este o practică ne-negociabilă a bisericilor şi nu este de mai puţină valoare decât studiul Bibliei şi predica expozitivă. 
 

Clinica ambulantă a Israelului in Haiti: imaginea miniaturală a unei întregi ţări devastate.

Acest articol are 8 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 28/10)

De Natasha Mozgovaya, Corespondent Haaretz în Haiti.

PORT-AU-PRINCE – Spitalul ambulant israelit din zona lovită de cutremur a capitalei haitiene reflectă dezastrul petrecut pe străzile oraşului, care au fluctuat între deznădejde şi speranţă, printre multe jafuri, violenţă şi istorisiri miraculoase. Pe fundalul acestui cutremur care a reuşit sa dea peste cap cea mai săracă ţară din emisfera vestică, orice veste dobândeşte o importanţă majoră. 
 

Pastor Baptist proeminent din Port-au-Prince este confirmat printre cei morţi în Haiti

Acest articol are 7 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 28/10)

De Bob Allen 

Allentown, Pa. (ABP) - Baptiştii din Haiti au plâns decesul unui pastor iubit care a murit în cutremurul din 12 ianuarie.

Gedeon Eugene, un vice-preşedinte al Convenţiei Baptiste din Haiti, a spus Alianţei Mondiale Baptiste, că Bienne L'Amerique, cu vârsta de 46 de ani, pastor în Eglise Baptiste du Shiloh (Biserica Baptistă Shiloh), în Port-au-Prince, a fost unul din miile de victime îngropate în molozul de la clădirile prăbuşite în capitala ţării. 
 

Capitala din Haiti arată ca o ”zonă de război” declară alianța de ajutorare a bisericilor

Acest articol are 25 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 28/10)

De Stephen Brown

Geneva (ENI). Capitala din Haiti ”arată ca o zonă de război” și un milion de oameni au rămas fără adăpost, în urma cutremurului devastator care a zdruncinat națiunea caraibiană, a avertizat ACT,alianța globală a bisericilor și a agențiilor legate de acestea.

Cutremurul cu magnitudinea de 7.0 care a lovit la data de 12 ianuarie a dărâmat sau a făcut nelocuibile între 60-80% din casele din capitala Port-au-Prince, a declarat alianța cu baza în Geneva. 
 

Opinie: Pat Robertson, Haiti și diavolul, partea 1

Acest articol are 32 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 28/10)

De Jim Denison 

(Nota editorului: aceasta este prima din cele trei opinii speciale de la scriitorul senior ABP, Jim Denison despre Pat Robertson și comentariile lui în legătură cu dezastrul haitian. Coloana lui Denison va fi publicată tot a doua zi de luni, următoarea fiind programată în 25 ianuarie.)

(ABP) – Pedepsește Dumnezeu Haiti pentru că se închină la diavol? Pat Robertson pretinde că fondatorii acestui stat, acum 200 de ani au făcut un pact cu diavolul pentru care cei 9.7 milioane de locuitori ai insulei au de-a face acum cu mânia lui Dumnezeu, sub forma devastatorului cutremur de marți. Să examinăm declarația lui Robertson, din perspectiva biblică, să investigăm fondul istoric din spatele acestui presupus pact, să luăm în considerare intersectarea dintre dezastrul natural și dragostea divină. 
 

Efecte ciudate - dreptul Israelului la auto-apărare

Acest articol are 142 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 21/10)

Harry Reicher, The Jerusalem Post 

Există ceva despre conflictul arabo-israelian care face lucruri ciudate oamenilor. Chiar şi personalităţi altfel distinse, care, în orice alt context, sunt raţionale, gânditori sensibili, devin de nerecunoscut. Dreptul internaţional de auto-apărare este un caz elocvent.

Este banal să spun că prima şi cel mai de bază instinct uman este cel de auto-conservare. Articolul 51 din Carta Naţiunilor Unite, care consacră "dreptul inerent" de auto-apărare, provine din acest lucru. Apariţia "unui atac armat", declanşează dreptul. În contextul incursiunii Israelului in Gaza, anul trecut, ca răspuns la câteva mii de rachete, care au fost trase de acolo în Israel pe o perioadă de ani, a apărut o scrisoare în The Times din Londra, exact acum un an de astăzi, semnată de 31 avocaţi. Semnatarul conducător era Sir Ian Brownlie, profesor emerit de drept internaţional public la Universitatea Oxford, fără îndoială, unul dintre proeminentele autorităţi ale lumii în drept internaţional. Scrisoarea a afirmat, în atât de multe cuvinte, propoziţia uimitoare că miile de rachete care au aterizat în Israel (şi au fost destinate populaţiei şi centrelor civile) "nu sunt, în termeni de scară şi efect, socotite ca un atac armat care dă drept lui Israel pentru a se baza pe auto-apărare." 
 

Arestările din Iran, îi forţează pe creştini în timpul sezonului de Crăciun

Acest articol are 130 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 21/10)

De Damaris Kremida, Compass Direct News 

ISTAMBUL (Compass Direct News) - Un val de arestări a lovit Bisericile de casă Iraniene în timpul sezonului de Crăciun, lăsând cel puţin cinci convertiţi creştini în detenţie pe teritoriul Iranului de nord, inclusiv mama unei suferinde fete, cu vârsta de 10 ani.

Ofiţeri de securitate, cu un mandat de arestare de la Curtea Revoluţionară Mashhad au intrat în casa unui creştine numită Hamideh Najafi în Mashhad în 16 decembrie. După ce au căutat în casa ei şi au confiscat obiectele personale, inclusiv cărţi şi compact discuri, politia a luat-o la o locaţie care nu trebuie divulgată, potrivit Farsi Christian News Network (FCNN). FCNN a raportat că în 30 decembrie Curtea Revoluţionară Mashhad a condamnat-o pe Najafi la trei luni de arest la domiciliu şi a dispus ca fiica ei, care suferă de o boală de rinichi, să fie plasată sub asistenţă maternală. Din cauza gravităţii bolii fetei, cu toate acestea, ea a fost lăsat în custodia părinţilor ei - cu condiţia ca ei să înceteze în a crede în Hristos şi a se opri din a mai vorbi public despre credinţa lor, a raportat FCNN.
 

Brit Hume primeşte sprijin din partea liderului SBC

Acest articol are 130 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 21/10)

De Erin Roach 

NASHVILLE, Tenn. (BP) - Colaboratorul la Fox News, Brit Hume continuă să se confrunte cu critici dure pentru el a făcut observaţii cu privire creştinism, oferindu-i lui Tiger Woods o oportunitate pentru răscumpărare, dar un lider Baptist de Sud şi-a exprimat sprijinul pentru comentariile lui Hume.

"Într-o ţară în care se presupune că preţuieşte libertatea de exprimare, este interesant pentru mine să văd cum persoane puternice s-au opus comentariilor lui Brit Hume referitoare la Tiger Woods şi în ceea ce priveşte credinţa lui," a declarat Frank Page, fost preşedinte recent al Convenţiei Baptiste de Sud, pentru Baptist Press. "Nu numai că este ironic faptul că aceleaşi persoane care trâmbiţează libera exprimare sunt atât de sonori în critica lui Brit Hume, vreau să fiu înregistrat ca afirmând sunt mândru de el pentru că a vorbit adevărul din inima lui. Eu îl aplaud şi sunt de acord cu el," a spus Page, vice-preşedinte de evanghelizare, la Consiliul de Misiune Nord-American. 
 

Încă 4 biserici din Malaiezia Atacate; 1 vandalizată

Acest articol are 144 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 21/10)

De Aaron J. Leichman, Reporter Christian Post 

Încă trei biserici din Malaiezia au fost ţinte de incendiere premeditată duminică şi o alta a fost vandalizată în ultimul val de atacuri asupra minorităţii creştine a ţării.

Potrivit rapoartelor locale, două dintre cele mai recente atacuri nu a reuşit, iar al treilea - un cocktail Molotov care a fost aruncat spre Biserica All Saints (Toţi Sfinţii) din statul central al Malaieziei, Perak - a lăsat doar un semn pe perete.

Peretele exterior al Bisericii Baptiste Malacca, în sudul statului Malacca, între timp, a fost împroşcat cu vopsea neagră. Într-o zi mai devreme, două bombe incendiare au fost aruncate la Biserica Luterană Good Shepherd (Bunul Păstor) în suburbia Petaling Jaya, lăsând semne, dar nu daune. 
 

"Test de personalitate gratuit" al Scientologiei se introduce în ziar

Acest articol are 137 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 21/10)

De Art Toalston 

NASHVILLE, Tenn. (BP) - Biserica Scientologică a plasat un "test gratuit de personalitate" - "Capacitate de Analiză Oxford" a Scientologiei - ca o reclamă plătită în ziarul Tennessean din 7 ianuarie întrebând într-o prefaţă cu caractere mari, "Eşti curios despre tine?" Deşi numit "Capacitate de Analiză Oxford," evaluarea de 200 de întrebări a Scientologiei nu a fost dezvoltată de Universitatea Oxford, nici nu are vre-o legătură cu Universitatea renumită. "Testul de personalitate" Scientolog, este descris de diferite surse Internet ca un instrument de recrutare Scientologică utilizat în întreaga lume pe paginile de Internet ale Scientologiei, în bisericile Scientologice şi în locurile publice, cum ar fi bazaruri şi festivaluri. De asemenea, acesta a fost criticat de către psihologi, ca nefiind un test de personalitate de bună credinţă.

Scientologia este enumerat printre "Noi religii şi Culte" pe pagina de Internet www.4truth.net al Consiliului de Misiune Baptistă de Sud din America de Nord. 
 

Sondaj: Evreii Israelieni se opun interdicţiei de minarete

Acest articol are 127 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 21/10)

Evreii Israelieni se opun unei interdicţii de stil elveţian cu privire la minaretele moschei din ţară, cu cea mai mare opoziţie faţă de restricţie în rândul Evreilor de dreapta şi cei haredi, potrivit unui sondaj efectuat la sfârşitul lui decembrie şi începutul lunii ianuarie.

Un model al unei minarete, lumânări arzând şi o pânză de pe care se citeşte "Aceasta nu este Elveţia mea" sunt văzute în piaţa Bundesplatz din faţa clădirii guvernului din Berna, Elveţia, pentru a protesta împotriva acceptării iniţiativei de interdicţie a minaretelor.
Foto: AP Respondenţii s-au opus unei astfel de măsuri cu 43 la sută la 28%, cu 29% indecişi.

Cinci sute de Evrei din Israel au fost chestionaţi de către KEEVOON Research (Cercetarea KEVOON) cu sediul în Ierusalim, Foundation for Ethnic Understanding (Fundaţia pentru înţelegere Etnică) cu sediul în SUA. 
 

Încă 3 biserici atacate în Malaezia în vrajba pentru Allah

Acest articol are 144 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 21/10)

Associated Press, The Jerusalem Post 

Bombe incendiare au fost aruncate la încă două biserici în Malaezia duminică timpuriu şi o altă biserică a fost împroşcată cu vopsea neagră, ultimul dintr-o serie de atacuri asupra caselor creştine de închinare, ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti care să permită ne-musulmanilor să folosească "Allah", pentru a se referi la Dumnezeu.

Sute de închinători a căror biserică parohială a fost parţial eviscerată, într-un atac cu bombă incendiară săptămâna trecută, când erau adunaţi într-o sală de rugăciune improvizată pentru serviciul lor de duminică şi au cerut unitate naţională şi sfârşitul violenţei. 
 

Verificarea Realităţii: inaugurând o eră mesianică

Acest articol are 138 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 21/10)

Jeff Barak, The Jerusalem Post 

Poate că Mesia este într-adevăr pe drum. La sfârşitul săptămânii trecute, liderul Shas Eli Yishai şi-a retras sprijinul faţă de proiectul "legea locurilor de muncă" pe care partidul său îl susţinea, care ar fi creat zeci de adjuncţi de primari în oraşele şi orăşelele din întreaga ţară, la costul anual de circa 1 milion de NIS per adjunct de primar.

Shas, împreună cu Likud şi Israel Beiteinu, a sprijinit iniţial acest proiect de lege, deoarece acesta ar fi creat o mulţime de noi locuri de muncă tocătorii de categoria a doua din partid, pentru care trăirea din punga statului este înălţimea ambiţiei lor. Acum, proiectul de lege va reveni la formatul său original şi "doar" va aduce până numărul total al adjuncţilor primarilor plătiţi din Ierusalim de şase la opt. 
 

Episcopi Cehi denunţă hotărârea Curţii judecătoreşti Europene cu privire la crucifix

Acest articol are 143 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 21/10)

Citând un statut din care Curtea Europeană a Drepturilor Omului îşi derivă autoritatea sa, episcopii din Republica Cehă au condamnat o decizie recentă a instanţei care a condus împotriva prezenţei crucifixului într-o sală de clasă Italiană. 
 

Apar întrebări legate de securitatea Papei, după atacul de la Vatican

Acest articol are 121 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 21/10)

De Luigi Sandri 

Roma (ENI). Securitatea a fost intensificată atunci când Papa Benedict XVI a luat masa de prânz, în comun cu 150 de persoane nevoiaşe, la o cantină a săracilor în Roma, la prima apariţie publică a pontifului, deoarece el a fost atacat în timpul unei ceremonii la Masa de Ajun de Crăciun, în Bazilica Sfântul Petru.

În 27 decembrie Papa a vizitat cantina săracilor condusă de Comunitatea Sant Egidio, un grup ecumenic Catolic fondat de un laic care a avut mai multe nominalizări pentru Nobel pentru Pace. A fost prima sa călătorie în afara Vaticanului a lui Papa Benedict de când a fost atacat în data de 24 decembrie, de o femeie Elveţiană-Italiană în vârsta de 25 de ani, Susanna Maiolo, despre care se spune că a avea o istorie de probleme de boli mintale şi care a sărit peste bariera de mulţime pentru a-l acosta pe Papă. 
 

Inca doua biserici din Malaysia au fost atacate cu sticle incendiare ca urmare a disputelor cu privire la cuvantul "Allah"

Acest articol are 149 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Ian. 14/10)

de S.P. HotNews.ro

Alte doua biserici din Malaysia au fost tinte ale unor atacuri cu sticle incendiare duminica, aducand totalul lacaselor de cult avariate in urma disputelor religioase la sase. Conflictul a inceput vineri, ca urmare a unei decizii judecatoresti care le permite non-musulmanilor sa utilizeze cuvantul "Allah" pentru a-l desemna pe Dumnezeu, scrie CNN.
 

 sus

 

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America si alte surse. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

 

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate