Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri internationale
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

Seminarul Baptist să Devină Prima Şcoală Protestantă pentru a Oferi Doctoratul în Spiritualitate

Aaron J. Leichman

Seminarul special al Convenţiei Baptiste de Sud plănuieşte să devină prima instituţie Protestantă în Statele Unite ale Americii pentru a oferi un doctorat în spiritualitate, potrivit unui anunţ din această săptămână.

Seminarul special al Convenţiei Baptiste de Sud plănuieşte să devină prima instituţie Protestantă în Statele Unite ale Americii pentru a oferi un doctorat în spiritualitate, potrivit unui anunţ din această săptămână.

 

Baptişti, musulmanii spun că dialogul este un pas în direcţia corectă

de Bob Allen

Cărturarii Baptişti şi Musulmani s-au adunat recent la Şcoala Teologică Andover Newton lângă Boston pentru un dialog istoric. (FOTO. Farooqui)

NEWTON CENTER, Mass. (ABP) – Mai multe duzine de baptişti şi musulmani s-au adunat în 9-11 ianuarie pentru a repara o relaţie mai bine cunoscută pentru retorica aspră anti-islamică de către predicatorii baptişti cu un profil înalt, decât de dialog sau cooperare.

Stan Hastey, un membru baptist al sarcinii forţă care a planificat evenimentul, l-a numit o „seminală dar cu siguranţă promiţătoare” oportunitate de a îmbunătăţi un dialog baptist-musulman desfigurat de o demonizare a islamului după evenimentele din Statele Unite ale Americii din 11 septembrie.


Construcţia Centrului de Botez în Iordan
Centrul de botez în Iordan se va deschide în martie

Construcţia Centrului de Botez în Iordan

Alianţa Baptistă Mondială (ABM) va conduce un serviciu de dedicare pentru noul Centru este Botez în Iordan la deschiderea sa oficială din 20 martie 2009.

Centrul este localizat pe bancul Râului Iordan pe pământ aproape de regiunea cunoscută ca Betania de dincolo de Iordan, unde se crede că Ioan Botezătorul l-a botezat pe Isus Cristos.

 

Studenţii Bibliei aduc speranţă lucrătorilor la o fabrică din India

Atingerea comunităţii este o parte majoră a educaţiei studenţilor de la colegiul Biblic GFA.

India (MNN/GFA) – Majoritatea oamenilor care trăiesc în partea Jammu & Kashmir din India, cunoscute ca „Zona Industrială” lucrează în fabrici. Unul dintre aceşti lucrători este acum un lucrător mult mai fericit, mulţumită noii sale prietenii cu un grup de studenţi la colegiul Biblic Gospel for Asia. 

Misiunea Mondială a BMS numeşte un nou Director General

David Kerrigan, un membru al Comisiei Alianţei Mondiale Baptiste pentru Doctrină şi Cooperare inter-bisericească, a fost numit Director General al Misiunii Mondial a BMS, braţul major de misiune al baptiştilor din Anglia. Kerrigan îl succedă pe Alistair Brown, un membru al Consiliului General şi al Comitetului Executiv al BWA, care este acum preşedintele Seminarului Teologic Baptist de Nord în Chicago, Illinois, în Statele Unite ale Americii. Brown a luat prezenta lui numire la începutul noului an şcolar în 2008.Majoritatea celor care merg la biserică dintre Protestanţi sunt deschişi faţă de alte denominaţii

Audrey Barrick

Cei care merg la biserică dintre Protestanţi nu sunt mai loiali denominaţiei lor decât sunt faţă de mărcile de pastă de dinţi sau textura de la baie, raportează o firmă de cercetare. Doar 16 procente dintre Protestanţi sunt exclusiv loiali faţă de denominaţia lor.

Rezultatele din ultimul studiu al Ellison Research, dat publicităţii luni, arată că 16 procente dintre Protestanţi sunt loiali exclusiv denominaţiei lor şi vor lua în considerare să frecventeze o biserică din denominaţia lor din prezent. dacă ar fi puşi într-o situaţie în care ar trebui să-şi părăsească biserica lor din prezent.

 

Unu la unu: este religia, stupid!

De RUTHIE BLUM LEIBOWITZ

‚Majoritatea oamenilor din lume îşi iau credinţa lor foarte în serios,’ spune Roberta Green Ahmanson. „Unii chiar mortal.” Aceasta este exact motivul de ce scriitoarea şi filantroapa de 59 de ani, din California, deplânge ceea ce ea numeşte „punctul orb” al mediei în relaţia cu religia. Punct orb: Când jurnaliştii nu înţeleg religia, de fapt, este titlul noii sale cărţi scrise (publicată de Oxford University Press, şi co-editată cu Paul Marshall şi Lela Gilbert).

 

Patriarhul Lisabonei: Nu vă căsătoriţi cu bărbaţi musulmani

Cardinalul Jose da Cruz Policarpo, Patriarhul de rit latin din Lisabona din 1998, a avertizat femeile Catolice să nu se căsătorească cu bărbaţi musulmani. „Fiţi atente cu dragostea. Gândiţi-vă de două ori înainte să vă căsătoriţi cu un musulman, gândiţi-vă serios pentru că aceasta aduce multe certuri – şi chiar Allah nu poate spune unde se vor sfârşi toate acestea,” a spus el. Cardinalul a adăugat, „Puteţi dialoga doar cu cineva care vrea să dialogheze. Cu fraţii noştri musulmani, de exemplu, dialogul este foarte dificil.”


Preşedintele din Kyrgyzstan semnează o lege restrictivă pentru religie

Kyrgyzstan (MNN) – creştinii din Kyrgyzstan se vor confrunta cu mai multă opoziţie deoarece preşedintele naţiunii a semnat o Lege a Religiei nou, restrictivă. Potrivit Forum 18 News, preşedintele Kurmanbek Bakiev a semnat legea în 12 ianuarie.

Joel Griffith cu Slavic Gospel Association descrie noua lege. „Există o interdicţie asupra acţiunii agresive direcţionată spre prozelitism. Există o interdicţie asupra distribuirii de literatură religioasă, materiale religioase tipărite, audio şi video, şi re-înregistrarea de fapt obligatorie a tuturor organizaţiilor religioase înregistrate.”

 

Guvernul chinez îi oferă compensaţii Pastorului Bike

Pastorul Bike şi soţia lui (Fotografie oferită prin amabiliatea Voice of the Martyrs Canada/China Aid)

China (MNN) – Biroul Chinez de Securitate Publică l-a compensat evident pe Pastorul „Bike” Zhang Mingxuan cu 17.000 yuan pentru hărţuirea făcută de agenţii lor faţă de familia lui. 

Franţa jură să pedepsească atacatorii care au aruncat bombe în sinagoga din Paris

Vandalii din Franţa au aruncat cocteiluri Molotov la o sinagogă dintr-o suburbie din nordul Parisului în mijlocul tensiunilor din Franţa faţă de ofensiva Israelului în Fâşia Gaza, a spus Poliţia Franceză luni.

Conducerea poliţiei din regiunea Seine-Saint-Denis a spus că bombele cu gazolină au avariat un restaurant uşa următoare dar nu au făcut răniri. O fereastră a fost sfărâmată în restaurant şi zidul a fost înnegrit.

 

Istoricii urmăresc începutul mişcării baptiste în urmă cu 400 de ani

De Ken Camp

WINSTON-SALEM, N.C. (ABP) – Unii creştini înainte de 1609 au susţinut ceea ce mulţi afirmă ca fiind credinţe distinctiv baptiste. Baptiştii din 1609 practicau botezul credinciosului, dar ei nu scufundau. Chiar aşa, majoritatea istoricilor bisericii sunt de acord că baptiştii au apărut ca o mişcare distinctă în urmă cu 400 de ani.

De la începutul lor, baptiştii au fost caracterizaţi printr-o urmărire neobosită a adevărului lui Dumnezeu, a spus Bill Leonard. 

Botezurile schimbă cultura bisericii

O femeie sărbătoreşte după ce a fost botezată în Lacul Lanier de lângă Biserica Baptistă Blacksher Place din Flowery Branch, Ga. Biserica a dezvoltat o cultură de evanghelism urmărind o accentuare numită „100 suflete în 100 de zile.”

De Erin Roach

FLOWERY BRANCH, Ga. (BP) – O iniţiativă de a boteza „100 suflete în 100 de zile” a odrăslit într-o atmosferă de evanghelism la Biserica Baptistă Blacksher Place care a devenit noua cultură a congregaţiei din zona Atlanta.

Vieţi au fost schimbate, incluzând un cuplu care a fost dependent de amfetamine şi căutau o speranţă. Împiedicându-se de biserica extinsă în Flowery Branch, Ga., ei au auzit mesajul Evangheliei şi s-au rugat ca să-l primească pe Cristos.

Prima Biserică Ortodoxă Română din Scoţia a deschis festivitatea din Glasgow

O biserică din capătul de est din Glasgow urmează să fie consacrată ca primul loc de închinare pentru Biserica Ortodoxă Română din Scoţia.

Biserica Vechea Parohie Shettleston va găzdui o ceremonie de inaugurare specială la ora 3 pm în duminica aceasta deoarece devine casa Ortodocşilor Români din oraş.

Metropolitanul Joseph Pop zboară din România pentru a binecuvânta sala, şi de asemenea va aduce cu el un mesaj de la fostul rege al ţării, Mihai.

Top zece exemple de lovituri împotriva creştinilor din America, 2008

VISTA Calif. (christiansunite.com) - Comisia anti-defăimare creştină (CADC) a pregătit o listă Top Zece enumără cele mai sfruntate acte de lovituri faţă de creştinii din America în 2008. În fiecare zi în America creştini serioşi se confruntă cu ostilitate crescândă la muncă, la şcoală, şi în cultură pentru că ei susţin credinţa şi valorile lor.

„Este timpul ca loviturile faţă de creştini să se oprească şi pentru creştini să nu mai fie trataţi ca cetăţeni de clasa a doua,” a spus Doctorul Gary Cass, Preşedintele şi Ofiţerul Executiv Şef al CADC. „Fanatismul anti-creştin este real şi crescând. Cei care se angajează în el ar trebui expuşi şi chemaţi să dea socoteală.”

Musulmanii ruşi speră că un nou Patriarh va fi prietenul lor aşa cum a fost Alexy II

Ufa, 15 ianuarie 2009, Interfax - La intrarea Consiliului Local, Bordul Spiritual de Musulmani din Rusia au îndemnat Biserica Ortodoxă Rusă să aleagă un Patriarh înţelept deschis faţă de cooperarea cu reprezentanţii din alte religii.

Autorii adresei transmise către Interfax-Religion în ziua de joi au numit alegerile care vin „un eveniment de o mare importanţă,” nu doar pentru „fraţii ortodocşi, ci de asemenea pentru imamul rus deoarece misiunea Patriarhală este responsabilă şi grea.”

Înţelesul sărbătorii Martin Luther King, Jr.

Martin Luther King, Jr.Coretta Scott King
Pentru The King Center

Sărbătoarea Martin Luther King, Jr. comemorează viaţa şi moştenirea unui om care a adus speranţă şi vindecare Americii. Noi comemorăm de asemenea valorile veşnice pe care el ne-a învăţat prin exemplul său - valori de curaj, adevăr, dreptate, compasiune, demnitate, umilinţă şi slujire care atât de strălucitor au definit caracterul lui Dr. King şi au împuternicit conducerea lui. În această sărbătoare, noi comemorăm dragostea universală, necondiţionată, iertarea şi nonviolenţa care au împuternicit spiritul său revoluţionar.

De ce Israel trebuie să termine lupta din Gaza

Dr. Tony Beam

Dr. Tony Beam

Israel nu poate permite ca cetăţenii săi să continue să fie terorizaţi pentru că luptătorii Hamas aleg să se ascundă în şcolile înconjurate de copii inocenţi.

Într-o zi în timp ce Isus îi învăţa pe ucenicii Săi despre costul uceniciei El a folosit următoarea ilustraţie: „Ce împărat va face război împotriva altui împărat, nu stă mai întâi jos şi cugetă dacă este în stare cu zece mii să îl întâlnească pe cel care vine împotriva lui cu douăzeci de mii?” Mesajul comunicat de Isus este clar. Mai înainte de a începe o sarcină ar trebui să socoteşti preţul să vezi dacă eşti dispus să faci paşii necesari pentru a vedea sarcina dusă la îndeplinire.

Protejaţi creştinii sau retrageţi-vă, îi instruieşte curtea supremă din India pe oficialii din Orissa

New Delhi, 6 ianuarie 2009 (CWNEws.com) - Într-o critică aprinsă a conducerii guvernului naţionalist Hindus din Orissa, curtea supremă federală din India a spus că liderii statului ar trebui să demisioneze dacă nu pot opri violenţa împotriva minorităţii creştine de acolo.

„Nu vom accepta persecuţia minorităţii. Dacă guvernul statului este incapabil să-i protejeze, acesta ar trebui să demisioneze,” a declarat curtea federală. Curtea răspundea la o petiţie pentru protecţie înaintată de Arhiepiscopul Raphael Cheenath din Bhubaneswar. Petiţia cita lipsa securităţii în special în districtul Kandhamal, unde mii de creştini au fugit din casele lor ca să scape de gloatele hoinare hinduse.

Episcop homosexual chemat să se roage pentru Obama

NASHVILLE, Tenn. (BP) - Rugăciunea a devenit o faţetă şi mai polarizatoare a inaugurării lui Barack Obama cu ştirile din 12 ianuarie că, episcopul homosexual controversat al Bisericii Episcopale, Gene Robinson din New Hampshire, va conduce un eveniment de rugăciune legat de inaugurare pe treptele Memorialului Lincoln în 18 ianuarie.

Rugăciunea a devenit prima dată un subiect aprins pentru Obama când el l-a selectat pe Rick Warren, un pastor pro-viaţă, pro-familie din California, pentru a rosti rugăciunea de inaugurare în 20 ianuarie.

Cristos Cap, Biserica Mireasă: Reflecţii Papale asupra sfântului Pavel

Vatican, 14 ianuarie 2009 (CWNews.com) - În audienţa sa publică săptămânală din 14 ianuarie, Papa Benedict XVI şi-a continuat seria sa de convorbiri despre învăţăturile lui sfântul Pavel, concentrându-se în această săptămână asupra felului în care Apostolul se referă la Isus ca fiind capul Bisericii, şi asupra Bisericii ca fiind Mireasa lui Cristos.

Isus este identificat ca fiind capul Bisericii în epistolele către Coloseni şi Efeseni, a punctat Papa. Titlul are două înţelesuri, a continuat Sfântul Părinte. Isus este capul trupului, liderul şi guvernatorul comunităţii creştine. „Biserica este supusă Lui, deopotrivă de a urma călăuzirea Lui superioară şi pentru a primi toată vitalitatea care emană din El.” Titlul se referă de asemenea la Isus ca fiind conducătorul întregii creaţii şi a tuturor puterilor cereşti.

Purtaţi-vă unul altuia poverile, spune Capul Lutheran
Interdependenţa fiinţelor umane face necesară purtarea sarcinilor unii altora, spune Secretarul General al Federaţiei Mondiale Lutherane. Reverendul Dr. Ishmael Noko a apelat la comuniunea Lutherană să respingă abordarea populară a vieţii „fă-o-tu-însuţi.”

de Jennifer Gold

Interdependenţa fiinţelor umane face necesară purtarea sarcinilor unii altora, spune Secretarul General al Federaţiei Mondiale Lutherane.

Au trecut 40 de zile de la decesul Patriarhului Alexy

Moscova, 13 ianuarie 2009, Interfax - Serviciile recviem pentru Patriarhul Alexy II al Moscovei şi al întregii Rusii, care a murit în urmă cu 40 de zile, vor fi conduse în 13 ianuarie, marţi, în toate bisericile ale Bisericii Ortodoxe Ruse din Rusia, CSI şi alte ţări străine.

Liturghia Divină şi serviciul recviem va fi condus la Catedrala Yelokhovo Epiphany, unde este îngropat arhiepiscopul. Înlocuitorul episcopiei patriarhale, Kirill din Smolensk şi Kaliningrad va conduce serviciile.

Evreii ruşi consideră că, comentariile lui Mufti Ashirov cu privire la acţiunile Israelului în Palestina lucrează din imaginaţia sau provocarea lui morbidă

 Moscova, 15 ianuarie 2009, Interfax - Acuzaţiile Israelului aduse de co-preşedintele Consiliului rus Mufti Nafigullah Ashirov „lucrează din imaginaţia lui morbidă,” crede Federaţia Comunităţilor Evreieşti din Rusia (FJCR).

„Domnul Ashirov a fost implicat profesionist în speculaţii. El este o persoană care jonglează cu cuvintele fără a înţelege înţelesul lor,” a spus capul Departamentului de Presă al Federaţiei, Boruh Gorin către Interfax-Religion.

Expoziţia Byzantium stârneşte interesul în cultura creştină şi islamică

Icoană Mozaic a Sfântului Ştefan, c. 1108-1113. Imagine oferită prin curtoazia Royal Academy of Arts.

Martin Revis

Londra (ENI). Potirul din Antioch, considerat de unii ca Sfântul Graal, cupa care a fost folosită de Cristos la Ultima Cină, atrage atenţia a aproape 6000 de vizitatori în fiecare zi la o expoziţie în Londra care descrie 1000 de ani ai Imperiului Bizantin. „Byzantium 330-1453” se va desfăşura la Academia Regală Britanică de Arte până în 22 martie.

Aceasta arată icoane, lucrări din fildeş, aur şi argint, picturi pe perete şi alte artefacte aduse în Londra din Europa, Statele Unite ale Americii, Rusia, Ucraina şi Egipt.
 

Criza din Gaza

Alianţa Baptistă Mondială (ABM), prin braţul său de ajutorare şi dezvoltare, Ajutorul Lumii Baptiste (ALB), ajută persoane care suferă din cauza crizei din Gaza.

Un membru al echipei Rescue24 (dreapta) oferă tratament medical unei victime din Gaza

O echipă ALB Rescue24, condusă de Ajutorul Baptist Ungar (ABU), a fost în Cairo, Egipt, din 31 decembrie 2008, oferind tratament medical persoanelor care au fugit din Gaza. ALB a oferit un dar iniţial de 10.000 $ pentru efortul de ajutor medical.Femeia musulmană şi rabinii au adăugat la amestecul rugăciunii inaugurale

Fatada de vest a Capitolului in timpul unor repetitii de dimineata pentru inaugurarea presedintelui ales Barack Obama din Washington, duminica, 11 ianuarie, 2009.

Fatada de vest a Capitolului in timpul unor repetitii de dimineata pentru inaugurarea presedintelui ales Barack Obama din Washington, duminica, 11 ianuarie, 2009.

de Rachel Zoll

La fostele inaugurări, rugăciunile ceremoniale rostite pentru viitorul preşedinte atrăgeau la fel de multă atenţie precum steagurile de pe podium.

Nu şi anul acesta.

Alegerea clerului făcută de Barack Obama este sub cercetarea atentă cum nu s-a mai făcut faţă de nici un preşedinte ales înaintea lui, alternativ jignind Americanii de la stânga şi de la dreapta în timp ce el navighează prin câmpul minat al religiei din Statele Unite ale Americii.

Păstorul olandez ‚ateu’ îndeamnă biserica să discute dacă Dumnezeu există

Andreas Havinga

Utrecht, Olanda (ENI). Un păstor al Bisericii Protestante din Olanda care a ieşit în evidenţă după publicarea unui manifest „ateu” a provocat sinodul general al denominaţiei lui să discute dacă Dumnezeu există.

Mulţi clerici şi membri laici ai bisericii ar găsi o astfel de discuţie ajutătoare, a spus Rev. Klaas Hendrikse în 5 ianuarie într-o scrisoare deschisă către secretarul general al bisericii, Rev. Arjan Plaisier.

Persecuţia în 2009

Internaţional (MNN) - Probabil persecuţia va continua să se intensifice în anul 2009, în timp ce naţiunile se zbat prin necazurile economice şi Statele Unite ale Americii inaugurează un nou preşedinte.

„Cred că acesta este un timp extrem de volatil, şi cred că creştinii din jurul lumii sunt mai mult şi mai mult supuşi la persecuţie în numele zeilor falşi şi a filozofiilor false,” a spus Carl Moeller de la Open Doors (Uşi Deschise).

Rick Warren îi acuză pe critici de ‚Cristofobie’

De Bob Allen

LAKE FOREST, Calif. (ABP) - Pastorul Rick Warren a denumit critica selectării sale de a se ruga la investirea Preşedintelui ales Barak Obama din 20 ianuarie, „discurs al urii” şi „Cristofobie” într-un mesaj video pe pagina de internet a Bisericii Saddleback.

„Mulţi dintre voi mi-aţi scris săptămâna aceasta şi aţi spus, ‚Rick, cum vei răspunde la toate acestea, ştii tu, aceste false acuzaţii şi atacuri, minciuni clare şi bârfe ale urii, şi cu adevărat mult discurs al urii?’” Warren a spus într-un mesaj de 22 de minute către membrii bisericii. „Este ceea ce aş numi Cristofobie - oamenii care se tem de orice creştin.”

Religia a putut evolua datorită abilităţii sale de a-i ajuta pe oameni să exercite autocontrolul

Biserica rurală. Religia a putut evolua datorită abilităţii sale de a-i ajuta pe oameni să exercite autocontrolul. (Credit: iStockphoto/Philip Dyer)

ScienceDaily (1 ianuarie 2009) - Autocontrolul este critic pentru succesul în viaţă, şi un nou studiu făcut de profesorul de Psihologie Michael McCullough de la Universitatea din Miami a descoperit că oamenii religioşi au mai mult autocontrol decât au corespondenţii lor mai puţin religioşi.

Aceste descoperiri sugerează faptul că oamenii religioşi ar putea fi mai buni în urmărirea şi dobândirea scopurilor pe termen lung care sunt importante pentru ei şi pentru grupurile lor religioase. Aceasta, la rândul ei, ar putea explica de ce oamenii religioşi tind să aibă cele mai mici rate de abuz de substanţe, o mai bună reuşită şcolară, mai puţină delicvenţă, comportamente sănătoase mai bune, mai puţină depresie, şi vieţi mai lungi.

 sus

 

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America si alte surse. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

 

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate