Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri internationale
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

Ciocolate care marchează 500 de ani de la naşterea lui Calvin printr-un gust “paradisiac”

De Stephen Brown

Geneva (ENI). Ciocolatierul elveţian Blaise Poyet crede că a reuşit să surprindă esenţa reformatorului Jean Calvin în praline de ciocolată speciale, pe care le-a creat pentru a marca aniversarea a 500 de ani de la naşterea figurii religioase din istoria europeană.

„Nu este uşor să reprezinţi idei teologice folosind bucăţele gustoase”, afirmă Poyet, un maestru ciocolatier de la Maison Poyet (Casa Poyet) din Vevey, localitate aflată la 80 de kilometri de Geneva, unde reformatorul născut în Franţa a trăit şi a lucrat. „Dar lucrul crucial la Calvin este slava lui Dumnezeu, excelenţa Lui, perfecţiunea Lui. Aşa că am ales o ciocolată pe care noi, ciocolatierii, o găsim excepţională, rară şi fără de cusur.”

Liderii baptişti din Rusia şi Georgia caută reconcilierea

de Bob Allen

KIEV, Ucraina (ABP). Lideri baptişti din Rusia şi Georgia s-au întâlnit pe 30 octombrie la Kiev pentru a căuta ameliorarea relaţiilor dintre baptiştii din cele două ţări, tulburate de război pe parcursul acestui an.

Reprezentanţi ai Bisericii Evanghelice Baptiste din Georgia şi ai Uniunii Evanghelice a Creştinilor Baptişti din Rusia, s-au adunat în capitala învecinatei Ucraine, în vederea unei declaraţii comune care să condamne războiul. S-a făcut de asemenea un apel la guvernele ambelor părţi de a căuta o rezoluţie paşnică a eventualelor conflicte viitoare ruso-georgiene şi s-a cerut oamenilor de bună credinţă să „faciliteze procesul de iertare şi de reconciliere între popoarele noastre.”

Uciderea a doi iezuiţi, lângă sediul poliţiei din Moscova, a lăsat perplexe bisericile

Sophia Kişkovski

Moscova (ENI). Uciderea a doi preoţi iezuiţi din comunitatea romano-catolică moscovită, în apartamentul lor din centrul Moscovei, la doar un bloc distanţă de sediul poliţiei din capitala rusă, vine ca un adaos la starea de perplexitate a oficialilor bisericeşti uluiţi de recentele omoruri ale clericilor.

Într-o declaraţie de pe 29 octombrie, biroul procurorului federal din cadrul departamentului Moscovei a spus că reverendul Otto Messmer, cetăţean rus în etate de 47 de ani şi reverendul Victor Betancourt, 42 de ani, din Ecuador, au fost găsiţi morţi, cu răni mortale, în ziua precedentă. Cei ce investighează cazul estimează că cei doi preoţi erau morţi de mai bine de 24 de ore.

America a ales un preşedinte

De R. Albert Mohler Jr.
Editorialist invitat al Christian Post

Alegerea senatorului Barack Obama ca cel de al 44-lea Preşedinte al Statelor Unite vine ca un tunet, nu ca un murmur. Vibraţiile au fost perceptibile timp de zile întregi, poate chiar săptămâni. Apoi,marţi, a trăit nimic altceva decât un cutremur politic şi cultural.

Hotarele între care s-a desfăşurat victoria programei electorale democrate au fost clare. Americanii au votat în număr record şi cu un entuziasm vizibil. La sfârşitul zilei, era limpede că Barack Obama va fi ales cu majoritatea votului popular şi că era în pragul unui triumf răsunător la Colegiul Electoral. Când preşedintele ales,Obama a salutat mulţimea susţinătorilor săi din Grant Park, din Chicago, el era în culmea gloriei şi a energiei electorale.

Vietnamul îi acordă Bisericii Adventiste recunoaşterea oficială

3 noiembrie 2008, Silver Spring, Maryland, SUA
Misiunea Adventistă / colectivul ANN

„Un vis devenit realitate” pentru membri – prima întrunire constitutivă din 1975

Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din Vietnam a primit recunoaşterea oficială în luna octombrie, fapt care îi conferă bisericii din cadrul naţiunii din Asia de sud-est un status legal de lucru, au spus oficialii bisericeşti.

Liderii s-au întâlnit în oraşul Ho Chi Minh, între 22 şi 24 octombrie, pentru a alege oficialii, în timpul primei adunări bisericeşti constitutive din ţară, din 1975 încoace. Xomitetul Executiv al bisericii din ţară caută acum fonduri pentru achiziţionarea terenului necesar pentru înfiinţarea unei şcoli biblice, o prioritate de prim rang pentru denominaţia protestantă mondială, cu 13.000 de membri în Vietnam.

Evangheliştii, optimişti în privinţa preşedinţiei lui Obama

De Michelle A. Vu  

WASHINGTON – Unii lideri evanghelişti proeminenţi au spus miercuri că sunt optimişti în privinţa conlucrării cu administraţia Obama şi chiar au observat că relaţionarea deja a fost construită de latura credinţei a campaniei acestuia.

Aceşti lideri au luat la cunoştinţă, totuşi, că diferenţe vor continua să existe între cele două tabere, dar au arătat că un număr tot mai mare de evanghelişti caută să găsească un numitor comun în chestiuni conflictuale, cum ar fi avortul şi homosexualitatea.

Rabinul Lazar crede că ajutarea celor săraci este principala „investiţie” în faţa lui Dumnezeu, în zilele de recesiune financiară

Moscova, 5 noiembrie, Interfax – Rabinul Şef al Rusiei, Berel Lazar a îndemnat oamenii să fie mai caritabili într-o vreme de criză economică.

„În zilele unei crize economice, este necesar să ne amintim că, deşi vieţile afaceriştilor şi a altor oameni întreprinzători s-au îngreunat, cei care se pot bizui mai puţin pe forţele proprii – vârstnici, persoane cu handicap, oameni singuri, mame cu mulţi copii sunt mult mai expuşi la dificultăţi”, scrie el într-un articol publicat în revista Lehaim, numărul pe noiembrie.

Zion’s Hope: Profeţia cu exactitate, posturile Tabernacolului

Marv Rosenthal de la Zion’s Hope
De Mary Rosenthal

Lucrarea de izbăvire a lui Hristos, asociată cu prima Sa venire, pe care o înfăţişează cele patru sărbători din primăvară, ţine de istorie. Oamenii pot privi în urmă către acele evenimente. Ele pot fi examinate ca şi fapte istorice.

În contrast, cele trei sărbători din toamnă încă nu au fost împlinite. Ele prezic, cu siguranţă absolută, evenimente care sunt încă nedezvăluite. Aşa cum cele patru sărbători din primăvară au fost îndeplinite, la modul propriu şi conform rânduielii, în legătură cu prima venire a lui Mesia, cele trei sărbători ale toamnei vor fi, aşijderea, împlinite propriu zis şi potrivit rânduielii în legătură cu cea de a doua Sa venire. Aceste şapte sărbători se află chiar în inima profeţiei.

 sus

 

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America si alte surse. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

 

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate