Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Ştiri Internaţionale
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
Media
Ştiri Internaţionale
Din Presa Română
Poşta Redacţiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

ANALIZĂ: Ce înseamnă numerele – este SBC în declin?

Partea 1 Calitatea de membru & Botezurile

de Will Hall

NOTA EDITORULUI: Următorul este al doilea din cele patru articole care se adresează cercetării care a fost publicată în ultimul an despre oamenii credincioşi din SUA. Seriile examinează creştinismul în America, ce înseamnă numerele pentru Convenţa Baptistă de Sud (SBC) şi urma votanţilor evanghelici în piaţa publică. Acest articol şi articolul trei examinează SBC.

NASHVILLE, Tenn. (BP) – În aprilie acest an, a fost dat publicităţii Profilul Anual al Bisericii la Convenţia Baptistă de Sud, arătând un declin al membrilor (- 0,2 procente). Aceasta a fost a doua scădere la rând (- 0,24 procente în 2007), şi a patra în istoria SBC. În 1998, membrii au scăzut cu 1,02 procente dar a crescut anul următor, totuşi, numărul nu şi-a revenit din pierderea de 1,02 procente până în 2000. Înainte de aceasta, ultima scădere a numărului de membri a avut loc în 1926.


Returnând piatra de marmură la Ierusalim, un cetăţean din New York caută iertarea

Judith Sudilovsky

Ierusalim (ENI). Mai întâi a venit un e-mail. Apoi un fragment de marmură de 21 de kilograme a ajuns într-o ladă de lemn special făcută, alături de o scrisoare de iertare, rezolvând un mister de 12 ani.

Piesa de marmură original dintr-o coloană a unui palat a dispărut fără urmă în 1997 de la un loc de excavaţii pe care Autoritatea de Antichităţi din Israel îl conducea în Ierusalim la sud de Muntele Templului, cunoscut în arabică Haram a-Sharif.


 

Vietnam: Poliţia atacă o Biserică de casă, liderii închisorii

Compass Direct News

Pastorul Duong Van Tuan şi un bătrân din biserica lui au fost bătuţi şi închişi la închisoare după ce oficialii Vietnamezi au negat încercările bisericii de a se înregistra.

HANOI (Compass Direct News) – Poliţia a invadat serviciul de duminică al adunării Baptiste Agape din Provincia Vietnameză Hung Yen în 7 iunie şi i-a bătut pe închinători, inclusiv pe femei, şi a arestat un păstor şi un bătrân.


 

Patriarhul se conectează la tineretul rus folosind „stilul mega-biserică”

Fotografia Patriarch Kirill I.: S.Titov, Patriarhatul Moscovei

Sophia Kishkovsky

Moscova (ENI). Patriarhul Bisericii Ortodoxe Kirill I s-a adresat miilor de tineri vorbind despre pericolele alcoolismului şi o economie de piaţă neverificată în timp ce ia biserica către un popor obişnuit cu Kremlinul ca fiind cea mai mare instituţie.

Când el a fost instalat în februarie, Kirill s-a angajat în conectarea tinerilor ruşi şi a lansat un program special la o întâlnire cu mai multe mii de studenţi la colegiu în Moscova în 23 mai. Apoi Kirill a apărut în faţa unei şi mai mari adunări în St Petersburg o săptămână mai târziu.
 

Oficiali Chinezi Continuă Hărţuirea Bisericii Înregistrate

Michael Ireland | Corespondent şef, ASSIST News Service

JIANGSU, CHINA (ANS) – Biserica Creştină Chengnan, o biserică înregistrată ca „Three-Self Patriotic Movement (TSPM)” (Mişcarea Patriotică Trei-Sine-uri) din districtul Tinghu, în municipalitatea Yancheng din provincia Jiangsu din China, continuă să experimenteze persecuţie de la autorităţile guvernamentale municipale din Yancheng.


 

 

Campania Evangheliei Caută să Crească 100,000 de Creatori-de-Ucenici pentru Texas

De Eric Young

Cu mai puţin de un an înainte de terminarea campaniei lor „Texas Hope 2010” (Speranţă pentru Texas 2010), cel mai mare grup Baptist din Texas se luptă să îndeplinească scopurile care şi le-au stabilit înainte să încerce să împărtăşească Evanghelia cu fiecare Texan până la Paşti în 2010.

Liderii din Convenţia Baptistă de Sud din Texas caută în curând 300 de adunări care vor servi ca biserici conducătoare pentru Speranţă pentru Texas 2010 prin găzduirea de seminarii, recrutarea a trei lideri laici care vor fi antrenaţi să conducă seminariile, şi să găsească adiţional 30 de oameni care vor să fie antrenaţi ca să fie creatori de ucenici.


 

La 400 de ani, diferenţele teologice definesc, divizând Baptiştii

De Ken Camp

ARLINGTON, Texas (ABP) – Unele dintre aceleaşi dispute teologice care i-au divizat pe Baptişti în primii lor 400 de ani continuă să diferenţieze diferite ramuri ale arborelui familiei Baptiste în anii timpurii ai secolului 21, a spus teologul James Leo Garrett într-o conferinţă recentă.

Şi alte provocări – de la popularitatea interpretărilor dispensaţionaliste ale pasajelor apocaliptice ale Bibliei la o neclară înţelegere a Trinităţii – este probabil să îi confrunte pe Baptişti în viitorul apropiat, a prezis el.


 

Unde este alegerea în acest lucru? Întemeierea controlului populaţiei

Chuck Colson / BreakPoint

Anul trecut, o tânără chinezoaică – să-i spunem Dan Li, a fugit de rigorile guvernului chinez. Ea a devenit „însărcinată ilegal”. În momentul în care autorităţile au luat la cunoştinţă acest fapt, Dan Li era însărcinată în luna a şaptea. Oficialii de la planificarea familială au legat-o de un pat, i-au provocat naşterea forţată şi apoi, când copilul s-a născut, l-au omorât.

Ceea ce i s-a întâmplat lui Dan Li a fost o monstruozitate, care însă, din nefericire, se întâmplă în mod regulat în China. Dar acum, mulţumită Congresului SUA, tu şi eu vom plăti acest lucru.


 

Evanghelia se răspândeşte printre musulmanii din Mumbai

Mumbai este căminul a 2 milioane de musulmani. Mulţi trăiesc în zone exclusiv musulmane prin preferinţă sau din cauza discriminării etnice şi a ameninţărilor cu violenţa din mâinile extremiştilor hinduşi. Câţiva dintre creştinii din oraş cred că musulmanii nu vor asculta niciodată Vestea Bună a lui Isus. Nu este aşa. Ucenicii lui Cristos care provin dintr-un mediu musulman fac ucenici şi încep grupuri de închinare în jurul oraşului – şi dincolo de acesta.

De Erich Bridges

MUMBAI, India (BP)—Farooq* a intrat chiar în capcana pusă pentru el.

Un ucenic al lui Cristos având un trecut musulman din gigantul urban indian Mumbai, Farooq îi învăţa pe alţi musulmani despre Evanghelie într-o „întrunire a căutătorului.” Unul dintre participanţi a părut deosebit de interesat. El l-a invitat pe Farooq în vecinătatea lui pentru a împărtăşi mai mult cu membrii familiei şi cu prietenii săi. Farooq a mers cu bucurie.


 

Hunt este „surprins” de a combina NAMB şi IMB într-o singură entitate misionară

Preşedintele SBC, Johnny Hunt s-a adresat membrilor Bordului de Misiune Nord American într-o slujbă de capelă în 4 iunie.  Fotografia este realizată de John Swain.

De Mickey Noah

ALPHARETTA, Ga. (BP) - Vorbind la 200 dintre membri Bordului de Misiune Nord American la capelă în 4 iunie, Preşedintele Convenţiei Baptiste de Sud, Johnny Hunt a spus, „Am fost surprins la fel ca şi voi când a apărut povestea propunerii de a uni NAMB şi IMB [Bordul de Misiune Internaţională].”


 

Un preot evreu polonez visează la aliyah

Romuald Jakub Weksler-Waszkinel se consideră deopotrivă Catolic şi Evreu, spunând 'A-l iubi pe Isus înseamnă a-i iubi pe evrei.'

Părintele Romauld Jakub Wksler-Wasznikel s-a născut evreu lui Batia Weksler, stânga, dar a fost crescut catolic de Emilia Waszkinelowa, dreapta.

De Donald Snyder, The Forward

Când Romuald Jakub Weksler-Waszkinel a depus cererea să emigreze în Israel ca evreu sub lega Întoarcerii în octombrie trecut, autorităţile Israeliene au întârziat să răspundă cererii lui timp de câteva luni.


 

De ce să te căsătoreşti cu un evreu? Este doar o preferinţă personală

de Elliott Antman

Evreii din ziua de azi au de-a face cu mai multe situaţii care le ameninţă cultura şi credinţa. Importanţa pe care o are căsătoria în cadrul comunităţii evreieşti este un punct principal de controversă.

În discutarea acestei situaţii cu oameni de toate rasele, am fost surprins să aflu cât de separatoare şi încinsă poate deveni conversaţia.


 

Când oamenii răi vor să devină evrei

A fost raportat că fostul dictator Liberian Charles Taylor a îmbrăţişat iudaismul, ceea ce i-a făcut pe mulţi să întrebe – ar trebui rabinii să îi lase să se convertească?

De Rebecca Dube, The Forward

FOTO: Fostul dictator Liberian Charles Taylor, arătat aici ca un lider rebel îndreptat spre capitala din Monrovia în 1990.

Poate fi cineva prea rău pentru a se converti?

Aceasta este o întrebare ridicată de convertirea raportată către Iudaism a fostului dictator Liberian Charles Taylor, care în prezent aşteaptă procesul unde este acuzat de crime de război şi crime împotriva umanităţii, la tribunalul de la Haga. Soţia lui Taylor, Victoria a spus către BBC că cel acuzat a fi criminal de război este „nu un evreu. El practică Iudaismul.”


 

Biserica împroşcată cu pietre în nordul Israelului

Ksenia Svetlova | Compass Direct News

MIGDAL HA-EMEQ, Israel (Compass Direct News) – Când congregaţia de la biserica St. Nicolay din oraşul din nordul Israelului s-a adunat vineri dimineaţa, 29 mai, nu se aştepta să fie împroşcată cu pietre.

Închinătorii ruşi ortodocşi, între care multe femei, copii şi bătrâni au umplut biserica la refuz şi au rămas şi afară, când s-au trezit împroşcaţi cu pietre. Unii au fost răniţi şi au primit îngrijiri medicale.
 
„Biserica era plină de oameni – închinătorii stăteau nu numai înăuntru, ci şi afară, deoarece clădirea este mică, când deodată nişte tineri au început să arunce pietre în curte,” a declarat Oleg Usenkov, secretar de presă, către Compass. „Copiii plângeau, toată lumea era speriată.”


 

Denominaţiunea Penticostală raportează creşterea numărului de membri

De Audrey Barrick

În contrast puternic cu tendinţa de scădere printre principalele grupuri, numărul de membri în Adunările lui Dumnezeu continuă să crească, arată noile statisctici.

Din anii 1900 consecutiv, Adunările lui Dumnezeu au raportat o creştere a aparţinătorilor şi acum numără mai mult de 2,8 milioane de adepţi, potrivit Raportului anual al slujitorilor Bisericii.


 

Evreu Iranian aruncă lumină peste viaţa din regimul islamist

Activistul Iranian de origine evreiască Frank Nikbakht a petrecut cea mai bună parte din viaţa sa vorbind împotriva naturii rele adevărate a guvernului actual Iranian faţă de evrei şi neevrei în acelaşi fel.

Nikbath, un activist evreu Iranian şi directorul Comitetului pentru Drepturile Minorităţilor în Iran, este, poate una dintre puţinele surse cunoscute despre comportamentul, istoria şi tactica regimului actual Iranian.

Ziarul Evreu, de curând înfiinţat de Nikbath, care este localizat în Southern California, pentru a discuta rezultatele şi fundalul privitor la alegerile recente din Iran şi mentalitatea acelor clerici Islamişti conducând Iranul astăzi cu un pumnal de fier.


 

Presbiterienii Conservatori Resping Studiul asupra Rolurilor Femeii

de Lillian Kwon

Rolul femeii în conducere continuă să declanşeze dezbateri fierbinţi în Biserica Prezbiteriană din America, care de obicei împiedică femeile să ocupe poziţii de autoritate peste bărbaţi.

În această săptămână, în timpul celei de-a 37-a Adunare Generală din Orlando, Fla., liderii bisericii au votat 446-427 împotriva stabilirii unui comitet de studiu care să examineze rolurile femeii în denominaţie.


 

Cronicar: Originile încurcate ale ordinării printre Baptişti

de Ken Camp

ARLINGTON, Texas (ABP) – Pragmatismul şi tradiţia ar trebui să stea alături de principiile biblice şi teologice în modelarea practicilor de ordinare Baptiste, a spus cronicarul bisericii, Karen Bullock la recentul colocviu al B.H. Carroll Theological Institute.

„Conceptul ordinării aşa cum este practicat de Baptişti azi este o noţiune complexă – chiar problematică – care stă firavă pe stâlpii biblici, teologici şi chiar tradiţionali,” a spus Bullock.


 

Creştinii încă mai speră la libertate în Iran

Ca un protest faţă de rezultatul alegerii prezidenţiale a Iranului care au ajuns în a şasea zi astăzi, creştinii din naţiune au rămas încrezători că alegerea va aduce o mai mare libertate.

De Adrienne S. Gaines News- Charisma magazine

„[Creştinii] privesc la ceea ce se întâmplă şi sigur sunt încrezători pentru libertatea lor,” a spuns David Yeghnazar, director U.S la Elam Ministries, care pregăteşte creştinii iranieni pentru a evagheliza şi uceniciza naţiunea lor.


 

Anglicanii conservatori formează în mod oficial Provincia Americii de Nord

De Adrienne S. Gaines

Liderii care au dezertat de la Biserica Episcopală au completat formarea unei ramuri conservatoare a Anglicanismului în North America Monday, ratificând constituţia Bisericii Anglicane în America de Nord (ACNA).

Documentul a fost semnat în timpul Adunării Provinciale de Inaugurare ACNA, care a atras 800 de participanţi în această săptămână, în Bedford, Texas. Episcopul de Pittsburg, Robert Duncan, care va fi instaurat miercuri ca prim arhiepiscop, a spus că formarea ACNA este o parte a unei „reforme” marcate de o întoarcere la creştinătatea ortodoxă pe raza a 77 milioane de membrii ai Comuniunii Anglicane şi chiar peste.


 

U.N.: 1 din 6 va suferi de înfometare cronică în 2009

de Aaron J. Leichman

Copiii se înghesuie pentru a primi mâncare distribuită de o organizaţie socială la uo tabără de reabilitare, după ce focul le-a distrus casele în Beharampada, în suburbia Bandra din Mumbai, India, joi 18 iunie, 2009.

 sus

 

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America si alte surse. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate