Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri internationale
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

Student baptist misionar ucis în Peru într-un accident de autobuz

 

De Lee Ann Marcel

ST. LOUIS (ABP) – Studentul misionar Gregory Gomez IV, membru al Southern Baptist, a decedat pe 5 iulie în urma unui accident de autobuz, în Peru.

Gomez, tânărul de 22 de ani, muncea ca lucrător al câmpului, pe perioadă scurtă, în cadrul Comitetului Internaţional Misionar al Convenţiei Southern Baptist.

 

Papa: creştinătatea este în criză

 

„Mereu vom avea şi o revigorare a credinţei, deoarece credinţa creştină este adevărată, iar adevărul va fi întotdeauna prezent în lumea oamenilor.”

De Tim Waggoner

OTTAWA, 14 iulie 2008 (LifeSiteNews.com) – În timp ce se afla în zbor spre WYD 2008 (World Youth Day – Ziua Mondială a Tineretului) în Australia, Papa Benedict al XVI-lea a răspuns unei întrebări puse de un jurnalist, întrebare privind starea bisericii în Australia, menţionând criza credinţei care a străbătut societăţile occidentale – o temă pe care el a mai abordat-o în trecut.

 

McCain: „Nu, nu cred în adopţiile făcute de gay”

 

de John-Henry Westen

Washington, 14 iulie 2008 (LifeSiteNews.com) – Într-un interviu dat pentru New York Times, acordat pe 13 iulie şi publicat a doua zi, candidatul prezidenţial SUA, senatorul John McCain a spus deschis că este un oponent al adopţiilor făcute de cuplurile homosexuale.

 

Bani caraghioşi

 

De Peter Horrobin

În secolul al XVI-lea, anumite părţi ale Bisericii Romano-Catolice au căzut în capcana vinderii „indulgenţelor”, spunând că va fi obţinută eliberarea, în purgatoriu, de păcatele deja iertate. Biserica Catolică a devenit bogată şi puternică, însă oamenii au fost jefuiţi, financiar şi spiritual, prin acest abuz. Am observat un număr de emisiuni la posturi TV creştine, recent, şi am fost şocat de felul în care evanghelişti de seamă pică în ceva similar capcanei indulgenţelor.

 

Baptiştii aduc confortul în Birmania

 

De Joshua Goldberg

The Baptist World Alliance – BWA (Alianţa Mondială Baptistă) a anunţat săptămâna aceasta că grupuri de voluntari ai săi, într-un parteneriat special cu Convenţia Baptistă Myanmar (CBM), sunt pregătiţi să se confrunte cu combaterea „lacunelor uriaşe legate de nevoile primare ale victimelor dezastrului” din Birmania.

„Convenţia Baptistă Myanmar trimite hrană, apă potabilă, haine, plase contra ţânţarilor şi medicamente zilnic, celor aproape 100.000 de supravieţuitori care au nevoie disperată de aceste provizii. Aceste ajutoare materiale sunt livrate direct la supravieţuitorii din delta râului Irrawaddy prin feriboturi, ambarcaţiuni şi vehicule din Rangoon”, a spus BWA într-o declaraţie.

 

Unui grup creştin i s-a negat dreptul de a arăta crucea

 

De Jeff Johnson, OneNewsNow

O misiune creştină din Virginia căreia i s-a refuzat dreptul de a arăta crucea într-un parc public, în week-end-ul din preajma zilei de 4 iulie, spune că îşi va continua demersurile legale împotriva oraşului Chesapeake.

În urma paradei de Ziua Independenţei de anul trecut din Chesapeake, Virginia, câtorva grupuri li s-a permis să deschidă chioşcuri şi tarabe în Lakeside Park, parcul orăşenesc. Christian Rights Ministries (CRM) - Misiunile pentru Drepturile Creştine – şi-a ridicat la rându-i un chioşc, la care era ataşată o cruce albă înaltă de 12 picioare. Însă oficialităţile orăşeneşti au dat ordin ca gruparea să dea jos crucea, numind-o „ofensatoare”, „nelalocul ei” şi formă de „creştinism ostentativ”. Când oficialii au refuzat să răspundă apelurilor şi înştiinţărilor scrise venite din partea Alliance Defense Fund (ADF) – Fondului Alianţei Apărării, acţiunile acesteia realizate în numele fondatorului CRM, Steve Taylor, grupul a deschis proces. „Creştinii au un drept fundamental, la fel ca orice cetăţean, să îşi propovăduiască mesajul”, a argumentat Nate Kellum, consilier senior al ADF. „Ca atare, domnul Taylor şi ceilalţi membri ai Christian Rights Ministries au dreptul de a afişa o cruce în parcul public”.

 

O curte de judecată norvegiană îi găseşte pe misionari vinovaţi pentru răspândirea Evangheliei

 

De Peter J. Smith

OSLO, Norvegia, 14 iulie 2008 (LifeSiteNews.com) – Doi misionari creştini, arestaţi de poliţia norvegiană în luna mai, pentru răspândirea cuvântului Evangheliei, în timpul unei parade de la Oslo care sărbătorea ziua aniversară a apariţiei constituţiei ţării,  au fost găsiţi vinovaţi de o curte de judecată norvegiană.

Evanghelistul american Larry Keefer din Tampa, Florida şi evanghelistul norvegian Petar Keseljevic au asistat pe 17 mai la evenimentul naţional din Oslo, care celebra ratificarea constituţiei Norvegiei din 1814, când poliţia i-a arestat pe cei doi misionari în timp ce conversau cu alţi membri din mulţime dincolo de liniile de demarcaţie ale paradei. (vezi http://www.lifesitenews.com/ldn/2008/may/08052208.html)

 

China, pe calea unui boom de Biblie

 

Agenţia Reuters – Sean Yong

China (MNN) – O industrie a producerii Bibliei în expansiune vasta este pe cale sa transforme o natiune atee în cel mai mare furnizor de biblii din lume.

China este  pe cale de a deveni cel mai mare producator de biblii din lume, dar, potrivit reprezentantului organizatiei Open Doors (Porti Deschise), Carl Moeller, “mare parte a acestui fapt este ca guvernul chinez, prin a sa editura Amity Press, a tiparit recent Biblia cu numarul 50 de milioane. Asta este o statistica minunata, cu exceptia faptului ca pot exista undeva la 100 de milioane de credinciosi în China, precum si ca 10 procente din tapariturile de Biblie ale Amity Press merge la export”.

 

Dezvăluirea unui apologet la afirmaţia „Toate religiile sunt, ca fundament, aidoma”

 

De John Malhotra

Renumitul apologet si evanghelist crestin Ravi Zacharias a terminat o noua carte, tom în care se afla un complicat dialog între Isus si Krishna, zeitate a hinduismului – a treia mare religie a lumii.

În Noua nastere sau Renastere? Isus discuta cu Krishna, un Subramaniam, un hindus real al secolului al XX-lea, asista la o conversatie fictiva între cele doua figuri religioase, care îsi raspund una alteia la punctele de vedere asupra vietii si vietii de apoi. Si cum aceste doua figuri îsi vorbesc direct din textele religioase ale crestinismului si hinduismului, autorul urmareste sa evidentieze marile diferente dintre cele doua religii majore.

 

c

 

Atac prin incendiere asupra unei biserici (Siloam Ministries)

Persecutiile bisericesti din Europa de Est provoaca probleme crestinilor care încearca sa scoata la iveala Vestea cea Buna a lui Isus prin metode practice. Cu toate acestea, ei continua dificila lor misiune în timp ce aduc la cunostinta ca Dumnezeu detine controlul.

Dupa un atac recent cu materiale incendiare în Ucraina, pastorul Peter Bevz de la Biserica Baptista din Cernigov a spus: „Lunea trecuta, usa de la intrarea în Casa de Rugaciune a misiunii a fost incendiata de cineva, în timpul noptii. „Ei au pus foc în propriul lor sanctuar…””

 

 

 

 

Pastori atacaţi, acuzaţi de convertire forţată în India

 

(christiansunite.com) – Pastorul Murugan (65 de ani) a fost bătut de militanţi hinduşi, care au creat o ambuscadă asupra sa şi a altor doi credincioşi, în timp ce se întorceau acasă de la o întrunire de rugăciune din Moodalpalya, Karnataka, în data de 24 iunie. Ceilalţi doi au reuşit să fugă şi să scape de vătămare.

Militanţii l-au acuzat pe pastor de faptul că converteşte cu forţa oameni şi „împuie mintea copiilor” şi l-au târât către secţia de poliţie locală, unde a şi fost reţinut.

 

Creştini din India forţaţi să fugă

 

GFA (Gospel for Asia) lucrează în Bengalul de Vest din anul 1995

India (MNN)---În Bengalul de Vest, 14 membri ai bisericii Gospel for Asia (Evanghelia pentru Asia) au fost bătuţi şi forţaţi să-şi părăsească casele.

Pe data de 10 Iulie, membri acestei biserici au fost invitaţi să participe la o întâlnire. Deşi ei au crezut că întâlnirea va avea în vedere chestiuni obişnuite, imediat ce au sosit, au avut parte de persecuţie. Un grup de bărbaţi a început să strige la ei şi să-i acuze că ar forţa oamenii să se convertească la creştinism şi să-şi părăsească religia lor tradiţională. Creştinii au mai fost acuzaţi şi că sunt responsabili de răspândirea bolilor din ţinutul respectiv.

 

Copii din Franţa beneficiază de munca unor misiuni de scurtă durată

 

Franţa (MNN) – Organizaţia Reach Global îndeamnă la rugăciuni pentru misiunile pentru copii, misiuni care se desfăşoară în Franţa în decursul săptămânii.

Acolo sunt aproape 40 de copii care asistă la o şcoală bilingvă, Şcoala Biblică de Vacanţă, din Lyon.

 

Fanaticii hinduşi atacă iarăşi creştinii în statul Orissa

 

New Delhi, 9 iulie 2008, (CWNews.com) – Un orfelinat creştin a fost distrus şi o biserică parohială atacată în statul indian Orissa, în ultimul atac care a avut loc asupra minorităţii creştine de aici, raportează agenţia AsiaNews.

 

Alianţa Baptistă Mondială dezbate propunerea de restructurare

 

De Ethan Cole

Liderii Alianţei Baptiste Mondiale emit o propunere să restructureze organizaţia ca să fie reprezentată mai mult pe plan mondial la conferinţa anuală care are loc săptămâna aceasta în Republica Cehă.

Sute de baptişti din toată lumea au început  luni dezbaterea raportului final de implementare a sarcinii în forţă care se se concentrează asupra neglijării organizaţionale, potrivit programului de întâlnire a organizaţiei BWA.

„A devenit clar pentru noi că nici Consiliul General, nici Comitetul executiv actual nu pot exercita o supraveghere adecvată pentru o organizaţie bisericească de misiune în secolul 21” se citează în raportul comitetului format din 18 memebri din care face parte preşedintele  organizaţiei, David Coffey şi secretarul general, Neville Callam, potrivit Postului  EthicsDaily.com.

 

Creştin uzbec, reţinut sub acuzaţia de terorism

 

(christiansunite.com) – Pe 14 iunie, opt ofiţeri de poliţie care afirmă că efectuau un control de identitate au descins acasă la Jandos Kuandikov în Nukus, Karakalpakstan, o regiune autonomă a Uzbekistanului, unde câţiva creştini erau adunaţi pentru pregătirea unei nunţi.

Kuandikov nu era acasă în acel moment, dar când s-a întors i-a întrebat pe poliţişti dacă au un mandat care să le autorizeze acţiunea. Nu i s-a arătat nimic. Poliţia a cerut declaraţii cum că nu se desfăşura o reuniune religioasă, dar familia a refuzat. Poliţia l-a acuzat atunci pe Kuandikov că este terorist şi Wahhabi (o formă a Islamului predominantă în Arabia Saudită).

 

Regele Bahrainului îl invită pe Papă în vizită

 

Castel Gandolfo, 9 iulie 2008, (CWNews.com) – Papa Benedict al XVI-lea l-a întâlnit pe data de 9 iulie pe Regele Hamad bin Isa al-Khalifa al Bahrainului, ca urmare a unei invitaţii adresate suveranului pontif de a vizita această ţară.

 

Bisericile din Kazakhstan afirmă că proiectul de lege este o amintire a erei sovietice

 

Jonathan Luxmoore
 
Warsaw (ENI).   Bisericile creştine din Kazakstan au interzis legea referitoare la religie despre care ei spun că va fi reimpusă restricţiilor republicii din Asia Centrală în care islamul are cel mai mare număr de adepţi.

”Toate bisericile vor vor fi afectate de această lege, care va nega drepturile religioase şi va controla totul” a afirmat episcopul Teofil Chowaniec, secretarul conferinţei episcopilor romano-catolici din Kazakstan.

 

Zondervan în faţa unui proces de 60 milioane $ pe tema homosexualităţii, aşa cum e prezentată ea în Biblie

 

de Tony Tagliavia

GRAND RAPIDS, Mich. (WOOD)---Editura creştină Zondervan se află în faţa unui proces federal de 60 milioane $ intentat de un bărbat ce pretinde că el şi alţi homosexuali au suferit din cauza a ceea ce prin proces se consideră că este o interpretare greşită a Bibliei.

Însă purtătoarea de cuvânt al companiei afirmă că Zondervan nici nu traduce Biblia şi nici nu deţine dreptul de autor pentru vreuna din traduceri. Dimpotrivă, a declarat ea, compania editorială se bazează pe „judecata competentă a comitetelor de traducere veritabile”.

 

Singura ţară hindusă a lumii deschisă creştinismului

 

Narayan Sharma, Gospel for Asia’s Nepal country leader, speaks at the GFA ''Renewing Your Passion'' Conference in Dallas, Texas on Friday, July 11, 2008

De Jennifer Riley

Cea mai veche ţară hindusă declarată  oficial este deschisă acum predicării Evangheliei, a împărtăşit cu bucurie week-end-ul trecut un creştin misionar în acea ţară.

În trecut, creştinii erau arestaţi şi închişi direct pentru predicarea Evangheliei în Nepal. Vorbitorul Narayan Sharma, liderul organizaţiei Gospel for Nepal, a afirmat că această conferinţă “Reînnoieşte-ţi pasiunea” care a avut loc în Dallas, Texas vineri. El şi-a amintit când a fost arestat şi pus temniţă ca o celulă de închisoare pentru că şi-a împărtăşit credinţa.

 

 sus

 

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America si alte surse. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

 

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate