Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Ştiri
 


Home
Arhiva editurii

 

Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri

 

 

 


Pagina de ştiri baptiste

 

 

AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

 

 

Scopul lui Bobby Welch: 1 milion de baptişti

[detalii...]

 

Vorbind despre ceea ce ar putea face ca şi preşedinte al Convenţiei Baptiste de Sud (SBC), Bobby Welch declara că va face tot ceea ce îi stă în putinţă pentru evanghelizarea oamenilor.

 

   

Luca a fost evreu, spune vorbitorul părtăşiei mesianice

[detalii...]

 

„Cred că Epistola după Evrei a fost scrisă de nimeni altul decât Luca,” a spus Allen, care a vorbit în faţa a aproximativ 50 de participanţi la conferinţa din cadrul Convenţiei Baptiste de Sud, ce a avut loc în Indianapolis în perioada 15-16 iunie.

 

Vorbind despre identitatea etnică a lui Luca, Allen a declarat că „nicăieri în Noul Testament nu se vorbeşte despre identitatea etnică a lui Luca. Nu ni se spune nicăieri că Luca ar fi fost dintre neamuri. E doar o presupunere pe care au făcut-o timp de sute de ani cărturarii Vechiului Testament” a mai continuat el.

 

 

sus

Bush vorbeşte Baptiştilor Sudici repetând circumstanţe despre problemele vieţii, „căsătoria” cu persoane de acelaşi sex

[detalii...]

 

Pe 15 iunie, preşedintele Bush a vorbit direct baptiştilor din Convenţia de Sud, apărând sanctitatea căsătoriei şi „cultura vieţii”.

 

   

Românii cer claritate în indentitatea şi crezul BWA

[detalii...]

 

În ajunul întâlnirii anuale a Convenţiei Baptiste de Sud (SBC) din Indianapolis, europeanul Paul Negruţ, preşedinte al Uniunii Baptiste din România a analizat relaţia dintre SBC şi Alianţa Mondială Baptistă(BWA).

   

Baptiştii Sudici aleg pastorul Bobby Welch ca preşedinte

[detalii...]

 

Bobby Welch, pastor al Primei Biserici Baptiste din Daytona Beach, Fla., a fost ales preşedintele Convenţiei Baptiste Sudice, pe 15 Iunie.

 

sus

Renaşterea Conservativă a început acum 25 de ani

[detalii...]

 

În această vară, acum 25 de ani, în jur de 15,000 baptişti sudici s-au adunat în Houston pentru întâlnirea anuală. Acea convenţie din 1979 s-a caracterizat printr-un accent special pe misiune (Răspunsul Misiunii Îndrăzneţe) şi o predică de către evanghelistul Billy Graham. Astăzi, întâlnirea este reamintită din cauza unui lucru: începutul renaşterii conservatoare. 

   

Fost Musulman, se adresează presei la Conferinţa pastorilor SBC

[detalii...]

 

Adresându-se presei americane într-o predică, „Ce înţelege presa greşit despre oamenii mei mereu,” Ergun Caner, un fost musulman care este acum teolog, s-a lansat într-o apărare a doctrinei biblice în timpul Conferinţei Pastorilor Baptişti de Sud.

 

sus

Chapman: SBC trebuie să fie conservator şi cooperant

[detalii...]

 

Morris H. Chapman, preşedintele Comitetului Executiv al Convenţiei Baptiste din Sud, a folosit temele convingerii, cooperării şi ale caracterului, pe 15 iunie, pentru a sărbători succesul revenirii conservatoare şi a făcut apel la lărgirea numărului de participare la convenţie.

   

Un român îndeamnă auditoriul MBTS să aibă o credinţă adevărată

[detalii...]

 

Paul Negruţ, preşedintele Universităţii Emanuel din Oradea, România, şi remarcabilul orator la prânzul absolvenţilor de la Seminarului Teologic Baptist din Vestul de Mijloc (MBTS), este destul de familiarizat cu persecuţia.

 

În data de 16  iunie, Negruţ a provocat auditoriul de la această întâlnire a MBTS să aibă o credinţă adevărată.

 

sus

Prima Doamnă a Ugandei este onorată pentru sprijinirea promovării abstinenţei

[detalii...]

 

 

În urmă cu 10 ani, 30 de procente sau trei din zece oameni din Uganda erau infectaţi cu HIV sau aveau deja SIDA. În zilele noastre procentul celor infectaţi a scăzut la 6% din populaţie sau şase din o sută de oameni. Prima doamnă a Ugandei atribuie meritul pentru această schimbare semnificativă programelor care promovează abstinenţa bazată pe credinţă, pentru încetinirea răspândirii acestei boli fatale în ţara ei.

   

Libertatea îngrădită? Cabinetul din Sri Lanka aprobă legea care scoate în ilegalitate convertirile

[detalii...]

 

Cabinetul din Sri Lanka a aprobat iniţial un proiect de lege care interzicea convertirile religioase conform relatării din 24 iunie a emisiunii de ştiri Compass Direct News.

 

sus

Seminarele PCB examinează ‚tensiunea’ dintre libertate şi ortodoxie

[detalii...]

 

Guvernarea baptistă implică o tensiune fundamentală între standardele de libertate ortodoxă şi individuală a conştiinţei, conform prezentatorilor de la Adunarea Generală a Părtăşiei Cooperative Baptist (PCB) din Birmingham, Ala.

   

Dobson despre AFC: Sunaţi-i pe senatori ‚până o să iasă fum din centrală’

[detalii...]

 

Focus on the Family (Familia în centrul atenţiei) al lui James Dobson a elaborat un no subiect în cadrul emisiei sale din 7 iulie, afirmând locul unde stau cei 100 de senatori ai SUA în legătură cu Amendamentul Federal al Căsătoriei (AFC) şi a încurajat ascultătorii să inunde capitalul naţiunii cu apeluri telefonice.

 

sus

Lucrătorii Baptişti Sudici cu ajutoare ajung la refugiaţii din Sudan

[detalii...]

 

 

Fondurile de ajutorare ale Baptiştilor Sudici ii ajută pe refugiaţii însetaţi si flămânzi din mijlocul a ceea ce Naţiunile Unite numesc cea mai rea criză umanitară din lume.

   

Bush foloseşte adresarea la radio pentru a insista asupra amendamentului căsătoriei

[detalii...]

 

Prin numirea căsătoriei o „obligaţie sacră”, Preşedintele Bush şi-a folosit adresarea sa de la radio din 10 iulie pentru a îndemna Casa şi Senatul să trimită un amendament constituţional al căsătoriei în toate statele.

 

„Politicile noastre ar trebui să aibă ca scop întărirea familiilor, nu subminarea lor,” a spus el. „Şi schimbarea definiţiei tradiţionale a căsătoriei sa submina structura familiei.”

 

sus

Ce este nou?

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o o serie de subiecte de studiu:

 

bullet
Apologetică
bullet
Biografii
bullet
Etică
bullet
Scrieri Primele Secole
bullet
Teologie Sistematică
 
Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.
 
Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar de ANTROPOLOGIE (doctrina despre om).
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

 

  Back 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate