Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Ştiri Internaţionale
 

 

 

Arhiva
Contact
Colaboratori
Despre noi

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Articole
Proiectul Betania
Media
Ştiri Internaţionale
Din Presa Română
Poşta Redacţiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

Conducătorii Consiliului Mondial al Bisericilor şi ai Alianţei Evanghelice Mondiale se întâlnesc

Acest articol are 85 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 01/10)

Articol de colectivul redacţional

 

Geneva (ENI). Lideri ai World Evangelical Alliance (Alianţa Evanghelică Mondială) –WEA şi ai World Council of Churches (Consiliul Mondial al Bisericilor)- WCC s-au întâlnit la Geneva pentru a discuta pe tema preocupărilor comune legate de unitatea creştină, evanghelism şi libertate religioasă.

 

Reverendul Olav Fykse Tveit, secretar general al WCC şi directorul internaţional al WEA, reverendul Geoff Tunnicliffe s-au întâlnit prima dată în 2007, în cadrul Global Christian Forum (Forumul Mondial Creştin) din Limuru, Kenya.

 

Întâlnirea lor din Geneva, din data de 3 martie, a fost prima întâlnire de la începerea mandatului lui Tveit ca secretar general al WCC, în ianuarie.

200 de oameni arestaţi după un masacru în Nigeria

Acest articol are 89 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 01/10)

De personalul Baptist Press

JOS, Nigeria (BP) – Poliţia din centrul Nigeriei a arestat circa 200 de persoane după un masacru petrecut pe 7 martie, în care cam 500 de creştini au fost omorâţi în raiduri nocturne întreprinse de musulmani de etnie Fulani.


Crescătorii de vite Fulani, dezlănţuiţi, au folosit cuţite lungi pentru a omorî cu precădere victime de etnie Berom, inclusiv multe femei şi copii, din trei sate de fermieri de lângă oraşul Jos din statul nigerian Plateau. Cam 75 de case au fost arse.


Autorităţile au înaintat acuzaţii de omucidere împotriva a 49 dintre cei arestaţi.

 

Hurva este iarăşi casă de rugăciune

Acest articol are 84 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 01/10)

De Abe Selig şi Hilary Leila Krieger

 

Foto: Ariel Jerozolimski


Sute de persoane s-au adunat pentru reconsacrarea sinagogii J’lem după un hiat de 62 de ani.

 

După un hiat de aproape 62 de ani, sinagoga Hurva din interiorul Cartierului Evreiesc al Vechiului Oraş din Ierusalim, a fost reconstruită şi renovată şi este iarăşi funcţională ca şi casă de rugăciune.

 

Sute de oameni, înfruntând vântul şi vremea rece neobişnuită pentru Ierusalim, s-au adunat într-o curte de vis-a vis de zidurile sinagogii luni noapte, pentru a lua parte la o ceremonie de reconsacrare oficială pentru nou reconstruita shul (sinagogă) care se află exact pe locul de dinaintea distrugerii sale de către Legiunea Arabă Iordaniană, în timpul Războiului de independenţă din 1948.

 

Simbolismul Hurva

Acest articol are 79 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 01/10)

De JPOST

 

Fotografia de Gil Zohar

 

De două ori distrusă şi reconstruită, sinagoga Hurva este un simbolal insistenţei tenace a poporului evreu în întoarcerea spre ţara care este de drept a lor, şi aceasta, în ciuda tuturor şanselor.


O ceremonie de dedicare va fi ţinută azi, în ajunul primei zi din luna Nisan, pentru Sinagoga Hurva (literal, ruină), localizată în mijlocul Cartierului Evreiesc din Vechiul Oraş din Ierusalim.

 

Mai mult decât o casă de rugăciune, Hurva a fost un locaş pentru evenimentele istorice cheie – vizita lui Herzl la Ierusalim, o ceremonie de recrutare pentru Legiunea Evreiască Ze’ev a lui Jabotinsky, onorurile Înaltului Comisar Britanic pro-Sionist, Sir Herbert Samuel – conducând la restabilirea suveranităţii evreieşti.

 

Maroc începe expulzarea pe scară largă a creştinilor străini

Acest articol are 85 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 01/10)

De Compass Direct News | Damaris Kremida 

ISTAMBUL (Compass Direct News) - Autorităţile marocane au deportat mai mult de 40 de lucrători străini creştini care ofereau ajutor în această săptămână, într-o operaţiune de represiune în curs de desfăşurare, la nivel naţional, care a inclus expulzarea îngrijitorilor maternali pentru 33 de orfani marocani.

Deportările creştinilor străini au continuat la vremea comunicatului de presă, iar autorităţile marocane îşi exprimă intenţia lor de a deporta în special naţionali din Statele Unite. Surse din Maroc au spus către Compass, că guvernul a dat Ambasadei SUA din Rabat o listă de 40 de cetăţeni de a fi deportaţi. 
 

Biserica Elveţiei anunţă o anchetă privind abuzurile

Acest articol are 79 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 01/10)

Oficiali ai Bisericii Catolice din Elveţia au dezvăluit faptul că întreprind cercetări privind circa 60 de rapoarte despre abuzuri sexuale săvârşite de preoţi. Ei afirmă că vor recomanda ca victimele să înainteze plângeri procurorilor publici.


Biserica Elveţiei s-a alăturat astfel comunităţilor catolice germană şi austriacă, care au fost tulburate în ultimele zile de rapoarte privind abuzul sexual.

 

Wright va fi nominalizat pentru preşedinţia SBC

Acest articol are 82 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 01/10)

Bryant Wright

 

ORLANDO, Florida (BP) – Pastorul din Georgia, Bryant Wright va fi nominalizat la preşedinţia Convenţiei Southern Baptist (SBC), a anunţat un pastor din Florida pe 12 martie.

 

Nominalizarea lui Bryant Wright, pastor senior al Bisericii Baptiste Johnson Ferry din zona Atlanta, va fi făcută de către David Uth, pastor la Prima Biserică Baptistă din Orlando, potrivit unui raport de pe 12 martie al publicaţiei Florida Baptist Witness.

 

Nici un alt nominalizat la funcţiile SBC nu a fost anunţat până acum; adunarea anuală a SBC va avea loc în 15-16 iunie, în Orlando.

 

Trinitatea? Există o aplicaţie pentru aceasta.

Acest articol are 86 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 01/10)

De George Henson 

Nils Smith (dreapta) deja slujea în personalul de la Biserica Baptistă Sfânta Treime ca pastor de colegiu, atunci când Pastorul Les Hollon (stânga), a realizat că, calificarea lui, ar putea permite Biserica să se mute într-o zonă în care el a văzut o nevoie clară de misiune-online.

SAN ANTONIO (ABP) - Nils Smith recunoaşte că el are un titlu neobişnuit - pastor pentru colegiu şi misiunea în comunitatea online. Dar el bănuieşte că el ar putea fi primul din noul tip de pastori.

 

“Fiu de Hamas”: povestea nu îmi aparţine, este a lui Dumnezeu.

Acest articol are 93 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 01/10)

De Eric Young/reporter la Christian Post
 

Pe lunga sa listă de titluri, care include “fiu al unuia dintre fondatorii Hamas”, “spion pentru agenţia de securitate israelită Shin Bet”, “cautător de azil politic în U.S.” şi “urmaş al lui Isus”, Mosab Hassan Yousef mai poate adăuga acum şi titlul de “autor de bestseller-uri”.

Cartea sa, „Fiu de Hamas” se află pe locul 13 în lista de bestseler-uri nonficţionale a Săptămânalului de Publicaţii (Publishers Weekly), pe locul 11 în lista de bestseler-uri nonficţionale a ziarului New York Times şi pe locul 6 în lista de titluri politice de top a ziarului Washington Post.

 


Netanyahu caută să estompeze tensiunile din estul Ierusalimului la consacrarea unei sinagogi

Acest articol are 84 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Apr. 01/10)

De Nir Hasson şi Natasha Mozgovaya, corespondenţi Haaretz, şi Haaretz Service


Prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi alţi conducători care au asistat la inaugurarea unei sinagogi restaurate în Oraşul Vechi al Ierusalimului în ziua de luni, au încercat să estompeze tensiunile care înconjoară acţiunile israeliene din Ierusalimul de Est.


Consacrarea sinagogii restaurate Hurva din Cartierul Evreiesc al Oraşului Vechi ar putea isca revolte, a avertizat poliţia duminică.


Mulţi oameni sunt tulburaţi de acest moment – şi este de înţeles”, a spus Netanyahu la ceremonie. „Le-am îngăduit credincioşilor altor religii să îşi conserve lăcaşurile de închinare. Ne păstrăm cu mândrie moştenirea, în timp ce le îngăduim şi celorlalţi libertatea religioasă”.

 

Pastorul de la New Life cere creştinilor să îmbrăţişeze vorbirea în limbi

Acest articol are 235 vizualizari si doua comentari
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Mar. 25/10)

De Audrey Barrick, Reporter Christian Post
 

Pastorul senior Brady Boyd din Biserica New Life (Viaţa Nouă) din Colorado Springs, predică de vorbirea în limbi duminică, 14 martie, 2010.

Biserica New Life este "una dintre acele biserici care vorbesc în alte limbi", a declarat duminică pastorul senior, fără ruşine.

Declaraţia sa a fost întâmpinată cu aplauze de mega-congregaţia din Colorado Springs. 

Vaticanul răspunde criticilor despre abuz

Acest articol are 141 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Mar. 25/10)

Deranjat de relatările din mass media europeană despre scandalul privind abuzul sexual, scandal care a explodat pe cuprinsul continentului, Vaticanul a lansat o declaraţie mai puţin obişnuită sâmbătă, 13 martie, apărând politicile Bisericii şi respingând relatările care urmăreau să îl pună pe Papa Benedict al XVI-lea în directă legătură cu acest scandal.

 

În acelaşi timp, procurorul şef de la Vatican pentru cazuri de abuzuri sexuale a dat un amplu interviu cotidianului italian Avvenire, oferind publicului o primă perspectivă internă a felului în care Vaticanul tratează plângerile de abuz sexual, respingând totodată acuzaţiile care susţin că Vaticanul a încercat să impună o politică a tăcerii în privinţa acestor cazuri.

 

Declinul "Bisericismului" va duce la o creştere de credinţă autentică, spune J John

Acest articol are 149 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Mar. 25/10)

De Charlie Boyd 

Cu Marea Britanie care se îndreaptă spre faliment financiar, moral şi social, este greu să fii optimist cu privire la viitorul naţiunii, admite J John, dar în ciuda perspectivei sumbre, el vede încă raze de încurajare şi de speranţă. 

În ultima ediţie a revistei americane Charisma, evanghelistul şi autorul popular a meditează la forma bisericii din Marea Britanie până în 2020.

El anticipează că scăderea continuă a "Bisericismului" va conduce spre "un gol în care o credinţă creştină autentică se va distinge în mod clar".

 

Tu şi Google: etica creştină şi reţeaua socială

Acest articol are 114 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Mar. 25/10)

De Ken Camp 

(ABP) - Intrarea unui student pe Facebook face cronica unor detalii dureroase a unei rupturi romantice. Sau descrie un weekend petrecut prost la petrecere cu prietenii. Sau cinic răneşte pe cineva care are opinii politice diferite.

Înaintăm rapid cu câţiva ani. Acelaşi student dă un interviu pentru un loc de muncă - sau, poate, la o masă de conferinţe cu un comitet de cercetare al bisericii - şi trebuie să răspundă la întrebări incomode despre aceste intrări.

Bine aţi venit în lumea mass-media socială. Afişează detalii crude din viaţa ta pe un zid electronic, şi niciodată nu dispare.

 

Extrema dreaptă se întăreşte în Germania

Acest articol are 164 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Mar. 18/10)

Autor: Marcel Furstenau / Ioachim Alexandru
Redactare: Vlad Drăghicescu

Statisticile privind actele de violenţă cu motivaţie xenofobă sunt de ani de zile alarmante în Germania. Bilanţul pe 2009 nu este încă gata, dar se aşteaptă ca acesta să conţină în jur de 20.000 de cazuri, la fel ca în 2008. Aceasta reprezintă o creştere cu 100 la sută faţă de anul 2001.
 
Numele formaţiunii este paşnic: Partidul Naţional Democrat al Germaniei, prescurtat NPD. Ţelurile sale sunt însă periculoase. NPD incită la ură împotriva străinilor şi evreilor, cu un succes din ce în ce mai mare în rândul adolescenţilor şi tinerilor. Dacă şcolarii cu vârste sub 18 ani ar fi avut voie să participe la alegerile generale din Germania de anul trecut, NPD ar fi obţinut, potrivit sondajelor, 4,2 la sută din voturi.


„Mormântul Rahelei nu a fost niciodată evreiesc”

Acest articol are 117 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Mar. 18/10)

Colectivul redacţional al JPOST.COM

Foto: Associated Press

Vorbind unui ziar saudit, prim-ministrul turc critică lista de moşteniri naţionale a Israelului. 

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a continuat duminică atacul verbal asupra Israelului, potrivit ziarului saudit Al Wattan, care l-a citat spunând că Moscheea Aksa, Peştera Patriarhilor şi Mormântul Rahelei „nu au fost şi nu vor fi vreodată sit-uri evreieşti, ci sit-uri islamice”. Erdogan se referea la recenta includere de către Israel a Peşterii Patriarhilor şi a Mormântului Raşelei pe lista naţională patrimonială, dar nu este limpede de ce a menţionat şi Moscheea Aksa, odată ce aceasta nu a fost inclusă pe listă.


Luis Palau predică la 20.000 la Mega-biserica chineză

Acest articol are 110 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Mar. 18/10)

De Michelle A. Vu| Reporter Christian Post 

(Fotografia: Imagini AP/Elizabeth Dalziel) În acest fişier fotografie, evanghelistul şi predicatorul american Luis Palau, în centru, se uită la o copie a cărţii la care este co-autor împreună cu fostul purtător de cuvânt al Cabinetului Chinei Comuniste şi ateul Zhao Qizheng, la o librărie în Beijing, China, 30 august, 2006. Lucrarea de 140 de pagini este în parte un exerciţiu de relaţii cu publicul. Palau vrea să îi atingă pe chinezii curioşi cu privire la religie.

Evanghelistul american Luis Palau va predica la o mulţime mare de până la 20.000 de oameni la o mega-biserică din China continentală în această lună. Biserica înregistrată a lui Chong Yi din oraşul estic din Hangzhou va găzdui evanghelistul pentru evenimentul din 20 martie.MacArthur le spune creştinilor: nu curviţi cu lumea

Acest articol are 125 vizualizari si Nici un comentariu

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Mar. 18/10)

De Lillian Kwon | Reporter Christian Post

„Biserica, dacă este să fie ceva, trebuie să fie absolut distinctă de cultură, absolut distinctă de lume, absolut distinctă de necredincioşi,” a spus autorul proeminent şi pastorul evanghelic John MacArthur.

(Fotografia: Lukas VanDyke) John MacArthur de la Biserica Grace Community din Sun Valley, Calif., s-a adresat la mii de pastori în 3-7 martie, 2010, la Conferinţa Păstorilor.

Vorbind de la amvon către mii de păstori tovarăşi la Conferinţa Păstorilor, MacArthur a subliniat porunca biblică a nu se înjuga cu necredincioşii şi a fi un popor separat. „Pavel cere o ruptură totală,” a spus el miercuri la Biserica Grace Community din Sun Valley, Calif., citându-l pe apostolul din Noul Testament. 
 

Curtea Supremă va decide dacă există o „naţiune israeliană”

Acest articol are 109 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Mar. 18/10)

De Dan Izenberg

21 de apelanţi, incluzând foşti MK, vor ca însemnările despre evidenţa populaţiei să fie schimbate din „evreu” sau „arab” în „israelian”.

Curtea Supremă este în situaţia de a lua o decizie la apelul făcut de 21 de israelieni, evrei şi neevrei, care cer sa Ministerul de Interne să îi înregistreze pe toţi ca aparţinând naţiunii israeliene. 

De la înfiinţarea statului, în 1948, naţionalitatea cetăţenilor evrei ai Israelului a fost înregistrată ca „evreiască”, cea a cetăţenilor musulmani şi a arabilor creştini ca „arabă” şi cea a ne-evreilor care au emigrat în Israel şi au primit cetăţenia, conform ţării de origine. Ministerul de Interne a alcătuit o listă de mai mult de 130 de naţionalităţi posibile pentru cetăţenii israelieni, incluzând evrei, arabi, druzi, cerchezi, samariteni, hong kong-ezi, germani, albanezi şi lichtensteinieni. „Israelian” nu se află pe listă.


Deziluzie religioasă?

Acest articol are 103 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Mar. 18/10)

Deziluzie religioasă De Akin Ajayi

O sociologie fictivă a credinţei legată de ateul cu suflet, fiul genial la matematică al unui rebbe (rabin) şi zeiţa teoriei jocurilor.

36 de argumente în favoarea existenţei lui Dumnezeu.

De Rebecca Newberger Goldstein  / Pantheon Books / 402 pagini / 27,95 USD

Aşa cum se întâmplă cu somităţile culturale, Cass Seltzer – personajul principal al noului roman al Rebbecăi Newberger Goldstein „36 de argumente în favoarea existenţei lui Dumnezeu” – este mai mult un candidat neobişnuit. Politicos şi modest, el predă la înstărita, dar de mâna a doua Universitate Frankfurter de lângă Boston. El provine dintr-o familie respectată de rabini hassidici, chiar dacă acum complet laicizată; mama sa i-a spus odată, legat de ritualul religios, că „dacă ţi se pare o nebunie, atunci înseamnă că l-ai înţeles complet”.
 
 

Sunt necesare noi modele, spune Rankin

Acest articol are 103 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Mar. 18/10)

De Mark Kelly

MEMPHIS, Tenn. (BP) – Raportul preliminar din 21 februarie al Great Commission Resurgence (GCR) Task Force (Forţa Sarcinii Învierii Marii Trimiteri) tratează cu câteva din domeniile unde Baptiştii de Sud „lâncezesc în sarcina Marii Trimiteri,” a spus Preşedintele Consiliului de Misiune (IMB), Jerry Rankin către administratorii entităţii în 3 martie.

În timp ce mul mai multe trebuie să fie făcute pentru a focaliza denominaţia asupra evanghelizării unei lumi pierdute, Baptiştii de Sud „trebuie să fie creativi şi dornici să exploreze noi modele… de dragul mobilizării resurselor care influenţează o lume pierdută,” a spus Rankin. Comentariile, care au venit în a doua zi din întâlnirea IMB de două zile în Memphis, Tenn., s-au adresat în mod specific propunerilor de a permite IMB să lucreze direct cu grupurile de oameni neatinşi prezente în Statele Unite, pentru a transfera 1 procent din bugetul Convenţia Baptiştilor de Sud de la Comitetul Executiv la IMB, şi a crea o nouă categorie de dăruire numită „Dăruirea Marea Trimitere.”

 

Un lucru ce trebuie văzut de evreii israelieni

Acest articol are 136 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Mar. 18/10)

De Elia Leibowitz

Cinematografele israeliene au rulat „A Serious Man” („Un om serios”), film scris şi regizat de Ethan şi Joel Coen, de câteva săptămâni. În ebraică filmul este intitulat „Yehudi Tov”, ceea ce se traduce ca „Un evreu bun”. În general vorbind, filmele se încadrează în categorii, cum ar fi dramă, suspans, acţiune, comedie, comedie muzicală, farsă, tragedie şi altele. „A Serious Man” însă, formează o categorie unică: este un film declaraţie. Într-adevăr, el face cea mai profundă şi mai importantă declaraţie care a fost făcută în ultimii ani pe tema unui subiect în vogă: ce este iudaismul? Ar trebui ca filmul să fie vizionat de fiecare politician israelian – de fapt, de fiecare evreu israelian adult – chiar dacă declaraţia din film este greu de digerat, datorită originalităţii şi a mediului artistic special prin care este realizat.

 

Predicatorii hologramă mustraţi pentru apariţia lor în Biserici

Acest articol are 268 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Mar. 18/10)

De Lillian Kwon | Reporter Christian Post 

Predicatorii holografici agită altă dezbatere pe tema tehnologia-a-mers-prea-departe între creştini.

(Fotografia: Tony Morgan) Pastorul Tony Morgan (în dreapta) stă lângă o figură holografică.

În timp ce praful s-a pus oarecum praful peste predicatorii radioşi de pe un ecran video în campusurile cu mai multe localuri, noua unealtă 3D ridică mai multe întrebări şi preocupări printre unii credincioşi.


Biserica lui Dumnezeu din Bulgaria ajută Haiti

Acest articol are 141 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Mar. 18/10)

Următoarea este o mărturie de la un conducător al bisericii bulgare…

Într-o dimineaţă m-am trezit şi am început să mă uit la ştiri. Pur şi simplu nu am putut crede devastarea pe care am văzut-o în Haiti provocată de cutremur. Tragedia de acolo era prea mult de a fi tratată pentru oricine care este creştin şi vrea să fie de ajutor altora.

Am început să mă rog lui Dumnezeu şi să mijlocesc pentru copiii supravieţuitori care şi-au pierdut părinţii lor, şi pentru părinţii care şi-a pierdut copiii lor. Cu câteva zile mai târziu, am auzit că în timpul acestei catastrofe naturale, de asemenea, a murit şi supraveghetorul naţional de la Biserica lui Dumnezeu din Haiti. Aceasta mi-a zdrobit inima.


Un cowboy supravieţuieşte rănii, răspândind Evanghelia în Vest

Acest articol are 70 vizualizari si Nici un comentariu
 

ŞTIRI INTERNAŢIONALE (Mar. 18/10)

De Mickey Noah

Misionarii din North American Mission Board (Comitetul Misiunii Nord-americane) Jim şi Myrtle Ballard servesc în Idaho, acolo unde Jim îşi petrece zilele recrutând întemeietori de biserici şi ajutând la ridicarea noilor biserici ca director de misiuni pentru Eastern Idaho Southern Baptist Association (Asociaţia Southern Baptist din Estul Idaho). Foto: Erik Stenbakken.

NOTA REDACŢIEI: Aceasta este prima din cele opt povestiri care fac dezvăluiri despre misionari ai North American Mission Board, ca parte a Săptămânii de Rugăciune 2010, dintre 7 şi 14 martie, precum şi ca membri ai organizaţiei Annie Armstrong Easter Offering (Ofranda Pascală Annie Armstrong) pentru Misiunile Nord-americane, cu scopul de a strânge 70 de milioane de dolari pentru ajutarea misionarilor nord-americani ai Southern Baptists.
 BLACKFOOT, Idaho (BP) – Misionarul Jim Ballard de la Comitetul Misiunii Nord-americane – cu toate cele 110 kg ale sale - zace întins, cu dureri agonizante, pe culmea muntoasă, acoperită de zăpadă, a Salmon National Forest (Pădurea Naţională Salmon) din estul statului Idaho.

 sus

 

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America si alte surse. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

 

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate