Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri internationale
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

Patrick din Irlanda: un erou evanghelic

De Gary D. Myers

NEW ORLEANS (BP) - S-a spus că toţi sunt irlandezi de Ziua Sf. Patrick, probabil reflectând un anumit îndemn misterios de a purta verde în 17 martie.

Sărbătorile de Ziua Sf. Patrick, încărcate cu mitologie şi distracţie, care adesea au puţin de a face cu Patrick cel istoric, un misionar şi un lider al bisericii primare. Şi în timp ce chefuitorii „irlandezi” trec cu vederea omul din spatele mitului, mulţi creştini de asemenea eşuează să vadă importanţa misiunii lui Patrick.

Ce trebuie să gândească evanghelicii despre Patrick? Şi ce se poate învăţa din viaţa şi misiunea lui?

Dumnezeu nu se lasă batjocorit: Madoff şi limitarea justiţiei umane

de Albert Mohler | Autor, vorbitor, preşedinte al seminarului teologic Baptist sudic.

Conform rapoartelor media, Bernard L. Madoff este aşteptat să pledeze vinovat la unsprezece acuzaţii de tâlhărie, când va apare, joi, la o curte federală din Manhattan. Madoff, a cărui program de utopic masiv Ponzi a dus la un colaps financiar de mai multe biloane de dolari, va fi numărat de acum între cei mai infami investitori criminali. Aranjamentul lui cu procurorii federali este aşteptat să rezulte într-o pedeapsă pe viaţă virtuală. Surse apropiate procuraturii indică faptul că un târg cu Madoff va determina pledarea sa ca vinovat, salvând guvernului milioane de dolari în costuri de urmărire. În acest caz, înţelegerea cu privire la pledoarie este puţin mai mult decât un caz în care acuzatul se lasă la mila curţii de justiţie. Mila va fi probabil puţină, iar Madoff este aşteptat să primească închisoare pe 150 de ani şi penalităţi financiare.

Imaginea Israelului în China

De Vicky Wu  

Primul ministru Ehud Olmert şi primul ministru chinez Wen Jiabao iau parte la o ceremonie oficială de semnare şi toastează la Marea Casă a poporului din Beijing, China miercuri 10 ianuarie 2007.

În vreme ce imaginea Israelului a fost atacată în mas media din vest în timpul şi după operaţiunea Cast Lead, operaţiunea Gaza a avut o reacţie mult mai diferită şi pozitivă în China.   

Pentru început, ştirile TV ale China Central TV, sponsorizate de către stat au oferit contextual, descriind ultima conflagraţie ca fiind un răspuns la ani de zile de atacuri cu rachete din Gaza şi costul intolerabil pentru cetăţenii din sud. Această atitudine pro – în  contrast clar cu rezistenţa Chinei la sancţiunile Iranului – reflectă mai bine identificarea sa cu Israelul.

Văduva unui pastor ucis subliniază ziua de sărbătoare

Aproape 1.900 de persoane au participat la funeraliile lui Fred Winters,pastorul din Illinois, care a fost ucis în timp ce predica, de către un om care l-a împuşcat în data de 8 martie.

de Martin King

MARYVILLE, Ill. (BP)--Cindy Winters, văduva pastorului ucis a spus celor 1900 de oameni prezenţi la funeralii, în acea sâmbătă de 8 martie, că acea zi era o zi de sărbătoare pentru soţul ei şi că refuză să fie plină de ură.

„Fred şi cu mine am vorbit de multe ori despre felul în care Dumnezeu lucrează în această biserică, şi cum face lucruri incredibile,” a spus aceasta în timpul înmormântării, din data de 13 martie, la Biserica nr. 1 baptistă din Maryville, Ill. „nimic nu s-a schimbat. Viziunea noastră şi scopul rămân aceleaşi.”

Winters a fost împuşcat mortal, în timp ce predica celor 1500 de membrii din biserica Southern Baptist, este de St. Louis.

Papa promovează moralitatea nu metodele contraceptive în lupta contra SIDA din Africa

de Daniel Blake

Oameni, purtând cămăşi cu imaginea preşedintelui Camerunului, Paul Biya, flutură steaguri, aşteptând sosirea papei Benedict XVI lângă aeroportul din Yaounde, Cameroon marţi, 17 martie 2009. Papa Benedict XVI a sosit în Camerun marţi, în prima sa călătorie în Africa, regiunea cu creştere rapidă a bisericii romano-catolice.   

Papa a reafirmat interdicţia Vaticanului cu privire la folosirea contraceptivelor în lupta împotriva SIDA. Papa Benedict XVI a vorbit înainte de vizita sa în Africa, un continent foarte afectat de SIDA.
 

Legiuitorii americani se luptă pentru a îndepărta legea semnată de Obama, împotriva fondurilor federale pentru cercetările embrionare

de Kathleen Gilbert

WASHINGTON, D.C., 17 martie 2009 (LifeSiteNews.com) – În vreme ce ordinul executiv al preşedintelui Obama, de săptămâna trecută a abolit ordinul fostului preşedinte George Bush ce interzicea ca fondurile din plata taxelor să fie folosite pentru cercetările de distrugere embrionară, mişcarea neadresându-se legilor americane curente care opresc folosirea fondurilor federale pentru crearea sau distrugerea embrionilor. Legiuitorii anti viaţă lucrează acum pentru a respinge legea pro viaţă, ca fiind următorul pas logic pentru a elibera complet fondurile pentru cercetările celulelor stem embrionare.  

La doar două zile după semnarea ordinului executiv pentru cercetările celulelor stem embrionare, Obama a semnat actele anuale de omnibus appropriations, care din anul 1995 a inclus o interdicţie ca fondurile federale să subvenţioneze distrugerea sau rănirea vieţii.

Papa spune că regretă “greşelile” cu privire la 'Holocaust'

Mulţimea se adună la Sf. Petru pentru audienţa săptămânală a Papei
 
de Luigi Sandri şi Anli Serfontein

Rome/Trier (ENI). Papa Benedict XVI a recunoscut “greşeli” în modul în care Vaticanul a ridicat excomunicarea a patru episcopi dintr-un grup catolic, inclusiv un prelat care a negat faptul că evreii au murit în camerele de gazare naziste. Într-o scrisoare din data de 12 martie către episcopii romano catolici din lume, Papa a descris ca fiind „o greşeală neprevăzută” cazul britanicului Richard Williamson, unul din cei patru episcopi ce aparţin Societăţii Sf. Pius X (SSPX).

„Gestul discret de milă faţă de patru episcopi, ordinaţi valid, dar nu legitim apare dintr-o dată ca ceva diferit complet: ca o repudiere a împăcării între creştini şi evrei,” a afirmat pontiful în scrisoare.   

Mi s-a spus că dacă verificam informaţiile de pe internet aş fi perceput problema mai repede, a spus Benedict, promiţând că în viitor vor folosi această sursă de ştiri mai mult.

Atingând hinduşii şi musulmanii din New England

Echipa soţ- soţie a lui Paul şi Elizabeth Biswas, misionari în cadrul Service Corp, cu baza în zona cea mai mare a Bostonului, a lucrat pentru a oferi Evanghelia de când s-au căsătorit în anul 1974. Poză de Jim Morris.

de Mickey Noah

NOTA EDITORULUI: Aceasta este a şaptea poveste din cele opt, ce pun în lumină misionarii din cadrul Mission Board, din America de nord ca făcând parte din Săptămâna de rugăciune 2009, din perioada 1-8 martie şi oferta de paşte a lui Annie Armstrong pentru misiunile nord americane, de 65 milioane dolari pentru sprijinirea celor 5600 de misionari nord americani ai bisericilor baptiste sudice.

WALTHAM, Mass. (BP) –“Numai prin harul lui Dumnezeu am putut învinge toate greutăţile şi persecuţiile din viaţa mea,” a spus Paul Biswas, reflectând la convertirea sa de la Hinduism la creştinism. El a fost născut în religia hindusă şi îndoctrinat ca şi băiat al unei familii din casta superioară, ultra religioasă din Bangladesh.

Ca cel mai mare fiu al familiei sale, Biswas avea responsabilităţi şi respect. Respingând hinduismul, ca fiu mai mare a adus asupra familiei sale respingerea şi persecuţia.

Creştinii indieni cer dreptate înainte de alegeri

de Charles Boyd | Christian Today Reporter
 
În această fotografie, creştinii fac un marş pentru a protesta împotriva atacurilor recente asupra bisericilor şi a membrilor comunităţii lor din Orissa şi din alte părţi ale ţării, în Hyderabad, India, duminica 19 oct. 2008.
 
Liderii creştini din India au cerut tuturor partidelor politice să facă dreptate comunităţii indienilor creştini, înaintea unor alegeri generale în ţară.   
 
N. Gopalaswami, Comisionarul şef al alegerilor din India, a anunţat în această săptămână că alegeri parlamentare în cinci faze vor avea loc din data de 16 aprilie , sfârşindu-se în 13 mai.

O misiune din Nepal beneficiază de regimul maoist

Nepal (MNN) ― Oficiali americani iau în considerare un anunţ terorist aşezat la partidul maoist ce conduce Nepalul.  

Primul ministru nepalez afirmă că maoiştii trebuie îndepărtaţi de pe listă deoarece au renunţat la a mai lupta şi au promis instaurarea unei democraţii cu mai multe partide.

Guvernul condus de maoişti va trece cu vederea pregătirea unei noi constituţii până în mai anul viitor, acoperind tratatul de pace ce s-a sfârşit cu un război în care au murit peste 13,000 de oameni. În timp ce mulţi credincioşi văd Victoria partidului maoist ca pe un pas spre libertate religioasă mai mare, creştinii continuă să înfrunte insurgenţii politici.

Voluntarii ajută la construirea unei oaze a Evangheliei în Peru

de Dea Davidson

Câini şi rezidenţi traversează străzile murdare împărţind şiruri de case placaj presat ale comunităţii Oasis (Oaza), o aşezare de fermieri de 3.000 de oameni care răsar cam la 10 luni la periferiile din Lima, Peru. Fotografia oferită prin amabilitatea IMB.

LIMA, Peru (BP) - El s-a împiedicat de Oasis accidental. Dar misionarul Kevin Shearer nu crede în accidente.

În timp ce căuta o comunitate de fermieri sărăciţi, Kevin a descoperit o zonă numită Oasis în afara localităţii Lima, Peru, unde barăcile împărtăşesc ziduri comune făcute din rogojini şi copii se joacă în terenul parţial acoperit de la marginea satului.

Creştinii din radiodifuziuni şi televiziuni se tem de revenirea Doctrinei imparţialităţii

De Michael Foust

NASHVILLE, Tennessee (BP) – Avocatul conservator Jay Sekulow a găzduit o emisiune de televiziune în anii ’80 sub atenta supraveghere a Doctrinei imparţialităţii, actualmente ieşită din vigoare, iar el nu doreşte ca aceasta să revină.

Fiecare emisiune trebuia să fie divizată în mod egal atunci când se discutau chestiuni controversate.

„Am avut reprezentanţi din partea [People for] American Way (Oamenii pentru Calea Americană), de la ACLU, de la Organizaţia Naţională a Femeilor din radio-TV – care, dacă realizezi o emisiune de tip Hannity & Colmes, ar fi de înţeles, dar noi chiar nu am încercat să facem aşa ceva”, a spus Sekulow, şef al consiliului pentru Centrul American de Lege şi Justiţie. „Am încercat să facem mai degrabă o emisiune educativă.”

Credinţa ca afirmaţie de modă: Noua Realitate Religioasă?

De Albert Mohler | Autor, Vorbitor, Preşedinte al Seminarului Teologic Baptist de Sud

Privind la datele luate dintr-un studiu masiv întreprins în 1990, Barry Kosmin a argumentat că mulţi americani au privit credinţele religioase ca „o pasiune personală.” Acum, cu datele proaspete în mână, el afirmă că americanii contemporani văd tot mai mult credinţa religioasă „mai mult ca o afirmaţie a modei, nu un angajament personal profund.”

Barry Kosmin este director al Institute for the Study of Secularism in Society and Culture (Institutul pentru Studiu al Respingerii Religiei în Societate şi Cultură) la Trinity College în Hartford, Connecticut.  Studiul său, cunoscut ca American Religious Identification Study [ARIS] (Studiul de Identificare Religioasă Americană), este unul dintre cele mai mari şi cele mai semnificative studii ale scenei religioase americane realizat vre-odată. Concluzia? „Populaţia americană încă se auto-identifică a fi predominant creştină dar americanii devin încetul cu încetul mai puţin creştini.”

Cărbunele: Ultima modă în ce priveşte postul?

De Chuck Colson | BreakPoint

Creştinii vestici, deopotrivă Protestanţii şi Catolicii, sărbătoresc „Lent” - perioada de 40 de zile dinainte de Paşti. Prin negare de sine, oferire de milostenii, şi rugăciuni, mulţi creştini se pregătesc să comemoreze cum se cuvine patimile şi învierea Domnului nostru.

Auto-negarea „Lenten” include tradiţional renunţarea la ceva care ne place, cum ar fi o anumită mâncare sau activitate care ne place. Ei bine, anul acesta, clerul din Anglia cer enoriaşilor lor în scădere să dea cărbune pentru „Lent.”

Peste 5.000 de păstori au luat angajamentul să păstreze predicile pur Biblice

de Lillian Kwon

Cum poate un predicator să evite plagiatul în predicile lui? Începe cu Biblia ca sursă a lui primară pentru pregătirea predicii.

Şi până acum, aproape 5.000 de predicatori şi-au afirmat angajamentul lor de a face astfel.

„Nu există nici un pastor care să-l ştiu care să nu folosească alte surse din afara Bibliei,” a spus Ron Forseth, editorul general al SermonCentral.com, care pretinde că este cel mai vizitat site de predici de pe internet. „Majoritatea caută înţelepciunea şi experienţa colegilor lor predicatori.”

Sondaj: Mai puţin de 1 procent din adulţii tineri au perspective biblice

de Jennifer Riley

Mai puţin de un procent din generaţia tinerilor adulţi din America are un unghi biblic de a vedea lucrurile, s-a descoperit în cadrul unui studio ce examina schimbările vederilor printer creştini şi în toată populaţia americană.  

Generaţia mozaică, cei cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani “rar” au vederi biblice, declară Barna Group. În urma cercetării s-a aflat că mai puţin de o jumătate de procent din mozaici au vederi biblice.

Vedere biblică, cum este definită de studiul Barna, înseamnă a crede că adevărul moral absolute există; că Biblia este complet acurată în toate principiile pe care le învaţă; că Satan este considerat a fi o fiinţă reală sau forţă, nu doar un symbol; că o persoană nu îşi poate câştiga intrarea în cer încercând să fie bună sau făcând fapte bune; că Isus Hristos a trăit o viaţă fără păcat pe pământ; şi că Dumnezeu este Creatorul lumii, atotştiutor, atotputernic, care şi astăzi conduce universal.

Coreea de Nord re-clasificată ca fiind pe primul loc în persecuţii

de Yvette Rattray

WASHINGTON (BP)—Coreea de Nord ocupă primul loc în lume în persecutarea creştinilor, al şaptelea an la rând, de către Open Doors.

Arabia Saudită, Iran, Afganistan şi Somalia completează topul cinci pe lista Open Doors a celor mai severi persecutori.

Unul din cele mai represive regimuri din lume, Coreea de Nord este guvernată de către dictatorul Kim Jong Il. Această ţară comunistă, controlată foarte rigid este opresivă în mod special faţă de creştinism şi alte religii.

Pentru mai mult de 50 de ani, Open Doors USA şi afiliaţii săi internaţionali au sprijinit biserica persecutată, echipând voluntari şi oferind provizii pentru creştinii ce trăiesc sub restricţiile credinţei lor. Persoane individuale, comunităţi, biserici care sunt persecutaţi în alte ţări sunt voluntarii care oferă cea mai mare asistenţă pentru Open Doors.

Creştinism versus Secularism

de Adrienne Gaines

Martie 6, 2009 – Fostul prim ministru britanic Tony Blair a avertizat în această săptămână că creştinismul riscă să fie pus pe locul doi în cadrul societăţii secular britanice, raportează Daily Telegraph.

Într-un interviu publicat în ziarul Bisericii Angliei, Blair declară că este de accord cu liderii bisericii asupra faptului că creştinismul este în pericolul de a fi văzut ca “ceva excentric şi personal” şi nu ca o influenţă semnificativă asupra naţiunii.

Deasemenea a criticat deciziile “ridicole” care au penalizat creştinii pentru exprimarea credinţei lor în mod public. Între exemple recente sunt Caroline Petrie, o asistentă medical care timp de două luni a fost suspectată, după ce s-a oferit să se roage pentru un pacient, şi Jennie Cain, secretară la şcoală care încă riscă să fie concediată după ce a cerut ajutor în rugăciune de la prietenii de biserică, atunci când fetiţa ei de 5 ani a fost certată că a vorbit de iad la locul de joacă.

Fundamental Freund: Unde este mormântul lui Mardoheu şi al Esterei?

de Michael Freund

Mormântul plin de semnificaţie al lui Mardoheu şi al Esterei în IranCu câteva luni în urmă, regimul ostil Iranian a făcut un pas neobişnuit de a adăuga un site evreiesc la lista sa de moşteniri naţionale. Pe data de 9 decembrie 2008, surse de ştiri iraniene au raportat că mormântul lui Mardoheu şi al Esterei, eroii poveştii sărbătorii Purim, va fi sub protecţia oficială a guvernului şi în responsabilitatea acestuia.   

Această mişcare a aruncat o lumină de scurtă durată asupra acestui site, care este bine cunoscut evreilor iranieni, dar foarte necunoscut celor din afara ţării. Şi cum sărbătoarea Purim se celebrează săptămâna aceasta, merită să ne facem timp să medităm la această relicvă a trecutului nostrum.  

Mormântul plin de semnificaţie al lui Mardoheu şi al Esterei în Iran.

Biserica din Vietnam creşte, în ciuda opresiunii

Vietnam (MNN) ― În vreme ce Vietnamul a fost luat de pe lista Statelor Unite ce conţinea ţările  ce încălcau libertatea religioasă, creştinii încă raportează dificultăţi. Conform rapoartelor, biserici au fost distruse de govern, iar credincioşii au fost nevoiţi să se lepede de credinţa lor.  

Preşedintele  Vision Beyond Borders, Patrick Klein confirmă rapoartele. “O biserică mare cu 1000 de membrii a fost arsă până la temelie recent de către guvern. Dar în ciuda persecuţiei, biserica creşte.”

Legea "anti convertire" luată în considerare în Karnataka, India

de Vishal Arora

Compass Direct News | Martie 4, 2009

NEW DELHI (Compass Direct News) – Guvernul naţionalist hindus în sudul statului Karnataka, care a înregistrat al doilea loc în numărul mare de atacuri asupra creştinilor, anul trecut, se pregăteşte să introducă legea „anti convertire” care a oferit un pretext violenţei anti creştine în alte state.

Astfel de legi sunt create pentru a zădărnici convertirile forţate, frauduloase, dar sunt înţelese greşit. Comentarii din partea unor oficiali publici uneori intensifică această concepţie greşită: Constituţia Indiei oferă libertatea religioasă, dar ministrul justiţiei şi drepturilor omului din Karnataka, S. Suresh Kumar a spus în ediţia din 22 februarie a publicaţiei extremiste hinduse că guvernarea partidului de stat Bharatiya Janata (BJP) „este determinată să stabilească o lege anti convertire , deoarece hinduşi inocenţi sunt convertiţi la alte religii.”

Frank Page slujind drept consilier în consiliul bazat pe credinţă a lui Obama

WASHINGTON (BP)—Preşdintele Obama l-a numit pe Joshua DuBois, la 5 februarie lider al Biroului de parteneriat bazat pe credinţă al Casei Albe şi a stability un consiliu ce-l include pe fostul preşedinte al Convenţiei baptiste sudice Frank Page.

Obama a semnat un ordin executive ce adduce schimbări Biroului cunoscut sub numele de Biroul iniţiativelor comunităţii bazate pe credinţă, creat sub preşedenţia lui George W. Bush. Sub administraţia Bush, biroul urmărea îndepărtarea barierelor din calea organizaţiilor bazate pe credinţă ce concurau pentru obţinerea fondurilor federale pentru serviciile sociale oferite.

Preot crează un grup de rugăciune pentru regimul saudit

de Charles Boyd

Un preot catholic Indian a creat grupuri de rugăciune, dedicate pentru a se ruga pentru Arabia Saudită şi regale ei, în ciuda arestărilor din partea regimului, care consider ilegale toate religiile cu excepţia islamului.  

Grupurile de rugăciune funcţionează 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână şi se vor ruga în primul rând pentru regale Abdullah, dar şi pentru prosperitatea naţiunii saudite şi pentru creştinii indieni din ţară.

America nu este Babilonia

De Eli Kavon

Menachem Mendel Schneerson (1902-1994), ultimul Lubavitcher Rebbe. O secţiune recunoscută neoficial a naşterii de către Lubavitch Hassidim a lui Schneerson în termeni Mesianici.

Simon Rawidowicz a fost unul dintre cei mai productivi gânditori ai secolului 20. O forţă conducătoare din spatele creaţiei Universităţii Brandeis, Rawidowicz a fost un scriitor şi un cărturar prolific, un maestru al limbii ebraice, şi fondatorul a două edituri evreieşti. Deşi un timpuriu susţinător al Sionismului ca student în Berlin în anul 1920, Rawidowicz s-a rupt de ideologia mişcării de „negare a Diasporei.”

Rawidowicz a fost exact la ţintă în critica lui faţă de înlăturarea Sionismului a 2000 de ani a istoriei Diasporei într-o gaură neagră de persecuţie, pogromuri şi exiluri. Până în perioada modernă, viaţa evreiască în teritoriile din afara Israelului era de obicei una de stabilitate, succes economic şi înfloritoare cultural şi o viaţă religioasă. Ideologii sionişti cu siguranţă au prezentat o viziune prejudiciată, monotonă şi înlăcrimată a Diasporei evreieşti. Închiderea istoriei Diasporei azi într-un muzeu în Tel Aviv este o tragedie culturală. Ca evrei, noi toţi datorăm mult exilului din trecut din care noi am apărut.

Progres: Episcopii Canadieni oferă sprijin total pentru Marşul Naţional pentru Viaţă

În martie 2009 va fi al 11 an al evenimentului care va avea loc - este aşteptată o mulţime mult mai mare

De Thaddeus M. Baklinski

OTTAWA, 10 februarie 2009 (LifeSiteNews.com) - Marşul pentru Viaţă anual canadian naţional, care va fi ţinut pe Dealul Parlamentului în Ottawa în 14 mai, a primit pentru prima dată după 11 ani susţinerea totală a Conferinţei Canadiene a Episcopilor Catolici (CCCB).

O propunere a Episcopului de la Sf. Catherine James Wingle la şedinţa anuală a Episcopilor din septembrie trecut pentru o mobilizare în masă a clerului pentru a participa la Marşul pentru Viaţă a primit un sprijin puternic de la Cardinalul din Quebec, Marc Ouellet şi Arhiepiscopul din Ottawa, Terrence Prendergast. Preşedintele CCCB, Arhiepiscopul James Weisgerber din Winnipeg a observat de asemenea că mai bine de peste 50 de episcopi şi sute de preoţi participă la Marşul Naţional pentru Viaţă din fiecare ianuarie din Washington, DC.

 sus

 

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America si alte surse. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate