Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Stiri internationale
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Proiectul Betania
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei


Pagina de ştiri

 

 

Ştiri internaţionale

 

 

Baptiştii ruşi în misiune evanghelică în Siberia

Baptişti din Rusia au pornit la un „tur de evanghelism" în Siberia.

Călătoria de 4.000 km (2.400 mile) a început pe 10 februarie în Hanti-Mansiisk, la nord de Tiumen, în vestul Siberiei şi se va termina pe 22 martie, la Moscova.

 

China face loc pentru cei credincioşi pe timpul Olimpiadei

de Jennifer Gold şi agenţii de presă

Oficialii din China au anunţat miercuri, 5 martie, că pregătirile sunt în plină desfăşurare, pentru acomodarea credincioşilor care vor asista la Jocurile Olimpice în Beijing în vara aceasta.

 

Fost lider din Mozambic conduce misiunea de pace a bisericii în Burundi

Lideri ai bisericii din Burundi au cerut unui grup sponsorizat de biserică şi condus de fostul preşedinte Mozambican Joaquim Chissano să ia legătura cu forţele rebele pentru eliberare naţională Palipehutu (FNL), ultimul grup insurgent rămas, din Africa Centrală.

 

Creştinii străini alungaţi din Iordania

Iordania a alungat şi a respins permisiunea de rezidenţă la cel puţin 27 de creştini străini în 2007, conform raportului din 26 februarie al organizaţiei Compass Direct. Ministrul de externe în funcţie al ţării, Nasser Judeh, a confirmat pe 20 februarie expulzarea misionarilor care acţionau „sub acoperirea dată de îndeplinirea unor fapte caritabile". Măsura încalcă Articolul 18 din Convenţia Internaţională a Drepturilor Civile şi Politice, care a fost adoptată şi de Iordania în 2006.

 

Evanghelist în proces, din cauza slujbei de Halloween

Fundaţia pentru Legea Morală, o organizaţie legală pentru libertăţi religioase condusă de judecătorul Roy Moore, îl va apăra pe Michael Marcavage de la Repent America, într-un proces pronunţat pentru 10 martie 2008, acesta fiind pus sub acuzaţia de „tulburare a ordinii" ridicată împotriva d-lui Marcavage pentru că a predicat în Salem, statul Massachussets, în piaţa publică pe 31 octombrie 2007, în noaptea de Halloween.

 

Transport de biblii, întâmpinat cu un zâmbet în Filipine

Filipine (MNN) _ Organizaţia Christian Resources International (Resurse Creştine Internaţionale) - CRI a trimis de curând biblii unei biserici din Filipine. Misiunea a colectat biblii folosite şi alte materiale creştine şi le-a trimis celor care nu îşi pot permite unele proprii, în jurul lumii.

 

 

Rep. Tom Lantos, campionul libertăţii religioase moare

Unul dintre cei mai fideli apărători ai libertăţii religioase internaţionale a murit.

Rep. Tom Lantos (D-Calif.) a murit pe 11 februarie la Centrul medical Naval Betsda din Madrid, datorită unui cancer esofagian. Lantos de 80 de ani a reprezentat San Francisco din 1981.

 

Coreea de nord aflată pe lista persecutorilor

Anul acesta locul 1 Open Doors din 2008 nu este mai ciudat. Coreea de nord s-a aflat pe listă pentru şase ani în şir.

Nu este altă ţară în lume unde creştinii să fie persecutaţi în asemeea mod oribil şi necruţător. Împărăţia Arbiei Saudite deţine locul numărul doi, urmată aproape de Iran. Maladive este numărul patru.

 

Chuck Colson: musulmanii sunt „teologi mai buni" decât creştinii

Chuck Colson, fondatorul organizaţiei Prison spune că musulmanii radicali vor face teologi mai buni decât mai mulţi creştini în America.

În noua lui carte, Credinţa, evanghelicul proeminent a observat că islamiştii radicali au o mai bună înţelegere a credinţei musulmane decât o au creştinii din America.

 

 

Biserica trebuie să conducă campania împotriva sectelor - Evangheliştii nord-irlandezi

Un raport ONU despre religie şi credinţă în Irlanda de Nord pune întrebări dificile despre religie şi secte, a susţinut Alianţa Evanghelică Nord-Irlandeză.

Raportul a fost produs de un raportor special al ONU pe probleme libertate de religie şi credinţă, ca urmare a unei vizite în Irlanda de Nord în iunie 2007. Doamna raportor a arătat îngrijorare privind sectarismul „adânc înrădăcinat" şi prejudecăţile religioase din provincie, evidenţiind inegalitatea tratamentului în muncă, obţinerea de locuinţe, educaţie, politică şi combaterea criminalităţii.

 

Biserica lui Dumnezeu din Polonia publică miracolul tranzacţiei

Anul trecut a fost un timp minunat de dezvoltare şi recunoaştere ca o mişcare naţională pentru biserica lui Dumnezeu din Polonia. Reprezentantul Wojtek Wloch a lucrat activ să reprezinte biserica lui Dumnezeu cu majoritatea confesiunilor interdenominale anul trecut. Organizaţia Global lidership a fost găzduită de către biserica Krakow şi avea peste 400 de pastori şi lideri de biserică prezenţi din toată Polonia, reprezentând întregul spectru al comunităţiii evanghelice. Biserica Krakow, de asemenea, a găzdiut conferinţa anuală despre familie, care a crescut până peste mai mult de 300 de participanţi.

 

Liderii iudei nu pot să accepte o rugăciune pentru convertire

Liderii iudei au vrut ca Papa Benedict al XVI-lea să schimbe formularea rugăciunii liturgiei tradiţionale pentru iudei din Vinerea Mare. Papa a onorat cererea lor, a făcut o schimbare. Dar liderii iudei nu erau fericiţi.

 

Creştinii primesc hotărâre pozitivă în Egipt

Guvernul Egiptului ar trebui „să respecte şi să întărească cele două decizii recente luate de către Înalta Curte, potrivit Comisiei Statelor Unite pentru libertate religioasă.

Deciziile pot avansa libertatea religioasă în Egipt, a afirmat comisarul Michael Cromartie

 

Credincioşii din Ciad îl mărturisesc pe Dumnezeu Emanuel

Povestirile despre slava ocrotitoare şi protecţia lui Dumnezeu emană de la pastorii creştini care au ales să rămână în greu încercatul Ciad, în urma recentului val de violenţă în capitala ţării, N'Djamena.

 

Baptiştii speră că a 400-a aniversare va fi o viziune inspirată pentru viitorul mişcării

Aproape 2.000 de baptişti sunt aşteptaţi să se reunească pentru cea de a 400-a aniversare a mişcării baptiste, în 2009

Au început deja pregătirile care vor celebra în 2009 marcarea a 400 de ani de mişcare mondială baptistă, ocazie cu care organizatorii nu numai că vor sublinia realizările trecutului, dar vor trasa şi liniile unei viziuni care să asigure viitorul de succes al mişcării pe viitor.

 

China nu va interzice bibliile la Jocurile Olimpice, ne asigură Palau

Proeminenta figură evanghelistă Luis Palau îi încurajează pe creştini să îşi ia cu ei bibliile la Jocurile Olimpice de vară din China

NEW YORK - Proeminenta figură evanghelistă Luis Palau îi încurajează pe creştini să îşi ia cu ei bibliile la Jocurile Olimpice de vară din China. Guvernul chinez este „deschis la propuneri", afirmă el, şi nu va opri vizitatorii să îşi aducă Scriptura în ţara oficial atee.

 

Doi creştini bătuţi în Yunan, China

Conform unui raport din 30 ianuarie de la China Aid Association (CAA) - Asociaţia de Întrajutorare a Chinei, doi membri ai unei parohii din provincia Yunan, Chen Xiqiong şi Liang Guihua, au fost crunt bătuţi de oficiali ai poliţiei în dimineaţa de 23 ianuarie.

 

Biserica Greciei alege un moderat ca arhiepiscop

Biserica Ortodoxă a Greciei a ales joi un episcop moderat şi popular, pe mitropolitul Tebei, Hieronymos, ca nou conducător al ei, după cum au arătat posturile TV.

 

Baptiştii chilieni îşi serbează centenarul

Baptiştii din Chile au sărbătorit recent 100 de ani de mărturisire baptistă în ţara sud-americană.

Celebrarea, care s-a desfăşurat de pe 9 până pe 12 ianuarie la Academia Baptistă din Temuco, a inclus o slujbă de închinare specială şi o prezentare a capodoperei Mesia de G.F. Handel, interpretată de un cor şi orchestra adunată din mai multe oraşe şi târguri chiliene. O altă parte a manifestării a fost un marş demonstrativ de la Academia Baptistă până în Piaţa Centrală Anibal Pinto, la care au participat elevi de liceu şi studenţi care au ţinut să arate prezenţa baptistă în Chile şi să împărtăşească dragostea pentru Hristos.

 

Alţi creştini din Eritreea arestaţi

Ultimele ştiri din Eritreea, potrivit Vocii Martirilor Canada, arată că guvernul a arestat 30 de tineri creştini în urmă cu aproximativ două săptămâni.

 

 

Confiscarea Bibliei în Malezia o greseală

Un oficial malaezian a afirmat marţi că ofiţerii vamali au greşit confiscând 32 de Biblii de o pasageră creştină , după ce grupurile de la biserică au pretins că este un alt semn a intoleranţei religioase într-o ţară majotar musulmană.

 

Noul acord baptist: Unitatea. Armonia. Acum ce va urma?

Cinsprezece mii de participnaţi la noua întrunire baptistă au ajuns în Atlanta pe 30 ianuarie, căutând unitatea în Cristos şi au plecat pe 1 februarie întrebându-se unde va duce cererea lor.

 

 

 

Noile haine ale evanghelicilor

 La scurt timp după ce Rudy şi Mitt s-au retras şi McCain are totul, dar teoretic a închis organizaţia GOP, fondatorul organizaţie Focus on the family, dr.James Dobson a apărut şi l-a susţinut pe Mike Huckabee ca cea mai bună alegere care a rămas pentru preşedintele Statelor Unite," acum că aceasta poate face o diferenţă.

 

 

Mici afaceri de succes ţin misiunea în picioare în Nepal

Nepalul a fost un loc de suişuri şi coborâşuri pentru activitatea FARMS International. Totuşi, există câteva cazuri de împrumuturi cu credite mici care au avut succes deosebit. Reuşita pentru FARMS este dezvoltarea unei afaceri care nu mai are nevoie de finanţare. Un bărbat din Nepal care şi-a început proiectul cu capre de la un împrumut FARMS nu a mai avut nevoie de un alt împrumut suplimentar, pentru a-şi continua afacerea în ultimii trei-patru ani.

 

 

Egiptul îi recunoaşte pe convertiţii creştini

Doisprezece egipteni convertiţi la creştinism au aflat că convertirea le-a fost oficial recunoscută de o curte egipteană de justiţie.

 

 

Lucrător creştin întemniţat în Coreea de Nord, eliberat

Un muncitor canadian, Je Yell Kim, care fusese arestat de către autorităţile nord-coreene sub acuzaţia de atentat la „securitatea naţională", în oraşul Rajin, în timp ce încerca să treacă graniţa nord-coreeană cu China, pe 3 noiembrie, a fost eliberat săptămâna trecută.

 

În toiul necazurilor din Uganda, 14.000 de oameni botezaţi

NOTA EDITORULUI: Aceste fapte sunt de domeniul trecutului, Comitetul Internaţional al Misiunii - IMB - şi-a întocmit Raportul statistic anual pe 2007, care oferă informaţii despre felul în care Dumnezeu continuă să lucreze în lume. Această poveste înfăţişează mai îndeaproape despre nenumăratele vieţi schimbate de munca misionarilor de la Southern Baptist şi a partenerilor baptişti de peste ocean.

 

 

Tragedia întăreşte unitatea dintre Societatea biblică americană şi biserica ortodoxă greacă

Zece Nou Testamente donate de Societatea Biblică americană împreună cu arhidioceza ortodoxă din America şi Societatea biblică greacă sunt oferite victimilor focurilor masive ale pădurii care au măturat Grecia anul trecut. Tragedia a inspirat organizaţiile creştine să se unească în încurajarea celor care încă suferă consecinţele focurilor.

 

Portretul creştinismului în următorii 1000 de ani

Cum va arăta biserica creştină în următorii 1000 de ani?

Dacă un creştin devotat din anii 1000 ar intra la mijlocul slujbei în secolul 21 într-o biserică progresivă, creştinul medieval nu va recunoaşte credinţa creştină, spune Kevin Kelly în ultim apublicaţie a revistei Willow - o publicaţie a Asociaţiei greceşti Willow.

 

Creştini influenţi se retrag de la declaraţia creştino-musulmană

Administratorii din una din cele mai influente colegii evanghelice din ţară şi-au schimbat numele într-o scrisoare controversată adresată liderilor musulmani despre care ei spun că ea compromite credinţa creştină.

 

NYC atacat de întrunirea studenţilor creştini anti-mass-media

Tinerii sătui să fie bombardaţi cu mass-media care promovează sexul, drogurile şi violenţa au luptat vineri în New York city să recreeze cultura pop. 

Aproape 300 de tineri creştini s.au adunat la Times Square pentru primul eveniment Teen Mania anul acesta, întâlnirea din 2008 ca să respingă cultura despre care ei zic că le distruge generaţia.

 

 

Economia americană are impact asupra viziunii agenţiei misiunii

 

Subiectele acestui articol: economie, evanghelism, radioRomânia (MNN) - Dolarul s-a depreciat în raport cu moneda euro a 15 naţiuni, iar pieţele continuă să se îngijoreze în privinţa unei eventuale recesiuni americane.

 

Clericii musulmani vor restricţionarea lucrării evangheliste în Algeria

Glenn Penner din partea Voice of the Martyrs Canada (Vocea Martirilor - Canada) spune că scolasticii islamişti de acolo îndeamnă la severitate împotriva creştinilor. "Acest lider al Asociaţiei Islamice pretinde că un convertit primeşte peste şapte mii de dolari dacă devine creştin. Tot ce trebuie să faci este să începi să răspândeşti aceste minciuni în jur, iar guvernul ar putea spune: 'Probabil că trebuie să luăm măsuri în privinţa asta.'"

 

 sus

 

Notă:

Ştirile din acest număr sunt preluate de la Agenţia de Presă a Convenţiei Baptiste Sudice America si alte surse. Folosite cu permisiune. Este interzisă folosirea, copierea sau distribuirea acestor articole fără acordul în scris din partea Vox Dei Baptist Ministries.

horizontal rule

 

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate