PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

              

baptist.ro

 

Pagină de Ştiri Baptiste


AGENŢIA DE PRESĂ BAPTISTĂ A CONVENŢIE DE SUD

Thomas Hamill, ostatec American în Irak, creştea în credinţa sa, spune pastorul său.
Apr 16, 2004
By Erin Curry

În alertă, în rugăciune
În timp ce trupele U.S. rămân în alertă maximă în Irak la începutul celei mai sângeroase luni pentru Americanii de acolo, orăşelul natal din Mississippi al ostaticului american Thomas Hamill se roagă şi crede că Dumnezeu îl va aduce acasă în siguranţă. Photo Sherrlyn Borkgren/Genesis Photos

MACON, Miss. (BP)—Credinţa lui Thomas Hamill era în creştere când a fost capturat de militanţii din Irak, a spus pastorul bisericii unde el obişnuia să mergă în Mississippi.

Greg Duncan a fost pastorul Bisericii Baptiste Calvarul în Macon, Miss., de aproape şase luni, aceeaşi perioadă de timp în care Hamill a fost în Irak, lucrând ca şofer de cinsternă în afacerea de lactate din Halliburton.

CITEŞTE RESTUL...

REZUMAT LA CĂSĂTORIE: Spania va legaliza „căsătoria” de acelaş sex.
Apr 16, 2004
By Michael Foust

NASHVILLE, Tenn. (BP)—Spania va deveni a patra ţară în lume unde cuplurile de acelaş sex vor putea să se „căsătorească” oficial, dacă noului Prim Ministru Jose Luis Rodriguez Zapatero i se va împlini planul.

Spania se va alătura Belgiei, Olandei şi celor trei provincii din Canada care deja eliberează certificate de căsătorie pentru cupluri de acelaş sex.

CITEŞTE RESTUL...

Cele 7 naţiuni ale Peninsulei Arabe vor fi motivul de rugaciune pe 30 Mai.
Apr 13, 2004
By Staff

Rugăciunea de ziua cincizecimii
În Duminica Cincizecimii, 30 Mai, Baptiştii Sudici din America se vor unii în rugăciune de cerere ca Dumnezeu să ajute pe cei 43 de milioane de oameni din cela şapte ţări din lumea Arabă să înţeleagă cât de mult Îi iubeşte. „În spatele zidului: Îubind oamenii Peninsulei Arabe” marchează cel de-al 17-lea an pentru o astfel de iniţiativă, un efort de rugăciune de 24 ore Photo courtesy of IMB

RICHMOND, Va. (BP)--}În Duminica Cincizecimii, 30 Mai, Baptiştii Sudici din America se vor unii în rugăciune de cerere ca Dumnezeu să ajute pe cei 43 de milioane de oameni din cele şapte ţări din lumea Arabă să înţeleagă cât de mult Îi iubeşte. „În Spatele Zidului: Îubind Oamenii Peninsulei Arabe” marchează cel de-al 17-lea an pentru o astfel de iniţiativă, un efort de rugăciune de 24 ore, a spus Wendy Hines, director asociat al biroului de strategie prin rugăciune a Comitetului de Misiune Internaţională. Efortul are în vedere un grup de oameni diferit în fiecare an.

"Oameni din Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Yemen au nevoie de Isus," a spus Hines. "Credincioşi sunt puţini, şi biserica este efectiv inexistentă. Aceia care î-L urmează pe Isus îşi ţin credinţa secretă pentru a rămâne parte a comunităţii.

CITEŞTE RESTUL...

Rugăciune pentru adolescenţii lumii să arate inima lui Dumnezeu pentru cei pierduţi.
Apr 13, 2004
By Mark Kelly

Noaptea de rugăciune

RICHMOND, Va. (BP)—O reţea de lucrări de tineret şi organizaţii de misiune au lansat o chemare la rugăciune, provocând grupurile de studenţi din lume să petreacă o noapte în rugăciune pentru cei 2,1 miliarde de adolescenţi, dintre care cei mai mulţi nu au auzit de Vestea Bună a dragostei lui Dumnezeu.

CITEŞTE RESTUL...

Filmul “The Passion of the Christ”  atrage audienţe mari în lumea arabă

31 Mar 2004, Staff

NASHVILLE, Tennesse (BP) – Noul film al lui Mel Gibson, “The Passion of The Christ” [Patimile lui Cristos] atrage mase mari de oameni entuzişti în sălile de cinema din lumea arabă.

Statistici noi din întregul Orient Mijlociu indică un nivel ridicat al interesului, şi în mod surprinzător, o deschidere a liderilor guvernamentali şi religioşi înspre acest film care zugrăveşte în mod expresiv ultimele 12 ore din viaţa lui Isus.

CITEŞTE RESTUL...

Un profesor de la Universitatea din New Orleans apară infaibilitatea Bibliei
Mar 31, 2004
By Staff

New Orleans, La (BP) – Ar trebui Biblia catalogată drept carte cu aberaţii şi capricii? Sau, este Biblia cuvântul de necontestat al lui Dumnezeu?

Robert Stewart, profesor asistent de filosofie şi teologie la Seminarul Teologic Baptist din New Orleans, a apărat infaibilitatea Scripturii în cadrul unui eveniment ce a avut loc pe 22 martie, în cadrul Universităţii din New Orleans.

CITEŞTE RESTUL...

Imnurile rămân cele mai cântate chiar dacă muzica de închinare e tot mai des întâlnită
Apr 6, 2004
By Staff

Nashville, Tenn. –Studiile arată că în vreme ce grupurile de laudă şi închinare sunt tot mai des întâlnite în bisericile americane, imnurile tradiţionale ramân alegerea cea mai frecventă a membrilor bisericii.

CITEŞTE RESTUL...

„Biserica trebuie să se trezească din somnul ei!” a spus Bailey Smith
Apr 6, 2004
By Kyle Smith
 
Wake Forest, N.C.(BP) –Dacă multe dintre bisericile noastre ar pierde Duhul Sfânt, ar trece poate multe luni până ar remarca absenţa lui, a spus proeminentul evangelist din cadrul Convenţiei de Sud, Bailey Smith.

CITEŞTE RESTUL...

Predicaţi Evanghelia NU Psicoligie, Liderii de la LIFEWAY spun
Mar 25, 2004
By Kyle Smith

WAKE FOREST, N.C. (BP) - Este Evanghelia Domnului Isus Hristos care omoara pacatul, nu "psicologia," ce pastorii trebuie sa predice astazi ca sa dea speranta si victorie, au spus liderii de la Life Way Christian Resources in timpul saptamanii de conferinta anuala de primavara LifeWay la Seminarul Teologic Baptist de Sud-Est in Wake Forest, N.C.

CITEŞTE RESTUL...

LA PRIMA PERSOANA: ‘Multumesc lui Dumnezeu pentru Mel Gibson!’
Mar 25, 2004
By Freddie Gage

EULESS, Texas (BP) - In fiecare generatie, Dumnezeu rupe traditiile oamenilor aşa cum a facut şi in primul secol. Sfarsitul secolului 20 a fost martor la intamplari ca si Miscarea pentru Isus din anii 1970 si organizatii ca si Campus Crusade for Christ, conduse de vizionari ca Bill Bright.

CITEŞTE RESTUL...

‘FITI REVOLUTIONARI,’ FALWELL zice Seminariştilor
Mar 29, 2004
By Kyle Smith

WAKE FOREST, N.C. (BP) - Lucratorii de astăzi  trebuie sa aiba forma de viziune data de Dumnezeu pentru lucrarile lor care ii motiveaza sa paseasca in credinta si, cu o voce profetica, sa cheme cultura lor inapoi la Hristos, Jerry Falwell a spus studentilor la seminarul teologic baptist de sudest.

CITEŞTE RESTUL...

Nu există limite pentru nici o ţară pentru misiuni, afirmă Mohler la emisiunea radio Fox
Apr 13, 2004
By Jeff Robinson

LOUISVILLE, Ky. (BP)-- Datorita Marii Comisii, crestinii nu au dreptul sa delare nici o zona a lumii ca fiind "limitata" misiunilor pentru ca este dominata de o alta religie, afirma R. Allbert Mohler Jr. la un program de stiri radio, Fox.

CITEŞTE RESTUL...

Vorbitori: Confesiuni înrădăcinate în istorie, păzeşte-te de erezii
Apr 15, 2004
De Michael Foust

JACKSON, Tenn (BP)-- Ce rol ar trebui sa joace confesiunile de credinta in viata baptistilor de Sud? Sunt ele nebaptiste si o violare a libertatii crestine? Or, este folosirea lor un mod bun de a ne pazi de invatatura eretica din seminarii si pe campul de misiune?

CITEŞTE RESTUL...

Profesori: Practica biblică  include folosirea disciplinei bisericeşti
Apr 15, 2004
By Michael Foust

JACKSON, Tenn. (BP) -- Baptistii trebuie sa aiba o viziune biblica asupra disciplinei bisericesti daca este sa aiba o intelegere biblica a legaturilor fratesti din biserica, au afirmat doi profesori baptisti de Sud in timpul conferintei din 6-7 Aprilie la Universitatea Uniunii.

CITEŞTE RESTUL...

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o pagină dedicată Teologiei Sistematică.

In cadru Teologiei Sistematică, veti găsi pagina de studiu în Bibliologie, doctrina Bibliei.

 
De asemenea, cei interesaţi de scrierile primelor secole, pot găsi cea mai mare colecţie de scrieri în limba româna pe internet.

 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

   Multă binecuvântare
          cu ocazia
       "Zilei Mamei"

 

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003