PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

              

baptist.ro

 

Pagină de Ştiri Baptiste


AGENŢIA DE PRESĂ BAPTISTĂ A CONVENŢIE DE SUD

Guvernatorul statului Georgia subliniază importanţa ascultării de Dumnezeu

19 Apr. 2004

de James Dotson

ALPHARETTA, GA. (BP) – Imaginează-ţi a fi numit directorul unei companii de 1,6 miliarde de dolari. „Ai o sută de mii de angajaţi, îşi ei te cunosc doar de patru ani. Şi în plus ai şi un bord de directori din 236 de membrii care se întâlnesc de peste 40 de ani.”

CITEŞTE RESTUL...

Guvernul Vietnamez reprimă pe creştinii minoritari etnici
20 Aprilie 2004
de Staff


NASHVILLE, Tenn. (BP) – Republica Socialistă Vietnam a admis în 19 aprilie că regiunea de necaz din Central Highlands a avut din nou de a face cu protestul a mii de creştini minoritari etnici din provinciile Dak Lak şi Gia Lai în 10 aprilie.

CITEŞTE RESTUL...

Kingdom Forever’ [Împărăţia Veşnică] este în atenţia la SBC pentru întâlnirile din iunie 15-16 din Indy

Aprilie 21, 2004

De Michael Foust

 

INDIANOPOLIS (BP) – Baptiştii din Sud se vor aduna în Indianapolis în 15-16 iunie, pentru a continua iniţiativa lor de Împuternicire a Creşterii Împărăţiei prin a acorda atenţie temei „Împărăţia Veşnică”.

CITEŞTE RESTUL...

Infanteriştii marini urmăresc o cruce din lemn într-un exerciţiu fizic extenuant de două ore.

Apr 23, 2004
By Thomas A. Sloan

TABĂRA KINSER, Okinawa, Japonia. (BP)—La prima privire, formaţia arăta ca o înviorare obişnuită de dimineaţă a Trupelor de Infanterie Marină.

Soldaţi purtând bocanci grei şi pantaloni de luptă au ţinut pasul în timp ce dublau cadenţa militară. Dar o privire mai atentă descoperă o diferenţa distinctă în legătură cu acest exerciţiu fizic (PT): în locul obişnuitului stegar în fruntea formaţiei, un infanterist purta o cruce din lemn în timp ce conducea acest grup bine motivat.

CITEŞTE RESTUL...

Un oraş mic din texas vede sute de decizii spirituale în timpul unei campanii.
Apr 23, 2004
By Staff

SAN SABA, Texas (BP)—Micuţul oraş San Saba, Texas, ce are o populaţie de 2,637, a fost scuturată din rădăcini pe timpul campaniei lui Rick Gage, Heart of Texas (Inima Texasului) ce a atras mii de oameni într-un loc în aer liber lângă Liceul local în 28-31 martie.

La sfârşitul campaniei în acest orăşel din inima Texasului, 540 de decizii spirituale au fost înregistrate, incluzând 284 mărturisiri de credinţă.

CITEŞTE RESTUL...

Creştini indieni neliniştiţi în timp ce alegerile generale continuă.
Apr 26, 2004
By Vishal Arora

DELHI, India (BP)—A 14-a serie de alegeri generale din India – cel mai mare proces electoral din lume – a început pe 20 aprilie, cu continuarea votării până pe 10 mai. Mai mult de 40 de partide regionale şi naţionale râvnesc pentru cele 543 de locuri parlamentare. Având istoria recentă a naţiunii cu privire la persecuţia religioasă, alegerile – cu un potenţial de 675 milioane de voturi – sunt critice pentru creştinii din India.

CITEŞTE RESTUL...

Vederea lui Kerry despre avort se loveşte de cea a bisericii catolice.
Apr 27, 2004
By Staff

WASHINGTON (BP)— Sprijinul candidatului democratic la preşedenţie John Kerry, pentru drepturile avortului intră în conflict cu propria lui biserică, cu declaraţile lui de acum trei decenii şi cu publicul american, indică rapoartele recente.

CITEŞTE RESTUL...

Ike Reighard îndreaptă inima pastorilor înspre cultura americană
Apr 28, 2004
By Jackie Watson

ATLANTA (BP) – Dwight „Ike” Reighard e implicat într-o lucrare ce vrea să-i ajute pe oameni să treacă de la felul lor normal de trai la o viaţă minunată prin Isus Cristos. Deşi acesta este un mesaj ce vine de obicei de la un amvon, cunoscutul pastor din Convenţia Baptistă de Sud l-a găsit la fel de grăitor pentru toată America.

CITEŞTE RESTUL...

Coreea de Nord- Chemări la libertate lansate de lideri şi dezertori la întrunirea din Capitol Hill
Apr 29, 2004
By Tom Strode

Washington (BP) – Membrii ai Congresului şi avocaţi pentru libertarea religioasă şi drepturile omului s-au unit cu dezertori din Coreea de Nord , în data de 28 aprilie, la o întrunire pentru libertatea ţărilor asiatice supuse regimurilor opresive, ţinută în Capitol Hill.

CITEŞTE RESTUL...

DUPĂ 100 DE ANI, Spurgeon continuă să ne înveţe
Apr 29, 2004
By Sandra Bearden

Nu a fost înscris vreodată la cursurile unui seminar, nici nu a fost ordinat în lucrare. Cu toate acestea, Charles Haddon Spurgeon a devenit una din personalităţile representative ale istoriei, din cadrul pastorilor şi evangheliştilor. Cei ce studiază în şcolile teologice îi studiază viaţa şi operele, iar la mai bine de 100 de ani de la moartea sa, multe din cele 130 cărţi ale sale, predici sau alte scriei sunt încă tipărite.

CITEŞTE RESTUL...

LA PRIMA PERSOANĂ: Umorul lui Spurgeon
Apr 29, 2004
By Larry J. Michael

Mulţi evanghelici cunosc bine latura severă a lui Charles Haddon Spugeon, şi căutarea lui serioasă după o viaţă sfântă. Întradevăr, el a militat pentru cauze drepte şi s-a opus de multe ori erorilor doctrinare. Dar mulţi cititori nu ştiu că el era un om cu un deosebit simţ al umorului. Spurgeon ştia valoarea zâmbetului şi a voioşiei. În mod imginar el a aşezat în inimă cuvintele din Proverbe 17:22 “O inimă veselă este un bun leac” Spurgeon a râs oridecâte ori a putut. A râs în faţa ironiilor vieţii, în faţa incidentelor comice, a râs de elementele amuzante ale naturii. Uneori a râs în faţa criticilor săi.

CITEŞTE RESTUL...

“Dumnezeu mă îmbrăţişează”, supravieţuitor al atacului din Irac vorbeşte din spital.
Apr 1, 2004
By Anita Bowden
 
DALLAS (BP)—Pe peretele camerei de spital a lui Carrie McDonnall, braţe şi mâini confecţionate din hârtie se întind ca şi când ar invita la o îmbrăţişare. Între braţe, se găsesc mesaje de dragoste şi încurajare, scrise cu drag de către copiii de la Biserica Baptistă din Cedar Ridge , în Thomasville, N.C.

CITEŞTE RESTUL...

Baptist între 5 soldaţi din Ark. Ucis în Irac
4 mai 2004
de Stella Prather

LITTLE ROCK, Ark. (BP)—Un baptist din Arkansas se afla între 5 soldaţi din Arkansas ucişi în Irac. în 24 aprilie.

CITEŞTE RESTUL...

Salvarea lui Thomas Hamill atrage sărbătorirea
3 mai 2004
de Erin Curry

MACON, Miss. (BP)—Pentru Greg Duncan, 2 mai a început cu o bătaie la uşă la ora 6 a.m. , din partea unui ofiţer din poliţia locală, care avea drum prin micuţul oraş Macon, Miss., pentru a-i aduce vestea pe care toţi o aşteptau.

CITEŞTE RESTUL...

Bush spune publicului televiziunii arabe că „dreptatea va veni”
6 mai 2004
de Art Toalston


WASHINGTON (BP)--Preşedintele Bush, într-un interviu cu televiziunea Al Arabiya, pe 5 mai, a spus că aparentul abuz asupra prizonierilor din Irac este „dezgustător” şi astfel de practici „nu reprezintă America”

CITEŞTE RESTUL...

Majoritatea pastorilor folosesc Bibliile NIV, KJV sugerează un studiu
6 mai 2004
de Michael Foust

NASHVILLE, Tenn. (BP)—Când pastorii aleg o Biblie, ce folosesc?

Conform unei noi treceri în revistă, este vorba ori de New International Version sau de King James Version.
 

CITEŞTE RESTUL...

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi gasi o o serie de subiecte de studiu:

bullet
Apologetică
bullet
Biografii
bullet
Etică
bullet
Scrieri Primele Secole
bullet
Teologie Sistematică
 
Pe paginile ficărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.
 
Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar de ANTROPOLOGIE (doctrina despre om).
 
 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003