PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

            

baptist.ro

 

Pagină de Ştiri Baptiste


AGENŢIA DE PRESĂ BAPTISTĂ A CONVENŢIE DE SUD

Coaliţie internaţională îndeamnă oficialii Republicii Cehe să renunţe la planurile de legalizare a prostituţiei
Mai 10, 2004
De Tom Strode

WASHINGTON (BP)—Comisia de etică şi libertate religioasă Southern  şi peste 110 aliaţi au chemat Republica Cehă să respingă planurile raportate de a legaliza prostituţia.

Într-o scrisoare către preşedintele Vaclav Klaus şi alţi lideri cehi,  preşedintele ERLC Richard Land şi co semnatarii au spus că un astfel de act „Ar fi o greşeală teribilă pentru ţară. Ca un întreg şi în mod deosebit, pentru femeile şi copiii din regiunea  Europei de Est, care vor fi victimele comerţului cu sex ceh.” De asemenea, va „aduce atingere ireparabil” relaţiilor Republicii Cehe cu Statele Unite şi cu alte ţări, avertiza scrisoarea.

Legalizarea prostituţiei va face Republica Cehă „poarta prin care se vor scurge femei şi copii din ţările mai sărace ale Europei centrale şi de est, către industriile de sex din Europa de vest şi din lume – un act nedemn de tradiţiile cehe de a lupta pentru libertatea lor”, au spus Land şi ceilalţi, în scrisoare . Au spus că vor rezista la un astfel de efort al cehilor în Congres şi în faţa celorlalte corpuri legislative şi „prin mişcările organizate de către femei şi de zecile de mii de biserici şi sinagogi.”

Coaliţia internaţională care sprijinea scrisoarea a inclus semnatari din Rusia, India, Israel, Irlanda, Anglia şi Franţa. Printre semnatarii din Statele Unite au fost Todd Bassett, comandant naţional al Armatei Salvării, Clive Calver, preşedinte al World Relief; Richard Cizik, vice preşedinte pentru afacerile guvernamentale ale National Association of Evangelicals; Michael Horowitz
, senior fellow la Hudson Institute; Donna Rice Hughes, preşedinte al Enough Is Enough; Diane Knippers, preşedinte al Institute on Religion and Democracy; Connie Mackey, vice preşedinte pentru afacerile guvernului ale Family Research Council; Ronald Sider, preşedinte al Evangelicals for Social Action; David Stevens, director executiv pentru Christian Medical Association, şi Thomas Trask, superintendent general al Assemblies of God.

În scrisoarea din 5 mai, pe antetul ERLC, au spus că experienţele unor astfel de ţări ca Olanda, Australia şi Germania demonstrează faptul că crima organizată, prostituţia ilegală şi de stradă şi traficul cu sex nu sunt reduse când prostituţia este legalizată.

Liderii cehi au spus că nu au fost conştienţi că astfel de griji existau la ERLC şi la ceilalţi, conform unui articol din data de 7 mai la Associated Press din Praga, capitala cehă.

Un vorbitor ERLC a spus că astfel de griji au fost exprimate unui oficial ceh anul trecut. Barrett Duke a spus că el împreună cu Horowitz şi Lisa Thompson din Armata Salvării, printre alţii, s-au întâlnit în 5 nov. cu Richard Krpac, consul la ambasada cehă din Washington.

Ei i-au spus lui Krpac că Republica Cehă „are ocazia de a stabili un standard diferit pentru noua Europă, mai degrabă decât acomodarea unor atitudini curente la climatul moral din Europa şi ei ar trebui să stabilească un exemplu mai înalt”, a spus Duke. „În loc să legalizeze prostituţia , ei ar trebui să lucreze puternic pentru sfârşirea prostituţiei, ceea ce, după părerea noastră, va contribui semnificativ  la eradicarea traficului cu persoane şi sclavia umană sexuală.”

”Pare că nu am avut nici un efect cu acea vizită, deoarece aparent, scrisoarea noastră către liderii Republicii Cehe i-a prins cu garda jos”, a spus el. „Deci declaraţia lor, că nu erau conştienţi de îngrijorările noastre ne ajută să recunoaştem că scrisoarea a fost pasul care tre4buia făcut.”

Scrisoarea nu a fost trimisă numai lui Klaus, ci şi liderilor din senatul ceh şi Camera deputaţilor.

Conform AP, guvernul ceh şi-a descoperit planurile în aprilie de a propune legislaţia care să permită oraşelor autorizarea prostituţiei în anumite zone.

În scrisoare, Land şi ceilalţi au spus că Republica Cehă „câştigă rapid o reputaţie internaţională ca şi primă destinaţie a turiştilor şi pedofililor europeni şi din alte părţi. Republica Cehă a mai devenit şi o ţară de tranzit pentru traficul cu oameni şi contrabandă.”

Statele Unite au acţionat pentru a zădărnici traficul sexual în ultimii ani. În 2000, Congresul a aprobat actul de Protecţie a victimelor traficului, pentru a combate problema internaţională. În septembrie, preşedintele Bush a chemat Naţiunile Unite să lucreze pentru a pune capăt traficului.


 

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi gasi o o serie de subiecte de studiu:

bullet
Apologetică
bullet
Biografii
bullet
Etică
bullet
Scrieri Primele Secole
bullet
Teologie Sistematică
 
Pe paginile ficărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.
 
Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar de ANTROPOLOGIE (doctrina despre om).
 
 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003