PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

            

baptist.ro

 

Pagină de Ştiri Baptiste


AGENŢIA DE PRESĂ BAPTISTĂ A CONVENŢIE DE SUD

Graduaţii seminarului canadian, cea mai mare clasă din istoria sa
Mai 14, 2004
De Doy Cave


COCHRANE, Alberta, Canada (BP)—Seminarul baptist Canadian Southern a graduat cea mai mare clasă în data de 8 mai, oferind diplome la 24 de graduaţi din şapte ţări diferite.

Preşedintele de seminar, Richard Blackaby a spus că această clasă marchează o nouă eră pentru seminar, în ajutarea baptiştilor canadieni de a-şi îndeplini viziunea de a planta 1,000 de biserici în Canada până în anul 2020.

”Cu zece ani în urmă,” a spus el, „Dumnezeu a chemat Convenţia canadiană a baptiştilor sudici şi seminarul baptist Canadian Southern să ridice lideri şi să planteze biserici în Canada. Dumnezeu continuă să ne arate credincioşia Lui în a aduce acei studenţi aici la seminarul nostru şi a-i trimite în toată Canada şi în toată lumea pentru a culege recolta.”

Wayne Howard, CSBS preşedintele comitetului, a susţinut comentariile lui Blackaby şi a spus că administratorii seminarului sunt angajaţi în „a face sigur faptul că seminarul îşi împlineşte viziunea.” -– „să echipeze lideri pentru lucrarea în Canada şi în lume.”

”Clasa care a graduat în 2004 este o dovadă pentru mine că această lucrare este împlinită,” a spus Howard.

Dan Yeary, pastor senior la North Phoenix Baptist Church în Phoenix, a adus o sarcină studenţilor de a-şi continua lucrarea cu loialitate, curăţie şi cu „cea de-a doua milă”.

În angajarea studenţilor la o viaţă de loialitate în lucrare, Yeary a predicat la un serviciu divin despre ordinea priorităţilor. După slujbă, el a spus că a fost abordat de unul dintre membrii bisericii sale, un profesor de engleză, care a vrut să-l corecteze asupra unui punct din predica sa.

”Nu există un astfel de cuvânt „priorităţi”, a relatat Yeary „Este doar o prioritate. Isus Hristos este prioritatea ta şi nu există nici un substitut pentru loialitate faţă de El.”

”Ceea ce aţi făcut în aceşti ultimi ani este o mare realizare, dar rămâneţi pe cale şi nu priviţi în urmă.”

Lucrătorii trebuie de asemenea să trăiască o viaţă curată, a spus Yeary, deoarece fără curăţie nu există credibilitate în lucrare.

”Nevasta lui Potifar este vie şi este bine şi are veri în fiecare congregaţie”, a spus el, arătând povestea lui Iosif în cartea Geneza. „Curăţia nu are substitut.”

Termenul „cea de-a doua milă”, înseamnă exact aceasta: să mergi încă o milă cu oricine şi cu toată lumea, a spus Yeary, arătând dorinţa lui Isus de a merge încă o milă pentru biserică, în moartea Sa.

Yeary a povestit despre un fost membru al stafului, care doar se strecura prin lucrare şi când era chemat să dea socoteală pentru lipsa lui de motivaţie a spus „Isus Şi-a dat viaţa pentru biserică, eu nu mai trebuie să o fac.”

”Este ceva mai demn de merit pentru care să-ţi dai viaţa, decât biserica?” a întrebat Yeary.

Yeary a dat graduaţilor o însărcinare din Evrei 10:35-36, „Să nu vă părăsiţi, deci, încrederea voastră pe care o aşteaptă o mare răsplătire! Căci aveţi nevoie de răbdare, ca, după ce aţi împlinit voia lui Dumnezeu, să puteţi căpăta ce v-a fost făgăduit.” (HCSB).

Henry Blackaby, al cărui fiu, Tom, a primit diploma de doctor în lucrare, a dat binecuvântarea graduaţilor, amintindu-le de parabola lui Isus despre proprietarul de pământ din Matei 20, care a angajat lucrători până în cea de-a 11-cea oră a zilei.

”Sunt aceştia lucrătorii celei de-a 11-cea ore, ultimii lucrători până la întoarcerea lui Isus?” a întrebat el. „Voi puteţi fi ultimii lucrători pe care îi cheamă şi îi numeşte . În această lumină, trebuie să aveţi simţul presiunii, al urgenţei, al administrării.”

Seminarul baptist Canadian Southern este localizat în Cochrane, Alberta, la poalele munţilor Canadian Rockies. Seminarul oferă diplome de maestru în teologie şi maestru în educaţie religioasă, acreditată de către Association of Theological Schools (ATS), şi programe subgraduale în lucrarea creştină. Diploma D.Min.de la CSBS este oferită legătură cu Seminarul teologic baptist Golden Gate, din Mill Valley, Calif.

(BP) foto publicată în BP Photo Library at http://www.bpnews.net. Titlul foto: CHARGE TO CANADIAN GRADS.


 

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi gasi o o serie de subiecte de studiu:

bullet
Apologetică
bullet
Biografii
bullet
Etică
bullet
Scrieri Primele Secole
bullet
Teologie Sistematică
 
Pe paginile ficărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.
 
Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar de ANTROPOLOGIE (doctrina despre om).
 
 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003