PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

            

baptist.ro

 

Pagină de Ştiri Baptiste


AGENŢIA DE PRESĂ BAPTISTĂ A CONVENŢIE DE SUD

Cu diplomele în mână se întorc în China şi în alte ţări asiatice
May 25, 2004
By David Roach
 

LOUISVILLE, Ky. (BP)—Majoritatea graduaţilor de la Seminarul teologic baptist din sud vor avea ocazia de a avea impact asupra unei biserici pentru Împărăţia lui Dumnezeu. Dar William şi Kam See Fung vor avea ocazia unui impact asupra a 500 de biserici din 30 de ţări, în urma graduării lor de la Southern, în această primăvară.

Ei sunt din Hong Kong şi sunt programaţi să se mute în Singapore, în această vară, unde vor preda în şcoala de teologie la Colegiul biblic din Singapore. Colegiul oferă educaţie graduată şi sugraduată la 500 de studenţi care eventual vor sluji în bisericile din Europa, Asia, Africa şi Australia.

William a primit diploma de doctor în filozofie în Noul Testament de la şcoala de teologie Southern şi Kam See a primit diploma ei de doctor în educaţie de la şcoala de lideri şi lucrare în biserică.

”Întotdeauna am avut povara nu numai de a sluji într-o biserică locală „ a spus William, „ci şi de a pregăti o nouă generaţie de lucrători ai Evangheliei.”

Ei au o dorinţă puternică de a sprijini bisericile din China, unde mulţi creştini sunt persecutaţi pentru credinţa lor. Învăţându-i pe pastorii chinezi la Colegiul biblic Singapore, ei aşteaptă să ajute construcţia bisericii în China.

”Prin lucrare şi parteneriat cu Colegiul biblic Singapore, putem ajunge la scopul nostru de a influenţa lucrătorii din China,” a spus Kam See.

Învăţând pastorii chinezi nu va fi uşor. Pentru a comunica cu studenţii lor, ei au trebuit să înveţe limba Mandarin, un dialect chinez, cu care nu erau familiarizaţi. Ca şi copii au învăţat să citească Mandarin, dar până de curând, ei vorbeau numai dialectul lor natal cantonez.

Adiţional responsabilităţilor lor educaţionale în Asia, ei vor avea ocazia de a folosi noul dialect Mandarin în Europa, pe timpul vacanţelor de vară şi iarnă. Între semestre, profesorii de la colegiu călătoresc în ţări europene pentru a conduce seminarii pentru pastorii chinezi, au spus ei.

Un alt aspect important al lucrării lor va fi traducerea cărţilor creştine în chineză. Ei au observat că una dintre cele mai mari nevoi ale pastorilor chinezi este cea de mai multă literatură teologică.

”Există încă o cerere mare pentru mai multă literatură chineză creştină, mai ales cărţi pentru seminarii” a spus William. „Sperăm să putem contribui şi în acea zonă.”

Ei au spus că Southern a fost o bază excelentă de pregătire pentru lucrarea lor în Singapore, cu profesionalism şi smerenie demonstrate de către profesorii de la Southern, ce au devenit modele pentru propria lor lucrare de predare.

”Cel mai impresionant lucru în legătură cu Southern pentru mine sunt relaţiile dintre studenţi şi profesori.” A spus Kam See. „Profesorii sunt foarte umili, profesionişti şi totuşi le pasă de studenţi.”

Seminary Wives Institute (SWI) a fost un model deosebit de lucrare eficientă în a lucra cu soţiile, a spus Kam See.

”Am fost binecuvântată de SWI,” a spus ea. „Am venit aici…şi în primul an nu m-am înscris în vreun program formal. Deci am mers la cursurile SWI şi am fost foarte impresionată de oameni ca doamna [Mary] Mohler şi doamna [Sharon] Beougher”.

În timp ce ei lucrează în Singapore, aşteaptă să–şi folosească educaţia de la Southern pentru a avea impact în bisericile din Asiaşi din lume.

”În Singapore simţim că vom fi în linia întâi a lucrării pentru a atinge diferite grupuri de oameni” a spus William.
--30--
(BP) foto publicată în BP Photo Library la http://www.bpnews.net. Titlul fotografiei: Spre Singapore.


 

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi gasi o o serie de subiecte de studiu:

bullet
Apologetică
bullet
Biografii
bullet
Etică
bullet
Scrieri Primele Secole
bullet
Teologie Sistematică
 
Pe paginile ficărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.
 
Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar de ANTROPOLOGIE (doctrina despre om).
 
 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003