PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

            

baptist.ro

 

Pagină de Ştiri Baptiste


AGENŢIA DE PRESĂ BAPTISTĂ A CONVENŢIE DE SUD

Baptiştii ruşi primesc Empowering Kingdom Growth
June 4, 2004
By Staff
 

NASHVILLE, Tenn.( BP) --) Empowering Kingdom Growth se întinde dincolo de fosta naţiune.

EKG, accentul a început în cadrul Convenţiei baptiste din South Carolina cu mai mult de o decadă în urmă, a fost adoptat acum de către Convenţia baptistă din sud şi a fost prezentată pentru prima oară liderilor Uniunii baptiste ruse (RBU) în Iulie 2003 de către B. Carlisle Driggers, director executiv al Convenţiei baptiste din South Carolina. Driggers a participat la o întrunire a liderilor împreună cu Jere Phillips, profesor asociat de teologie practică şi director al biroului misiunii practice la Seminarul Teologic baptist Mid-America în Memphis, Tenn., şi fostul director executiv al Convenţiei baptiştilor sudici din West Virginia şi Ed Tarleton, asociat de strategie regională pentru Rusia europeană pentru SBC International Mission Board.

În timpul acestei întruniri a Consiliului general al RBU, Driggers, Phillips şi Tarleton au trecut în revistă principiile EKG şi modul în care aceste principii ar putea fi folosite între baptiştii ruşi. Participanţi din RBU au inclus preşedintele, vice preşedintele şi şapte vice preşedinţi regionali, împreună cu trei directori de departament naţional.

Într-o noapte, liderii ruşi au intrat la o întrunire de rugăciune, la ora 10, care a durat până la ora 2:30 a.m. După aceea, ei au declarat că Dumnezeu i-a călăuzit să transforme Empowering Kingdom Growth într-o lucrare naţională.

Cartea lui Driggers „O călătorie a credinţei şi speranţei” şi procesul de planificare EKG cunoscut sub numele de „Venirea Împărăţiei” au fost traduse în limba rusă, cu 5,000 copii publicate pentru cele 1,450 de biserici ale RBU.

La sfârşitul lui Martie 2004, Driggers şi Phillips s-au întors la Moscova, pentru a conduce o conferinţă de pregătire pentru membrii Consiliului general şi pentru cei 54 de superintendenţi de district ai RBU. A mai participat şi Ed Tarleton şi Russell Kyzar, asociat de strategie IMB pentru Rusia centrală şi estică. Fiodor Baraniuk a ajutat la organizarea conferinţei şi la traducere pentru , Driggers şi Phillips, director al Şcolii duminicale RBU şi director asociat al departamentului internaţional.

Tarleton a scris cu privire la cele două conferinţe „ În timpul celor 10 ani ai mei de slujire în Moscova, au existat multe conferinţe cu privire la necesităţile RBU. Dar nu am mai văzut nimic care să aibă aşa un impact imediat şi minunat, ca şi seminariile Empowering Kingdom Growth pentru cei 60-plus liderii RBU. Cu numai 10 ani în urmă , acelaşi grup de lideri se lupta pentru a defini viziunea lor pentru RBU. Liderii RBU vorbesc acum încântaţi despre viziunile lor, valorile şi zonele cheie de rezultat pentru impactul Împărăţiei lui Dumnezeu. Dr. Driggers şi Dr. Phillips au construit pe baza conferinţei lor din iulie 2003 şi au aşezat conferinţa din martie pe un nivel cu totul nou de impact şi eficienţă.”

Superintendenţii de district au primit copii ale materialelor EKG pentru fiecare din bisericile lor. Ei conduc acum conferinţe de pregătiri pe districte de-a lungul celor 11 zone ale Federaţiei Ruse, între bisericile RBU.

Baptiştii din Sud s-au rugat mult timp pentru ca Dumnezeu să deschidă uşile spre Rusia. Odată cu extinderea EKG în aceste biserici, baptiştii ruşi vor fi mai bine echipaţi pentru a continua extinderea Împărăţiei lui Dumnezeu între cei din poporul lor, în anii care vin.

(BP) foto publicată de Photo Library la http://www.bpnews.net. Titlul fotografiei: EKG în RUSIA.


 

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi gasi o o serie de subiecte de studiu:

bullet
Apologetică
bullet
Biografii
bullet
Etică
bullet
Scrieri Primele Secole
bullet
Teologie Sistematică
 
Pe paginile ficărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.
 
Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar de ANTROPOLOGIE (doctrina despre om).
 
 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003