PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

            

baptist.ro

 

Pagină de Ştiri Baptiste


AGENŢIA DE PRESĂ BAPTISTĂ A CONVENŢIE DE SUD

Răspunsul bisericilor: Lottie Moon încheie cu 136 milioane de $, cea mai mare creştere din istorie
Jun 4, 2004
By Mark Kelly

RICHMOND, Va. (BP)-- Bisericile din Convenţia Baptistă de Sud şi cei 5376 de misionari ai ei din lumea întreagă, sărbătoresc rezultatul colectei de Crăciun „Lottie Moon” pentru misiunea internaţională, în cadrul căreia s-a strâns suma de 136.2milioane$.

Când s-au făcut calculele cu privire la donaţiile din 2003, în 31 mai, baptiştii din Convenţia de Sud dăruiseră 136,204,648$- o creştere de aproape 21.2 mil $, adică de 18.4 procente faţă de 2002- cea mai mare creştere a donaţiilor în istoria de 115 ani a acestui program.

„Baptiştii din Convenţia de Sud (SBC)spun ‚Glorie Domnului!’ pentru acest minunat răspuns la nevoile unei lumi pierdute,” declară Jerry Rankin, preşedintele Bordului Internaţional pentru Misiune. „Oamenii lui Dumnezeu simt durerea din inima Lui pentru cei mai bine de 1.6 bilioane de oameni care poate nu au auzit de Isus Christos. Au fost întristaţi din pricina misionarilor care nu pot merge în lucrare din lipsă de mijloace financiare. Iar ei au răspuns cu o dragoste şi cu o pasiune pe care numai Duhul Domnului putea să le-o dăruiască.

„Mulţumim în mod special Uniunii femeilor misionare(WMU) pentru inima cu care s-au implicat şi au încurajat bisericile baptiste să facă un pas în această măreaţă luptă.

„Suntem mulţumitori faţă de baptiştii din Convenţia de Sud care au făcut o prioritate din susţinerea misiunii, dăruind până la sacrificiu pentru colecta de Crăciun Lottie Moon,” a spus Wanda Lee, director executiv şi trezorier al WMU. „Este un privilegiu să colaborăm cu organizaţiile din fiecare stat ale WMU, cu liderii WMU, cu Bordul Internaţional de Misiune(IMB), cu susţinătorii misiunii din bisericile noastre, în timp ce încercăm să implicăm pe fiecare în slujba lui Dumnezeu.”

Rankin a apelat la biserici pentru o dăruire până la sacrificiu, pentru că se simţea lipse suportului financiar în vreme ce numărul de membrii din biserici care doreau să meargă ca misionari în alte ţări creştea.

IMB a fost nevoit să reducă numărul întâlnirilor misionare precum şi numărul angajaţilor din teritoriu în iunie 2003 pentru a ţine pasul cu veniturile. 

PIERDEREA RESTRICŢIILOR

Bordul poare elimina acum restricţiile legate de angajarea altor misionari, a spus Rankin. După cum arătau rezultatele, colecta avea să depăşească ţinta stabilită de 133mil $, persoanele responsabile cu administrarea fondurilor din cadrul agenţiei, au votat în luna mai trimiterea a încă 200 de misionari pe termen scurt si pe termen lung, faţă de numărul planificat.

„Din cauza dăruirii fără nici cea mai mică urmă de egoism a baptiştilor din SBC pentru colecta de Crăciun Lottie Moon, anul acesta vom trimite mai mulţi misionari,” a spus Rankin. „Ca şi rezultat, mai multe grupuri vor fii implicate şi mai multe persoane vor asculta Evanghelia.”

„Dorinţa lui Dumnezeu e ca toţi oamenii să Îl cunoască, iar Duhul Său lucrează în bisericile din SBC pentru a duce la îndeplinirea Marii Trimiteri în Ierusalimul lor, Iudea, Samaria—şi până la marginile pământului.”

Entuziasmul născut între baptişti e doar o dimensiunii a lucrării pline de putere a Duhului Sfânt în întreaga lume, a spus Gordon Fort, vice preşedintele IMB pentru lucrarea de peste hotare.

„Anul trecut, mai mult de 510 000 de credincioşi au fost botezaţi de către misionarii din SBC şi de către colaboratorii lor în slujire din ţările respective,” a spus Fort. „Misionarii noştri au implicat alte 192 de grupuri în lucrarea Evangheliei.”

„Toată tulburarea şi nesiguranţa din lume dă naştere la o foame spirituală, iar oamenii răspund în mod deosebit la Vestea Bună a salvării prin Isus Christos. Barierele tradiţionale cad iar Dumnezeu deschide uşi care au stat închise secole de-a rândul. Secerişul e tot mai mare, iar Dumnezeu cheamă şi mai mulţi lucrători în via Sa.

„E ziua celor mai mari oportunităţi din câte am văzut până acum.” 

DEDICARE ÎN ÎNTREGIME

Chemările sunt ca bisericile să se dedice în întregime slujbei pe care Christos le-a încredinţat-o, de a face ucenici din toate neamurile, a spus Larry Cox, vicepreşedintele bordului, răspunzător cu mobilizarea.

„Sarcina ce ne stă în faţă este imensă, iar Duhul Sfânt se mişcă foarte repede,” a mai spus Cox. Baptiştii din SBC trebuie să acţioneze şi ei cu aceeaşi viteză, dacă vor să fie în acelaşi ritm cu EL.

„Nu trimitem aceşti noi misionari doar pentru un an. Ca ei să poată rămâne pe câmpul de misiune, şi pentru a-i putea trimite şi pe ceilalţi pe care Dumnezeu îi cheamă, noi trebuie să susţinem şi chiar să creştem nivelul de dăruire.”

„Bisericile din SBC iubesc misiunea. Suntem mereu cu gândul la misiune,” a spus Cox. „Nimic nu frământă mai mult inimile noastre decât gândul că sunt oameni care nu au auzit niciodată Evanghelia doar din cauză că noi nu am dăruit resursele necesare pentru ca cineva să meargă şi să le spună despre Christos.

-- Fast facts about the Lottie Moon Christmas Offering: http://ime.imb.org/Offering/fastfacts.asp
-- Because you gave: http://ime.imb.org/Offering/storiesgive.asp
-- The Acts 1:8 Challenge: http://www.actsone8.com.
-- What is the Cooperative Program? http://www.cpmissions.net
(BP) photo posted in the BP Photo Library at http://www.bpnews.net. Photo title: MORE WITNESS.


 

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi gasi o o serie de subiecte de studiu:

bullet
Apologetică
bullet
Biografii
bullet
Etică
bullet
Scrieri Primele Secole
bullet
Teologie Sistematică
 
Pe paginile ficărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.
 
Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar de ANTROPOLOGIE (doctrina despre om).
 
 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003