PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

            

baptist.ro

 

Pagină de Ştiri Baptiste


AGENŢIA DE PRESĂ BAPTISTĂ A CONVENŢIE DE SUD

„Reagan a fost un adevărat credincios şi un om al rugăciunii”

Jun 7, 2004
By Staff

 

WASHINGTON (BP)-- Ronald Reagan, în timpul celor opt ani la Casa Albă a mers mai rar la biserică, dar biografii, prietenii şi chiar propriile sale cuvinte mărturisesc că a acordat o mare importanţă rugăciunii, Bibliei şi  credinţei în Dumnezeu.

 

„Era un om foarte credincios,” declară biograful Paul Kengor ziarului Washington Times. „A moştenit aceasta de la mama lui.”

 

Cel de-al 40-lea preşedinte al Statelor Unite, care s-a stins din viaţă pe 5 iunie, a frecventat în copilărie Biserica Ucenicilor lui Christos din Illinois, unde tânăr fiind a vorbit la Şcoala Duminicală.

 

Kengor, a cărui carte „Dumnezeu şi Ronald Reagan, o viaţă spirituală” a ieşit de sub tipare la începutul acestui an, a scris un omagiu în National Review Online, „Nelle a pus în fiul ei credinţa creştină, fundamentală începuturilor sale. L-a învăţat că urcuşurile şi coborâşurile sunt acolo cu un scop. Lucrurile rele sunt parte a ‚planului lui Dumnezeu’. Reagan ştia că Dumnezeu era stăpân pe situaţie şi făcea toate lucrurile pentru binele său.

 

Reagan credea într-un optimism ‚venit de la Dumnezeu’, chiar şi atunci când, în urmă cu 10 ani, a fost diagnosticat cu Alzhaimer, a mai spus Kengor.

 

„Reagan a crezut că Alzhaimer e ceea ce Dumnezeu a ales pentru el”, spune Kengor, profesor de ştiinţe politice la Grove Citty College, din vestul Pennsylvaniei, conform ziarului The Times. „Era planul lui Dumnezeu cum avea Reagan să moară, iar el credea că nu avem nici un motiv să îl luăm la întrebări pe Dumnezeu. Reagan a crezut cu adevărat că şi lucrurile rele pot fii parte a planului lui Dumnezeu.

 

Reagan şi-a exprimat credinţa în Dumnezeu nu doar la începutul şi sfârşitul vieţii sale, spune Kengor alături de ceilalţi..

 

„Pentru Reagan, credinţa nu era ceva de pus în debara după ce intrase în viaţa politică,” după cum scrie Kengor într-un fragment din cartea sa de pe Beliefnet.com. „Ca şi guvernator [de California] a cerut adesea călăuzire în rugăciune, iar după ce  a ajuns la Casa Albă a simţit că are nevoie de rugăciune mai mult ca niciodată.”

 

William Clark, consilier pe probleme de securitate al lui Reagan şi prieten apropiat, a spus purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Peter Robinson, că preşedintele a fost un „om al rugăciunii”.

 

Despre timpul pe care l-au petrecut împreună călărind, Clark spune, „uneori preşedintele se uita în jur şi spunea ‚Ce loc minunat pentru rugăciune’. Iar uneori, se uita doar la cer şi exclama ‚Glorie Domnului,’” aşa cum scria Robinson în cartea sa, „Cum Reagan mi-a schimbat viaţa.”

 

În 1983, Reagan a hotărât ca acest an să fie Anul Bibliei. Într-un discurs ţinut la National Religious Broadcaster, cu trei zile înainte de a anunţa hotărârea sa, preşedintele a spus, „Suntem binecuvântaţi să avem aceste cuvinte de încurajare, adevăr şi mângâiere. Sunt acuzat că mă raportez prea simplu uneori la problemele cu care ne confruntăm. Dar întotdeauna m-am mirat: Între coperţile aceste cărţi unice sunt răspunsuri la toate problemele cu care ne confruntăm azi, dacă am ştii însă unde să căutăm.

 

În noiembrie 1994, când a scris Americii anunţând că suferă de Alzhaimer, el  şi-a exprimat din nou încrederea în Dumnezeu.

 

„Când Domnul mă cheamă acasă, oricând ar fi aceasta, voi pleca de aici cu cea mai mare dragoste pentru ţara noastră şi cu un etern optimism faţă de viitorul ei”, a scris el.

 

„Încep acum călătoria care mă va duce înspre apusul vieţii mele. Ştiu însă că pentru America va exista întotdeauna, în faţă, un răsărit luminos.

 

„Vă mulţumesc prieteni. Dumnezeu să vă binecuvinteze.” 

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi gasi o o serie de subiecte de studiu:

bullet
Apologetică
bullet
Biografii
bullet
Etică
bullet
Scrieri Primele Secole
bullet
Teologie Sistematică
 
Pe paginile ficărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.
 
Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar de ANTROPOLOGIE (doctrina despre om).
 
 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003