PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

            

baptist.ro

 

Pagină de Ştiri Baptiste


AGENŢIA DE PRESĂ A CONVENŢIEI BAPTISTE DE SUD

PRIMA-PERSOANĂ : 'neapologetică' Creştină
Wednesday, Jun 9, 2004
By Mark Kelly

RICHMOND, Va. (BP)—Cei mai mulţi creştini se îndepărtează ruşinaţi de apologetică – arta de a angaja necredincioşi în discuţii raţionale pentru a-i convinge că Creştinătatea este mai mult decât un mit sau superstiţie.

Noi încercăm să citim cărţi despre apologetică şi le considerăm greu de înţeles. Ascultăm discursuri detailate, apoi putem carneţelul de notiţe pe raft. Suntem foarte reţinuţi în a ne angaja în discuţii cu scepticii pentru că ne este frică că nu vonm putea să ne amintim toate motivele diferite pentru credinţa creştină - sau pentru că nu vrem să fim atraşi într-o dicuţie. .

CITEŞTE RESTUL...

ISLAM, CA URMARE A 9/11, ESTE SUBIECTUL JURNALULUI DE TEOLOGIE
Jun 8, 2004
By Jeff Robinson
 

LOUISVILLE, Ky. (BP)—Îainte de 11 Sept. 2001, Islamul era doar o luminiţă pe ecranul radarului religios a multor americani.

Dar astăzi a doua religie ca număr din lume este în mintea multora, şi totuşi puţini sunt cei care îi înţeleg istoria sau teologia.

CITEŞTE RESTUL...

PRIMA PERSOANĂ: Moştenirea trainică a lui Ronald Reagan.
Jun 8, 2004
By R. Albert Mohler Jr

LOUISVILLE, Ky. (BP)--"Eu şi tu avem o întâlnire cu destinul. Vom păstra aceasta pentru copiii noştri, cea din urmă şi cea mai bună speranţă a omului pe pământ, sau îi vom condamna să facă pasul spre o mie de ani de întuneric." Acele cuvinte l-au catapultat pe Ronald W. Reagan pe scena politicii naţionale. Deşi, "Marele orator" a părăsit scena, ideile lui continuă să definească peisajul politic.

CITEŞTE RESTUL...

Optimismul lui Ronald Reagan era fundamentat în credinţa sa în Dumnezeu
Jun 7, 2004
By
Erin Curry

NASHVILLE, Tenn. (BP)-- În timp ce multă lume vorbeşte despre fostul preşedinte Ronald Reagan, eternul optimist care a crezut în zilele bune ce aveau să vină peste America, căţiva din liderii Convenţiei Baptiste de Sud, au remarcat că perspectiva sa era strâns legată de credinţa afirmată în Dumnezeu.

CITEŞTE RESTUL...

„Reagan a fost un adevărat credincios şi un om al rugăciunii”

Jun 7, 2004
By Staff

 

WASHINGTON (BP)-- Ronald Reagan, în timpul celor opt ani la Casa Albă a mers mai rar la biserică, dar biografii, prietenii şi chiar propriile sale cuvinte mărturisesc că a acordat o mare importanţă rugăciunii, Bibliei şi  credinţei în Dumnezeu.

CITEŞTE RESTUL...

86% dintre evanghelici vor vota cu Bush

Jun 7, 2004
By Michael Foust

 

Un nou sondaj arată că între cei doi candidaţi principali la preşedinţie există o „prăpastie a credinţei”, având cele 86 de procente dintre credincioşii evanghelici care au declarat că intenţionează să voteze în toamna pentru preşedintele Bush.

CITEŞTE RESTUL...

Răspunsul bisericilor: Lottie Moon încheie cu 136 milioane de $, cea mai mare creştere din istorie
Jun 4, 2004
By Mark Kelly

RICHMOND, Va. (BP)-- Bisericile din Convenţia Baptistă de Sud şi cei 5376 de misionari ai ei din lumea întreagă, sărbătoresc rezultatul colectei de Crăciun „Lottie Moon” pentru misiunea internaţională, în cadrul căreia s-a strâns suma de 136.2milioane$.

CITEŞTE RESTUL...

Baptiştii ruşi primesc Empowering Kingdom Growth
June 4, 2004
By Staff
 

NASHVILLE, Tenn.( BP) --) Empowering Kingdom Growth se întinde dincolo de fosta naţiune.

EKG, accentul a început în cadrul Convenţiei baptiste din South Carolina cu mai mult de o decadă în urmă, a fost adoptat acum de către Convenţia baptistă din sud şi a fost prezentată pentru prima oară liderilor Uniunii baptiste ruse (RBU) în Iulie 2003 de către B. Carlisle Driggers, director executiv al Convenţiei baptiste din South Carolina.

CITEŞTE RESTUL...

Misterul înconjoară suspecţii de crimă ai pastorului Tajik
June 1, 2004
De Igor Rotar

ISFARA, Tajikistan (BP)—În ciuda intenselor speculaţii ale mas mediei, misterul înconjoară grupul de oameni arestaţi în aprilie, în nordul Tajikistanului şi acuzaţi de diferite crime, între care uciderea pastorului local baptist şi misionar Sergei Besarab, în Ianuarie trecut.

CITEŞTE RESTUL...

În ciuda planului de pace sudanez, se conturează criza umanitară şi ameninţarea unui genocid etnic
Mai 28, 2004
De Staff

NAIVASHA, Kenya (BP)—Guvernul Sudanului şi un grup rebel major au semnat un acord de pace care poate duce la sfârşitul celui de-al 21-lea an de război civil  -- deşi o regiune din ţară a fost lăsată în afară din acord, regiune ce are de-a face cu purificarea etnică.

CITEŞTE RESTUL...

Liberienii îşi iau puterea din credinţa testată de război
Mai 26, 2004
Dey Sue Sprenkle

MONROVIA, Liberia (BP)—După mai mult de un an de război civil sângeros, liberienii rămân încă foarte religioşi. Studenţii de la seminarul teologic liberian baptist, de exemplu, au implorat să redeschidă şcoala imediat ce lucrurile s-au calmat.

CITEŞTE RESTUL...

Cu diplomele în mână se întorc în China şi în alte ţări asiatice
May 25, 2004
By David Roach
 

LOUISVILLE, Ky. (BP)—Majoritatea graduaţilor de la Seminarul teologic baptist din sud vor avea ocazia de a avea impact asupra unei biserici pentru Împărăţia lui Dumnezeu. Dar William şi Kam See Fung vor avea ocazia unui impact asupra a 500 de biserici din 30 de ţări, în urma graduării lor de la Southern, în această primăvară.

CITEŞTE RESTUL...

Metodiştii cântăresc totalul voturilor
Mai 18, 2004
De Terry Mattingly

WEST PALM BEACH, Fla. (BP)—De la o coastă la alta, metodiştii  uniţi fac matematică.

Cea de-a treia congregaţie, în ordinea mărimii, din America, tocmai a supravieţuit în urma unei alte Conferinţe generale cvadriale, propulsat de media luptind impotriva sexului. Acum este vremea să cercetăm numerele.

CITEŞTE RESTUL...

Graduaţii seminarului canadian, cea mai mare clasă din istoria sa
Mai 14, 2004
De Doy Cave


COCHRANE, Alberta, Canada (BP)—Seminarul baptist Canadian Southern a graduat cea mai mare clasă în data de 8 mai, oferind diplome la 24 de graduaţi din şapte ţări diferite.

CITEŞTE RESTUL...

Coaliţie internaţională îndeamnă oficialii Republicii Cehe să renunţe la planurile de legalizare a prostituţiei
Mai 10, 2004
De Tom Strode

WASHINGTON (BP)—Comisia de etică şi libertate religioasă Southern  şi peste 110 aliaţi au chemat Republica Cehă să respingă planurile raportate de a legaliza prostituţia.

CITEŞTE RESTUL...

Partea renaşterii conservatoare a curicumului seminariilor baptiste
June 9, 2004
De Tammi Reed Ledbetter

DALLAS (BP)—S-au petrecut multe lucruri în ultimii 25 de ani în viaţa baptiştilor sudici şi cele şase seminarii ale SBC asigură faptul că studenţii să fie bine informaţi.

CITEŞTE RESTUL...

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi gasi o o serie de subiecte de studiu:

bullet
Apologetică
bullet
Biografii
bullet
Etică
bullet
Scrieri Primele Secole
bullet
Teologie Sistematică
 
Pe paginile ficărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.
 
Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar de ANTROPOLOGIE (doctrina despre om).
 
 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003