PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

              

baptist.ro

 

Pagină de Ştiri Baptiste


AGENŢIA DE PRESĂ BAPTISTĂ A CONVENŢIE DE SUD

Swindoll: Relaţii bune între slujitori – vitale pentru inchinarea în bisercă
Mar 5, 2004
By Samuel Smith

Fort Worth, Texas (BP) – Relaţiile oneste şi de susţinere între conducătorii închinării sunt necesare pentru ca o biserică să reflecte planul lui Dumnezeu cu privire la închinare, a spus Chuck Swindoll, învăţător al Scripturii, la Atelierul de muzică bisericească 2004, desfăşurat în cadrul Seminarului Teologic Baptist de Sud-vest din Fort Worth, Texas, 17-19 februarie.

Swindoll, care slujeşte ca pastor principal în Biserica Stonebriar Comunitară din Frisco,. Texas, este foarte cunoscut pentru lucrarea sa de la radio, „Înţelegere pentru viaţă” [Insight for Living], precum şi pentru numărulmare de cărţi publicate. La Atelierul de muzică bisericească, el şi Bruce Stevenson, pastorul pentru muzică şi închinare în Biserica Stonebriar, au vorbit despre felul în care pastorii şi slujitorii bisericii pot lucra împreună.

„Relaţiile sunt de căpătâi,” a spus Swindoll. Pe lângă relaţia cu Cristos este [importantă] relaţia dintre noi.”… “Nu tolerăm lâncezeala, ofensele sau problemele între indivizi” a mai spus el. “Eu nu ştiu să existe aşa ceva, dar imediat ce voi afla, vom încerca să o rezolvăm. Iar dacă nu se poate, înseamnă că cineva trebuie să plece.”

“Vedem în închinare unul din motivele pentru care ne aflăm pe pământ,” continua Swindoll, “iar duminica ne oferă oportunitatea de a ne închina împreună.”

Steven ne-a adus în atenţie cei cinci stâlpi ai inchinării: educaţia, echilibrul, excelenţa, creativitatea şi caracterul. Educaţia, nota el, este un element vital al închinării pentru că asigură continuitatea între biserică, cu trecutul ei, şi generaţiile viitoare.

Atât Swindoll cât şi Stevenson au accentuat de mai multe ori importanţa unui echilibru în închinare. Ştiind că multe biserici se confruntă cu disensiuni între membrii din cauza stilurilor de închinare, Swindoll plasează problema în viitor.

“Avem secole de istorie, care sunt o comoară a bisericii,” a spus el. “Mă înspăimântă gândul de a crede că totul a început de la 1990 înainte. Cât de neînţelepţi putem ajunge? Nu predic nimic din 1990, dar totul se învârte acum în jurul lui 2004.”

Stevenson ne-a explicat cum punând în acelaşi serviciu de închinare marile imnuri ale credinţei, alături de muzica creştină modernă, păstrează lucrurile atractive.

El ne-a mai zis: “Chuck mi-a povestit adeseori despre oameni care vin la el şi îi spun ‘Nu mi-a plăcut ce ai făcut în această duminică dimineaţa,’ iar răspunsul lui e ‘Vino duminica viitoare pentru că va fi altfel’. Vom căuta orice mijloace prin care să aducem la viaţă Cuvântul lui Dumnezeu şi închinarea.”

Dacă cineva are o plângere fondată şi bine argumentată cu privire la stilul de închinare al bisericii, e în interesul său şi al bisericii ca această persoană să se închine în altă parte, spunea Swindoll. Dar e important ca cei care conduc să nu lase o minoritatea care ştie să se facă auzită să determine modul în care ei gândesc serviciile de închinare. “Nu poţi lăsa unul sau doi oameni care critică mereu sa îţi remodeleze gândirea,” a mai adăugat Swindoll. “Nu suntem aici să dăm oamenilor ceea ce vor, ci să le dăm ceea ce au nevoie.”

Iată convingerea lui Stevenson legată de întâietatea dată preferinţelor în materie de stil în dauna închinării adevărate: “Cred că noi, ca lideri în închinare, vom sta odată pentru a fi judecaţi cu privire la felul în care am separat biserici doar pe baza preferinţelor muzicale.”

Swindoll menţiona că Dumnezeul pe care îl slujim noi nu e demn de atâta lipsă de creativitate, cum întâlnim în multe slujbe din zilele noastre.

“Multe biserici au devenit întâlniri de afaceri, cu muzică şi cuvinte aruncate, iar asta îmi aduce supărare,” a continuat Swindoll. “Iar lui Dumnezeu I se dau doar resturile.”

Swindoll i-a încurajat pe participanţii la atelier să caute să fie autentici în închinare pentru că în acest mod reflectă unul din atributele lui Dumnezeu iar acesta este chiar lucrul de care au oamenii nevoie.

“Bruce nu mă face niciodată să zâmbesc, nu forţează acest lucru, şi nici nu încearcă asemenea lucruri. Acestea sunt doar unelte manipulative”, a mai spus el. “Unii nu vin să zâmbească. Inimile le sunt zdrobite. Soţul le-a părăsit săptămâna trecută, copilul a fugit de acasă sau au aflat că fiica le e însărcinată ori că băiatul se droghează. Nu au venit să se joace – au venit să se întâlnească cu Dumnezeu.”

Swindoll a mai spus că relaţia lui cu Stevenson face posibilă punerea în practică a unui stil de închinare ce atinge inimile tuturor celor prezenţi în adunare.

“Oridecâte ori sunt în contradicţie cu el, îi spun. Când mi se pare că am alunecat puţin în extrem, îi spun. Când mă gândesc că mai trebuie să ne lămurim un lucru îi spun, iar el se simte la fel de liber să îmi transmită orice simte.” ne mai împărtăşea Swindoll. “Totul se învârte în jurul relaţiei. Dacă stai pe ace şi spini, nu poţi vorbi în acest mod. Nici măcar nu poţi gândi în acest mod.”

(BP) poza postată în biblioteca foto BP la www.bpnews.net. Titlul ei: “Sfatul lui Swindoll”
 

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o pagină dedicată Teologiei Sistematică.

In cadru Teologiei Sistematică, veti găsi pagina de studiu în Bibliologie, doctrina Bibliei.

Pe această pagină puteţi citi 7 noi lucrări de studiu:  

bullet
Sola Scriptura şi Biserica Primară
 
bullet
Ce vrem să spunem prin Sola Scriptura
 
bullet
Tradiţionalism
 
bullet
Surprins de ce?
 
bullet
Revelaţia Generală
 
bullet
Revelaţia Specială
 
bullet
Scriptura Inspirată de Dumnzeu
 
De asemenea, cei interesaţi de scrierile primelor secole, pot găsi cea mai mare colecţie de scrieri în limba româna pe internet.

 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

 

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003