PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

              

baptist.ro

 

Pagină de Ştiri Baptiste


AGENŢIA DE PRESĂ BAPTISTĂ A CONVENŢIE DE SUD

Chemarea lui Dumnezeu este o pasiune, un român spune seminaristilor
Mar 3, 2004
By Susan Reed

KANSAS CITY, Mo. (BP) - Chemarea lui Dumnezeu nu este o profesie; este o pasiune, a spus Paul Negrut, presedintele Uniunii baptiste romane si presedinte a universitatii Emanuel din Oradea.

"Ai un sentiment de chemare a lui Dumnezeu?" Negrut a intrebat intr-un mesaj din capela la seminarul teologic baptist din Kansas City, Mo.

"Noi suntem chemati cu autoritate pentru ca El este Stapanul," Negrut a spus. "El este Dumnezeul care a chemat universul in a fi, Dumnezeul care ne-a chemat la Hristos, Dumnezeul care ne cere sa raspundem la chemarea slujirii."

Negrut a spus ca s-a luptat personal cu chemarea lui Dumnezeu pana ce nu a mai putut fugi de ea.

"Aceasta chemare nu este un hobby," a spus el. "Nu este un capriciu sau un concurs de popularitate. Este o chemare pentru munca grea."

Negrut si-a bazat mesajul din 18 februarie pe Luca 19:11-27, pilda lui Isus despre cele 10 mine (o mina este egal cu aproximativ 3 salarii in timpurile biblice).

In pilda, un om bogat urma sa plece intr-o tara indepartata si i-a lasat fiecaruia dintre cei 10 robi ai sai cate 10 mine cu care sa faca negot. La intoarcerea sa, a facut o intalnire cu robii ca sa stie ce negot a facut fiecare. Doi robi au spus ca au facut bani pentru stapan, unul aducand inca 10 mine, iar al doilea inca 5. Stapanul a fost multumit cu robii credinciosi si i-a rasplatit dandu-le autoritate peste 10, respectiv 5 orase.

Al treilea rob insa a spus ca in frica de stapan nu a facut nici un negot cu minele ci le-a ascuns intr-un stergar. Stapanul a fost furios, numindu-l rob netrebnic. Ca si rezultat, cele 10 mine i-au fost luate si date omului care a adus inca 10 mine. Stapanul a comandat totodata ca robul sa fie omorat in prezenta sa.

"Slujitorii credinciosi nu au putut sa stea fara sa faca nimic," Negrut a observat. "Inspirati de chemarea stapanului, au raspuns imediat. Ei erau vizionari. Ei aveau o pasiune pentru munca stapanului."

In afara de chemare, viziune si pasiune, Negrut a spus ca un slujitor credincios este cunoscut dupa integritatea sa. Negrut a notat ca slujitorul necredincios a avut cel mai mult de zis stapanului, cu un discurs de 43 de cuvinte. Slujitorii credinciosi au avut doar 7 cuvinte sa spuna stapanului.

"Carisma fara caracter este o catastrofa," a spus Negrut. "Slujitorul caruia i-a lipsit integritatea a fost tot in vorba. Cautati fructele."

Negrut a incheiat scotand in evidenta ca un crestin credincios va primi lauda, intocmai cum omul bogat a spus slujitorilor credinciosi: "Bine rob bun si credincios."
 

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o pagină dedicată Teologiei Sistematică.

In cadru Teologiei Sistematică, veti găsi pagina de studiu în Bibliologie, doctrina Bibliei.

Pe această pagină puteţi citi 7 noi lucrări de studiu:  

bullet
Sola Scriptura şi Biserica Primară
 
bullet
Ce vrem să spunem prin Sola Scriptura
 
bullet
Tradiţionalism
 
bullet
Surprins de ce?
 
bullet
Revelaţia Generală
 
bullet
Revelaţia Specială
 
bullet
Scriptura Inspirată de Dumnzeu
 
De asemenea, cei interesaţi de scrierile primelor secole, pot găsi cea mai mare colecţie de scrieri în limba româna pe internet.

 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

 

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003